Постанова
від 19.09.2011 по справі 12/66б/2011
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГА НСЬКОЇ ОБЛАСТІ

91000, м. Луганськ, пл. Героїв ВВ В, 3а. Тел. 55-17-32


ПОСТАНОВА

Іменем України

19.09.11 С права № 12/66б/2011.

Суддя Палей О.С, розглянувши матеріали за за явою

боржника - Товариства з обмеженою відповідальніст ю "АНТРАЦИТВУГЛЕСЕРВІС", м. Луганськ

про банкрутство

повноважний та компете нтний представник боржника у судове засідання не прибув, н езважаючи на той факт, що про ч ас і місце розгляду справи бу в судом належним чином повід омлений за ухвалою від 02.09.2011;

обставини справи: банкрутство; розглядаєтьс я заява боржника про порушен ня справи про власне банкрут ство.

Розглянувши матеріа ли справи, суд

встановив:

Боржник - Товариств о з обмеженою відповідальніс тю "АНТРАЦИТВУГЛЕСЕРВІС", ідентифікаційний код 32202311, Л уганська область, місто Луга нськ, вулиця Карла Маркса, буд инок 42 - звернувся до суд у з заявою про порушення пров адження у справі про власне б анкрутство в порядку, передб аченому ст. 51 Закону України “ Про відновлення платоспромо жності боржника або визнанн я його банкрутом” (далі за тек стом - Закон), у зв'язку з немо жливістю задовольнити вимог и кредиторів поза процедури банкрутства.

Судом встановлено, що ТОВ "А НТРАЦИТВУГЛЕСЕРВІС" зареєст роване як суб'єкт підприємни цької діяльності 30.10.2002 р.; відом ості про юридичну особу внес ені до ЄДР державним реєстра тором Виконавчого комітету Л уганської міської ради 15.10.2004р. з а № 1 382 120 0000 00 1270.

Відповідно до Статуту, ТОВ " АНТРАЦИТВУГЛЕСЕРВІС" є юриди чною особою приватного права , яка має відокремлене майно, с амостійний баланс, рахунки в установах банків, печатку і ш тамп із своїм найменуванням та ідентифікаційним кодом, м ає право від свого імені укла дати договори, придбавати ма йно, набувати майнових та осо бистих немайнових прав, всту пати в зобов'язання, бути пози вачем та відповідачем в суді і несе відповідальність за с воїми зобов'язаннями.

Як вбачається з матеріалів справи, 27.05.2011 учасником ТОВ "АНТ РАЦИТВУГЛЕСЕРВІС" було прий нято рішення про припинення товариства у зв'язку з ліквід ацією, про призначення лікві даційної комісії в особі гол ови комісії - Алексєєва Едуа рда Анатолійовича (ідентифік аційний номер 2385013832). Засновнико м також було вирішено здійсн ити заходи, передбачені зако нодавством та Статутом ТОВ "А НТРАЦИТВУГЛЕСЕРВІС", для про ведення ліквідаційної проце дури.

Відповідно до п. З ст. 60 Госпо дарського Кодексу України, в межах здійснення процедури ліквідації товариства, у газ еті "Урядовий Кур'єр" від 03.06.2011 ро ку за № 100 (4498), було розміщено ого лошення про ліквідацію ТОВ "А НТРАЦИТВУГЛЕСЕРВІС", у якому зазначено, що заяви кредитор ів приймаються протягом двох місяців з дня публікації ого лошення.

Рішення учасника ТОВ "АНТРА ЦИТВУГЛЕСЕРВІС" від 27.05.2011 року п ро припинення Товариства у з в'язку з ліквідацією було под ане Державному реєстратору В иконавчого комітету Лугансь кої міської ради Луганської області. 08.06.2011 року був отримани й Опис документів, що надають ся юридичною особою державно му реєстратору для проведенн я реєстраційної дії «Внесенн я рішення засновників (учасн иків) юридичної особи або упо вноваженого ними органу щодо припинення юридичної особи" .

До моменту подання до Госпо дарського суду заяви про виз нання банкрутом, відповідно до ст. ст. 33, 34, 35 Закону України "Пр о державну реєстрацію юридич них осіб та фізичних осіб-під приємців" від 15.05.2003 року, для вне сення до Єдиного державного реєстру запису про рішення щ одо припинення юридичної осо би заявник повинен подати (на діслати рекомендованим лист ом з описом вкладення) держав ному реєстратору: нотаріальн о засвідчену копію рішення з асновників (учасників) або уп овноваженого ними органу щод о припинення юридичної особи ; документ, що підтверджує вне сення плати за публікацію по відомлення про прийняття зас новниками (учасниками) або уп овноваженим ними органом ріш ення щодо припинення юридичн ої особи у спеціалізованому друкованому засобі масової і нформації. Дата надходження документів для внесення до Є диного державного реєстру за пису про рішення щодо припин ення юридичної особи вносить ся до журналу обліку реєстра ційних дій. Державний реєстр атор, за відсутності підстав для залишення документів, як і подані для внесення до Єдин ого державного реєстру запис у про рішення засновників (уч асників) юридичної особи або уповноваженого ними органу щодо припинення юридичної ос оби, без розгляду, повинен у де нь надходження цих документі в внести до Єдиного державно го реєстру запис про рішення засновників (учасників) юрид ичної особи або уповноважено го ними органу щодо припинен ня юридичної особи та в той же день повідомити органи стат истики, державної податкової служби, Пенсійного фонду Укр аїни, фондів соціального стр ахування відомості про внесе ння такого запису.

Закон передбачає, що відом ості з реєстру підлягають пу блікації у спеціальному друк ованому засобі масової інфор мації, яку здійснює реєстрат ор. Відповідно до Листа Де ржкомпідприємництва від 16.08.2004 року №5530, такий спеціалізован ий друкований засіб масової інформації офіційно зареєст ровано в Державному комітеті телебачення і радіомовлення України під назвою "Бюлетень державної реєстрації". Інфор мація, яка заноситься до реєс тру, повинна бути опублікова на в Бюлетені реєстратором п ротягом десяти робочих днів з моменту внесення відповідн ого запису до реєстру (ч. 18 ст. 22 З акону України "Про державну р еєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" в ід 15.05.2003 року).

Рішення засновника щодо пр ипинення юридичної особи ТОВ "АНТРАЦИТВУГЛЕСЕРВІС" внесе но державним реєстратором ви конкому Луганської міської р ади до Єдиного державного ре єстру юридичних осіб та фізи чних осіб-підприємців 08.06.2011, зап ис номер 1 382 110 0015 001270; відпов ідне оголошення надруковане в Бюлетені державної реєстр ації від 05.06.2011 року № 181 (16).

23.06.2011 року голові ліквідаційн ої комісії ТОВ "АНТРАЦИТВУГЛ ЕСЕРВІС" надійшла заява від П П "Клінвер" з грошовими вимога ми в сумі 29 650,73 грн. заборгованос ті, яка виникла за договором к упівлі-продажу № 01/10-1 від 01.10.2010 рок у. Заборгованість підтвердже на первинними документами бу хгалтерського та податковог о обліку і актами звірення вз аєморозрахунків.

Грошові вимоги ПП "Клінвер" визнані ліквідаційною коміс ією ТОВ "АНТРАЦИТВУГЛЕСЕРВІС " у повному обсязі.

Згідно довідки відділення ПАТ "Укркомунбанк" №22/028/3 від 09.06.201 1, поточний рахунок, що належав ТОВ "АНТРАЦИТВУГЛЕСЕРВІС" за критий, інших рахунків Товар иство не має.

23.08.2011 року ліквідкомісією бул а проведена інвентаризація м айна, що належить на праві вла сності або повного господарс ького відання ТОВ "АНТРАЦИТВ УГЛЕСЕРВІС" та було зроблено аналіз кредиторської і дебі торської заборгованості згі дно даних бухгалтерського об ліку.

Проведеною інвентаризаціє ю встановлено, що на балансі б оржника не виявлено товаро - м атеріальних цінностей, за ре зультатами чого був складени й інвентаризаційний опис.

Також у підприємства відсу тні наймані працівники, відс утня заборгованість по зароб ітній платі та відсутня забо ргованість щодо відшкодуван ня шкоди перед працівниками.

До матеріалів справи пред ставлений висновок незалежн ого аудитора Демідової Н.В. пр о достовірність проміжного л іквідаційного балансу ТОВ "А НТРАЦИТВУГЛЕСЕРВІС" станом н а 26.08.11, який суд оцінює на даній стадії судового провадження як допустимий та належний до каз, з огляду на приписи ст.ст. 32-34 ГПК України.

Таким чином, підприємство не має можливості розрахува тися зі своїми борговими зоб ов'язаннями.

Частиною 5 статті 7 Закону Ук раїни "Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом" встан овлено, що боржник зобов'язан ий звернутися в місячний стр ок до господарського суду з з аявою про порушення справи п ро банкрутство якщо при лікв ідації боржника не у зв'язку з процедурою банкрутства вста новлено неможливість боржни ка задовольнити вимоги креди торів у повному обсязі.

Статтею 51 Закону України "П ро відновлення платоспромож ності боржника або визнання його банкрутом", яка є спеціал ьною по відношенню до норм ст .ст.105-111 ЦК України та ст.60 ГК Укра їни, передбачено, що якщо в артості майна боржника - ю ридичної особи, щодо якого пр ийнято рішення про ліквідаці ю, недостатньо для задов олення вимог кредиторів, так а юридична особа ліквідуєтьс я в порядку, передбаченому ци м Законом. У разі виявлення за значених обставин ліквідато р (ліквідаційна комісія) зобо в'язані звернутися в господа рський суд із заявою про пору шення справи про банкрутство такої юридичної особи; до створення ліквідкомісії - т ака заява подається власнико м майна боржника.

До матеріалів справи борж ником доданий проміжній лікв ідаційний баланс ТОВ "АНТРАЦ ИТВУГЛЕСЕРВІС", затверджений протоколом зборів ліквідком ісії від 23.08.2011.

03.08.11 боржником було надіслан о повідомлення на адресу Лен інської МДПІ про ліквідацію ТОВ "АНТРАЦИТВУГЛЕСЕРВІС".

Обов'язок звернутися до су ду з заявою про порушення спр ави про банкрутство, у випадк у недостатності майна у юрид ичної особи, що ліквідується в загальному порядку, виника є у ліквідкомісії (або до її ст ворення - у власника) в силу п рямої норми ст.51 Закону, яка ма є імперативний характер.

За таких обставин боржник - Товариство з обмеженою в ідповідальністю "АНТРАЦИТВУ ГЛЕСЕРВІС", ідентифікац ійний код 32202311, Луганська облас ть, місто Луганськ, вулиця Кар ла Маркса, будинок 42 - підлягає визнанню банкруто м у зв'язку з чим суд відкриває ліквідаційну процедуру на с трок 3 місяці.

Суд призначає ліквідаторо м арбітражного керуючого Альошкіна Сергія Валерійови ча, ідентифікаційний номер НОМЕР_1, ліцензія НОМЕР_2 від 29.12.2009 р., мешкає за адресою: АДРЕСА_1, чия заява 19.09.11 сп рямована на адресу суду Відділом з питань банкрутс тва в Луганській області.

На призначеного ліквідато ра покладаються встановлені Законом повноваження та обо в'язки по проведенню ліквіда ційної процедури, в тому числ і й щодо здійснення публікац ії оголошення про визнання б оржника банкрутом в офіційни х друкованих органах Верховн ої Ради України або Кабінету Міністрів України ( газети “Г олос України” або “Урядовий Кур'єр”) в порядку, передбачен ому п.п.п.3,5 ст.23 та п.3 ст.51 Закону.

На підставі вищевикладено го, керуючись ст.ст. 1,2,3-1,22-32,51 Закон у України “Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом”, ст.ст. 86,87 ГПК України, суд

постановив:

1. Визнати банкруто м боржника - Товариство з обмеженою відповідальністю "АНТРАЦИТВУГЛЕСЕРВІС", ідентифікаційний код 32202311, Луг анська область, місто Луганс ьк, вулиця Карла Маркса, будин ок 42 - та відкрити ліквід аційну процедуру строком на 3 місяці, тобто до 19.12.2011 року.

2. Ліквідатором ба нкрута призначити арбітра жного керуючого Альошкіна Се ргія Валерійовича, ідентифік аційний номер НОМЕР_1, ліц ензія НОМЕР_2 від 29.12.2009 р., меш кає за адресою: АДРЕСА_1.

3. Ліквідатору Альо шкіну С.В. здійснити публікац ію оголошення про визнання б оржника банкрутом в офіційни х друкованих органах Верховн ої Ради України або Кабінету Міністрів України (газети “Г олос України” або “Урядовий Кур'єр”) в порядку, передбачен ому п.п. 3,5 ст. 23 та п.3 ст. 51 Закону Ук раїни “Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом”, із зазначенням порядку та стро ків пред'явлення кредиторами вимог до ліквідатора, при мірник газети з надрукованим оголошенням подати до суду.

4. Ліквідатору організ увати проведення ліквідацій ної процедури, подати до суду звіт про роботу та ліквідаці йний баланс банкрута відпові дно до вимог ст.ст. 32, 51 Закону, в строк до 3-х місяців з дня вине сення даної постанови.

5. Призначити судове за сідання для розгляду поточно го звіту ліквідатора на 07.11.2 011 о 10 год. 30 хв. (каб. № 308).

6. Дану постанову надіс лати:

ѕ боржнику (за дв ома адресами юридичною: 91055, м. Л уганськ, вул. Карла Маркса, буд . 42 та на адресу голови ліквіда ційної комісії: 91007, м. Луганськ , 7-й Лутугінський проїзд, буд. 8) ;

ѕ ліквідатору Аль ошкіну С.В. (АДРЕСА_1);

ѕ Відділу з питань банкрутства у Луганській об ласті;

ѕ Державному реєс тратору виконавчого комітет у Луганської міської ради Лу ганської області;

ѕ Ленінській МДПІ у м. Луганську (м. Луганськ, кв. Шевченка, 38А) - до відома;

ѕ Ленінському ВДВ С Луганського МУЮ (м. Луганськ , вул. Оборонна, 6);

ѕ Ленінському рай онному суду (до відома) (м. Луга нськ, вул. Новосьолова, 2).

Суддя О.С. Палей

СудГосподарський суд Луганської області
Дата ухвалення рішення19.09.2011
Оприлюднено24.10.2011
Номер документу18692448
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —12/66б/2011

Ухвала від 19.12.2011

Господарське

Господарський суд Луганської області

Палєй О.С.

Ухвала від 07.11.2011

Господарське

Господарський суд Луганської області

Палєй О.С.

Постанова від 19.09.2011

Господарське

Господарський суд Луганської області

Палєй О.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні