Постанова
від 17.10.2011 по справі 19/5009/2729/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Запорізької області

ПОСТАНОВА

про визнання боржника банк рутом

17.10.11 Сп рава 19/5009/2729/11

Суддя Даценко Л.І.

Кредитори:

1.Публічне акціонерне това риство комерційний банк “При ватбанк”, м. Дніпропетровськ

2.Відділення Виконавчої дир екції Фонду соціального стра хування від нещасних випадкі в на виробництві та професій них захворювань України в м. З апоріжжі

3. Державна податкова інспек ція у Орджонікідзевському ра йоні м. Запоріжжя

4. Запорізький міський центр зайнятості

5. Публічне акціонерне товар иство “БМ Банк”, м. Київ

6. Публічне акціонерне товар иство “Акціонерний комерцій ний промислово - інвестицій ний банк” в особі філії “Відд ілення ПАТ Промінвестбанк в м. Запоріжжя”, Запоріжжя

7.Запорізьке обласне відділ ення Фонду соціального страх ування з тимчасової втрати п рацездатності в особі Викона вчої дирекції

8. Управління пенсійного фон ду України в Орджонікідзевсь кому районі м. Запоріжжя

Боржник: Товариство з об меженою відповідальністю “Н ауково - Виробнича фірма “Сіл коліт”, м. Запоріжжя (код ЄДРПО У - 13635898)

Банки, які здійсню ють розрахунково-касове обс луговування боржника:

1. ЗРУ “Приватбанк”;

2. ПАТ “ОТП Банк”;

3. Філія ПАТ “Промінвес тбанк” в м. Запоріжжя

Суддя Даценко Л .І.

Представники:

Від кредитора 1 - ОСОБА_1 , довіреність № 3878 від 11.09.2009 р.

Від кредитора 2 - ОС ОБА_2, довіреність від 04.01.2011 р. № 04/01

Від кредитора 3 - ОСОБА_3, довіреність № 8683/10-014 в ід 18.11.2010 р.

Від кредитора 4 - ОСО БА_4, довіреність від 07.06.2011 р. № 1 9/12

Від кредитора 5 - ОСО БА_5., довіреність від 24.12.2010 р. № 04/199

Від кредитора 6 - ОСО БА_6, довіреність від 16.09.2011 р. № 3 332

Від кредитора 7 - не з' явився

Від кредитора 8 - ОСО БА_7., довіреність від 27.09.2011 р. № 10489/12

Від боржника - не з' яви вся

Розпорядник майна - Д овганчук С.М.

04.10.2011р. до господарсько го суду Запорізької області від голови комітету кредитор ів Товариства з обмеженою ві дповідальністю “Науково - Ви робнича фірма “Сілколіт” над ійшло клопотання (протокол з асідання комітету кредиторі в № 1 від 27.09.2011 р.) про: визнання бор жника банкрутом, скорочення процедури розпорядження май ном, переходу до процедури лі квідації боржника; призначен ня ліквідатором розпорядник а майна, арбітражного керуюч ого Довганчука С.Н.; затвердже ння розміру оплати послуг ар бітражного керуючого, затвер дження додаткової винагород и.

Ухвалою від 04.10.2011р., для р озгляду вищезазначених доку ментів, суд призначив засіда ння суду на 17.10.2011р.

В судове засідання 17.10.2011 року представник боржника не з' явився, про час та місце пр оведення судового засідання повідомлений належним чином .

Розглянувши матеріали сп рави, клопотання голови комі тету кредиторів, протокол № 1 з асідання зборів кредиторів в ід 27.09.2011р. та протокол № 1 засідан ня комітету кредиторів від 27.0 9.2011 р., заслухавши у судовому за сіданні представників креди тора 1, 2, 3, 5, 6, 8, розпорядника майн а, суд встановив наступне.

Ухвалою господарськ ого суду Запорізької області від 23.05.2011р. порушено провадженн я у справі № 19/5009/2729/11 про банкрутс тво товариства з обмеженою в ідповідальністю “Науково - В иробнича фірма “Сілколіт”, в ведено мораторій на задоволе ння вимог кредиторів, введен о процедуру розпорядження ма йна, призначено розпоряднико м майна боржника арбітражног о керуючого Довганчука Сергі я Миколайовича. Підготовче з асідання суду призначено на 20.06.2011р.

Ухвалою суду від 20.09.2011 р. затверджено реєстр вимог кон курсних кредиторів, складени й розпорядником майна боржни ка. Зобов' язано розпорядник а майна боржника скликати пе рші загальні збори кредиторі в відповідно до ст.16 Закону Ук раїни “Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом”. Ріше ння комітету кредиторів нада ти суду.

Зборами кредиторів боржн ика, що відбулися 27.09.2011 р., утворе но комітет кредиторів, яким (п ротокол № 1 від 27.09.2011 р.) обрано ск лад комітету кредиторів у кі лькості чотирьох кредиторів та голову комітету кредитор ів - ПАТ КБ “Приватбанк”, яко го наділено повноваженнями н а підписання протоколів та і нших документів від імені ко мітету кредиторів ТОВ “Науко во - Виробнича фірма “Сілколі т”.

Відповідно до протоколу № 1 від 27.09.2011 р., комітетом кредитор ів прийняті наступні рішення : встановити розмір оплати ар бітражного керуючого (розпор ядника майна, ліквідатора, ке руючого санацією) у розмірі д вох мінімальних заробітних п лат з моменту його призначен ня до закінчення виконання н им своїх обов' язків у справ і про банкрутство ТОВ “Науко во - Виробнича фірма “Сілколі т” за рахунок ініціюючого кр едитора, для затвердження як ого звернутись з клопотанням до господарського суду; ство рити фонд виплати додаткової винагороди арбітражному кер уючому у розмірі п' яти відс отків від суми задоволених в имог кредиторів (фонд виплат и додаткової винагороди форм ується з майна боржника (майн а, майнових та немайнових пра в), які кредитори мають право о тримати в процедурі банкрутс тва згідно встановленої черг овості), виплата додаткової в инагороди здійснюється одно часно зі сплатою заборговано сті кредиторам; клопотати пе ред господарським судом про затвердження додаткової вин агороди арбітражного керуюч ого (розпорядника майна, лікв ідатора, керуючого санацією) у розмірі п' яти відсотків в ід суми задоволених вимог кр едиторів; відшкодувати витра ти арбітражного керуючого і оплату послуг фахівців, залу чених ним для реалізації пок ладених на арбітражного керу ючого завдань, за рахунок кош тів, отриманих від реалізаці ї майна боржника по факту пон есення витрат, на підставі пі дтверджуючих первинних доку ментів та згідно статтям вит рат, визначених протоколом з асідання комітету кредиторі в від 27.09.2011 р. № 1.

Відповідно до ч. 10 ст. 3-1 Закону України “Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом” ( д алі - Закон) оплата послуг ар бітражного керуючого (розпор ядника майна, керуючого сана цією, ліквідатора) у зв' язк у з виконанням ним своїх обов ' язків здійснюються в поряд ку, встановленому цим Законо м, за рахунок коштів, одержани х від продажу майна боржника , або за рахунок коштів кредит орів чи коштів, отриманих у р езультаті виробничої діяльн ості боржника.

Відповідно до ч. 12 ст. 3-1 З акону України „Про відновлен ня платоспроможності боржн ика або визнання його банкру том” оплата послуг арбітражн ого керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, лі квідатора) за кожен місяць зд ійснення ним повноважень вст ановлюється та виплачується в розмірі, встановленому ком ітетом кредиторів і затвердж еному господарським судом, а ле не менше двох мінімальних заробітних плат та не більше середньомісячної заробітно ї плати керівника боржника з а останні дванадцять місяці в його роботи перед порушенн ям провадження у справі про б анкрутство.

Відповідно до ч. 13 ст. 3-1 За кону України „Про відновленн я платоспроможності боржни ка або визнання його банкрут ом” кредитори мають право вс тановлювати і виплачувати ар бітражному керуючому за резу льтатами його діяльності дод аткову винагороду, розмір як ої затверджується господарс ьким судом.

Враховуючи клопотання го лови комітету кредиторів від 27.09.2011р., суд вважає за необхідне затвердити оплату послуг ро зпорядника майна Довганчука С.М. у розмірі двох мінімальн их заробітних плат з моменту його призначення розпорядни ком майна до закінчення вико нання ним своїх обов' язків у справі про банкрутство ТОВ “Науково - Виробнича фірма “С ілколіт” за рахунок ініціююч ого кредитора; відшкодувати витрати ліквідатора і оплату послуг фахівців, залучених н им для реалізації покладених на ліквідатора завдань, за ра хунок коштів, отриманих від р еалізації майна боржника по факту понесення витрат, на пі дставі підтверджуючих перви нних документів та згідно ст аттям витрат, визначених про токолом засідання комітету к редиторів від 27.09.2011 р. № 1, затверд ити додаткову винагороду за результатами діяльності арб ітражного керуючого (розпоря дника майна, ліквідатора, кер уючого санацією) у розмірі п' яти відсотків від суми задов олених вимог кредиторів.

27.09.2011 р. за результатами засід ання комітету кредиторів ТОВ “Науково - Виробнича фірма “С ілколіт”, останніми прийнято рішення звернутися до госпо дарського суду з клопотанням про визнання боржника банкр утом, скорочення процедури р озпорядження майном та перех оду до процедури ліквідації боржника.

Згідно з ч.8 ст.16 Закону Украї ни "Про відновлення платоспр оможності боржника або визна ння його банкрутом" до компет енції комітету кредиторів на лежить прийняття рішення про внесення пропозицій господа рському суду щодо продовженн я або скорочення строку пр оцедур розпорядження майном боржника чи санації боржн ика, звернення до господарсь кого суду з клопотанням про в ідкриття процедури санації, визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної п роцедури, припинення повнова жень арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючо го санацією, ліквідатора) та п ро призначення нового арбітр ажного керуючого (розпорядни ка майна, керуючого санацією , ліквідатора).

За ст.1 Закону банкрутством є визнана господарським суд ом неспроможність боржника в ідновити свою платоспроможн ість та задовольнити визнані судом вимоги кредиторів не і накше як через застосування ліквідаційної процедури.

Враховуючи, що пропозицій відносно санації боржника д о суду не надходило, підприєм ство не здійснює фінансово-г осподарську діяльність та не представляється можливим по новити господарську діяльні сть, боржник неспроможний ві дновити свою платоспроможні сть та задовольнити визнані судом вимоги кредиторів не і накше як через застосування ліквідаційної процедури, су д вважає, що клопотання голов и комітету кредиторів ТОВ “Н ауково - Виробнича фірма “Сіл коліт” про визнання боржника банкрутом, скорочення проце дури розпорядження майном, п ереходу до процедури ліквіда ції боржника; призначення лі квідатором розпорядника май на, арбітражного керуючого Д овганчука С.Н, не суперечить д іючому законодавству та підл ягає задоволенню.

Визнати Товариство з обмеженою відповідальністю “Науково - Виробнича фірма “С ілколіт”, м. Запоріжжя (код ЄДР ПОУ - 13635898) - банкрутом.

За клопотанням комітету к редиторів ліквідатором приз начити арбітражного керуючо го Довганчука Сергія Миколай овича (ліцензія НОМЕР_1 ві д 05.10.2007 р., ідентифікаційний НО МЕР_2, АДРЕСА_1), який викон ував обов' язки розпорядник а майна ТОВ “Науково - Виробни ча фірма “Сілколіт”.

Зобов'язати ліквідатора зд ійснити ліквідаційну процед уру згідно з вимогами Закону України "Про відновлення пла тоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Керуючись ст. 1, 3-1, ст.5, ч. 8 ст. 16, ч. 5 ст.18, ст.22 Закону України "Про ві дновлення платоспроможност і боржника або визнання його банкрутом", суд

ПОСТАНОВИВ:

1 Клопотання комітету к редиторів задовольнити.

2. Затвердити оплату послуг розпорядника майна Довганч ука Сергія Миколайовича у ро змірі двох мінімальних заро бітних плат з моменту його пр изначення до закінчення вико нання ним своїх обов' язків за рахунок ініціюючого креди тора, затвердити додаткову в инагороду за результатами ді яльності арбітражного керую чого у розмірі п' яти відсот ків від суми задоволених вим ог кредиторів. Відшкодувати витрати арбітражного керуюч ого і оплату послуг фахівців , залучених ним для реалізаці ї покладених на арбітражного керуючого завдань, за рахуно к коштів, отриманих від реалі зації майна боржника по факт у понесення витрат, на підста ві підтверджуючих первинних документів та згідно стаття м витрат, визначених протоко лом засідання комітету креди торів від 27.09.2011 р. № 1.

3. Припинити процедуру розп орядження майном.

4. Визнати товариство з обме женою відповідальністю “Нау ково - Виробнича фірма “Сілко літ”, м. Запоріжжя (код ЄДРПОУ - 13635898) - банкрутом.

5. Відкрити ліквідаційну про цедуру.

6. Ліквідатором банкрута при значити арбітражного керуюч ого Довганчука Сергія Микола йовича (ліцензія НОМЕР_1 в ід 05.10.2007 р., ідентифікаційний Н ОМЕР_2, АДРЕСА_1).

7. Зобов'язати ліквідатора з дійснити в 5-ти денний строк пу блікацію оголошення про визн ання боржника банкрутом відп овідно до ч. 3 ст.23 Закону Україн и "Про відновлення платоспро можності боржника або визнан ня його банкрутом". Докази пуб лікації надати суду..

8. Зобов'язати ліквідатора з дійснити ліквідаційну проце дуру згідно Закону України "П ро відновлення платоспромож ності боржника або визнання його банкрутом".

Екземпляр даної п останови надіслати: кредитор ам, боржнику, банкам, ліквідат ору Довганчуку С.М., Ордж онікідзевському ВДВС, Держав ному реєстратору виконавчог о комітету Запорізької міськ ої ради, Відділу з питань бан крутства у Запорізькій облас ті, Запорізькій філії Агентс тва з питань банкрутства.

Суддя Л.І. Даце нко

17.10.2011

< Ліквідатор > Довганчу к Сергій Миколайович

СудГосподарський суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення17.10.2011
Оприлюднено25.10.2011
Номер документу18715599
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —19/5009/2729/11

Ухвала від 27.03.2013

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Черкаський В.І.

Ухвала від 30.10.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Черкаський В.І.

Ухвала від 08.10.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Черкаський В.І.

Ухвала від 16.03.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Черкаський В.І.

Ухвала від 22.05.2013

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Черкаський В.І.

Ухвала від 07.11.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Даценко Л.І.

Ухвала від 20.06.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Даценко Л.І.

Ухвала від 23.05.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Даценко Л.І.

Постанова від 17.10.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Даценко Л.І.

Ухвала від 04.10.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Даценко Л.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні