Ухвала
від 09.09.2011 по справі 11/210-63
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

11/210-63

                                ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ  

                                                            У  Х  В  А  Л  А  

          

         09.09.11 р.                                                                                             № 11/210-63                                                                                                                                                                 

Суддя господарського суду Донецької області  Соболєва С.М.,

за позовом Публічного акціонерного товариства „Укртелеком”, м.Киів, в особі Луганської філії Публічного акціонерного товариства „Укртелеком”, м.Луганськ,

до відповідача, Товариства з обмеженою відповідальністю „Тіссані Груп”, м.горлівка Донецької області,           

про стягнення 608,50 грн., -

ВСТАНОВИВ:

Публічне акціонерне товариство „Укртелеком”, м.Киів, в особі Луганської філії Публічного акціонерного товариства „Укртелеком”, м.Луганськ, звернулось до господарського суду Донецької області з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю „Тіссані Груп”, м.Горлівка Донецької області, про стягнення заборгованості за послуги електрозв'язку з урахуванням відповідальності за порушення грошових зобов'язань (згідно розрахунку індексів інфляції та трьох відсотків річних) у розмірі 608,50 грн.

Відповідно до ч.1 ст.58 Господарського процесуального кодексу України в одній позовній заяві може бути об'єднано кілька вимог, зв'язаних між собою підставою виникнення або поданими документами.

Як вбачається з позовної заяви та доданих до неї матеріалів, підставою позову є договір про надання послуг електрозв'язку №12660 від 18.09.2008р. та договір про надання ADSL – доступу до мережі Інтернет №2344532 від 24.09.2008р.

Дослідження доданих до позовної заяви документів дає підстави стверджувати, що кожен з цих договорів має свій предмет та породжує самостійні права і обов'язки незалежно один від одного.

При вирішенні спору кожен з таких договорів повинен бути досліджений судом окремо з перевіркою обставин їх укладання, залучення зацікавлених осіб, встановлення фактів щодо вчинення сторонами відповідних дій на виконання означених договорів тощо.

Оглядом представлених документів встановлено, що заявлені вимоги не можуть бути об'єднані в одній позовній заяві, враховуючи той факт, що при розгляді позовних вимог суд повинен давати оцінку обставинам, які відбулися при виконанні кожного з договорів, сумісний розгляд заявлених вимог перешкоджатиме з'ясуванню прав і взаємовідносин сторін та суттєво утруднить вирішення спору.  

Одночасно, Публічним акціонерним товариством „Укртелеком”, м.Киів, в особі Луганської філії Публічного акціонерного товариства „Укртелеком”, м.Луганськ, не надано у розумінні положень Господарського процесуального кодексу України доказів, що свідчать про пов'язаність заявлених, об'єднаних за двома правочинами вимог між собою підставою виникнення або поданими документами.

Таким чином, вбачається, що порушено правило поєднання вимог.

За змістом п.5 ст.63 Господарського процесуального кодексу України, суддя повертає позовну заяву та додані до неї документи без розгляду, якщо порушено правила об'єднання вимог або об'єднано в одній позовній заяві кілька вимог до одного чи кількох відповідачів і сумісний розгляд цих вимог перешкоджатиме з'ясуванню прав і взаємовідносин сторін чи суттєво утруднить вирішення спору.

За викладених обставин, керуючись п.5 ч.1 ст.63, ст.86 Господарського процесуального  кодексу України, суд, -           

УХВАЛИВ:

Повернути позовну заяву та додані до неї документи Публічному акціонерному товариству „Укртелеком”, м.Киів, в особі Луганської філії Публічного акціонерного товариства „Укртелеком”, м.Луганськ, без розгляду.

            

Повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню до господарського суду з даним позовом після усунення недоліків.

Додаток: позовна заява з додатками всього на 34 аркушах та конверт.

Суддя                                                               Соболєва С.М.           

< Список >                                                                  < Довідник >     

< Список >                                                                  < Довідник >    

                              

< Текст >

Дата ухвалення рішення09.09.2011
Оприлюднено20.10.2011
Номер документу18670174
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —11/210-63

Ухвала від 09.09.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Соболєва С.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні