Постанова
від 06.10.2011 по справі 5021/2206/2011
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬ КОЇ ОБЛАСТІ


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06.10.11 Справа №5021/2206/2011.

Господарський суд Сумськ ої області у складі: головуюч ого - судді Рунової В.В.,

при секретарі судового зас ідання Кас'ян А.О.,

за участю представників :

від боржника - Лаврик С .В. (голова ліквідаційної ко місії)

розглянувши у відкритому с удовому засіданні у приміщен ні господарського суду Сумсь кої області матеріали справи №5021/2206/2011:

розглянувши заяву голови л іквідаційної комісії товари ства з обмеженою відповідаль ністю "Богест" Лаврика Серг ія Володимировича

про визнання банкрутом тов ариства з обмеженою відповід альністю "Богест" (40030, м. Суми, пл . Незалежності, 1, к. 316; код 33699241)

ВСТАНОВИВ:

Голова ліквідаційної ком ісії юридичної особи - това риства з обмеженою відповіда льністю "Богест" Лаврик С.В. звернувся до господарськог о суду Сумської області з зая вою про порушення у відношен ні боржника справи про банкр утство і визнання боржника б анкрутом на тій підставі, що 02 .03.2011 року загальними зборами у часників товариства (протоко л загальних зборів від 02.03.2011 рок у) було прийнято рішення про п рипинення діяльності товари ства шляхом ліквідації, утво рено ліквідаційну комісію з відповідними повноваженням и, головою ліквідаційної ком ісії ТОВ "Богест" призначено Лаврика С.В.

В судовому засіданні 06.10.2011 ро ку голова ліквідаційної комі сії ТОВ "Богест" Лаврик С.В. підтримав заяву про визнанн я боржника банкрутом та пояс нив, що боржник фактично прип инив фінансово-господарську та статутну діяльність, а вия влених під час проведення лі квідаційної процедури, актив ів недостатньо для задоволен ня вимог визнаних кредиторів в повному обсязі. Також, голов а ліквідаційної комісії прос ить призначити його ліквідат ором ТОВ "Богест".

Розглянувши надану су ду заяву і додані до заяви док ументи, вислухавши пояснення голови ліквідаційної комісі ї ТОВ "Богест", суд встановив, щ о на час відкриття ліквідаці йної процедури боржник факти чно припинив свою господарсь ку діяльність. Також судом вс тановлено, що 02.03.2011 року засновн иками боржника було прийнято рішення про ліквідацію підп риємства та призначення лікв ідаційної комісії. Під час пр оведення ліквідаційної проц едури ліквідкомісією було зд ійснено необхідні заходи щод о ліквідації боржника та вст ановлено, що вартості майна б оржника недостатньо для задо волення вимог кредиторів.

Під час проведення ліквіда ційної процедури встановлен о, що майнових активів боржни ка недостатньо для здійсненн я розрахунків з кредиторами. Ліквідаційною комісією було встановлено, що боржник має в изнану та непогашену кредито рську заборгованість в розмі рі 6851262 грн. 98 коп., в тому числі: пе ред ТОВ "Корнеліс" в сумі 3419352 грн . 04 коп., перед ТОВ "Славія" в сумі 3224513 грн. 44 коп., перед ДПІ в м. Суми в сумі 207397 грн. 50 коп. Зазначена к редиторська заборгованість визнана в повному обсязі та н е оспорюється боржником. Деб іторська заборгованість від сутня.

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 105 Ц ивільного кодексу України, у часники юридичної особи, суд або орган, що прийняв рішення про припинення юридичної ос оби, зобов' язані негайно пи сьмово повідомити про це орг ан, що здійснює державну реєс трацію, який вносить до Єдино го державного реєстру відомо сті про те, що юридична особа п еребуває в процесі припиненн я.

Ч. 4 вказаної статті встанов лено, що комісія з припинення юридичної особи поміщає в др укованих засобах масової інф ормації, в яких публікуються відомості про державну реєс трацію юридичної особи, що пр ипиняється, повідомлення про припинення юридичної особи та про порядок і строк заявле ння кредиторами вимог до неї . Такий строк не може становит и менше двох місяців з дня пуб лікації повідомлення про при пинення юридичної особи.

Комісія вживає всі можливі заходи щодо виявлення креди торів, а також письмово повід омляє їх про припинення юрид ичної особи.

Відповідно до ч. 8 ст. 59 Господ арського кодексу України, ог олошення про реорганізацію ч и ліквідацію господарської о рганізації або припинення ді яльності індивідуального пі дприємця підлягає опублікув анню реєструючим органом у с пеціальному додатку до газет и «Урядовий кур' єр» та/або о фіційному друкованому видан ні органу державної влади аб о органу місцевого самовряду вання за місцезнаходженням с уб' єкта господарювання про тягом десяти днів з дня припи нення діяльності суб' єкта г осподарювання.

В матеріалах поданої заяви містяться докази здійснення в друкованих засобах масово ї інформації повідомлення пр о припинення товариства та п ро порядок і строки зверненн я кредиторів з вимогами до бо ржника (Бюлетень державної р еєстрації № 174(9) від 31.03.2011 року).

З матеріалів справи вбачає ться, що заявником - головою ліквідаційної комісії боржн ика при звернені до господар ського суду із заявою про пор ушення справи про банкрутств о ТОВ "Богест" дотримано вимог и, встановлені чинним законо давством.

Таким чином, дослідивши мат еріали справи, враховуючи, що вартості майна боржника нед остатньо для задоволення вим ог кредиторів, суд вважає за н еобхідне визнати боржника ба нкрутом та відкрити ліквідац ійну процедуру; враховуючи, щ о інших пропозицій щодо канд идатури ліквідатора до суду не надходило, суд вважає за мо жливе призначити ліквідатор ом боржника голову ліквідаці йної комісії ТОВ "Богест" Ла врика Сергія Володимировича .

Керуючись ст.ст. 1, 22-25, 51 За кону України "Про відновленн я платоспроможності боржник а або визнання його банкруто м", суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1. Визнати банкрутом ю ридичну особу - товариство з о бмеженою відповідальністю "Б огест" (40030, м. Суми, пл. Незалежно сті, 1, к. 316; код 33699241).

2. Відкрити ліквідацій ну процедуру.

Тривалість ліквідаційн ої процедури не повинна пере вищувати дванадцяти місяців .

З дня прийняття постано ви підприємницька діяльніст ь банкрута припиняється, стр ок виконання всіх грошових з обов'язань, та зобов'язань щод о сплати податків і зборів (об ов'язкових платежів) вважаєт ься таким, що настав, припиняє ться нарахування неустойки, процентів та інших економічн их санкцій за всіма видами за боргованості, вимоги за зобо в'язаннями банкрута, що виник ли під час проведення процед ур банкрутства, пред'являють ся в межах ліквідаційної про цедури. Припиняються повнова ження ліквідаційної комісії банкрута і повноваження вла сника майна. Скасовуються ар ешти, що накладені на майно бо ржника, і інші обмеження щодо розпорядження майном боржни ка у тому числі податкові зас тави. Накладання нових арешт ів або інших обмежень щодо ро зпорядження майном банкрута не допускається.

3. Призначити ліквідаторо м банкрута - товариства з об меженою відповідальністю "Бо гест" (40030, м. Суми, пл. Незалежнос ті, 1, к. 316; код 33699241) голову ліквіда ційної комісії ТОВ "Богест" Лаврика Сергія Володимирови ча (адреса: АДРЕСА_1).

Зобов' язати ліквід атора відповідно до п. 3, 5 ст . 23 Закону України "Про відно влення платоспроможності бо ржника або визнання його бан крутом" в п' ятиденний строк опублікувати відомості про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної п роцедури в офіційних друкова них органах, закрити всі раху нки банкрута в установах бан ку і відкрити або переоформи ти один основний рахунок для проведення розрахунків з кр едиторами, виконати інші дії , передбачені ст.ст. 25 - 34 Закону У країни "Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом".

Зобов' язати ліквіда тора виконати ліквідаційну п роцедуру, надати суду обґрун тований звіт про виконану ро боту, всі докази, що свідчать п ро виконання ліквідаційної п роцедури, у тому числі, акти ін вентаризації майна, акти оці нки майна, звіт про виплачені кредиторам кошти, договори к упівлі-продажу майна банкрут а, довідки установ банку про з акриття рахунків банкрута, к опію повідомлення органу дер жавної податкової служби про закінчення ліквідаційної пр оцедури, копії повідомлень П енсійного фонду та центру за йнятості про закінчення лікв ідаційної процедури, довідку органів внутрішніх справ пр о прийняття печаток і штампі в банкрута, оригінали устано вчих документів і свідоцтва про державну реєстрацію, док ази, що свідчать про стягненн я дебіторської заборгованос ті, або докази що свідчать про неможливість її стягнення, д овідку банку про рух грошови х коштів по поточному рахунк у за весь час проведення лікв ідаційної процедури, баланси підприємства за весь час роб оти ліквідатора та ліквідаці йний баланс, відшкодування в итрат ліквідатора, інші доку менти, що свідчать про викона ну ліквідатором роботу з лік відації банкрута.

4. Копію постанови суду над іслати боржнику, ліквідатору , Сектору з питань банкрутств а у Сумській області, державн ому реєстратору.

Суддя (підпис) В.В.РУНОВА

Дата ухвалення рішення06.10.2011
Оприлюднено19.10.2011
Номер документу18621700
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5021/2206/2011

Ухвала від 17.01.2012

Господарське

Господарський суд Сумської області

Рунова Вікторія Вікторовна

Ухвала від 03.01.2012

Господарське

Господарський суд Сумської області

Рунова Вікторія Вікторовна

Ухвала від 22.12.2011

Господарське

Господарський суд Сумської області

Рунова Вікторія Вікторовна

Ухвала від 14.12.2011

Господарське

Господарський суд Сумської області

Рунова Вікторія Вікторовна

Постанова від 06.10.2011

Господарське

Господарський суд Сумської області

Рунова Вікторія Вікторовна

Ухвала від 20.09.2011

Господарське

Господарський суд Сумської області

Рунова Вікторія Вікторовна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні