Постанова
від 11.10.2011 по справі б26/67-10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11.10.11р. Справа № Б26/67-10

Суддя господарського суд у Дніпропетровської області Камша Н.М.

при секретарі судового за сідання Малишевій І.М.

за участю представників ст орін:

від кредитора: ОСОБА_1 - представник ПАТ КБ "Приват Б анк", довіреність №1446-О від 23.06.11р .

ОСОБА_2 - представник ПАТ "П ерший Український Міжнародн ий Банк", довіреність від 14.09.11р.

від боржника: не з'явився

за участю арбітражних к еруючих Реви М.О., Залуцької О. С.

розглянувши справу

за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю Науково-виробничого об'єдна ння "Газифікатор", м. Дніпропет ровськ, вул. Березинська, буд. №3-А

до боржника товариства з обмеженою відповідальніст ю Науково-виробничого об'єдн ання "Газифікатор", м. Дніпропе тровськ, вул. Березинська, буд . №3-А

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Провадження у справі про банкрутство порушено за зая вою боржника 06.08.10 р.

19.08.10р. у справі введена процед ура розпорядження майном, ро зпорядником майна призначен о арбітражного керуючого Вів сяника А.М.

Оголошення про порушення п ровадження у справі опубліко вано в газеті "Голос України" в ід 01.09.2010р.

Ухвалою від 18.11.10р. у справі за тверджено реєстр вимог креди торів, загальна сума станови ть 3 423 832,57 грн.

Ухвалою від 09.06.11р. відкрита пр оцедура санації у справі, кер уючим санацією призначено ар бітражного керуючого Вівсян ика А.М., якого зобов'язано у ст рок до 09.09.2011р. подати на розгляд комітету кредиторів план са нації боржника, у строк до 09.10.2011 р. - подати на затвердження до господарського суду схвален ий комітетом кредиторів план санації боржника та протоко л засідання комітету кредито рів, на якому він розглядався .

22.07.2011р. від керуючого санаціє ю надійшла заява про припине ння його повноважень.

21.09.2011р. від комітету кредитор ів надійшло клопотання про в ідкриття відносно боржника п роцедури ліквідації, визнанн я боржника банкрутом та приз начення ліквідатором банкру та арбітражного керуючого Ре ви М.О.

Кредитор боржника - ПАТ КБ "П риват Банк" запропонував при значення ліквідатором банкр ута арбітражного керуючого З алуцьку О.С.

Ухвалою від 22.09.11р. розгляд кло потань призначено у судове з асідання 11.10.11р., зобов'язано бор жника подати баланс на остан ню звітну дату, арбітражного керуючого Реву М.О. та Залуцьк у О.С. - відомості щодо освіти, д освіду роботи, завантаження; явку представника боржника, членів комітету кредиторів, арбітражних керуючих визнан о обов'язковою.

Боржник у судове засідання 11.10.11р. представника не направи в, однак надіслав баланс борж ника на останню звітну дату - н а 30.06.11р.

Вивчивши матеріали справи , заслухавши пояснення предс тавників членів комітету кре диторів, арбітражних керуючи х, господарський суд прийшов до висновку про необхідніст ь визнання боржника банкруто м, відкриття ліквідаційної п роцедури, призначення ліквід атором арбітражного керуючо го Реви М.О. з огляду на наступ не.

Згідно з ч. 8 ст. 16 Закону Украї ни "Про відновлення платоспр оможності боржника або визна ння його банкрутом" (далі - Зак он про банкрутство) до компет енції комітету кредиторів на лежить прийняття рішення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної п роцедури, призначення арбітр ажного керуючого.

У постанові про визнання бо ржника банкрутом господарсь кий суд відкриває ліквідацій ну процедуру, призначає лікв ідатора в порядку, передбаче ному для призначення керуючо го санацією (ч.1 ст.24 Закону про банкрутство).

Господарським судом встан овлено, що рішення про застос ування відносно боржника лік відаційної процедури прийня то повноважним комітетом кре диторів більшістю голосів, щ о підтверджується протоколо м засідання комітету кредито рів від 21.09.11р. № 3.

Згідно балансу боржника на 30.06.2011р. його активи становлять 1 403 тис. грн.; сума вимог кредито рів, включених до реєстру вим ог кредиторів, - 3 423 832,57 грн., що сві дчить про наявність ознак не оплатності боржника і є підс тавою для визнання боржника банкрутом згідно з ч. 4 ст. 205 Гос подарського кодексу України .

Відповідно до звіту боржни ка про фінансові результати за І півріччя 2011р. боржник за зв ітний період має збитки на су му 960 тис. грн.

Плану санації на затвердже ння до господарського суду б оржником не подано, інвестор и чи санатори не подавали до г осподарського суду заяв щодо участі в санації боржника.

Вказані вище обставини є до статніми для визнання боржни ка банкрутом, відкриття лікв ідаційної процедури.

З питання щодо призначення ліквідатора банкрута, госпо дарським судом розглянуто ка ндидатури двох арбітражних к еруючих - Реви М.О. та Залуцько ї О.С.

Слід зазначити, що ці арбітр ажні керуючі мають практично рівнозначні дані щодо освіт и, досвіду роботи, навантажен ня.

Господарський суд зважає н а те, що чинний Закон про банкр утство (ст. 16) надає переважне п раво саме комітету кредиторі в пропонувати кандидатуру ар бітражного керуючого для вик онання повноважень ліквідат ора. Тому господарський суд п рийшов до висновку про доціл ьність призначення ліквідат ором банкрута Реви М.О., тобто того арбітражного керуючого , кандидатуру якого запропон ована комітетом кредиторів. Кандидатура Залуцької О.С. пі длягає відхиленню.

Враховуючи викладене, госп одарський суд прийшов до вис новку про необхідність прийн яття постанови про визнання боржника банкрутом та відкри ття ліквідаційної процедури строком на 1 рік згідно статті 22 Закону України «Про відновл ення платоспроможності борж ника або визнання його банкр утом», призначення ліквідато ром арбітражного керуючого Р еви М.О.

Згідно статті 23 Закону Укр аїни «Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом»лікві датору у 5-ти денний термін з д ня прийняття цієї постанови слід опублікувати оголошенн я в офіційних друкованих орг анах про визнання боржника б анкрутом і відкриття ліквіда ційної процедури.

Враховуючи викладене, керу ючись ст.ст.16, 22-34 Закону Україн и "Про відновлення платоспро можності боржника або визнан ня його банкрутом", суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Визнати товариство з обмеженою відповідальністю Науково-виробниче об'єднанн я "Газифікатор", м. Дніпропетро вськ, вул. Березинська, буд. №3-А (ЄДРПОУ 13455558) - банкрутом.

Відкрити ліквідаційну про цедуру у справі строком на 1 рі к до 11.10.12 року.

Ліквідатором товарис тва з обмеженою відповідальн істю Науково-виробничого об' єднання "Газифікатор", м. Дніпр опетровськ, вул. Березинська , буд. №3-А призначити арб ітражного керуючого Реву Максима Олександровича, ліц ензія серія НОМЕР_1, ідент ифікаційний номер НОМЕР_2 , ліцензійна адреса: АДРЕСА _1; фактична адреса: АДРЕСА _2.

зобов'язавши його :

у 5-ти денний термін з дня п рийняття цієї постанови опу блікувати оголошення в офі ційних друкованих органах пр о визнання боржника банкруто м і відкриття ліквідаційної процедури;

здійснювати ліквідаційн у процедуру у відповідності до вимог Закону України «Про відновлення платоспроможно сті боржника або визнання йо го банкрутом»;

не рідше одного разу на міс яць надавати комітету кредит орів звіт про свою діяльніст ь, інформацію про фінансове с тановище і майно боржника на день відкриття ліквідаційно ї процедури та при проведенн і ліквідаційної процедури, в икористання коштів боржника , а також іншу інформацію на ви могу комітету кредиторів;

у ліквідаційному балансі в ідображати капіталізовані с уми на відшкодування шкоди, з авданої працівникам підприє мства-банкрута, що отримали т рудове каліцтво чи професійн е захворювання.

Зобов' язати керівника б анкрута - товариства з обмеже ною відповідальністю Науков о-виробничого об'єднання "Газ ифікатор", м. Дніпропетровськ , вул. Березинська, буд. №3-А у п' ятнадцятиденний строк перед ати ліквідатору бухгалтерсь ку та іншу документацію банк рута, печатки і штампи та інші матеріальні цінності банкру та.

Зобов'язати ліквідатора ба нкрута за результатами прове деної роботи у строк до 11.10.12 р. п редставити на затвердження с уду звіт та ліквідаційний ба ланс у відповідності до вимо г статті 32 Закону України «Про відновлення платоспроможно сті боржника або визнання йо го банкрутом».

Суддя Н.М. Камша

СудГосподарський суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення11.10.2011
Оприлюднено27.10.2011
Номер документу18758292
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —б26/67-10

Ухвала від 23.07.2015

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Камша Ніна Миколаївна

Ухвала від 28.05.2015

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Камша Ніна Миколаївна

Ухвала від 28.04.2015

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Камша Ніна Миколаївна

Ухвала від 24.03.2015

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Камша Ніна Миколаївна

Ухвала від 12.03.2015

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Камша Ніна Миколаївна

Ухвала від 03.03.2015

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Камша Ніна Миколаївна

Ухвала від 02.12.2014

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Камша Ніна Миколаївна

Ухвала від 05.11.2014

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Камша Ніна Миколаївна

Ухвала від 04.09.2014

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Камша Ніна Миколаївна

Ухвала від 23.07.2014

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Камша Ніна Миколаївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні