Ухвала
від 05.10.2011 по справі 5015/5779/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

5015/5779/11

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

79014, м. Львів, вул. Личаківська, 128

УХВАЛА

          

05.10.11                                                                                 Справа№ 5015/5779/11

    

За позовом:  Відкритого акціонерного товариства Банк «БІГ Енергія», м.Київ,  в особі представника  Заставного Романа Андрійовича, м.Львів

до відповідача : Товариства з обмеженою відповідальністю «Тиверія», м.Стрий Львівської області

(ціна позову : 311 338,55 ( триста одинадцять тисяч триста тридцять вісім ) доларів США 55 центів

                                                                                                                                                                                                                   

                                                                                                            Суддя С.Б.Кітаєва

         

        На розгляд до господарського суду Львівської області поступила позовна заява б/н від 14 вересняя 2011 року Відкритого акціонерного товариства Банк «БІГ Енергія», м.Київ,  в особі представника  Заставного Романа Андрійовича, м.Львів,до відповідача : Товариства з обмеженою відповідальністю «Тиверія», м.Стрий Львівської області, в якій  позивач визначив ціну позову: 311 338,55 ( триста одинадцять тисяч триста тридцять вісім) доларів США 55 центів. .

       В прохальній частині позовної заяви  позивач просить :

1.          Порушити провадження у справі.

2.          сСтягнути з товариства з обмеженою відповідальністю «Тиверія»( код ЄДРПОУ 33711022) на користь ВАТ Банку «БІГ Енергія»( код ЄДРПОУ 20023463), заборгованість в сумі 311 338,55 (триста одинадцять тисяч триста тридцять вісім) доларів США 55 центів.

3.          Стягнути з відповідача на користь ВАТ Банк «БІГ Енергія»понесені судові витрати, а саме : державне мито в розмірі 25500,00 гривень, а також оплату за інформаційно-технічне забезпечення судового процесу в розмірі 236,00 грн.

      В додатках до позовної заяви ( під порядковим номером 3-4)  вказано, що долучаються  до позовної заяви копія платіжного доручення  про оплату державного мита та копія платіжного доручення про оплату за інформаційно-технічне забезпечення судового процесу.  .

     При підготовці позовної заяви до розгляду суд дійшов висновку, що позовна заява підлягає поверненню позивачу без розгляду.

При цьому суд виходив з наступного.        

      Згідно з частиною першою статті 46 Господарського процесуального кодексу України державне мито сплачується чи стягується в доход державного бюджету України в порядку і розмірі , встановлених законодавством України.

      Стаття 46 ГПК України  містить відсилочну норму про те, що розмір державного мита, порядок його сплати встановлюється законодавством України. На даний час розмір державного мита, порядок сплати державного мита встановлені Декретом Кабінету Міністрів України “Про державне мито”зі змінами  і доповненнями , Інструкцією про порядок обчислення та справляння  державного мита, затвердженою  наказом Головної державної податкової інспекції України від 22.04.93 р №15 ( далі –Інструкція).

      Ціна позову : 311 338,55 ( триста одинадцять тисяч триста тридцять вісім) доларів США 55 центів.  

       В  прохальній частині  позовної  заяви позивач просить стягнути  на його користь з відповідача  311 338,55 ( триста одинадцять тисяч триста тридцять вісім) доларів США 55 центів.   Тобто, заявлено до стягнення заборгованість в іноземній валюті .

      Ціна позову  визначається у позовах про стягнення іноземної валюти –в іноземній валюті та у карбованцях відповідно до офіційного курсу, встановленого Національним банком України  на день подання позову ( п.4 ч.1 ст.55 ГПК України).

      У разі подання позову про стягнення національної валюти України - еквіваленту іноземної валюти ціна позову визначається в національній валюті.

      При визначенні ціни позову, поданого в іноземній валюті, необхідно виходити з тієї валюти, в якій проводились чи повинні бути проведені розрахунки між сторонами.

       Відповідно до статті 7 Декрету Кабінету Міністрів України  “Про державне мито”із змінами та доповненнями та пункту 11 Інструкції “Про порядок обчислення та справляння державного мита”, затвердженої наказом Головної державної податкової інспекції України від 22 квітня 1993 року №15 , з позовів , що подаються до господарського суду в іноземній валюті , державне мито сплачується в іноземній валюті.

           Документи в підтвердження сплати судових витрат подаються в оригіналах.

           До позовних матеріалів долучено  копію платіжного доручення №1670 від 25.08.2011 р  про  оплату державного мита в сумі 25500,00 грн.  

           Позивач не подав доказів сплати державного мита у встановлених порядку і розмірі.

        Суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи без розгляду, якщо  не подано доказів сплати державного мита у встановлених порядку та розмірі ( п.4  ч.1 ст.63 ГПК).

       Суд    вбачає за доцільне звернути увагу позивача на те, що юридичну особу в господарських відносинах може представляти  її відокремлений підрозділ, якщо позов виник із діяльності  цього підрозділу і такий, відповідно,  наділений юридичною особою певними повноваженнями. В позовній заяві  позивачем вказано : ВАТ Банк «БІГ Енергія»в особі представника Заставного Романа Андрійовича.            

      Керуючись  п.4  ч.1  ст.63 ст.86 ГПК України, суд,-

                                                 У х в а л и в :

      1.Позовну заяву б/н від 14 вересня 2011 року ( яка поступила до господарського суду 03.10.11 р вх..№6113) ВАТ Банк «БІГ Енергія»в особі представника Заставного Романа Андрійовича до ТзОВ «Тиверія»про стягнення 311 338,55 доларів США 55 центів  повернути позивачу без розгляду разом з доданими до неї  (згідно переліку в додатку) документами.

            Додаток : позовна заява   на 1-ому  аркуші та додані до неї , згідно переліку в додатках,  які додавались до позовної заяви.

     

      2. Повернення позовної заяви та доданих до неї документів без розгляду не перешкоджає повторному зверненню з цією заявою до суду після усунення зазначених в ухвалі порушень.

          

Суддя                                                                                              Кітаєва С.Б.

Дата ухвалення рішення05.10.2011
Оприлюднено26.10.2011
Номер документу18744082
СудочинствоГосподарське
Суть оплату державного мита в сумі 25500,00 грн.              Позивач не подав доказів сплати державного мита у встановлених порядку і розмірі.         

Судовий реєстр по справі —5015/5779/11

Ухвала від 05.10.2011

Господарське

Господарський суд Львівської області

Кітаєва С.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні