Постанова
від 11.10.2011 по справі 2а/1570/7401/2011
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

    

Справа № 2а/1570/7401/2011

ПОСТАНОВА  

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 жовтня 2011 року           14 год. 10 хв.                                        м.Одеса

       Суддя Одеського окружного адміністративного суду Тарасишина О.М., розглянувши в скороченому провадженні справу за адміністративним позовом державної податкової інспекції  у Овідіопольському районі Одеської області до приватного підприємства «Агромаш - Юг»про припинення юридичної особи, що не пов’язане з банкрутством, -

ВСТАНОВИВ:

          21.09.2011 року до Одеського окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов державної податкової інспекції  у Овідіопольському районі Одеської області до приватного підприємства «Агромаш - Юг»про припинення юридичної особи, що не пов’язане з банкрутством.

11.10.2011 року на адресу суду повернено ухвалу з відміткою –за зазначеною адресою не проживає (а.с. 16). Відповідно до ч.4 ст.33 КАС України у разі ненадання особами, які беруть участь у справі, інформації щодо їх поштової адреси судовий виклик або судове повідомлення надсилаються юридичним особам та фізичним особам-підприємцям –за адресою місцезнаходження (місця проживання), що зазначена в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб–підприємців. Згідно з ч. 11 ст. 35 Кодексу адміністративного судочинства України із змінами та доповненнями, внесеними Законом України «Про судоустрій і статус суддів»від 07.07.2010р. №2453, у цьому випадку судова повістка вважається такою, що вручена належним чином. Разом з тим, у строк, встановлений ст. 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України, відповідачем не подано до суду заперечень проти позову.

Суд, дослідивши матеріали справи та надані докази, вважає, що позов підлягає задоволенню з наступних підстав.

          Позов Державної податкової інспекції у Овідіопольському районі Одеської області заявлено в порядку п. 20.1.12 ст. 20 Податкового кодексу України, відповідно до якого органи державної податкової служби мають право у випадках, встановлених законом, звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця.

Згідно ч. 2 ст. 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" від 15.05.2003р. №755-ІV, однією з підстав для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов’язано з банкрутством юридичної особи, є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Відповідно до ч.1 ст. 38 Закону №755-ІV суд, який постановив рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов’язане з банкрутством юридичної особи, у день набрання таким рішенням законної сили направляє його копію державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення. Дата надходження відповідного судового рішення вноситься державним реєстратором до журналу обліку реєстраційних дій.

                  Згідно вимог п.3 ч.1 та ч.2 ст. 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України, скорочене провадження застосовується в адміністративних справах щодо припинення за зверненням суб'єкта владних повноважень юридичних осіб чи фізичних осіб - підприємців у випадках, передбачених законом. Суд може розглядати в порядку скороченого провадження адміністративні справи щодо вимог, передбачених частиною першою цієї статті, якщо такі вимоги не стосуються прав, свобод, інтересів та обов'язків третіх осіб.

Положеннями ч.3 та 4 ст. 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України, передбачено, що суддя розглядає справу в порядку скороченого провадження одноособово, без проведення судового засідання та виклику осіб, які беруть участь у справі. За результатами розгляду справи у скороченому провадженні суддя, оцінивши повідомлені позивачем, відповідачем обставини, за наявності достатніх підстав приймає законне та обґрунтоване судове рішення.

Відповідно до ч. 3, п.2, ч.5 ст. 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України справа повинна бути розглянута у порядку скороченого провадження не пізніше трьох днів з дня закінчення десятиденного строку отримання відповідачем адміністративного позову, якщо до суду не було подано заперечення відповідача та за умови, що справа розглядається судом за місцезнаходженням відповідача.

Враховуючи вище викладене, суд вважає, що позовні вимоги є законними, обґрунтованими та підлягають задоволенню.

Керуючись ч.2 ст.46 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців» від 15.05.2003р. №755-ІV, ст.ст. 2, 7, 8, 9, 14, 183-2 КАС України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

          Адміністративний позов державної податкової інспекції  у Овідіопольському районі Одеської області до приватного підприємства «Агромаш - Юг»про припинення юридичної особи, що не пов’язане з банкрутством, - задовольнити.

Припинити юридичну особу приватне підприємство «Агромаш - Юг» (67801, Одеська область, смт. Овідіополь, вул.Добровольського,15 А, ідентифікаційний номер 32986698).

Копію постанови направити державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов’язано з банкрутством, приватного підприємства «Агромаш - Юг».

Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня проголошення постанови. Якщо постанову було постановлено у письмовому провадженні або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Апеляційна скарга подається до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Суддя                              О.М. Тарасишина

       Припинити юридичну особу приватне підприємство «Агромаш - Юг»  (67801, Одеська область, смт. Овідіополь, вул.Добровольського,15 А, ідентифікаційний номер 32986698).

Дата ухвалення рішення11.10.2011
Оприлюднено19.10.2011
Номер документу18615854
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/1570/7401/2011

Ухвала від 22.09.2011

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Тарасишина О.М.

Постанова від 11.10.2011

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Тарасишина О.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні