Постанова
від 05.08.2011 по справі 2а-10242/11/2670
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИ ВНИЙ СУД міста КИЄВА

01601, м.Київ, вул. Командарма Кам енєва 8, корпус 1

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Київ

05 серпня 2011 року № 2а-10242/11/2670

Окружний адміністрат ивний суд м. Києва у складі:

Судді Добрянської Я.І,

відповідно до вимог ст.183-2 КА С України, без виклику сторін , розглянув в порядку скороче ного провадження справу

За позовом Управління Пенсійного фон ду України в м. Коростень

до Акціонерного товариства з акритого типу «Міжрегіональ на академія управління персо налом»

про стягнення заборгованості в сумі 991, 92 грн.

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

До Окружного адмініст ративного суду міста Києва н адійшла позовна заява Управл іння Пенсійного фонду Україн и в м. Коростень до Акціонерно го товариства закритого типу «Міжрегіональна академія уп равління персоналом»про стя гнення заборгованості в сумі 991, 92 грн.

Ухвалою Окружного адмініс тративного суду м. Києва від 19 .07.2011 р., відповідно до вимог п.4 ч.1 ст.183-2 КАС України, було відкри то скорочене провадження у с праві № 2a-10242/11/2670 та запропонован о відповідачу у строк до 04.08.2011 р. або у десятиденн ий строк з дня одержання копі ї ухвали про відкриття скоро ченого провадження надати су ду письмові заперечення прот и позову та всі докази на їх пі дтвердження, які наявні у від повідача.

Ухвала про відкриття скоро ченого провадження у справі була отримана відповідачем 2 1.07.2011 р., що підтверджується пові домленням про вручення відпо відачу поштового відправлен ня.

Відповідно до ч. 8 ст. 35 КАС Укр аїни вважається, що повістку вручено юридичній особі, якщ о вона доставлена за адресою , внесеною до відповідного де ржавного реєстру, або за адре сою, яка зазначена її предста вником, і це підтверджується підписом відповідної службо вої особи.

Таким чином, станом на 05.08.2011 р. заперечення на позовну заяву , чи будь-яких заяв або клопота нь по даній справі від відпов ідача до суду не надходило.

Згідно вимог ч.4 ст.183-2 КАС Укра їни, суддя розглядає справу в порядку скороченого провадж ення одноособово, без провед ення судового засідання та в иклику осіб, які беруть участ ь у справі. За результатами ро згляду справи у скороченому провадженні суддя, оцінивши повідомлені позивачем, відпо відачем обставини, за наявно сті достатніх підстав прийма є законне та обґрунтоване су дове рішення.

Розглянувши подані позива чем документи і матеріали, вс ебічно і повно з' ясувавши в сі фактичні обставини, на яки х ґрунтується позов, об' єкт ивно оцінивши докази, які маю ть юридичне значення для роз гляду справи і вирішення спо ру по суті, Окружний адмініст ративний суд м. Києва, -

ВСТАНОВИВ:

Акціонерне товариств о закритого типу «Міжрегіона льна академія управління пер соналом» включене до Єдиного державного реєстру юридични х осіб та фізичних осіб-підпр иємців (ідентифікаційний ном ер 00127522).

Акціонерне товариство зак ритого типу «Міжрегіональна академія управління персона лом» має відокремлену філію в м. Коростень (код ЄДРПОУ 25838833), щ о є окремим платником податк ів та внесків до державного б юджету України.

На підставі абзацу 2 п. 13 Прик інцевих положень Закону Укра їни «Про загальнообов' язко ве державне пенсійне страхув ання»№ 1058 від 09.07.2003 року, у разі, як що особа має право на отриман ня пенсії відповідно до Зако ну України «Про наукову та на уково-технічну діяльність»№ 1977-ХІІ від 13.12.1991 року та вищезазн аченого Закону №1058, призначає ться одна пенсія за її виборо м, при цьому різниця між розмі ром пенсії, на який має право о соба відповідно до зазначено го Закону, та розміром пенсії із солідарної системи фінан сується за рахунок коштів, сп рямованих із джерел, визначе них Законом України «Про нау кову та науково-технічну дія льність».

Відповідно до ст. 24 Закону Ук раїни «Про наукову та науков о-технічну діяльність»№1977-ХІІ від 13.12.1991 року, різниця між сумо ю пенсії призначеної по цьом у закону, і пенсією, обчислено ю відповідно до інших законо давчих актів, на яку має право особа, фінансується для наук ових (науково-педагогічних) п рацівників бюджетних устано в і організацій за рахунок де ржавного бюджету, а для науко вих (науково-педагогічних) пр ацівників недержавних науко вих установ, організацій та в ищих навчальних закладів 3-4 рі внів акредитації - за рахунок коштів цих установ, організа цій та закладів.

Згідно з пунктом 5 Порядку ф інансування різниці між сумо ю пенсії, призначеної науков им (науково-педагогічним) пра цівникам державних небюджет них підприємств, установ, орг анізацій і вищих учбових зак ладів 3-4 рівнів акредитації у відповідності до Закону Укра їни «Про наукову та науково-т ехнічну діяльність»№ 1977-ХІІ в ід 13.12.1991 року і сумою пенсії, обч исленої відповідно до інших законодавчих актів, на яку ма є право дана особа, затвердже ного Постановою Кабінету Мін істрів України №372 від 24.03.2004 року , розмір витрат на фінансуван ня різниці у розмірі пенсії з а рахунок коштів державних н ебюджетних підприємств, уста нов, організацій та вищих нав чальних закладів 3-4 рівнів акр едитації визначається у розр ахунку на рік органами Пенсі йного фонду до 20 січня поточно го року та протягом 10 днів з дн я призначення пенсії відпові дно до Закону України «Про на укову та науково-технічну ді яльність»№1977-ХІІ, про що відпо відному підприємству, устано ві, організації або закладу в ідразу надсилається повідом лення.

Зазначені підприємства, ус танови, організації та закла ди самостійно визначають сум и, що підлягають до сплати у ро зрахунку на місяць, та щоміся ця до 25 числа перераховують ор гану Пенсійного фонду за сво їм місцезнаходженням відпов ідні кошти для фінансування різниці у розмірі пенсії, при значеної у минулому та поточ ному роках.

Суми, що підлягають сплаті, обчислюються підприємствам и самостійно в розмірі, відпо відному місячному розміру ви трат різниці у розмірі пенсі й.

У разі зміни розміру пенсії або виникнення обставин, що в пливають на розмір витрат, ор гани Пенсійного фонду повідо мляють про це відповідні під приємства в місячний термін з моменту виникнення відпові дних обставин, направляючи н а адресу підприємства повідо млення згідно п.6 Порядку.

Як вбачається з матеріалів справи, в управлінні Пенсійн ого фонду України міста Коро стеня перебувають на обліку два пенсіонери, які отримуют ь пенсію відповідно до Закон у України «Про наукову та нау ково-технічну діяльність»№ 1 977-ХІІ та які набули частину на укового стажу в період робот и в Коростенській філії Акці онерного товариства закрито го типу «Міжрегіональна акад емія управління персоналом» , а саме: ОСОБА_1, ІНФОРМАЦ ІЯ_1, який проживає за адресо ю: АДРЕСА_1 і має науковий с таж роботи в Коростенській ф ілії Акціонерного товариств а закритого типу «Міжрегіона льна академія управління пер соналом»4 роки 5 місяців, що ст ановить 17,10 частки різниці, вих одячи з наукового стажу 25 рокі в 10 місяців та ОСОБА_2, ІНФ ОРМАЦІЯ_3, який проживає за а дресою: АДРЕСА_1 та має нау ковий стаж роботи в Коростен ській філії Акціонерного тов ариства закритого типу «Міжр егіональна академія управлі ння персоналом»1 місяць, що ст ановить 0,26 частки різниці, вих одячи з наукового стажу 30 рокі в 11 місяців.

За вказаних пенсіонерів на вчальний заклад, Коростенськ а філія Акціонерного товарис тва закритого типу «Міжрегіо нальна академія управління п ерсоналом»зобов'язана нарах овувати та проводити фінансу вання різниці у розмірі пенс ії пропорційно своїй частці в різниці, визначеній відпов ідно до п. 3 вищевказаного Поря дку.

Як також вбачається з наявн их матеріалів справи, з берез ня 2011 року відповідач ухиляєт ься від виконання своїх зобо в' язань, незважаючи на пові домлення позивача про необхі дність сплати відповідних су м, копії яких наявні в матеріа лах справи.

Таким чином, станом на час р озгляду справи, за відповіда чем обліковується заборгова ність на загальну суму 991,92 грн. , а саме: по ОСОБА_1 в розмір і 976,00 грн., по ОСОБА_2 в розмір і 15,92 грн., що підтверджується т акож розрахунком позивача су ми заборгованості відповіда ча, який наявний в матеріалах справи.

Враховуючи те, що згідно з п . 1.5 Положення про Коростенськ у філію Акціонерного товарис тва закритого типу «Міжрегіо нальна академія управління п ерсоналом», філія не має стат усу юридичної особи, то належ ним відповідачем по справі я вляється юридична особа, а са ме Акціонерне товариство зак ритого типу «Міжрегіональна академія управління персона лом».

Відповідно до п.1 Положення про Пенсійний фонд України, з атвердженого Указом Президе нта України від 01.03.2001 року № 121/2001, П енсійний фонд України є цент ральним органом виконавчої в лади, що здійснює управління фінансами пенсійного забезп ечення, діяльність якого спр ямовується і координується К абінетом Міністрів України.

Пунктом 3 даного Положення п ередбачено, що основними зав даннями Пенсійного фонду Укр аїни є участь у формуванні та реалізації державної політи ки у сфері пенсійного забезп ечення та соціального страху вання, забезпечення збирання та акумулювання коштів, приз начених для пенсійного забез печення, повного і своєчасно го фінансування витрат на ви плату пенсій та інших соціал ьних виплат, що здійснюються з коштів Пенсійного фонду Ук раїни.

Відповідно до п.15 Положення , Пенсійний фонд України здій снює свої повноваження безпо середньо та через утворені в установленому порядку голов ні управління Пенсійного фон ду України в Автономній Респ убліці Крим, областях, містах Києві та Севастополі та упра вління Пенсійного фонду Укра їни в районах, містах і района х у містах.

Отже, несплата Коростенськ ою філією Акціонерного товар иства закритого типу «Міжрег іональна академія управлінн я персоналом»до Управління П енсійного фонду України в м. К оростень різниці між сумою п енсії призначеної відповідн о до Закону України «Про наук ову та науково-технічну діял ьність»і пенсією, обчисленою відповідно до інших законод авчих актів, призводить до не повного формування бюджету П енсійного фонду України, що с причинить несвоєчасне фінан сування виплат пенсій.

Враховуючи, що обставини сп рави, які відповідно до закон одавства повинні бути підтве рджені певними конкретними з асобами доказування, не можу ть підтверджуватись іншими з асобами доказування, суд при йшов до висновку, що в позовні й заяві наведені обставини, я кі підтверджуються достатні ми доказами, які свідчать про обґрунтованість позовних ви мог. Докази, подані позивачем підтверджують обставини, на які позивач посилається на ї х обґрунтування.

Відповідно до ст. 162 Кодексу а дміністративного судочинст ва України, при вирішенні спр ави по суті суд може задоволь нити адміністративний позов повністю або частково чи від мовити в його задоволенні по вністю або частково, у разі за доволення адміністративног о позову суд може прийняти по станову про визнання протипр авними рішення суб'єкта влад них повноважень чи окремих й ого положень, дій чи бездіяль ності і про скасування або ви знання нечинним рішення чи о кремих його положень, про пов орот виконання цього рішення чи окремих його положень із з азначенням способу його здій снення.

Враховуючи вищенаведене, с уд дійшов висновку, що з ураху ванням положень зазначеної с татті позов слід задовольнит и повністю, оскільки у позива ча наявні всі необхідні дока зи існування заборгованості у відповідача, а відповідач з аперечень щодо існування так ої заборгованості не надав.

Відповідно до ч. 1 ст. 71 Кодекс у адміністративного судочин ства України кожна сторона п овинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимог и та заперечення, крім випадк ів, встановлених статтею 72 цьо го Кодексу.

Враховуючи викладене, керу ючись ст. ст. 69-71, 158-163 Кодексу адмі ністративного судочинства У країни, Окружний адміністра тивний суд м. Києва, -

ПОСТАНОВИВ:

1. Позов задовольнити п овністю.

2. Стягнути з Акціонерного т овариства закритого типу «Мі жрегіональна академія управ ління персоналом»(код ЄДРПОУ 00127522, адреса: 03039, м. Київ, вул. Фроме тівська, 2) на користь Управлін ня Пенсійного фонду України в м. Коростень суму боргу в роз мірі 991,92 грн.

Стягувач - Управління Пенсі йного фонду України в м. Корос тень (11500, Житомирська область, м. Коростень, вул. Сосновськог о, 46, код ЄДРПОУ 20405199).

Строк і порядок набранн я судовим рішенням законної сили встановлені у статті 254 К одексу адміністративного су дочинства України, якщо інше не встановлено цим Кодексом .

Постанова може бути оскарж ена до суду апеляційної інст анції за правилами, встановл еними ст. ст. 185-187 КАС України.

Суддя Я.І.Добрянсь ка

Дата ухвалення рішення05.08.2011
Оприлюднено24.10.2011
Номер документу18705512
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-10242/11/2670

Ухвала від 19.07.2011

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Добрянська Я.І.

Постанова від 05.08.2011

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Добрянська Я.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні