Постанова
від 26.08.2011 по справі 4-815/11
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЧЕРНІВЦІВ

Справа №4-815/11

П О С Т А Н О В А

26 серпня 2011 року Шевченківський районн ий суд м. Чернівці

в складі : головуючого судді - Данилюка М .І.

при секретарі - Завялець Н. Ю.

з участю прокурора - Колотило О.О .

адвоката - ОСОБА_1

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі су ду м. Чернівці подання началь ника відділу прокуратури Чер нівецької області ОСОБА_2 про обрання запобіжного зах оду у вигляді взяття під варт у ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, мешканцю АДРЕСА_1, який пі дозрюється в скоєні злочину передбаченого за ст.. 121 ч.2 КК Ук раїни , -

В С Т А Н О В И В:

Органом досудового слі дства ОСОБА_3 підозрюєтьс я у вчиненні злочину, передба ченого за ст. 121 ч.2 КК України, а с аме, що він 05 травня 2002 року біля 16 години разом зі своїм знайо мим ОСОБА_4, перебуваючи в стані алкогольного сп'янінн я, проходячи позаду будинку № 17 по вул. Воробкевича м. Чернів ці, повз незнайомого їм грома дянина ОСОБА_5, спровокува ли конфлікт з ним, в ході якого ОСОБА_4, переслідуючи мет у спричинення ОСОБА_5 тяжк их тілесних ушкоджень, небез печних для життя в момент зап одіяння, умисно наніс останн ьому сильний та цілеспрямова ний удар кулаком в життєво ва жливий орган - голову, а саме в ділянку лівої скроні і одноч асно сильний штовхаючий удар ліктем в ділянку лівої щоки. В наслідок вказаних ударів О СОБА_5 були заподіяні тілес ні ушкодження у вигляді кров овиливу в м'які тканини волос яної частини голови з боку вн утрішньої поверхні; субарахн оїдального крововиливу в лоб ній ділянці зліва, в тім'яно-ск роневій ділянці зліва та спр ава, в ділянці мозочка та стов бура мозку, крововиливу в сто вбурові ділянки під м'які моз кові оболонки та речовину ве ликих півкуль мозку, отримав ши при цьому закриту внутріш ньочерепну травму з забоєм р ечовини головного мозку, які відносяться до тяжких тілес них пошкоджень небезпечних д ля життя в момент їх заподіян ня. Від отриманих ударів ОС ОБА_5 втратив свідомість та впав на асфальтовану поверх ню дороги, після чого ОСОБА _4 разом з ОСОБА_3, продовж уючи свої злочинні наміри, ум исно нанесли ОСОБА_5 ще де кілька ударів ногами в облас ті живота та грудної клітки, в наслідок чого останньому бул и заподіяні тяжкі тілесні уш кодження у вигляді крововили вів в тканину легенів, серця, п ечінки. Ушкодження вказаних внутрішніх органів сприяли б ільш тяжкому перебігу черепн о-мозкової травми, розвиток я кої і зумовило настання смер ті громадянина ОСОБА_5, як ий в подальшому помер в карет і швидкої медичної допомоги.

В поданні слідчого, погодж еного з заступником прокурор а Чернівецької області стави ться питання про обрання зап обіжного заходу ОСОБА_3, у вигляді взяття під варту, пос илаючись на те що він вчинив т яжкий злочин, передбачений с т. 121 ч.2 КК України, санкція стат ті якого передбачає позбавле ння волі на строк від семи до д есяти років, знаходячись на в олі, може ухилятися від слідс тва та суду, здійснювати тиск на свідків, перешкоджати вст ановленню істини по справі.

Підозрюваний ОСОБА_3 в с удовому засіданні від дачі п ояснень відмовився в силу ст ..63 Конституції України.

Розглянувши подання слід чого, вивчивши матеріали кри мінальної справи, заслухавши думку прокурора, який підтри мав подання, адвоката, який пр осив підозрюваному продовжи ти строк затримання до 10 діб, о скільки вважає, що для обранн я запобіжного заходу у вигля ді взяття під варту щодо підо зрюваного ОСОБА_3 в даний час немає підстав, оскільки о бвинувачення не пред»явлено , а також необхідно додатково зібрати дані про особу підоз рюваного, з»ясувати інші обс тавини, які мають значення дл я вирішення даної справи. Суд вважає, що подання обґрунтов ане і підлягає до задоволенн я.

При цьому враховує, що ОСО БА_3, підозрюється у вчиненн і тяжкого злочину, за який пер едбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк ві д семи до десяти років, а тому вважає, що він перебуваючи на волі може переховуватись ві д органів слідства та суду, пр одовжувати свою злочинну дія льність, перешкоджати встано вленню істини у справі і відн осно нього слід обрати запоб іжний захід у вигляді взяття під варту.

На підставі викладе ного, та керуючись ст.ст.148, 149, 150, 155 , 165, 165-1, 165-2 КПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Обрати запобіжний за хід відносно ОСОБА_3, ІНФ ОРМАЦІЯ_1, мешканця АДРЕСА _1, підозрюваного у вчиненні злочину передбаченого ст..121 ч .2 КК України у вигляді взяття під варту і утримувати його в СІЗО ДДПВП України в Черніве цькій області.

На постанову судді мо же бути подана апеляція прот ягом 3-х діб з дня її винесення до апеляційного суду Чернів ецької області.

СУДДЯ: М.І.ДАНИЛЮК

З постановою ознайомлени й


2011 року.


(ОСО БА_3)

СудШевченківський районний суд м. Чернівців
Дата ухвалення рішення26.08.2011
Оприлюднено21.10.2011
Номер документу18658302
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-815/11

Постанова від 22.02.2011

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Коваленко В. М.

Постанова від 22.12.2011

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

Біда М. А.

Постанова від 12.12.2011

Кримінальне

Комсомольський районний суд м.Херсона

Котьо І. В.

Постанова від 14.04.2011

Кримінальне

Соснівський районний суд м.Черкас

Журба С. О.

Постанова від 08.09.2011

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Нікуліна Л. П.

Постанова від 11.11.2011

Кримінальне

Дарницький районний суд міста Києва

Дубас В. А.

Постанова від 08.07.2011

Кримінальне

Жовтневий районний суд м. Запоріжжя

Федченко(Павленко) І. М.

Постанова від 11.11.2011

Кримінальне

Дарницький районний суд міста Києва

Дубас В. А.

Постанова від 19.08.2011

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Кореняк В. К.

Постанова від 26.08.2011

Кримінальне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Данилюк М. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні