Постанова
від 07.10.2011 по справі 46/164-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД мі ста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницьк ого,44-Б тел.230-31-34

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про визнання боржника банк рутом

07.10.2011 справа № 46/164-б

За заявою Товариства з обмеженою ві дповідальністю “Арабеска”

До Товариства з обмеженою ві дповідальністю “Баррістен” (ідентифікаційний код 37102026)

Про банкрутство

Судд я Омельченко Л.В.

Представники:

Від заявника ОСОБА_1 - представник за д овіреністю від 24.03.2011 р.

Від боржника не з' явився

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Товариство з обмежено ю відповідальністю “Арабеск а” (далі - заявник) звернулос я до суду з заявою про порушен ня провадження у справі про б анкрутство відносно Товарис тва з обмеженою відповідальн істю “Баррістен” відповідно до особливостей, передбачен их ст. 52 Закону України “Про ві дновлення платоспроможност і боржника або визнання його банкрутом” у зв' язку з несп роможністю підприємства опл атити опротестований вексел ь в установлений строк та йог о відсутністю за місцезнаход женням.

Провадження у справі за вка заною заявою порушено ухвало ю Господарського суду міста Києва № 46/164-б від 28.09.2011 р.

У судове засідання, признач ене на 07.10.2011 р., боржник уповнова женого представника не напра вив, відзив на вищезазначену заяву і витребувані господа рським судом документи не по дав, а тому згідно зі ст. 75 Госпо дарського процесуального ко дексу України справа розгляд ається за наявними в ній мате ріалами, оскільки боржник бу в у встановленому порядку на лежним чином повідомлений пр о дату, час та місце засідання суду, а також зважаючи на стро ки, встановлені ст. 52 Закону Ук раїни “Про відновлення плато спроможності боржника або в изнання його банкрутом”.

Представник заявника підт римав вимоги поданої заяви п ро визнання банкрутом Товари ства з обмеженою відповідаль ністю “Баррістен” та відкрит тя його ліквідаційної процед ури, а також клопотав про приз начення ліквідатором боржни ка ініціюючого кредитора за згодою останнього.

Розглянувши заяву Товарис тва з обмеженою відповідальн істю “Арабеска” про визнання боржника - Товариства з обм еженою відповідальністю “Ба ррістен” банкрутом, заслухав ши представника заявника, ви вчивши додатково подані доку менти, суд

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою в ідповідальністю “Баррістен ” зареєстровано Печерською р айонною у м. Києві державною а дміністрацією 17.05.2010 р. за адресо ю: 01103, м. Київ, вул. Кіквідзе, 14-В, оф іс 4, з присвоєнням ідентифіка ційного коду № 37102026.

За твердженнями заявника, у боржника наявна прострочена заборгованість у сумі 14 000,00 грн ., що виникла через неоплату ве кселя, який було пред' явлен о до оплати та в подальшому оп ротестовано.

Дані твердження заявника з находять документальне підт вердження у матеріалах справ и, де міститься копія простог о векселя серії АА 1132141 з наступ ними реквізитами:

валюта - гривня,

сума - 14 000,00 грн.,

місце складання - м. Київ,

дата складання - 28.07.2011 р.,

дата платежу - за пред' яв ленням;

найменування бенефіціара - Товариство з обмеженою від повідальністю “Арабеска”,

місце платежу - ПАТ “Банк Богуслав” в м. Києві, МФО 380322.

З матеріалів справи слідує , що Товариство з обмеженою ві дповідальністю “Баррістен” оплату за вказаним векселем не здійснило, у зв' язку з чим заявник звернувся до нотарі уса з заявою про протест векс еля.

08.09.2011 р. приватним нотаріусом Київського міського нотаріа льного округу Слободяном В.М . вчинено протест про неоплат у векселя № 1266.

У подальшому, нотаріусом вч инено виконавчий напис про н еоплату векселя (зареєстрова но в реєстрі за № 1267) та запропо новано стягнути з Товариства з обмеженою відповідальніст ю “Баррістен” 14 000,00 грн. плати з а векселем.

Статтею 8 Закону України “Пр о обіг векселів в Україні” вс тановлено, що вексель, опроте стований нотаріусом у встано вленому законом порядку, є ви конавчим документом.

Після вчинення нотаріусом протесту вищевказаного векс еля, Товариство з обмеженою в ідповідальністю “Баррістен ” звернулося до відділу Держ авної виконавчої служби Шевч енківського районного управ ління юстиції у м. Києві для пр имусового виконання виконав чого напису № 1267 від 08.09.2011 р., за на слідками чого було винесено постанову про відкриття вико навчого провадження ВП № 28614335 в ід 12.09.2011 р.

20.09.2011 р. відділом Державної ви конавчої служби Шевченківсь кого районного управління юс тиції у м. Києві винесено пост анову про закінчення виконав чого провадження ВП № 28614335 відп овідно до ст. 37 Закону України “Про виконавче провадження” . З указаної постанови слідує , що державним виконавцем не б уло проведено стягнення на п ідставі виконавчого напису, з огляду на відсутність за мі сцезнаходженням боржника та майна, на яке може бути зверне но стягнення.

За твердженнями заявника, о плата за опротестованим векс елем боржником не здійснена, у ході виконавчого провадже ння кошти не стягнуто, керівн і органи товариства за його м ісцезнаходженням відсутні, щ о зумовило звернення до суду з заявою про порушення прова дження у справі про банкрутс тво.

Виходячи з приписів Закону України “Про державну реєст рацію юридичних осіб та фізи чних осіб-підприємців” факт відсутності боржника повине н підтверджуватись витягом ( довідкою) із Єдиного державн ого реєстру юридичних осіб т а фізичних осіб - підприємці в.

Слід зазначити, що до матері алів справи заявником було п одано витяг з Єдиного держав ного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємц ів серії АБ № 371850 від 20.09.2011 р., згідн о з яким у графі “статус відом остей про юридичну особу” вм іщено запис про відсутність юридичної особи - Товариств а з обмеженою відповідальніс тю “Баррістен” за місцезнахо дженням.

Ухвалою про порушення пров адження у справі про банкрут ство Товариства з обмеженою відповідальністю “Баррісте н” судом було зобов' язано п одатковий орган за місцезнах одженням боржника надати суд у відомості про підприємниць ку діяльність боржника, зокр ема, щодо останньої дати пода ння боржником документів бух галтерської звітності та под аткових декларацій, а також в ідомості щодо зміни адреси б оржника; надати відомості пр о відкриття та закриття борж ником рахунків у банківських установах; відомості щодо на явності/відсутності у боржни ка заборгованості з податків , зборів та обов'язкових плате жів.

У судове засідання предста вник Державної податкової ін спекції у Шевченківському ра йоні м. Києва не з' явився, вит ребувані судом документи до матеріалів справи ним подані не були, а також не надійшло п овідомлень про обставини, що унеможливлюють подальше про вадження у справі про банкру тство Товариства з обмеженою відповідальністю “Баррісте н”.

Відповідно до ч. 1 ст. 52 Закону України “Про відновлення пл атоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом” (далі - Закон) у разі, якщо гро мадянин-підприємець - боржни к або керівні органи боржник а - юридичної особи відсутн і за її місцезнаходженням , або у разі ненадання боржник ом протягом року до органів д ержавної податкової служби з гідно із законодавством пода ткових декларацій, документі в бухгалтерської звітності, а також за наявності інших оз нак, що свідчать про відсутні сть підприємницької діяльно сті боржника, заява про поруш ення справи про банкрутство відсутнього боржника може бу ти подана кредитором незалеж но від розміру його вимог до б оржника та строку виконання зобов'язань.

Виходячи з ч. 1 ст. 22 Закону у ви падках, передбачених цим Зак оном, господарський суд прий має постанову про визнання б оржника банкрутом і відкрива є ліквідаційну процедуру.

Згідно з ч. 2 ст. 52 Закону Украї ни господарський суд у двоти жневий строк з дня винесення ухвали про порушення провад ження у справі про банкрутст во відсутнього боржника вино сить постанову про визнання відсутнього боржника банкру том, відкриває ліквідаційну процедуру і призначає ліквід атором ініціюючого кредитор а за згодою останнього.

В порядку ч. 2 ст. 52 Закону Укра їни “Про відновлення платосп роможності боржника або виз нання його банкрутом” заявни к клопотав перед судом про пр изначення ліквідатором борж ника ініціюючого кредитора - Товариство з обмеженою відпо відальністю “Пінар”. Зазначе на вимога заявника відповіда є приписам чинного законодав ства, а тому підлягає задовол енню.

Дослідивши матеріали спра ви, заслухавши пояснення пре дставника заявника, враховую чи наявні у матеріалах справ и докази, встановлені в ході с удового розгляду обставини, суд приходить до висновку що до наявності всіх підстав дл я визнання боржника банкруто м та відкриття ліквідаційної процедури відповідно до осо бливостей, передбачених ст. 52 Закону.

На підставі вищевикладено го, керуючись статтями 22, 23, 25, 52 За кону України “Про відновленн я платоспроможності боржник а або визнання його банкруто м”, ст. 86 Господарського проце суального кодексу України, с уд

ПОСТАНОВИВ:

1. Визнати банкру том Товариство з обмеженою в ідповідальністю “Баррістен ” (01103, м. Київ, вул. Кіквідзе, 14-В, оф іс 4, ідентифікаційний код 37102026).

2. Визнати кредиторськ і вимоги ініціюючого кредито ра - Товариства з обмеженою відповідальністю “Арабеска ” до Товариства з обмеженою в ідповідальністю “Баррістен ” у сумі 14 000,00 грн.

3. Відкрити ліквідацій ну процедуру.

4. Призначити ліквідат ором банкрута Товариства з о бмеженою відповідальністю “ Баррістен” ініціюючого кред итора - Товариство з обмежен ою відповідальністю “Арабес ка” (01032, м. Київ, вул. Либідська, 1-А , ідентифікаційний номер 32767802).

5. Зобов' язати ліквід атора у п' ятиденний строк з дня прийняття постанови про визнання боржника банкрутом подати до офіційного друков аного органу Верховної Ради України чи Кабінету Міністрі в України оголошення про виз нання боржника банкрутом і в ідкриття ліквідаційної проц едури з метою виявлення, вста новлення кредиторів відсутн ього боржника та повідомленн я їх (кредиторів) про визнання відсутнього боржника банкру том. Відомості про визнання б оржника банкрутом і про відк риття ліквідаційної процеду ри повинні містити: найменув ання та інші реквізити боржн ика, визнаного банкрутом, най менування господарського су ду, в провадженні якого знахо диться справа про банкрутств о, дату прийняття господарсь ким судом постанови про визн ання боржника банкрутом і ві дкриття ліквідаційної проце дури, відомості про ліквідат ора (ліквідаційну комісію).

6. Зобов' язати лікв ідатора надати суду докази п ублікації оголошення в офіці йному друкованому органі про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури протягом двох тижн ів з моменту опублікування (о ригінал примірника газети).

7. Зобов' язати лікв ідатора письмово повідомити про визнання господарським судом відсутнього боржника б анкрутом усіх відомих йому к редиторів відсутнього боржн ика, які в місячний строк з дня одержання повідомлення можу ть направити ліквідатору зая ви з вимогами до банкрута, зок рема, органи державної подат кової служби та інші державн і органи, які здійснюють конт роль за правильністю та своє часністю справляння страхов их внесків на загальнообов' язкове державне пенсійне стр ахування та інші види зально обов' язкового держаного со ціального страхування, подат ків і зборів (обов' язкових п латежів).

8. Зобов' язати лікв ідатора у разі отримання ним заяв з вимогами до банкрута п исьмово повідомити про це су д.

9. Зобов'язати Держав ного реєстратора за місцем з находження боржника внести д о Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних о сіб - підприємців запис про визнання боржника банкрутом , відкриття ліквідаційної пр оцедури та відомості про лік відатора боржника.

10. Підприємницьку ді яльність банкрута завершити .

11. Строк виконання вс іх грошових зобов' язань вва жати таким, що настав з 07.10.2011 р.

12. Припинити нарахуван ня неустойки (штрафу, пені), пр оцентів та інших економічних санкцій по всіх видах заборг ованості банкрута з 07.10.2011 р.

13. Припинити повноваже ння органів управління банкр ута щодо управління банкруто м та розпорядження його майн ом з 07.10.2011 р.

14. Зобов' язати ліквід атора надати суду ліквідацій ний баланс банкрута та звіт л іквідатора до 07.08.2012 р.

15. Копію постанови напр авити заявнику, боржнику та л іквідатору, а також для відом а до прокуратури Печерського району м. Києва, Державної под аткової адміністрації у м. Ки єві, державному реєстратору за місцем знаходження боржни ка для виконання.

Суддя Л.В. Омельченко

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення07.10.2011
Оприлюднено25.10.2011
Номер документу18719924
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —46/164-б

Ухвала від 24.02.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 06.02.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 08.12.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Постанова від 07.10.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 28.09.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні