Вирок
від 27.05.2011 по справі 1-689/11
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 1-689/11

В И Р О К

іменем України

"27" травня 2011 р.

Шевченківський районний с уд м. Києва в складі: головуючо го - судді СЛОБОДЯНЮКА П.Л., пр и секретарі БАНАС М.К., за учас тю державного обвинувача - п рокурора КАЦЮБИ В.С., підсудно го ОСОБА_1, захисника- адв оката ОСОБА_2, у відкритом у судовому засіданні в примі щенні Шевченківського район ного суду м. Києва розглянув к римінальну справу за обвинув аченням

ОСОБА_1 , який народив ся ІНФОРМАЦІЯ_1 в с. Чапаєв ка Таращанського району Київ ської області, українця, гром адянина України, з професій но-технічною освітою, розлу ченого, офіційно не працюючо го, раніше судимого: 4.03.2010 року - з а ч. 1 ст. 309 КК України до 1 року по збавлення волі і за ст. 75 КК Укр аїни звільненого від відбува ння покарання з випробувальн им строком 1 рік, проживаючого за адресою: АДРЕСА_1,

у вчиненні злочину, передб аченого ч. 2 ст. 185 КК України.

Судовим слідством Шевченк івський районний суд м. Києва

В С Т А Н О В И В:

8 травня 2010 року, приблиз но о 18 годині, ОСОБА_1, працю ючи водієм-навантажувачем в ТОВ „Торгова компанія „Ельдо радо”, під час розвантаження автомобіля, який приїхав до с кладського приміщення вказа ного підприємства, яке розта шоване за адресою: м. Київ, вул . Глибочицька, 44, в рамках попер едньої домовленості щодо вчи нення крадіжки з невстановле ною особою (водієм згаданого автомобіля), матеріали відно сно якої виділені в окреме пр овадження, таємно поклав до к узова цього автомобіля шість ноутбуків Samsung NP-R5222-XS02UA, загальною вартістю 29994 грн., а далі, зазнач ена невстановлена особа, мат еріали відносно якої виділен і в окреме провадження, діючи в межах спільного з ОСОБА_1 плану, вивезла ці ноутбуки за межі складського приміщення , після чого останні розпоряд илися викраденим майном на в ласний розсуд.

Допитаний в судовому засід анні підсудний ОСОБА_1 сво ю вину у пред' явленому обви нуваченні визнав повністю, щ иро розкаявся, підтвердив фа ктичні обставини, викладені вище, та при цьому пояснив, що працюючи водієм-навантажува чем в компанії „ТК „Ельдорад о”, 8.05.2010 року, на складі, що знахо диться на вул. Глибочицькій, 44 в м. Києві, у вечірній час, домо вився з водієм автомобіля, як ий також перебував на вказан ому складі, викрасти шість но утбуків, на що останній погод ився. Далі підсудний пояснив , що, діючи в межах обумовленог о плану, він непомітно для ото чуючих, загрузив у кузов згад аного автомобіля шість ноутб уків Samsung, попередньо їх сховав ши у піддони, які зазначений в одій вивіз за територію скла ду, після чого, у визначеному р аніше місці, вказаний водій з алишив частину викрадених но утбуків (2 шт.) для нього, які він забрав, а у подальшому розпор ядився ними на власний розсу д.

Незважаючи на визнання О СОБА_1 своєї вини у пред' яв леному обвинуваченні, вона т акож у повному об' ємі підтв ерджується і іншими доказами .

Так свідок ОСОБА_3 в суді показав, що ввечері 8 травня 2010 року, коли він перебував побл изу станції метрополітену „Н ивки” до нього підійшов рані ше знайомий ОСОБА_1 та зап ропонував купити або продати кому-небудь два ноутбуки, які були при ньому в пакеті, на що він погодився та забрав у під судного вказані ноутбуки, пр и цьому на той час він не знав про викрадення ОСОБА_1 цих ноутбуків. У подальшому, як по яснив далі ОСОБА_3, згадан і ноутбуки були у нього вилуч ені співробітниками міліції .

Згідно протоколу виявленн я, огляду і вилучення від 10.11.2010 р оку вбачається, що відповідн ою уповноваженою особою Шевч енківського РУ ГУМВС України в м. Києві в цей день було вияв лено, оглянуто та вилучено у ОСОБА_3 два ноутбуки Samsung NP-R5222-XS02UA , які зі слів останнього перед ав йому ОСОБА_1.

Таким чином, оскільки ОСО БА_1 вчинив таємне викраден ня чужого майна (крадіжку), за попередньою змовою групою ос іб, тому такі дії ОСОБА_1 су д кваліфікує за ч.2 ст. 185 КК Укра їни.

Призначаючи покарання під судному, суд визнає обставин ою, яка обтяжує покарання - р ецидив злочинів.

Разом з тим, при призначенні покарання ОСОБА_1, суд бер е до уваги і визнає обставина ми, які пом' якшують покаран ня, його щире каяття у вчинено му та активне сприяння розкр иттю злочину.

Також, призначаючи покаран ня підсудному ОСОБА_1, суд враховує те, що він є учаснико м бойових дій в Афганістані, з а місцем проживання, а також с еред своїх колишніх співслуж овців характеризується пози тивно, на наркологічному обл іку не перебуває, знаходитьс я під наглядом психіатра, при цьому лікування не потребує , сам в судовому засіданні нег ативно оцінив власну протипр авну поведінку, тому на думку суду ОСОБА_1 слід признач ати найменш суворий вид пока рання, передбачений в санкці ї ч. 2 ст. 185 КК України, однак зваж аючи на те, що останній, будучи вже раніше засудженим, вчини в новий умисний злочин вже на початку третього місяця стр оку випробування, що свідчит ь про його схильність до прот иправних вчинків, в даному ко нкретному випадку, при обран ні відповідного виду покаран ня, передбаченого згаданою н ормою, суд вважає доцільним п ризначити підсудному максим альний розмір обраного покар ання.

Крім того, враховуючи те, що ОСОБА_1 не відбув покаран ня, призначене вироком Дніпр овського районного суду м. Ки єва від 4 березня 2010 року, відпо відно до ст.ст. 71, 72 КК України, су д вважає необхідним повністю приєднати невідбуту ним час тину покарання за попереднім вироком.

На підставі викладеного та , керуючись ст.ст. 323, 324, 332, 338, 343 КПК Ук раїни,

П О С Т А Н О В И В

ОСОБА_1 визнати винн им у вчиненні злочину, передб аченого ч. 2 ст. 185 КК України, за я кою призначити йому покаранн я у виді шести місяців арешту .

Відповідно до ст.ст. 71, 72 КК Укр аїни, за сукупністю вироків, з урахуванням невідбуто го ОСОБА_1 покарання за в ироком Дніпровського районн ого суду м. Києва від 4 березня 2010 року у виді одного року позб авлення волі, шляхом повного приєднання вказаної невідбу тої частини покарання, призн ачити ОСОБА_1 остаточне покарання у виді одного року і шести місяців позбавлення волі.

Строк відбування покаранн я ОСОБА_1 рахувати з 27 тра вня 2011 року, при цьому включити у вказаний строк час затрима ння останнього, а саме 3 дні - з 16.11.2010 року по 19.11.2010 року.

Змінити ОСОБА_1 мір у запобіжного заходу з підпи ски про невиїзд на взяття під варту, взявши під варту в залі суду, та утримувати останньо го до набрання вироком закон ної сили в Київському слідчо му ізоляторі №13.

Після набрання вироком зак онної сили, речові докази по с праві, зазначені на а.с. 62, і які передані на зберігання пред ставникові ТОВ „ТК „Ельдорад о” - вважати повернутими заз наченому підприємству.

Вирок може бути оскаржени й в апеляційному порядку до А пеляційного суду м. Києва чер ез Шевченківський районний с уд м. Києва протягом 15 діб з мом енту його проголошення.

Дата ухвалення рішення27.05.2011
Оприлюднено18.10.2011
Номер документу18615934
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-689/11

Постанова від 12.10.2011

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Поступайло В. В.

Ухвала від 02.09.2019

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Голубицький Станіслав Савелійович

Постанова від 04.05.2018

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Пислар В. П.

Постанова від 25.11.2011

Кримінальне

Хортицький районний суд м.Запоріжжя

Ширіна С. А.

Постанова від 11.10.2013

Кримінальне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Боговський Д. Є.

Постанова від 14.10.2013

Кримінальне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Боговський Д. Є.

Вирок від 16.10.2012

Кримінальне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Боговський Д. Є.

Постанова від 13.10.2011

Кримінальне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Агєєва Л. І.

Вирок від 12.05.2011

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Мозолевська О. М.

Вирок від 12.06.2013

Кримінальне

Сєвєродонецький міський суд Луганської області

Комплєктова Т. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні