Постанова
від 07.10.2011 по справі 50/276-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД мі ста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницьк ого,44-Б тел.230-31-34

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про визнання боржника банк рутом

07.10.2011 справа № 50/276-б

За заявою ТОВ "Азія фу дз"

до ТОВ "Томат на країна"(код ЄДРПОУ 33445187)

про визнання банкрутом

Суддя Головатюк Л.Д.

Представники:

від заявника ОСОБА_1 (дов. від 31.05.2011)

від боржника не з' явив ся

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Кредитор звернувся до суду із заявою про порушення справи про банкрутство відс утнього боржника, оскільки Т ОВ "Томатна країна"(код ЄДРПОУ 33445187) неспроможне сплатити бор г у сумі 39 751,75 грн., відсутнє за юр идичною адресою і його місце знаходження невідоме.

Згідно наявних документ ів боржник зареєстрований як товариство з обмеженою відп овідальністю Святошинською РДА у м. Києві за адресою: 03115, м. К иїв, проспект Перемоги, буд. 136, кім. 34, ідентифікаційний код 3344 5187.

На виконання вимог ст.19 Зак ону України "Про державну реє страцію юридичних осіб та фі зичних осіб-підприємців" в Єд иному державному реєстрі юри дичних осіб та фізичних осіб -підприємців наявна відоміст ь про внесення змін щодо місц езнаходження юридичної особ и, вказано про відсутність за місцезнаходженням ТОВ "Томатна країна"(код ЄДРПОУ 334 45187).

Ухвалою господарськ ого суду м. Києва 22.09.2011 порушено провадження у справі №50/276-б на підставі ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом" та призначе но її до розгляду на 07.10.2011.

Представник боржника в с удове засідання 07.10.2011 не з' яви вся, витребувані судом доказ и та відзив на заяву кредитор а не подав, причин неявки суд н е повідомив, хоча про час та мі сце розгляду справи був пові домлений належним чином.

Представник заявника в суд ове засідання 07.10.2011 з' явився, п ідтримав подану заяву про по рушення справи про банкрутст во відсутнього боржника, дав пояснення та надав додатков і докази по суті справи .Предс тавник ініціюючого кредитор а підтримав вимогу про призн ачення ліквідатором боржник а за згодою ініціюючого кред итора - ТОВ "Томатна країна"(ко д ЄДРПОУ 33445187). Суд визнав дану в имогу обґрунтованою та такою , що підлягає задоволенню.

Оцінивши подані документи , заслухавши пояснення креди тора, з”ясувавши актив і паси в боржника, суд дійшов до висн овку, що в матеріалах справи м істяться належні докази щодо заборгованості боржника пер ед кредитором та докази, що пі дтверджують неспроможність боржника погасити заборгова ність.

Зокрема доказами наявност і заборгованості боржника пе ред ініціюючим кредитором є письмові докази - договір пр о надання послуг, судове ріше ння та наказ про стягнення бо ргу, документи виконавчого провадження, тощо.

Відповідно до абз. 4 ст. 1 Зак ону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ” суб”єкт господарської діял ьності може бути визнаний ба нкрутом тільки в разі встано влення господарським судом й ого неспроможності відновит и свою платоспроможність та задовольнити визнані судом в имоги кредиторів не інакше я к через застосування ліквіда ційної процедури.

Поданими суду доказами пі дтверджена неспроможність б оржника виконати після наста ння встановленого строку йог о силами зобов' язання щодо сплати боргу, боржник відс утній за своїм місцезнаходже нням, наявні інші ознаки, щ о свідчать про відсутність п ідприємницької діяльності б оржника.

Сукупність доказів, які міс тяться в матеріалах даної сп рави доводять безспірність г рошових вимог заявника та не спроможність боржника викон ати свої зобов'язання перед к редитором у встановлений Зак оном строк.

Відповідно до з ч.1 ст.52 Зако ну України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ” кредитор має право звернут ися до суду із заявою про пору шення справи про банкрутство незалежно від розміру його в имог до боржника та строку ви конання зобов' язань, якщо б оржник або керівні органи бо ржника - юридичної особи від сутні за її місцезнаходження м, або у разі, якщо громадянин -підприємець - боржник або к ерівник боржника - юридично ї особи, які фактично припини ли свою діяльність, відсутні та визначити їх місцезнаход ження неможливо, а також за на явності інших ознак, що свідч ать про відсутність підприєм ницької діяльності боржника .

Відповідно до ч. 2 ст. 52 Закону України “Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом” г осподарський суд у двотижнев ий строк з дня винесення ухва ли про порушення провадження у справі про банкрутство від сутнього боржника виносить п останову про визнання відсут нього боржника банкрутом, ві дкриває ліквідаційну процед уру і призначає ліквідатором ініціюючого кредитора за зг одою останнього.

Враховуючи вказані норми закону та дослідивши подані заявником докази у суду є пра вові підстави для визнання в ідсутнього боржника банкрут ом та відкриття ліквідаційно ї процедури

Оскільки нормами ст. 52 Закон у не визначений порядок або о собливості здійснення лікві даційної процедури у справі про банкрутство, то ліквідац ійна процедура щодо відсутнь ого боржника здійснюється та кож відповідно до вимог, що пе редбачені розділом ІІІ Закон у - “Ліквідаційна процедура ”.

Керуючись ст.ст. 22 24, 52 Закону У країни “Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом”, гос подарський суд м. Києва, -

П О С Т А Н О В И В :

1. Визнати відсутнього боржника - товариство з обм еженою відповідальністю "То матна країна"(03115, м. Київ, Святош инський район, пр. Перемоги, б уд. 136, кім. 34, код ЄДРПОУ 33445187) бан крутом.

2.Припинити процедуру роз порядження майном і відкрити ліквідаційну процедуру.

3. Визнати ТОВ "Азія фудз" (ко д ЄДРПОУ 33945741) кредитором ТОВ "Т оматна країна"(код ЄДРПОУ 33445187) на суму 39 751,75 грн.

4. Призначити ліквідаторо м банкрута за згодою ініціюю чого кредитора - ТОВ "Азія фуд з" (код ЄДРПОУ 33945741).

5. З метою виявлення всіх кр едиторів та осіб, які виявили бажання взяти участь в лікві дації боржника, зобов' яз ати ліквідатора у відпові дності до чинного законодавс тва подати до офіційного дру кованого органу Верховної Ра ди України чи Кабінету Мініс трів України у десятиденний строк за його рахунок оголош ення про визнання боржника б анкрутом і відкриття ліквіда ційної процедури боржника, н адати суду докази публікації вищевказаного оголошення пр отягом двох тижнів з моменту опублікування (оригінал при мірника газети).

6. Зобов' язати лікв ідатора письмово повідомити про визнання банкрутом усіх відомих йому кредиторів від сутнього боржника, у тому чис лі органи пенсійного фонду, ф онду зайнятості, інших держа вних органів, які здійснюють контроль за правильністю та своєчасністю справляння стр ахових внесків на загальнооб ов”язкове державне пенсійне страхування та інші види заг альнообов”язкового державн ого соціального страхування , податків і зборів (обов”язко вих платежів ) тощо.

7. Підприємницьку діяльн ість банкрута завершити.

8. Строк виконання всіх гр ошових зобов' язань банкрут а та зобов' язання щодо спла ти податків і зборів (обов' я зкових платежів) вважати так им, що настав з 07.10.2011.

9.Припинити нарахуванн я неустойки (штрафу, пені), про центів та інших економічних санкцій по всіх видах заборг ованості банкрута з 07.10.2011

10.Припинити повноважен ня органів управління банкру та щодо управління банкрутом та розпорядження його майно м з 07.10.2011.

11. Скасувати арешт, накла дений на майно боржника, визн аного банкрутом, чи інші обме ження щодо розпорядження май ном такого боржника, в тому чи слі звільнити з податкової з астави активи платника подат ків (банкрута).

12. Ліквідатору провести ліквідаційну процедуру і над ати суду свій звіт та ліквіда ційний баланс банкрута у стр ок до 07.10.2012.

До звіту і балансу повинні бути додані:- показники виявл еної ліквідаційної маси ( дан і її інвентаризації);- відомос ті про реалізацію об”єктів л іквідаційної маси з посиланн ям на укладені договори купі влі-продажу;- копії договорів купівлі-продажу та акти прий мання-передачі майна;- реєстр вимог кредиторів з даними пр о розміри погашених вимог кр едиторів.

13. Копію ухвали направити для виконання:

- сторонам;- Київському упра влінню з питань банкрутства (вул. П.Любченка, 15, м. Київ, 03150);- дер жавному реєстратору Святоши нської РДА для внесення до Єд иного державного реєстру зап ису про відповідне судове рі шення (п 1 ст. 39 Закону України "П ро державну реєстрацію юрид ичних осіб та фізичних осіб - п ідприємців").

Суддя Головатюк Л.Д.

Дата ухвалення рішення07.10.2011
Оприлюднено25.10.2011
Номер документу18719573
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —50/276-б

Ухвала від 03.07.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

Ухвала від 22.05.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

Ухвала від 19.04.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

Ухвала від 12.03.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

Постанова від 07.10.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

Ухвала від 22.09.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні