Постанова
від 26.09.2011 по справі 7/17-3412-2011
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКО Ї ОБЛАСТІ



ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

П О С Т А Н О В А

про визнання банкрутом

"26" вересня 2011 р. Справа № 7/17-3412-2011

За заявою боржника: ТОВ „Аерокаса.сом”, м.Одеса

про визнання банкрут ом

Суддя Ле пеха Г.А.

Представники:

Від боржника - ОСОБА_1, за довіреністю.

Суть спору: Голова л іквідаційної комісії товари ства з обмеженою відповідаль ністю „Аерокаса.сом” звернув ся до господарського суду з з аявою про визнання останньог о банкрутом у зв' язку з несп роможністю сплатити заборго ваність перед кредитором в с умі 16 448 000,00 грн. та недостатністю майна та грошових коштів для повного задоволення вимог к редиторів у порядку ст.51 Закон у України „Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом”.

Ухвалою від 30.08.2011р. порушено п ровадження у справі про банк рутство ТОВ „Аерокаса.сом”, в ведено мораторій на задоволе ння вимог кредиторів.

Розглянувши матеріали спр ави, заслухавши представника боржника, суд встановив:

Згідно до рішення керівниц тва ТОВ „Аерокаса.сом” діяль ність підприємства не носить прибутковий характер, не укл адаються угоди згідно статни х завдань підприємства, які б сприяли виведенню зі скрутн ого матеріального становища , у зв' язку з чим діяльність п ідприємства завдає власника м лише збитки, вирішено лікві дувати ТОВ „Аерокаса.сом”, за тверджено склад ліквідаційн ої комісії, вирішено провест и інвентаризацію та доручити проведення інвентаризації, виявлення боржників та креди торів підприємства ліквідац ійній комісії, після проведе ння інвентаризації визначит ися з подальшою процедурою л іквідації.

За результатами проведено ї ліквідаційною комісією інв ентаризації, як вбачається і з заяви та доданих до неї доку ментів, встановлено, що у підп риємства існує борг перед кр едиторами у розмірі 16 448 000,00 грн.

Із заяви вбачається, що на д ату проведення інвентаризац ії активи ТОВ „Аерокаса.сом” для погашення кредиторської заборгованості відсутні.

Відповідно до ч.1 ст.51 Закону України „Про відновлення пла тоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, як що вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого п рийнято рішення про ліквідац ію, недостатньо для задоволе ння вимог кредиторів, така юр идична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим З аконом.

Частиною 2 ст.51 вищевказаног о Закону передбачено, що за ре зультатами розгляду заяви пр о порушення справи про банкр утство юридичної особи, майн а якої недостатньо для задов олення вимог кредиторів, гос подарський суд визнає боржни ка, який ліквідується, банкру том, відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквіда тора.

Приймаючи до уваги, що судом встановлено, що майна боржни ка недостатньо для задоволен ня наявних боргів, ліквідаці йна комісія з дотриманням по ложень ч.1 статті 51 Закону Укра їни „Про відновлення платосп роможності боржника або визн ання його банкрутом” звернул ась до суду з заявою про поруш ення справи про банкрутство боржника, оскільки при лікві дації боржника не у зв' язку з процедурою банкрутства вс тановлено неможливість борж ника задовольнити вимоги кре диторів у повному обсязі, суд вважає за можливе визнати ТО В „Аерокаса.сом” банкрутом т а відкрити ліквідаційну проц едуру.

Відповідно до положень ч.1 с т.23 Закону України „Про віднов лення платоспроможності бор жника або визнання його банк рутом” з дня прийняття госпо дарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної п роцедури, серед іншого: строк виконання всіх грошових зоб ов' язань банкрута та зобов' язання щодо сплати податків і зборів (обов' язкових плат ежів) вважається таким, що нас тав; припиняється нарахуванн я неустойки (штрафу, пені), про центів та інших економічних санкцій по всіх видах заборг ованості банкрута; вимоги за зобов' язаннями боржника, в изнаного банкрутом, що виник ли під час проведення процед ур банкрутства, можуть пред' являтись тільки в межах лікв ідаційної процедури.

Частиною 2 ст.23 Закону Україн и „Про відновлення платоспро можності боржника або визнан ня його банкрутом” передбаче но, що з дня прийняття господа рським судом постанови про в изнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної про цедури припиняються повнова ження органів управління бан крута щодо управління банкру том та розпорядження його ма йном, якщо цього не було зробл ено раніше, керівник банкрут а звільняється з роботи у зв' язку з банкрутством підприєм ства, про що робиться запис у й ого трудовій книжці, а також п рипиняються повноваження вл асника (власників) майна банк рута, якщо цього не було зробл ено раніше.

При цьому, суд припиняє повн оваження органів управління банкрута щодо управління ба нкрутом та розпорядження йог о майном, зобов' язує ліквід атора опублікувати відомост і про визнання боржника банк рутом і відкриття ліквідацій ної процедури у офіційних др укованих органах за рахунок банкрута у п' ятиденний стро к з дня прийняття постанови в ідповідно до п.п. 3, 5 ст.23 Закону У країни „Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом”, док ази опублікування надати суд у.

Згідно частини 3 статті 51 Зак ону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ” кредитори мають право заяв ити свої претензії до боржни ка, який ліквідується, в місяч ний строк з дня публікації ог олошення про визнання боржни ка, який ліквідується, банкру том.

Господарський суд наголош ує та привертає увагу сторін , усіх зацікавлених та посадо вих осіб, що застосований ним Закон України „Про відновле ння платоспроможності боржн ика або визнання його банкру том” - є спеціальним, одним з основних принципів якого є п ріоритет цього Закону над ін шими нормативними актами.

Усі інші нормативні акти ді ють лише у певній частині - з а умови зазначення про це у са мому Законі, тобто субсидіар но.

У разі протиріч норм цього З акону іншим нормативним акта м повинні діяти норми Закону .

Крім того, прийнята судом на підставі положень Закону Ук раїни „Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом” дана постанова превалює над будь- якими ухвалами, рішеннями, по становами та розпорядженням и інших установ та організац ій, а невиконання пунктів її р езолютивної частини тягне за собою відповідальність, вст ановлену чинним законодавст вом України.

Керуючись ст.ст. 22-25, ч.ч. 1, 2 ст.51 З акону України „Про відновлен ня платоспроможності боржни ка або визнання його банкрут ом”, суд

П О С Т А Н О В И В:

1. Визнати банкрутом т овариство з обмеженою відпов ідальністю „Аерокаса.сом” (м .Одеса, вул. Троїцька, буд. 45, кв. 1 0. Код ЄДРПОУ 36794782).

2. Відкрити відносно това риства з обмеженою відповіда льністю „Аерокаса.сом” лікві даційну процедуру. Ліквідато ром банкрута призначити голо ву ліквідаційної комісії Жук а Кирила Олександровича.

3. Припинити повноваженн я органів управління товарис тва з обмеженою відповідальн істю „Аерокаса.сом” щодо упр авління банкрутом та розпоря дження його майном.

4. Зобов' язати ліквідат ора банкрута в п' ятиденний строк подати оголошення про визнання ТО В „Аерокаса.сом” банкрутом т а відкриття ліквідаційної пр оцедури у офіційному друкова ному органі (газети „Голос Ук раїни” чи „Урядовий кур' єр” ) з метою виявлення всіх креди торів, докази подачі оголоше ння надати суду. Оголошення п овинно містити відомості, вк азані у ч.5 ст.23 Закону України „ Про відновлення платоспромо жності боржника або визнання його банкрутом”.

5. Зобов' язати ліквідат ора провести ліквідаційні за ходи, передбачені ст.ст. 25-31, 51 За кону України „Про відновленн я платоспроможності боржник а або визнання його банкруто м”, та надати суду звіт.

6. Призначити засідання д ля розгляду справи на „10” л истопада 2011р. о 09:30. Засіданн я відбудеться у приміщенні г осподарського суду (м.Одеса, п р-т Шевченка, 29, зал №14, тел. (0482) 307-965).

7. Зобов' язати представ ити:

Ліквідатора банкрута - докази надання оголошення; в ідомості про хід ліквідаційн ої процедури.

8. Визнати явку у судове засідання обов' язковою .

Примірник постанов и надіслати: ліквідатору бан крута, Другій ДВС Приморсько го району м.Одеси, відділу дер жавної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підпри ємців м.Одеси.

Суддя < /підпис/ > Лепеха Г.А.

Про банкрутство

Підлягає оскарженю докуме нти зі справ про банкрутство

Товариство з обмеженою від повідальністю "АЕРОКАСА.СОМ"

СудГосподарський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення26.09.2011
Оприлюднено20.10.2011
Номер документу18671081
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —7/17-3412-2011

Ухвала від 10.11.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Постанова від 26.09.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Ухвала від 30.08.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні