Постанова
від 18.10.2011 по справі 2а/2370/7271/2011
ЧЕРКАСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

 ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

 18 жовтня 2011 року                                                         Справа № 2а/2370/7271/2011

18.10.11

11 год. 10 хв.                                                                                                            м. Черкаси                                                                                

Черкаський окружний адміністративний суд  у складі:

головуючого-судді Гриньковської Н.Ю.,

при секретарі Ільченко С.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Черкаси адміністративну справу за позовом управління Пенсійного фонду України в Придніпровському районі м. Черкаси до товариства з обмеженою відповідальністю «Центрдистрибьюшнгруп»про стягнення заборгованості зі сплати єдиного соціального внеску,

встановив:

19.09.2011р. управління Пенсійного фонду України в Придніпровському районі м. Черкаси звернулося до суду з адміністративним позовом про стягнення з товариства з обмеженою відповідальністю «Центрдистрибьюшнгруп» заборгованості зі сплати єдиного соціального внеску за травень 2011 року в сумі 48,41грн.

Обґрунтовуючи позовні вимоги, позивач  зазначає, що відповідач, в порушення вимог Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування»невчасно та не в повному обсязі сплачував єдиний внесок, внаслідок чого утворилась заборгованість зі сплати єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування в сумі 48,41грн. Отже, оскільки відповідачем не сплачена сума заборгованості зі сплати єдиного соціального внеску, позивач просив стягнути вказану заборгованість у судовому порядку.

Сторони були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, однак у судове засідання не з’явились. Представником позивача надано суду заяву про розгляд справи за відсутності представника УПФУ в Придніпровському районі м. Черкаси.

Відповідач  повідомлявся про дату, час і місце розгляду справи відповідно до адреси в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, лист надісланий відповідачу з ухвалою про відкриття провадження у справі за адресою його реєстрації, повернувся з відміткою, що адресат за вказаною адресою не знаходиться.

А отже, відповідно до ч. 4 ст. 33 КАС відповідач вважається належними чином повідомленим.

Неприбуття в судове засідання представників сторін без поважних причин або неповідомлення ними про причини неприбуття не є перешкодою для розгляду справи і відповідно до ч. 4 ст. 128 КАС України розгляд справи у таких випадках не відкладається, а справу може бути вирішено на підставі наявних у ній доказів.

За таких обставин, суд вирішив провести розгляд справи за відсутності сторін на підставі наявних матеріалів справи.

Частиною 1 статті 41 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що у разі неявки у судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Розглянувши подані документи і матеріали, оцінивши належність, допустимість, достовірність кожного доказу окремо, а також достатність і взаємний зв'язок доказів у їх сукупності, суд дійшов висновку, що позовні вимоги  підлягають задоволенню, виходячи з наступного.

Судом встановлено, що відповідач - товариства з обмеженою відповідальністю «Центрдистрибьюшнгруп»зареєстроване як юридична особа виконавчим комітетом Черкаської міської ради 03.02.2010р., за ідентифікаційним кодом - 36949780 (а.с.12-14), а тому відповідно до п. 1 ч. ст. 6 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування»зобов’язане своєчасно та в повному обсязі нараховувати, обчислювати і сплачувати єдиний внесок.

Як вбачається з матеріалів справи, згідно узгодженого розрахунку суми єдиного внеску, що підлягає сплаті за травень 2011 року відповідачем самостійно визначено суму єдиного внеску в розмірі 138,64грн. (а.с.6-7). Проте відповідачем частково сплачено суму єдиного внеску, а отже заборгованість складає 48,41грн. (а.с.5).

У зв'язку із порушенням відповідачем платіжної дисципліни, позивачем, на підставі частини 4 статті 25 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування», на адресу відповідача була направлена вимога про сплату боргу №Ю-77 від 01.07.2011р. на суму 48,41грн. (а.с.8).

Частиною першою статті 67 Конституції України (№ 254к/96-ВР) закріплено обов'язок кожного сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом.

Відповідно до ст. 4 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування»від  08.07.2010 року № 2464-VI (далі –Закон №2464-VI), платниками єдиного внеску є роботодавці: підприємства, установи та організації, інші юридичні особи, утворені відповідно до законодавства України, незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання, які використовують працю фізичних осіб на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах, передбачених законодавством, чи за цивільно-правовими договорами (крім цивільно-правового договору, укладеного з фізичною особою - підприємцем, якщо виконувані роботи (надавані послуги) відповідають видам діяльності, зазначеним у витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців), у тому числі філії, представництва, відділення та інші відокремлені підрозділи зазначених підприємств, установ і організацій, інших юридичних осіб, які мають окремий баланс і самостійно ведуть розрахунки із застрахованими особами.

Єдиний внесок, відповідно до ст.7 цього Закону нараховується на суму нарахованої заробітної плати за видами виплат, які включають основну та додаткову заробітну плату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, у тому числі в натуральній формі, що визначаються відповідно до Закону України «Про оплату праці», та суму винагороди фізичним особам за виконання робіт (надання послуг) за цивільно-правовими договорами.

У відповідності до п.4.1 ст.4 Інструкції про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, єдиний внесок нараховується на суми нарахованої заробітної плати за видами виплат, які включають основну та додаткову заробітну плату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, у тому числі в натуральній формі, що визначаються відповідно до Закону України «Про оплату праці», відповідно до класів професійного ризику виробництва, до яких віднесено платників єдиного внеску з урахуванням видів їх економічної діяльності.

Згідно з п. 8 ст. 9  Закону №2464-VI, платники єдиного внеску зобов'язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за відповідний базовий звітний період, не пізніше 20 числа місяця, що настає за базовим звітним періодом.

Пунктом 6 частини 1 ст. 1 Закону  №2464-VI передбачено, що сума єдиного внеску, своєчасно не нарахована та/або не сплачена у строки, встановлені цим Законом, обчислена територіальними органами Пенсійного фонду України у випадках, передбачених цим Законом є недоїмкою.

Беручи до уваги те, що суму боргу до Пенсійного фонду України у розмірі 48,41грн. відповідач у встановлені законодавством строки не сплатив та доказів погашення відповідачем зазначеної заборгованості станом на день розгляду справи матеріали не містять, суд знаходить вимоги позивача обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню.

          На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 41, 86, 128, 159, 161, 162, 163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

постановив:

Адміністративний позов управління Пенсійного фонду України в Придніпровському районі м. Черкаси до товариства з обмеженою відповідальністю «Центрдистрибьюшнгруп»про стягнення заборгованості зі сплати єдиного соціального внеску - задовольнити в повному обсязі.

Стягнути з товариства з обмеженою відповідальністю «Центрдистрибьюшнгруп»(18016, м. Черкаси, вул. Смілянська, 2, ідентифікаційний код - 36949780) через управління Пенсійного фонду України в Придніпровському районі м. Черкаси (18016, м. Черкаси, вул. Героїв Сталінграду, 10,  ідентифікаційний код - 21366934) заборгованість зі сплати єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за травень 2011 року в сумі 48 (сорок вісім) гривень 41 копійку.

Постанова набирає законної сили в порядку, передбаченому ст.254 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржена до Київського апеляційного адміністративного суду через Черкаський окружний адміністративний суд протягом десяти днів в порядку і строки, передбачені ст.ст. 185-187 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя                                                                                                          Н.Ю. Гриньковська

повний текст постанови виготовлений 19.10.2011р.

Дата ухвалення рішення18.10.2011
Оприлюднено25.10.2011
Номер документу18705382
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/2370/7271/2011

Ухвала від 21.09.2011

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

Н.Ю. Гриньковська

Постанова від 18.10.2011

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

Н.Ю. Гриньковська

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні