Ухвала
від 10.07.2008 по справі 02/977
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

02/977

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------                                                            У Х В А Л А

          "10" липня 2008 р.                                                              Справа   02/977

Господарський суд Черкаської області в складі  головуючого  судді   Пащенко  А.Д.,  із секретарем судового засідання  Давиденко В.Г., за участю прокурора - старшого помічника військового прокурора Черкаського гарнізону Лук'яненка А.В., представників: другого позивача: Шаповалов О.Ю. - за довіреністю,  відповідача:   не з'явився,   розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Черкаси

заяву   Південного регіонального управління  Державної прикордонної  служби України про зміну способу  виконання рішення суду у справі   за позовом   першого заступника військового прокурора Південного регіону України  в інтересах держави в особі Адміністрації Державної прикордонної  служби України та Південного регіонального управління  Державної прикордонної  служби України до  Тальнівського  державно-кооперативного   міжгосподарського  будівельно-монтажного об'єднання  “Райагробуд” про  стягнення  20 543 грн.,      

ВСТАНОВИВ:

          Представник стягувача -  Південного регіонального управління  Державної прикордонної  служби України - надіслав до господарського суду заяву про зміну  способу  виконання рішення господарського суду  у справі № 02/977, в якій просить змінити спосіб виконання рішення господарського суду в зв'язку з тим,  що рішення  до цього часу не виконане,  кошти стягувачу не перераховані.     

Представник  стягувача  у судовому засіданні підтримав заяву про зміну способу   виконання рішення суду, просив її задовольнити, оскільки вжиті державним виконавцем заходи не дали позитивного результату  і кошти до цього часу стягувачем не отримані.

Прокурор у судовому засіданні  підтримав заяву стягувача.

Боржник повідомлений про час і місце розгляду заяви, однак не направив свого представника у судове засідання, поважних причин  неявки суду не повідомив, не направив суду клопотання про розгляд заяви за  участі представника боржника.

Суд вважає, що неявка представника боржника у судове засідання не перешкоджає розгляду заяви по суті  і вважає можливим  розглянути її за наявними матеріалами.

Дослідивши матеріали справи та подані суду докази, заслухавши прокурора та представника стягувача, суд  приходить до висновку, що заява стягувача про зміну способу виконання рішення суду підлягає до задоволення, виходячи із наступного.

Рішенням господарського суду Черкаської області від 09 березня 2006 року із відповідача на користь позивача стягнуто   20 543 грн. збитків.

Постановою Київського міжобласного апеляційного господарського суду від 03.05.2006 року апеляційну скаргу  Тальнівського ДКМ БМО “Райагробуд” залишено без задоволення, рішення місцевого суду залишено без змін.

Рішення набрало законної сили,  на його виконання видано  наказ  від 15 травня 2006 року.

14.06.2006 року державним виконавцем відділу ДВС  Тальнівського районного управління юстиції відкрито виконавче провадження у справі про примусове виконання наказу господарського суду.

Державним виконавцем постановою від 27.10.2006 року, відповідно до ст. 50  Закону України «Про виконавче провадження», було накладено арешт на грошові кошти на рахунках відповідача.       

          Як вбачається із поданих суду стягувачем документів та не спростовано відповідачем,  кошти стягувану не перераховувалися,  рішення господарського суду не виконане.

Згідно статті 121 ГПК України  суд може змінити спосіб виконання рішення суду у виняткових випадках, залежно від обставин справи, при наявності обставин, що ускладнюють виконання рішення або роблять його неможливим.  

Суд вважає, що заявником доведено наявність обставин, що роблять неможливим виконання рішення суду від 09.03.2006 року  у справі № 02/977 встановленим у ньому способом – стягненням коштів. Суд  вважає обгрунтованою вимогу  стягувача про зміну способу виконання рішення суду шляхом звернення стягнення присудженої судом суми –20 543 грн. на майно боржника – Тальнівського  державно-кооперативного   міжгосподарського  будівельно-монтажного об'єднання  “Райагробуд”.      

          Виходячи  з викладеного, керуючись  ст. 121 ГПК України, суд

УХВАЛИВ :

1. Заяву Південного регіонального управління  Державної прикордонної  служби України  задовольнити.

2. Змінити спосіб  виконання рішення господарського суду Черкаської області суду від 09 березня 2006 року  у справі   № 02/977 та звернути стягнення  20 543 грн. збитків на майно Тальнівського  державно-кооперативного міжгосподарського  будівельно-монтажного об'єднання  “Райагробуд” (200400, м.  Тальне  Черкаської області,  вул.  Польова, 1,  код 03587767) на користь  Південного регіонального управління  Державної прикордонної  служби України  (65014, м. Одеса, вул. Жуковського, 1,  ідентифікаційний код 14321802).   

Наказ видати.

3.  Наказ господарського суду Черкаської області від 15 травня 2006 року у справі № 02/977  визнати таким, що втратив чинність.

4. Зобов'язати відділ державної виконавчої служби Тальнівського районного управління юстиції повернути наказ  суду від 15 травня 2006 року до господарського суду Черкаської області для приєднання до матеріалів справи № 02/977.

            Ухвала може бути оскаржена  до Київського міжобласного апеляційного господарського суду.

          Суддя                                                                                      А.Д. Пащенко

Дата ухвалення рішення10.07.2008
Оприлюднено07.08.2008
Номер документу1870569
СудочинствоГосподарське
Суть стягнення  20 543 грн.,     &nbsp

Судовий реєстр по справі —02/977

Ухвала від 10.07.2008

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Пащенко А.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні