Ухвала
від 06.10.2011 по справі 13/109-б-10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬН ИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, Майда н Незалежності, 1 тел. 71-81-84, факс 71 -81-98


У Х В А Л А

"06" жовтня 2011 р. Справа № 13/109-Б-10

За заявою кредитора управління Пенсійного фонду України у

м. К ам' янець-Подільському м. Ка м' янець-Подільський

до боржника товарист ва з обмеженою відповідальні стю „Ексімтранс”

м. Кам' ян ець-Подільський

про визнання банкрутом ( продовження ст року ліквідаційної процедур и )

Суддя Матущак О.І .

За участю представників сторін:

кредиторів: ОСОБА_1 п о довіреності № 55 від 25.03.2011р. від відділу виконавчої дирекції фонду соціального страхуван ня від нещасних випадків на в иробництві та професійних за хворювань в м. Кам'янець-поді льському

а також: ліквідато ра-арбітражного керуючого Че рнецької А.А.

Ухвалою господарського суду області від 16.08.2010р. порушен о провадження у справі №13/109-Б-10 п ро визнання банкрутом відсут нього боржника - товариства з обмеженою відповідальніст ю „Ексімтранс” м. Кам' янець -Подільський у відповідності до ст. 52 Закону України „Про ві дновлення платоспроможност і боржника або визнання його банкрутом”.

Постановою господарського суду від 10.09.2010р. боржника визна но банкрутом, відкрито лікві даційну процедуру строком на дванадцять місяців та призн ачено ліквідатором - арбітра жного керуючого Чернецьку А. А.

В адресу господарського су ду 22.09.2011р. від ліквідатора надій шов звіт про проведену робот у та клопотання про продовже ння терміну ліквідаційної пр оцедури у даній справі на шіс ть місяців.

Ліквідатор в судовому засі данні підтримала клопотання про продовження строку лікв ідаційної процедури у даній справі.

Присутній представники ві д кредиторів в судовому засі данні не заперечувала щодо п родовження строку ліквідаці йної процедури.

Розглядом звіту про провед ену роботу, господарським су дом встановлено наступне.

14.12.2005р. Кам' янець-Подільськи й міськрайонний суд ухвалив рішення у справі №2-4194 за позово м ОСОБА_2, ОСОБА_3 до ДВС Кам' янець-Подільського упр авління юстиції, державної а кціонерної компанії „Націон альна мережа аукціонних цент рів”, ТОВ „Ексімтранс” та при ватного нотаріуса Кам' янец ь-Подільського нотаріальног о округу ОСОБА_4 про визна ння прилюдних торгів з реалі зації арештованого майна та свідоцтва про придбання заст авленого майна на аукціоні, н едійсними.

Вищевказаним рішенням суд зобов' язав відділ державно ї виконавчої служби Кам' яне ць-Подільського управління ю стиції повернути ТОВ „Ексімт ранс” кошти в сумі 54 100,00 грн. отр иманих від реалізації приміщ ень заготівельної та термічн ої дільниці по вул. Драгомано ва, 9 в м. Кам' янець-Подільськ ому.

На підставі цього, ліквідат ор звернулась до відділу ДВС з проханням сплатити боржни ку кошти у сумі 54 100,00 грн. на пото чний рахунок підприємства. П ротягом місячного терміну ві дповіді не надійшло тому 16.12.2010 р . вих. № 258 ліквідатор звернулас ь зі скаргою до Головного упр авління юстиції в Хмельницьк ій області.

Головне управління юстиці ї повідомило про те, що в відді лі ДВС Кам'янець - Подільськог о управління юстиції немає в иконавчого листа на підставі якого можливо було б провест и стягнення даних коштів. Том у ліквідатор звернулась до К ам'янець - Подільського міськ районного суду з заявою про в идачу дублікату виконавчого листа.

21.03.2011 року міський відділ ДВС Кам'янець - Подільського місь крайонного управління юстиц ії надіслав постанову про за кінчення виконавчого провад ження про стягнення з боржни ка на користь Регіонального управління Департаменту кон тролю за виробництвом та обі гом спирту, алкогольних напо їв і тютюнових виробів ДПА Ук раїни у Хмельницькій області на суму 6910,00 грн. штрафних санкц ій.

Отриманий дублікат викона вчого листа було направлено до ДВС Кам'янець-Подільськог о міськрайонного управління юстиції на виконання.

Також встановлено, що відді л ДВС не направив постанову п ро відкриття виконавчого про вадження на рішення міськрай онного суду, про повернення к оштів боржнику.

З повторним зверненням до м іського відділу ДВС щодо вик онання рішення суду, ліквіда тор відповіді не отримала.

Таким чином, ліквідатор обґ рунтовує своє клопотання про продовження строку ліквідац ійної процедури зазначеними вище обставинами, які перешк оджають завершити таку проце дуру у встановлений зазначен ою вище постановою від 10.09.2010р. с трок.

При винесенні даної ухвали , господарським судом врахов ується, що згідно ч. 2 ст. 22 Закон у України “Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом”, строк ліквідаційної процеду ри не може перевищувати дван адцяти місяців. Господарськи й суд може продовжити цей стр ок на шість місяців, якщо інше не передбачено цим Законом.

Згідно п. 86 Постанови Пленум у Верховного суду України № 15 від 18.12.2009р., у постанові про визн ання боржника банкрутом госп одарський суд зазначає про в ідкриття ліквідаційної проц едури без зазначення строку. Її тривалість не повинна пер евищувати дванадцяти місяці в. Пізніше строк ліквідаційн ої процедури за клопотанням ліквідатора або комітету кр едиторів може бути продовжен о судом, про що виноситься ухв ала. Загальний строк ліквіда ційної процедури не може пер евищувати вісімнадцяти міся ців.

Ліквідатор зобов' язаний вчинити ліквідаційні заходи і передати на затвердження г осподарському суду звіт та л іквідаційний баланс у встано влений строк, проте невикона ння ліквідатором цих дій у гр аничні строки, визначені Зак оном, не є підставою для припи нення провадження у справі.

Наслідків перевищення стр оку ліквідаційної процедури Закон не містить.

Зважаючи на вище викладене , з метою належного завершенн я ліквідаційної процедури у даній справі, господарський суд приходить до висновку пр о необхідність задоволення к лопотання ліквідатора про пр одовження строку ліквідацій ної процедури на 6 місяців, тоб то до 10.03.2012р.

Керуючись ч. 2 ст. 22, ст. 52 Закону України “Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом”, с т. 86 Господарського процесуал ьного кодексу України, госпо дарський суд -

У Х В А Л И В:

Клопотання ліквідатора п ро продовження строку ліквід аційної процедури задовольн ити.

Продовжити строк ліквід аційної процедури у справі № 13/109-Б-10 про визнання банкру том - товариства з обмеженою відповідальністю „Ексімтра нс” м. Кам' янець-Поділь ський та повноваження ліквід атора арбітражного керуючог о Чернецької А.А. на шість міс яців, тобто до 10 березня 2012 р.

Копії даної ухвали наді слати в адреси кредитору, лік відатора та Хмельницькому об ласному сектору з питань бан крутства.

Суддя Матущак О. І.

СудГосподарський суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення06.10.2011
Оприлюднено26.10.2011
Номер документу18722551
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —13/109-б-10

Ухвала від 22.03.2012

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Матущак О. І.

Ухвала від 10.04.2012

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Матущак О. І.

Ухвала від 14.12.2011

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Матущак О. І.

Ухвала від 29.11.2011

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Матущак О. І.

Ухвала від 06.10.2011

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Матущак О. І.

Ухвала від 27.09.2011

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Матущак О. І.

Ухвала від 12.11.2010

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Матущак О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні