Постанова
від 20.09.2011 по справі 2а-11904/11/2670
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

 ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД  міста КИЄВА

01601, м.Київ, вул. Командарма Каменєва 8, корпус 1

 

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М   У К Р А Ї Н И

м. Київ

20 вересня 2011 року                     № 2а-11904/11/2670

  Суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Келеберда В.І.розглянувши у скороченому провадженні адміністративну справу

за позовом

Державної податкової інспекції у Шевченківському районі м. Києва

 

до

Товариства з обмеженою відповідальністю "Еліт - Хаус", третя особа: Шевченківська районна у місті Києві державна адміністрація

 

про

припинення юридичної особи

 

 

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Державна податкова інспекція у Шевченківському районі міста Києва звернулась до суду з позовом про припинення юридичної особи Товариства з обмеженою відповідальністю «Еліт Хаус».

Позовні вимоги мотивовані тим, що відповідачі не знаходяться за адресою, вказаною у статутних документах, про що свідчать запис Державного реєстратора Шевченківської районної у м. Києві державної адміністрації.

Відповідач –ТОВ «Еліт –Хаус»заперечення на позов суду не надав. Відповідачу була надіслана ухвала про відкриття скороченого провадження за юридичною адресою, зазначеною у витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців. На адресу суду надійшло повідомлення про вручення поштової кореспонденції, відповідно до якого Відповідач за зазначеною адресою не знаходиться.

Третя особа по справі –Шевченківська районна у місті Києві державна адміністрація  пояснень по суті позовних вимог суду не надала.  

Розглянувши подані документи і матеріали, всебічно і повно з’ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтується позов, об’єктивно оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, Окружний адміністративний суд міста Києва, -

  В С Т А Н О В И В:

Як вбачається з матеріалів справи, а саме: довідки №12444/04 з ЄДРПОУ та свідоцтва про державну реєстрацію ТОВ «Еліт –Хаус», копії яких містяться в матеріалах справи, Відповідач зареєстрований Шевченківською районною у м. Києві державною адміністрацією, що підтверджується відповідними витягами з Єдиного державного реєстру.

Станом на час звернення позивача до суду державним реєстратором Шевченківської районної у м. Києві державної адміністрації внесено запис до Єдиного державного реєстру про відсутність відповідачів за місцезнаходженням, вказаним у статутних документах.

Згідно ч. 1 ст. 17 Закону України від 15.05.2003 № 755 - “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців”(далі –Закон № 755-IV) відомості про юридичну особу або фізичну особу - підприємця включаються до Єдиного державного реєстру шляхом внесення записів на підставі відомостей з відповідних реєстраційних карток та відомостей, що надаються юридичними особами державному реєстратору за місцезнаходженням реєстраційної справи згідно із законодавством України.

Відповідно до вимог ст. 19 Закону № 755-IV у разі, якщо зміна відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі, не пов'язана із змінами, що вносяться до установчих документів юридичної особи, або не підлягає державній реєстрації, особа, уповноважена діяти від імені юридичної особи (виконавчого органу), подає (надсилає рекомендованим листом з описом вкладення) державному реєстратору за місцезнаходженням реєстраційної справи юридичної особи заповнену реєстраційну картку про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі.

Державний  реєстратор за відсутності підстав для залишення без розгляду  документів  про  внесення  змін  до  відомостей  про юридичну  особу,  які  містяться  в  Єдиному  державному  реєстрі, зобов'язаний внести не пізніше наступного робочого дня з  дати  їх надходження  запис  про  внесення  змін  і в той самий день подати відповідним  органам  статистики,  державної  податкової   служби, Пенсійного  фонду  України  інформацію  з реєстраційної картки про внесення  змін  до  відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі, із зазначенням номера та дати внесення відповідного запису.

Відповідно до підпункту 45.2. статті 45 Податкового кодексу України податковою адресою юридичної особи (відокремленого підрозділу юридичної особи) є місцезнаходження такої юридичної особи, відомості про що містяться у Єдиному державному реєстрі підприємств та організацій України.

Підпунктом 16.1.11 ст. 16 Податкового кодексу України передбачено, що платник податків зобов'язаний повідомляти контролюючі органи про зміну місцезнаходження юридичної особи та зміну місця проживання фізичної особи –підприємця.

Як вбачається з матеріалів справи, Відповідач відомості про зміну місцезнаходження юридичної особи податковим органам та державному реєстратору не подавав.

Згідно ч.1 ст. 59 ГК України припинення діяльності суб'єкта господарювання здійснюється шляхом його реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації - за рішенням власника (власників) чи уповноважених ним органів, за рішенням інших осіб - засновників суб'єкта господарювання чи їх правонаступників, а у випадках, передбачених законами, - за рішенням суду.

Статтею 239 ГК України передбачено, що органи державної влади та органи місцевого самоврядування відповідно до своїх повноважень та у порядку, встановленому законом, можуть застосовувати до суб‘єктів  господарювання адміністративно-господарські санкції, однією з яких є скасування державної реєстрації та ліквідація суб‘єкта господарювання.

Відповідно до вимог ст. 38 Закону № 755-IV  підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов’язано з банкрутством юридичної особи, зокрема, є: наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

За таких обставин, судом встановлено, що державним реєстратором Шевченківської районної у м. Києві державної адміністрації внесено запис до Єдиного державного реєстру про відсутність  Товариства з обмеженою відповідальністю "Еліт – Хаус»(код ЄДРПОУ 32049597) за місцезнаходженням, вказаним у статутних документах, що є підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичних осіб.

Керуючись ст.ст. 69-71, 94, 160-162, ст.ст. 183-2 ,  254 Кодексу адміністративного судочинства України, Окружний адміністративний суд міста Києва, -

 

 ПОСТАНОВИВ:

1. Позовні вимоги задовольнити в повному обсязі.

2.Припинити юридичну особу Товариство з обмеженою відповідальністю "Еліт –Хаус" (код ЄДРПОУ 32049597).

  Постанова набирає законної сили в строк і порядку, передбачені статтею 254 Кодексу адміністративного судочинства України.

Постанова може бути оскаржена за правилами, встановленими ч 8 ст. 183-2, ст. ст. 185-187 Кодексу адміністративного судочинства України.

Строк для подання апеляційної скарги стороною або іншою особою, яка брала участь у справі, обчислюється з моменту отримання копії постанови.

Постанова, прийнята у скороченому провадженні, крім випадків її оскарження в апеляційному порядку, є остаточною.

  Суддя                                                                                                В.І. Келеберда

Дата ухвалення рішення20.09.2011
Оприлюднено24.10.2011
Номер документу18695026
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-11904/11/2670

Ухвала від 22.08.2011

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Келеберда В.І.

Постанова від 20.09.2011

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Келеберда В.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні