Ухвала
від 20.10.2011 по справі 5/188-10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

5/188-10

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

21036, м. Вінниця,  Хмельницьке шосе, 7  тел. 66-03-00, 66-11-31,    http://vn.arbitr.gov.ua


У Х В А Л А

20 жовтня 2011 р.                                                                          Справа № 5/188-10

за заявою : Козятинського дочірнього підприємства Закритого акціонерного товариства "Сільгосппродукт", м. Козятин Вінницької області   

про визнання банкрутом

Головуючий суддя: Лабунська Т.І. 

При секретарі: Гренишеній О.В.

За участю: арбітражного керуючого (ліквідатора) Гонти О.А.

В С Т А Н О В И В :

Господарським судом Вінницької області здійснюється провадження у справі № 5/188-10 про банкрутство Козятинського дочірнього підприємства Закритого акціонерного товариства "Сільгосппродукт", м. Козятин Вінницької області. Провадження у справі перебуває на стадії ліквідації.

          10 жовтня 2011 року до суду надійшла заява № 1010/11 від 07 жовтня 2011 року ліквідатора Козятинського дочірнього підприємства ЗАТ "Сільгосппродукт" Гонти О.А. про зобов'язання Козятинської міської ради вчинити дії відповідно до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", а саме прийняти до комунальної власності об'єкт житлового фонду - багатоквартирний будинок, який знаходиться по вул. Довженка, буд. № 93-б в м. Козятин Вінницької області.

          Для розгляду поданої заяви суд призначив судове засідання на 20 жовтня 2011 року.

В поданій заяві ліквідатором повідомлено наступне.

Як стало відомо ліквідатору Козятинського ДП ЗАТ "Сільгосппродукт" за Козятинським хлібоприймальним підприємством (правонаступником якого є Козятинське ДП ЗАТ "Сільгосппродукт") рахувалось два будинки: один будинок за адресою: м. Козятин, вул. Довженка, буд. 93-а та будинок за адресою: м. Козятин, вул. Довженка, буд. 93/1 (якому згідно Рішення Козятинської міської ради від 29 вересня 2011 року присвоєно адресу: вул. Довженка, буд. 93-б).

Об'єкти житлового фонду не увійшли до статутного фонду боржника, однак знаходяться на даний час на його балансі.

У зв'язку з викладеним, ліквідатор Козятинського ДП ЗАТ "Сільгосппродукт" Гонта О.А. звернулась з листом до міського голови Козятинської міської ради Вінницької області про прийняття у комунальну власність вищевказаних будинків.

Однак, Козятинська міська рада Вінницької області своїм листом № 1125/11 від 11 липня 2011 року повідомила про відмову в наданні згоди на прийняття у комунальну власність будинку, що знаходиться за адресою: м. Козятин, вул. Довженка, буд. 93/1 (якому згідно Рішення Козятинської міської ради від 29 вересня 2011 року присвоєно адресу: вул. Довженка, буд. 93-б) в зв'язку з відсутністю документації, а також про те, що будинок за адресою: м. Козятин, вул. Довженка, буд. 93-а був прийнятий у комунальну власність м. Козятин.

Таким чином, Козятинська міська рада фактично відмовила у прийнятті зазначеного багатоквартирного будинку у комунальну власність.

Ліквідатор вважає відмову Козятинської міської ради у прийнятті багатоквартирного будинку, що знаходяться по вул. Довженка, буд. 93/1 (якому згідно Рішення Козятинської міської ради від 29 вересня 2011 року присвоєно адресу вул. Довженка, буд. 93-б) в м. Козятин Вінницької області до комунальної власності незаконною, оскільки на даний час відбувається ліквідаційна процедура боржника, а відповідно до положень Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" об'єкти житлового фонду не підлягають включенню до ліквідаційної маси та повинні бути передані під час здійснення ліквідаційної процедури без жодних додаткових умов до комунальної власності відповідної територіальної громади.

Наявність на балансі банкрута майнових активів, які не підлягають включенню до ліквідаційної маси, перешкоджають завершенню ліквідаційної процедури. Більше того, знаходження майна на балансі банкрута потребує додаткових витрат на його утримання, що призводить до зменшення ліквідаційної маси, за рахунок якої відбувається погашення вимог кредиторів.

За таких обставин, ліквідатор просить зобов'язати Козятинську міську раду прийняти до комунальної власності об'єкт житлового фонду, а саме багатоквартирний будинок, який знаходяться по вул. Довженка, буд. № 93-б в м. Козятин Вінницької області.

В судовому засіданні розглянувши заяву № 1010/11 від 07 жовтня 2011 року ліквідатора Козятинського ДП ЗАТ "Сільгосппродукт" Гонти О.А.,  заслухавши пояснення ліквідатора, всебічно і повно дослідивши наявні у матеріалах справи докази в їх сукупності, суд дійшов висновку про задоволення поданої ліквідатором заяви з огляду на наступне.

Частина 1 ст. 26 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" передбачає, що усі види майнових активів (майно та майнові права) банкрута, які належать йому на праві власності або повного господарського відання на дату відкриття ліквідаційної процедури та виявлені в ході ліквідаційної процедури, включаються до складу ліквідаційної маси, за винятком об'єктів житлового фонду, в тому числі гуртожитків, дитячих дошкільних закладів та об'єктів комунальної інфраструктури, які в разі банкрутства підприємства передаються в порядку, встановленому законодавством, до комунальної власності відповідних територіальних громад без додаткових умов і фінансуються в установленому порядку.

Ст. 26 Закону про банкрутство, який є спеціальним Законом, що регулює правовідносини в процедурі банкрутства, передбачає обов'язкову передачу у разі банкрутства підприємства об'єктів житлового фонду та комунальної інфраструктури, що були виявлені в ході ліквідаційної процедури, до комунальної власності відповідних територіальних громад. При цьому така передача відбувається без жодних додаткових умов.

Враховуючи викладене, суд вважає, що вимоги ліквідатора Козятинського ДП ЗАТ "Сільгосппродукт" Гонти О.А. про зобов'язання Козятинської міської ради прийняти до комунальної власності об'єкт житлового фонду є обгрунтованими та підлягають задоволенню.

На підставі вищевикладеного, керуючись ч. 1 ст. 26 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.ст. 86, 115 ГПК України, суд -  

У Х В А Л И В :

Заяву ліквідатора Козятинського дочірнього підприємства Закритого акціонерного товариства "Сільгосппродукт" Гонти О.А. № 1010/11 від 07 жовтня 2011 року  задоволити.

Зобов'язати Козятинську міську раду Вінницької області (22100, м. Козятин Вінницької області, вул. Леніна, 20, ідентифікаційний код 23063121) прийняти до комунальної власності об'єкт житлового фонду, а саме багатоквартирний будинок, який знаходиться по вул. Довженка, буд. № 93-б в м. Козятин Вінницької області

Ухвалу направити згідно переліку.

Суддя                                                                       Лабунська Т.І.

віддрук. 3 прим.:

1 - до справи

2 - Арбітражний керуючий Гонта О. А.

3 - Козятинська міська рада

СудГосподарський суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення20.10.2011
Оприлюднено26.10.2011
Номер документу18740523
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5/188-10

Ухвала від 25.08.2011

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Бенівський В.І.

Ухвала від 06.03.2012

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 22.02.2012

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 01.02.2012

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 27.12.2011

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 20.10.2011

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 11.10.2011

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 13.09.2011

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 30.08.2011

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 01.08.2011

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Бенівський В.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні