Постанова
від 18.10.2011 по справі 38/5005/12642/2011
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18.10.11 р. Справа № 38/5005/12642/2011

Суддя господарського суд у Дніпропетровської області Бондарєв Е.М.

при секретарі судового за сідання Кузьменко Ю.Ю.

за участю представників ст орін:

від кредитора - ОСОБА_1 - представник за дов. №23438/10/10-039 в ід 18.08.11р.

від боржника - не з`явивс я

розглянувши справу

за заявою державної по даткової інспекції у Амур-Ни жньодніпровському районі м. Дніпропетровська, м. Дніпроп етровськ

до боржника товариства з обмеженою відповідальніст ю "Кремль", м. Дніпропетровськ, Амур-Нижньодніпровський рай он, вул. Маршала Малиновськог о, буд. 38, кв. 68 (ЄДРПОУ 34986045)

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Провадження у справі пр о банкрутство товариства з о бмеженою відповідальністю "К ремль", м. Дніпропетровськ, Аму р-Нижньодніпровський район, вул. Маршала Малиновського, б уд. 38, кв. 68 (ЄДРПОУ 34986045) (далі - боржн ик) порушено 26.09.11 р. за заявою кр едитора державної податково ї інспекції у Амур-Нижньодні провському районі м.Дніпропе тровська відповідно до проце дури, передбаченої статтею 52 З акону України "Про відновлен ня платоспроможності боржни ка або визнання його банкрут ом" (далі - Закон).

Підставою для звернення до суду із заявою про порушення провадження у справі вказан о те, що боржник має перед кред итором заборгованість у розм ірі 679,46 грн. (в тому числі пеня в сумі 0,06 грн.), яка не сплачена. Зг ідно листа ДПІ у АНД районі №21 706/10/282 від 01.08.11р. остання податкова звітність боржником надавал ась 12.05.11 р. (податкова деклараці я з податку на прибуток за 1 кв артал 2011р.).

Представник боржника у суд ове засідання не з'явився, від зиву на заяву та витребувани х документів не подав.

Вивчивши матеріали справи , заслухавши пояснення предс тавника кредитора, господарс ький суд встановив наступне.

Згідно зі ст.52 Закону у разі , якщо громадянин-підприємец ь-боржник або керівні органи боржника-юридичної особи ві дсутні за її місцезнаходженн ям, або у разі ненадання боржн иком протягом року до органі в державної податкової служб и згідно із законодавством п одаткових декларацій, докуме нтів бухгалтерської звітнос ті, а також за наявності інших ознак, що свідчать про відсут ність підприємницької діяль ності боржника, заява про пор ушення справи про банкрутств о відсутнього боржника може бути подана кредитором незал ежно від його вимог до боржни ка та строку виконання зобов ' язань.

Господарський суд у двотиж невий строк з дня винесення у хвали про порушення провадже ння у справі про банкрутство відсутнього боржника виноси ть постанову про визнання ві дсутнього боржника банкруто м, відкриває ліквідаційну пр оцедуру і призначає ліквідат ором ініціюючого кредитора за згодою останнього.

В підтвердження відсутнос ті керівних органів боржника - юридичної особи за місцез находженням кредитором пода но довідку з Єдиного державн ого реєстру юридичних осіб т а фізичних осіб - підприємців №10607785 від 25.07.11р.

17.10.2011 р. до суду надійшла заява арбітражного керуючого Чики льдіної Світлани Анатоліївн и (ліцензія серія АВ №НОМЕР _1 від 19.04.2007р.) про участь у справ і в якості ліквідатора.

Ініціюючий кредитор - держа вна податкова інспекція у Ам ур-Нижньодніпровському райо ні м.Дніпропетровська в судо вому засіданні не заперечува в проти призначення ліквідат ором арбітражного керуючого Чикильдіної Світлани Анатол іївни.

Слід зазначити, що інших кан дидатур арбітражних керуючи х для призначення ліквідатор ом боржника не надходило.

Враховуючи викладене, госп одарський суд прийшов до вис новку про необхідність визна ння боржника банкрутом, відк риття ліквідаційної процеду ри строком на 6 місяців, п ризначення ліквідатором арб ітражного керуючого Чикильд іну Світлану Анатоліївну (лі цензія серія АВ №НОМЕР_1 в ід 19.04.2007р.).

З метою виявлення кредитор ів, перевірки наявності грош ових коштів на всіх рахунках , відкритих банкрутом, у банкі вських установах, слід зобов ' язати Державну податков у інспекцію у Амур-Нижньодні провському районі, м.Дніпроп етровськ у строк до 18.11.11р. на дати господарському суду та ліквідатору дані про рахунки , відкриті банкрутом, та наявн ість податкового боргу.

Ліквідатора слід зобов' я зати:

- вжити вичерпних захо дів щодо письмового повідомл ення про визнання відсутньог о боржника банкрутом господа рським судом всіх відомих йо му кредиторів відсутнього бо ржника, які в місячний строк з дня одержання повідомлення можуть направити ліквідатор у заяви з вимогами до банкрут а;

- розглянути питання щ одо опублікування відомосте й про визнання боржника банк рутом в друкованих засобах м асової інформації;

- вжити заходів, спрямо ваних на пошук, виявлення та п овернення майна банкрута, що знаходиться у третіх осіб;

- у випадку виявлення м айна, його реалізацію та задо волення вимог кредиторів про вести з дотриманням положень ст.ст. 26-31 Закону.

Після завершення заходів л іквідаційної процедури лік відатор має подати на затвер дження до господарського суд у звіт ліквідатора та ліквід аційний баланс.

Виходячи із положень статт і 78 Податкового кодексу Украї ни копію цієї постанови напр авити до органу державної по даткової служби за місцезнах одженням банкрута для розгля ду питання щодо проведення п озапланової перевірки своє часності, достовірності, пов ноти нарахування та сплати п одатків та зборів (обов' язк ових платежів). Матеріали за р езультатами перевірки напра вити для долучення до справи про банкрутство.

Керуючись ст.ст. 22-32, 52 Закону У країни "Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом", госп одарський суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Визнати товариство з о бмеженою відповідальністю "К ремль", м. Дніпропетровськ, Аму р-Нижньодніпровський район, вул. Маршала Малиновського, б уд. 38, кв. 68 (ЄДРПОУ 34986045) - банкрут ом.

Відкрити ліквідаційну про цедуру у справі строком на 6 мі сяців, до 18.04.12р.

Ліквідатором товариств а з обмеженою відповідальніс тю "Кремль", м. Дніпропетровськ призначити арбітраж ного керуючого Чикильдіну Св ітлану Анатоліївну, ліцензія серія АВ №НОМЕР_1 від 19.04.2007р. 49008, АДРЕСА_1, ІНН НОМЕР_2) .

З метою виявлення кредито рів, перевірки наявності гро шових коштів на всіх рахунка х, відкритих банкрутом, у банк івських установах, слід зобо в'язати Державну податков у інспекцію у Амур-Нижньодні провському районі районі, м.Д ніпропетровськ у строк до 18.11.11р. надати господарськ ому суду та ліквідатору дані про рахунки, відкриті банкру том, та наявність податковог о боргу.

Зобов' язати ліквідатора :

- вжити вичерпних зах одів щодо письмового повідом лення про визнання відсутньо го боржника банкрутом господ арським судом всіх відомих й ому кредиторів відсутнього б оржника, які в місячний строк з дня одержання повідомленн я можуть направити ліквідато ру заяви з вимогами до банкру та;

- розглянути питання щ одо опублікування відомосте й про визнання боржника банк рутом в друкованих засобах м асової інформації;

- вжити заходів, спрямо ваних на пошук, виявлення та п овернення майна банкрута, що знаходиться у третіх осіб;

- у випадку виявлення м айна, його реалізацію та задо волення вимог кредиторів про вести з дотриманням положень ст.ст. 26-31 Закону;

- після завершення зах одів ліквідаційної процеду ри подати на затвердження до господарського суду звіт лі квідатора та ліквідаційний б аланс.

Копію цієї постанови напра вити до органу державної под аткової служби за місцезнахо дженням банкрута для розгляд у питання щодо проведення по запланової перевірки своєч асності, достовірності, повн оти нарахування та сплати по датків та зборів (обов' язко вих платежів). Матеріали за ре зультатами перевірки направ ити для долучення до справи п ро банкрутство.

Суддя

Е.М. Бондарєв

Дата ухвалення рішення18.10.2011
Оприлюднено01.11.2011

Судовий реєстр по справі —38/5005/12642/2011

Ухвала від 21.06.2012

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бондарєв Едуард Миколайович

Ухвала від 17.05.2012

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бондарєв Едуард Миколайович

Постанова від 18.10.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бондарєв Едуард Миколайович

Ухвала від 11.10.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бондарєв Едуард Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні