Постанова
від 14.10.2011 по справі 2а-1870/4114/11
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

копія

С У М С Ь К И Й  О К Р У Ж Н И Й  А Д М І Н І С Т Р А Т И В Н И Й  С У Д

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М   У К Р А Ї Н И

14 жовтня 2011 р.                                                                             Справа № 2a-1870/4114/11

Сумський окружний адміністративний суд в особі судді Савченка Д.М., розглянувши в порядку скороченого провадження адміністративну справу за позовом Сумської міжрайонної державної податкової інспекції (Білопільське відділення) до Білопільської районної громадської організації "Спортивний клуб боксу "Торнадо" про припинення юридичної особи,-

В С Т А Н О В И В:

Сумська міжрайонна державна податкова інспекція (Білопільське відділення) (далі по тексту-позивач, Сумська МДПІ) звернулась до суду з позовом, в якому просить припинити юридичну особу - Білопільську районну громадську організацію "Спортивний клуб боксу "Торнадо" (далі по тексту-відповідач, СК "Торнадо"). Свої вимоги мотивує тим, що СК "Торнадо", яке 10.12.2009 року рішенням Білопільської районної державної адміністрації Сумської області був зареєстроване як юридична особа (код ЄДРПОУ 35944069), всупереч вимог ст.4 Закону України "Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами" (чинного на час виникнення правовідносин між сторонами), ст.49 Податкового Кодексу України, починаючи з 14.12.2009 року та по теперішній час не подає до Сумської МДПІ податкову звітність.

Відповідачу у відповідності з приписами ст. 183-2 КАС України надіслано копію ухвали про відкриття провадження у справі та пропонувалось протягом 10 днів з дня отримання копії ухвали надати свої письмові заперечення проти позову та докази, якими вони обґрунтовуються або заяву про визнання позову. У визначений строк відповідачем не було надано заперечень чи заяви про визнання позову.

Суд, перевіривши матеріали справи та оцінивши докази в їх сукупності, вважає, що позов обґрунтований і підлягає задоволенню в повному обсязі, виходячи з наступного.

Судом встановлено, що СК "Торнадо" 10.12.2009 року рішенням Білопільської районної державної адміністрації Сумської області зареєстрований як юридична особа, включений до Єдиного Державного реєстру підприємств та організацій України (код  ЄДРПОУ 35944069) та взятий на облік в Сумській МДПІ, що вбачається зі змісту позовної заяви та підтверджується копією довідки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців (а.с.4) копією довідки про взяття на облік платника податків від 16.12.2009р. (а.с.5).

Згідно статті 33 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців” юридична особа припиняється в результаті передання всього свого майна, прав та обов’язків іншим юридичним особам —правонаступникам у результаті злиття, приєднання, поділу, перетворення (реорганізації) або в результаті ліквідації за рішенням, прийнятим засновниками (учасниками) юридичної особи або уповноваженим ними органом, за судовим рішенням або за рішенням органу державної влади, прийнятим у випадках, передбачених законом.

Відповідно до ч. 2. ст. 38 зазначеного Закону однією з підстав для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов’язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Як вбачається з довідок Сумської МДПІ від 06.06.2011р. №2440/15-049 (а.с.6), та від 16.12.2009р. (а.с.5) відповідач, починаючи з 14.12.2009 року та по теперішній час, не звітує про свою підприємницьку діяльність перед Сумською МДПІ, заборгованість перед бюджетом за відповідачем не значиться.

Таким чином, судом встановлено, що відповідач всупереч вимог ст. 9 Закону України “Про систему оподаткування”, п.п. 4.1.4 п. 4.1 ст. 4 Закону України “Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами” (чинних на час виникнення правових відносин між сторонами), ст. 49 Податкового Кодексу України більше  року не подає податкової звітності, а тому вимоги позивача щодо припинення юридичної особи СК "Торнадо" є обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню.

Керуючись ст. ст. 86, 94, 98, 158-163, 167, 183-2, 186, 254, 256 КАС України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов Сумської міжрайонної державної податкової інспекції (Білопільське відділення) до Білопільської районної громадської організації "Спортивний клуб боксу "Торнадо" про припинення підприємницької діяльності–задовольнити.

Припинити юридичну особу - Білопільську районну громадську організацію "Спортивний клуб боксу "Торнадо" (код  ЄДРПОУ 35944069, вул.Клубна, 8, м.Білопілля, 41811, Сумської області), зареєстровану 10.12.2009 року рішенням Білопільської районної державної адміністрації Сумської області.

Копію постанови після набрання нею законної сили надіслати державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов’язано з банкрутством юридичної особи.

Постанова підлягає негайному виконанню.  

Постанова може бути оскаржена до Харківського апеляційного адміністративного суду через Сумський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги  на постанову суду протягом десяти днів з дня отримання копії повного тексту постанови.

Постанова, крім випадків її оскарження в апеляційному порядку, є остаточною.

Суддя                                              (підпис)                               Д.М. Савченко

< Список > < Дата > 

          

           З оригіналом згідно

          Суддя                                                                                 Д.М. Савченко

          

Дата ухвалення рішення14.10.2011
Оприлюднено20.10.2011
Номер документу18665668
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1870/4114/11

Постанова від 14.10.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

Д.М. Савченко

Постанова від 14.10.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

Д.М. Савченко

Ухвала від 20.06.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

Д.М. Савченко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні