Ухвала
від 03.10.2011 по справі 12/55б/2011
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГА НСЬКОЇ ОБЛАСТІ

91000, м. Луганськ, пл. Героїв ВВ В, 3а. Тел. 55-17-32


УХВАЛА

03.10.11 Справа № 12/55б/2011.

Суддя Палей О.С. , розглянувши матеріали за з аявою

кредитора - Товариств а з обмеженою відповідальніс тю "Аверс - Імпекс", м. Харків ,

до боржника - Това риства з обмеженою відповіда льністю "Ровеньківська вугіл ьна компанія", м. Луганськ

про порушення прова дження у справі про банкрутс тво

представники сторін:

від кредитора - не прибу в;

від боржника - ОСОБА_1. , довіреність № 124 від 15.09.2011;

обставини справи: б анкрутство за загальною проц едурою, встановленою Законом України "Про відновлення пла тоспроможності боржника або визнання його банкрутом"; роз гляд справи у підготовчому з асіданні,

Розглянувши матеріали спр ави, заслухавши представника боржника, суд

встановив:

Кредитор - Товариство з обмеженою відповідальніст ю "Аверс - Імпекс", ідентифікац ійний код 23916397 - звернувся до суд у із заявою про банкрутство б оржника - Товариства з обмеже ною відповідальністю "Ровень ківська вугільна компанія", у зв' язку з неспроможністю о станнього погасити борг у су мі 1 207 958 грн. 34 коп. протягом більш е ніж трьох місяців.

Ухвалою від 19.08.2011 судом поруш ено провадження у справі № 12/55б /2011 про банкрутство боржника - Товариства з обмеженою ві дповідальністю "Ровеньківсь ка вугільна компанія", іденти фікаційний код 34128497, Луганська обл., місто Луганськ, ву лиця Республіканська, буд. 50 "б "; введено мораторій на зад оволення вимог кредиторів та зобов' язано сторін надати додаткові докази у справі.

На обґрунтування заявлени х вимог та матеріально - пра вового інтересу, кредитор по силається на те, що рішенням г осподарського суду Харківсь кої області від 12 травня 2010 рок у по справі №47/131-10 було стягнуто з Товариства з обмеженою від повідальністю «Ровеньківсь ка вугільна компанія»на кори сть кредитора АТ "Аверс" 1195808,60 гр ивень основного боргу, 11958,08 гри вень державного мита та 236,00 гри вень витрат на інформаційно- технічне забезпечення судов ого процесу.

30 вересня 2010 року було здійсн ено реорганізацію АТ «Аверс» , в результаті якої ТОВ «АВЕРС -ІМПЕКС»стало повним правона ступником всіх прав та обов'я зків АТ «Аверс». Підтверджен ням факту реорганізації та п ереходу прав та обов'язків ві д АТ «Аверс»до ТОВ «АВЕРС-ІМП ЕКС»є рішення зборів учасник ів ТОВ «АВЕРС-ІМПЕКС», зареєс трований у встановленому пор ядку статут ТОВ «АВЕРС-ІМПЕК С», а також свідоцтво про держ авну реєстрацію ТОВ «АВЕРС-І МПЕКС», які є додатками до ціє ї заяви.

На виконання зазначеного р ішення господарського суду Х арківської області від 12 трав ня 2010 року по справі №47/131-10 було в идано наказ, який було пред'яв лено до виконання у встановл еному законодавством Україн и порядку. Червонозаводським відділом державної виконавч ої служби Харківського міськ ого управління юстиції поста новою від 04 червня 2010 року було відкрите виконавче провадже ння про стягнення з боржника на користь кредитора боргу в сумі 1208 002, 68 гривень та надано бо ржнику добровільний строк ви конання до 11 червня 2010 року, але , у встановлений строк для доб ровільного виконання заборг ованість боржника перед кред итором погашена не була.

Під час здійснення виконав чого провадження згідно з ви могами Інструкції про безгот івкові розрахунки в Україні в національній валюті, затве рдженої Постановою Націонал ьного банку від 21 січня 2004 року №22 для примусового списання к оштів з боржника до ПАТ «КБ «П ІВДЕНКОМБАНК» було надіслан о платіжну вимогу №812/5 від 06.09.2010 р оку яка була отримана Банком 15 вересня 2010 року. Платіжна вим ога була виконана банком лиш е частково в сумі 44, 34 грн. (залиш ок 1207 958,34 грн.) та була повернута Б анком на адресу Виконавчої с лужби у в зв'язку з недостатні стю грошових коштів на поточ ному рахунку боржника.

Боржник відзивом б/н від 03.10.11 вимоги кредитора за суттю не заперечує, втім, зазначає, що кредитором не зазначено які ще дії вживалися державним в иконавцем по опису та арешту майна боржника з метою викон ання судового наказу.

Дослідивши матеріали спр ави, заслухавши пояснення пр едставника кредитора, суд ді йшов до наступного.

Основне завдання підгото вчого засідання суду полягає у з'ясуванні ознак неплатосп роможності боржника, наявнос ті чи відсутності перешкод п одальшому руху справи про ба нкрутство.

Положеннями ч. 3 ст. 6 Закону п ередбачено ознаки неплатосп роможності боржника.

Так, згідно з вказаною норм ою Закону, справа про банкрут ство порушується господарсь ким судом, якщо безспірні вим оги кредитора до боржника су купно складають не менше 300 мі німальних розмірів заробітн ої плати, які не були задоволе ні боржником протягом 3 місяц ів після встановленого для ї х погашення строку.

У першу чергу всі зазначені умови оцінюються судом при п рийнятті заяви про порушення справи про банкрутство, оста точна ж оцінка надається без посередньо в підготовчому за сіданні.

Згідно з приписами п. 8 ст. 7 За кону до заяви кредитора про п орушення справи про банкрутс тво додаються:

- рішення суду, господарсько го суду, які розглядали вимог и кредитора до боржника;

- копія неоплаченого розрах ункового документа, за яким в ідповідно до законодавства з дійснюється списання коштів з рахунків боржника, з підтве рдженням банківською устано вою боржника про прийняття ц ього документа до виконання із зазначенням дати прийнятт я, виконавчі документи (викон авчий лист, виконавчий напис нотаріуса тощо) чи інші докум енти, які підтверджують визн ання боржником вимог кредито рів.

З огляду на наведене в абз . 8 ст. 1 Закону про банкрутство в изначення терміну "безспірні вимоги кредиторів", безумовн им підтвердженням факту безс пірності грошових вимог, що д ають право кредитору ініціюв ати порушення справи про бан крутство боржника, є наявніс ть двох складових актів: ріше ння юрисдикційного органу та постанови державної виконав чої служби, при цьому саме від криття виконавчого провадже ння є точкою відліку початку спливу тримісячного строку як необхідної умови неплатос проможності боржника.

Безспірність вимог креди тора підтверджена рішенням г осподарського суду Харківсь кої області від 12.05.2010р. по справ і № 47/131-10, що набуло законної сил и 26.05.10, та Постановою Червоноза водського ВДВС Харківського МУЮ від 04.06.2010 ВП №19579008.

Неплатоспроможність підпр иємства боржника підтвердже на неможливістю виконання ви конавчою службою виконавчог о документу, про що свідчить п овернення банком виставлено ї ВДВС платіжної вимоги №812/5 ві д 06.09.2010 через брак коштів на рах унку боржника; вимога викона на частково на суму 44,34 грн.

Представленими документа ми підтверджується обґрунто ваність і безспірність вимог кредитора в сумі 1 207 958 грн. 34 коп. та неспроможність бор жника виконати свої грошові зобов'язання перед кредиторо м протягом встановленого для їх погашення строку.

З метою задоволення грош ових вимог кредиторів, суд вв одить процедуру розпоряджен ня майном боржника.

Інтереси ініціюючого кре дитора представляв Косиневс ький М.А., який в судовому засі данні від 15.09.2011 подав заяву про призначення його розпорядни ком майна боржника та копію л іцензії на право провадження діяльності арбітражного кер уючого.

Боржником заявлене клопот ання про призначення розпоря дником майна боржника арбітр ажного керуючого Василенко О .В.

Також на адресу суду Відділ ом з питань банкрутства у Луг анській області листом №1622 ві д 14.09.11 спрямована заява арбітр ажного керуючого Кулагіна О. А. про згоду на призначення ро зпорядником майна боржника.

З огляду на приписи Закону , та правову позицію ВГСУ, викл адену в Постанові від 08.11.05 №2-26/4891-2 005, право вибору кандидатури р озпорядника майна належить г осподарському суду, і остато чне рішення стосовно тієї чи іншої кандидатури приймає г осподарський суд за результа тами розгляду поданих кандид атур.

Приймаючи до уваги, що арб ітражний керуючий Косиневсь кий М.А мешкає у м. Харкові, що м оже ускладнювати безперервн е виконання покладених закон ом на розпорядника майна фун кцій, боржник, з огляду на прип иси ч. 2 ст. 3-1 Закону, не наділени й правом запропонувати суду кандидатуру розпорядника ма йна, суд призначає розпоря дником майна боржника арбітр ажного керуючого Кулагі на Олега Олександровича, іде нтифікаційний номер НОМЕР _1, ліцензія НОМЕР_2 від 27.09. 07, мешкає за адресою: АДРЕСА_ 1, який має певний до свід та позитивні показники роботи у попередніх справах.

Суд зобов'язує ініціюючого кредитора - Товариство з обмеженою відповідальніст ю "Аверс - Імпекс" - опублікуват и, в 10-денний строк, за свій раху нок, оголошення про порушенн я справи про банкрутство бор жника - Товариства з обмеж еною відповідальністю "Ровен ьківська вугільна компанія", ідентифікаційний код 34128497, Луг анська обл., місто Луга нськ, вулиця Республіканська , буд. 50 "б" - в офіційном у друкованому органі Верховн ої Ради України або Кабінету Міністрів України (газети "Го лос України" або "Урядовий Кур 'єр"), із зазначенням у ньому ві домостей, передбачених п. 5 ст. 11 Закону; примірник газети з н адрукованим оголошенням над ати суду та розпоряднику май на.

Керуючись ст.ст. 1, 31, 4, 11, 13 Закону України "Про відновлення пла тоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.с т. 86, 87 ГПК України, суд

ухвалив:

1.Визнати грошові вимог и кредитора ТОВ "Аверс - Імпекс " до боржника ТОВ "Ровеньківсь ка вугільна компанія" в су мі 1 207 958 грн. 34 коп.

2.Ввести процедуру ро зпорядження майном Товари ства з обмеженою відповідаль ністю "Ровеньківська вугільн а компанія" та призначити розпорядником майна боржник а арбітражного керуючого Кулагіна Олега Олександрови ча, ідентифікаційний номер НОМЕР_1, ліцензія НОМЕР_2 від 27.09.07, мешкає за адресою: А ДРЕСА_1.

3.Зобов'язати кредито ра Товариство з обмеженою відповідальністю "Аверс - Імп екс", ідентифікаційний код 2391639 7, в 10-денний строк, за свій раху нок, опублікувати в газеті "Го лос України" або "Урядовий Кур 'єр" оголошення про порушення справи про банкрутство То вариства з обмеженою відпові дальністю "Ровеньківська вуг ільна компанія", ідентифікац ійний код 34128497, Луганська обл., місто Луганськ, вулиця Р еспубліканська, буд. 50 "б" із зазначенням усіх реквізитів , передбачених п. 5 ст. 11 Закону У країни "Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом", прим ірник газети з публікацією д аного оголошення надати суду та розпоряднику майна боржн ика.

4.Зобов'язати розпорядни ка майна подати до суду не пізніше 05.12.2011 реєстр безспірни х грошових вимог кредиторів для розгляду та затвердження , складений відповідно до вим ог п. 6 ст. 14 Закону; письмово пов ідомити кредиторів щодо грош ових вимог яких будуть запер ечення боржника про час і міс це розгляду справи у поперед ньому засіданні суду; докази такого повідомлення предста вити суду.

5. Призначити попереднє з асідання суду на 05.12.2011 на 10 год. 00 х в. (каб. № 308).

6. Ухвалу надіслати :

ѕ ініціюючому кре дитору (вул. Харківських Диві зій, 17, м. Харків, 61091);

ѕ боржнику (вул. Рес публіканська, буд. 50 "б", м. Луган ськ, 91001);

ѕ розпоряднику ма йна Кулагіну Олегу Олександр овичу (АДРЕСА_1);

ѕ Відділу з питань банкрутства у Луганській об ласті;

ѕ Ленінській МДПІ у м. Луганську (кв. Шевченка, 38А , м. Луганськ);

ѕ Державному реєс тратору виконавчого комітет у Луганської міської ради (ву л. Коцюбинського, 14, м. Луганськ , 91055);

ѕ Відділу державн ої виконавчої служби Кам' ян обрідського районного управ ління юстиції (вул. К. Лібкнехт а, 9 а, м. Луганськ, 91001) - до відом а;

ѕ Кам'янобрідсько му районному суду м. Луганськ а (вул. Карла Лібкнехта, 51, м. Луганськ, 91001) - до відома.

Явка представників сто рін у засідання суду обов' я зкова.

Суддя О.С. Палей

СудГосподарський суд Луганської області
Дата ухвалення рішення03.10.2011
Оприлюднено25.10.2011
Номер документу18721092
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —12/55б/2011

Ухвала від 09.04.2012

Господарське

Господарський суд Луганської області

Палєй О.С.

Ухвала від 29.03.2012

Господарське

Господарський суд Луганської області

Палєй О.С.

Ухвала від 12.03.2012

Господарське

Господарський суд Луганської області

Палєй О.С.

Постанова від 23.01.2012

Господарське

Господарський суд Луганської області

Палєй О.С.

Ухвала від 05.12.2011

Господарське

Господарський суд Луганської області

Палєй О.С.

Ухвала від 03.10.2011

Господарське

Господарський суд Луганської області

Палєй О.С.

Ухвала від 15.09.2011

Господарське

Господарський суд Луганської області

Палєй О.С.

Ухвала від 05.09.2011

Господарське

Господарський суд Луганської області

Палєй О.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні