Постанова
від 14.10.2011 по справі 2а-8883/11/1270
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Категорія №8.3.2

ПОСТАНОВА

Іменем України

14 жовтня 2011 року Справа № 2а-8883/11/1270

Суддя Луганського окружного адміністративног о суду Ушаков Т.С., розглянувши у м.Луганську у порядку скоро ченого провадження адмініст ративну справу за позовом Де ржавної податкової інспекці ї в Артемівському районі м. Лу ганська до Приватного підпри ємства «Луг-К» про припиненн я юридичної особи,

ВСТАНОВИВ:

04 жовтня 2011 року до Луганськ ого окружного адміністратив ного суду надійшов адміністр ативний позов Державної пода ткової інспекції в Артемівсь кому районі м.Луганська до Пр иватного підприємства «Луг-К » про припинення юридичної о соби у зв' язку з тим, що відп овідач не подає податковому органу документи фінансової звітності з 14.04.2010 року.

У встановлений судом строк відповідачем не подано ні за перечень проти позову, ані за яви про визнання позовних ви мог.

Дослідивши матеріали спра ви, суддя вважає, що позов підл ягає задоволенню повністю з таких підстав.

Приватне підприємство «Лу г-К» (ідентифікаційний код 3370192 0) зареєстровано як юридична о соба 16.08.2005 року виконавчим комі тетом Луганської міської рад и. Юридична адреса: м. Луганськ , вул. Леніна, 149А.

Відповідач з 21.09.2005 року переб уває на податковому обліку в ДПІ в Артемівському районі м . Луганська.

Висновком ДПІ в Артемівськ ому районі м. Луганська підтв ерджується, що відповідач не подає до податкового органу документи фінансової звітно сті з 14.04.2010 року. Заборгованість по платежам до бюджету відсу тня.

Відповідно до п. 16.1.13 Податко вого кодексу України платник податків зобов' язаний пода вати до контролюючих органів у порядку, встановленому под атковим та митним законодавс твом, декларації, звітність т а інші документи, пов' язані з обчисленням і сплатою пода тків та зборів.

Згідно з ч. 2 ст. 38 Закону Украї ни від 15.05.2003р. № 755 - IV «Про держав ну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприєм ців» підставою для постановл ення судового рішення про пр ипинення юридичної особи є н еподання протягом року орган ам державної податкової служ би податкових декларацій, до кументів фінансової звітнос ті відповідно до закону.

Оскільки відповідач більш е року не подає органам держа вної податкової інспекції до кументів фінансової звітнос ті, то це є підставою припинен ня його підприємницької діял ьності.

Враховуючи вимоги частини 4 статті 94 Кодексу адміністра тивного судочинства України , а також те, що позивач відпов ідно до статті 4 Декрету Кабін ету Міністрів України від 21 сі чня 1993 року № 7-93 “Про державне ми то” від сплати державного ми та (судового збору) звільнени й, судові витрати у цій справі не підлягають стягненню з ві дповідача, оскільки у справа х, в яких позивачем є суб' єкт владних повноважень, а відпо відачем - фізична чи юридична особа, судові витрати, здійсн ені позивачем, з відповідача не стягуються.

На підставі викладеного, ке руючись ст. ст. 17, 18, 94, 158-163, 183-2 Кодекс у адміністративного судочин ства України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Де ржавної податкової інспекці ї в Артемівському районі м.Лу ганська до Приватного підпри ємства «Луг-К» про припиненн я юридичної особи задовольни ти у повному обсязі.

Припинити юридичну о собу Приватне підприємство « Луг-К» (ідентифікаційний код 33701920) зареєстровано як юридичн а особа 16.08.2005 року виконавчим ко мітетом Луганської міської р ади. Юридична адреса: м. Луганс ьк, вул. Леніна, 149А.

Копію даної постанови напр авити до виконавчого комітет у Луганської міської ради (91000 , м. Луганськ, вул. Коцюбинсько го, 14) після набрання постанов ою законної сили.

Постанова, прийнята у скороченому провадженні, кр ім випадків її оскарження в а пеляційному порядку, є остат очною і підлягає негайному в иконанню.

Постанова за результатами скороченого провадження мож е бути оскаржена сторонами в апеляційному порядку до Дон ецького апеляційного адміні стративного суду.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку т акож іншими особами у зв'язку з тим, що суд вирішив питання про їхні права, свободи, інтер еси чи обов'язки.

Строк для подання апеляцій ної скарги стороною або іншо ю особою, яка брала участь у сп раві, обчислюється з моменту отримання копії постанови.

Апеляційна скарга подаєть ся протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Апеляційна скарга подаєть ся до Донецького апеляційног о адміністративного суду чер ез Луганський окружний адмін істративний суд. Копія апеля ційної скарги одночасно надс илається особою, яка її подає , до суду апеляційної інстанц ії.

У разі оскарження в апеляці йному порядку постанови, при йнятої у скороченому провадж енні, ухвала суду апеляційно ї інстанції по такій справі є остаточною і оскарженню не п ідлягає.

Суддя Т.С. Ушаков

СудЛуганський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення14.10.2011
Оприлюднено20.10.2011
Номер документу18654473
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-8883/11/1270

Постанова від 14.10.2011

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.С. Ушаков

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні