Постанова
від 24.10.2011 по справі 1/17-3431-2011
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКО Ї ОБЛАСТІ



ПОСТАНОВА

про визнання банкрутом

"24" жовтня 2011 р. Справа № 1/17-3431-2011

За заявою боржника: То вариства з обмеженою відпові дальністю „СВІТ-ТРЕЙД” (65039, м. О деса, проспект Гагаріна, буд. 2 5; код ЄДРПОУ 37137174)

про визнання банкр утом

Суддя Найфлейш В.Д.

Представники сторін:

Від заявника: ОСОБА_1(д овіреність).

СУТЬ СПОРУ: про визнання б анкрутом.

29.08.2011 р. до господарського суд у Одеської області надійшла заява Товариства з обмеженою відповідальністю „СВІТ-ТРЕЙ Д” про порушення провадження у справі про банкрутство Тов ариства з обмеженою відповід альністю „СВІТ-ТРЕЙД”, у поря дку ст. 51 Закону України „Про в ідновлення платоспроможнос ті боржника або визнання йог о банкрутом”.

Ухвалою господарського су ду Одеської області від 30.08.2011 р. порушено провадження у спра ві №1/17-3431-2011 про визнання Товарис тва з обмеженою відповідальн істю „СВІТ-ТРЕЙД” банкрутом .

Розглянувши матеріали справи та вислухавши предст авника заявника, суд встанов ив:

Товариство з обмеженою відповідальністю „СВІТ-ТРЕЙ Д” зареєстровано 04.06.2010р. викона вчим комітетом Одеської місь кої ради.

02.06.2011 року на загальних збора х учасником Товариства з обм еженою відповідальністю „СВ ІТ-ТРЕЙД” Петровим О.О. прийня то рішення про ліквідацію то вариства з обмеженою відпові дальністю „СВІТ-ТРЕЙД”, приз начено ліквідатором Бережно го Сергія Євгеновича, що підт верджується протоколом заг альних зборів учасників Това риства з обмеженою відповіда льністю „СВІТ-ТРЕЙД”.

09.08.2011 р. ліквідатором Товарис тва з обмеженою відповідальн істю „СВІТ-ТРЕЙД” прийнято р ішення про звернення до госп одарського суду Одеської обл асті із заявою про порушення провадження у справі про виз нання Товариства з обмеженою відповідальністю „СВІТ-ТРЕЙ Д” банкрутом в порядку ст. 51 За кону України “Про відновленн я платоспроможності боржник а або визнання його банкруто м” у зв' язку з неможливістю погашення кредиторської заб оргованості.

В межах добровільної лікві дації товариства поза межами процедури банкрутства, лікв ідаційною комісією було вжит о наступних заходів.

На виконання вимог ч.4 ст. 105 ЦК України оголошення про прип инення товариства, подане лі квідаційною комісією про лі квідацію Товариства з обмеже ною відповідальністю „СВІТ-Т РЕЙД”, опубліковано у офіцій ному спеціалізованому друко ваному засобі масової інформ ації „Бюлетені державної реє страції” №181(16) від 15.06.2011 року.

Боржник зазначає про креди торську заборгованість пере д ТОВ „УКРВТОРМЕТАЛ” у розмі рі 95040,00 грн., що підтверджується : договором поставки №12 від 10.03.20 10р., видатковою накладною №550 в ід 25.03.20110р., податковою накладно ю №550 від 25.03.2011р., актом звірки вза єморозрахунків від 31.03.2011 року, п ретензією від 18.04.2011 року.

Приймаючи до уваги, що із за явою про порушення справи пр о банкрутство звернувся сам боржник, що свідчить про визн ання ним обставин наявності боргу, від нього не вимагаєть ся подання доказів його непл атоспроможності на момент зв ернення з заявою до суду.

Відповідної правової пози ції дотримується Верховний с уд України в постанові № 5/65-09 ві д 27.10.2009р.

Згідно довідки Головного у правління статистики в Одесь кій області № 08-40/1002 від 19.09.2011 р. Тов ариство з обмеженою відповід альністю „СВІТ-ТРЕЙД” фінанс ову звітність до органів дер жавної статистики не надава ло більше року.

Відповідно до ч.4 ст. 105 Цивіль ного кодексу України комісія з припинення юридичної особ и поміщає в друкованих засоб ах масової інформації, в яких публікуються відомості про державну реєстрацію юридичн ої особи, що припиняється, пов ідомлення про припинення юри дичної особи та про порядок і строк заявлення кредиторами вимог до неї. Цей строк не мож е становити менше двох місяц ів з дня публікації повідомл ення про припинення юридично ї особи.

Частиною 1 ст. 111 ЦК України пе редбачено, що ліквідаційна к омісія після закінчення стро ку для пред'явлення вимог кре диторами складає проміжний л іквідаційний баланс, який мі стить відомості про склад ма йна юридичної особи, що лікві дується, перелік пред'явлени х кредиторами вимог, а також п ро результати їх розгляду. Пр оміжний ліквідаційний балан с затверджується учасниками юридичної особи або органом , який прийняв рішення про лік відацію юридичної особи.

Зі змісту ч. 5 ст. 60 Господарсь кого кодексу України, яка рег улює загальний порядок лікві дації суб'єкта господарюванн я, вбачається, що ліквідаційн а комісія оцінює наявне майн о суб'єкта господарювання, як ий ліквідується, і розрахову ється з кредиторами, складає ліквідаційний баланс та под ає його власнику або органу, я кий призначив ліквідаційну к омісію. Достовірність та пов нота ліквідаційного балансу повинні бути перевірені у вс тановленому законодавством порядку.

Згідно ч. 4 ст. 205 Господарсько го кодексу України у разі нес проможності суб'єкта госпо дарювання через недостатніс ть його майна задовольнити в имоги кредиторів він може бу ти оголошений за рішенням су ду банкрутом.

За положеннями ч.1 ст. 209 Госпо дарського кодексу України у разі нездатності суб'єкта пі дприємництва після настання встановленого строку викона ти свої грошові зобов'язання перед іншими особами, терит оріальною громадою або держ авою інакше як через відновл ення його платоспроможност і цей суб'єкт (боржник) відпо відно до частини четверто ї статті 205 цього Кодексу ви знається неспроможним.

Відповідно до ч.1 ст.51 Закону України “Про відновлення пла тоспроможності боржника або визнання його банкрутом” як що вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого п рийнято рішення про ліквідац ію, недостатньо для задоволе ння вимог кредиторів, така юр идична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим З аконом.

Частиною 2 ст.51 вищевказаног о Закону передбачено, що за ре зультатами розгляду заяви пр о порушення справи про банкр утство юридичної особи, майн а якої недостатньо для задов олення вимог кредиторів, гос подарський суд визнає боржни ка, який ліквідується, банкру том, відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквіда тора. Обов'язки ліквідатора м ожуть бути покладені на голо ву ліквідаційної комісії (лі квідатора) незалежно від ная вності в нього ліцензії.

Приймаючи до уваги, проведе ння ліквідаційною комісією р оботи під час добровільної л іквідації товариства поза ме жами процедури банкрутства у відповідності з вимогами ч.4 с т. 105, ч.1 ст. 111 ЦК України, ч.5 ст. 60 ГК України, з урахуванням наявн ості в матеріалах справи док азів, що свідчать про виявлен ня кредиторської заборгован ості та недостатності майнов их активів для її задоволенн я, суд вважає за необхідне виз нати Товариство з обмеженою відповідальністю „СВІТ-ТРЕЙ Д” банкрутом, відкрити відно сно нього ліквідаційну проце дуру.

Відповідно до положень ч.1 с т.23 Закону України “Про віднов лення платоспроможності бор жника або визнання його банк рутом” з дня прийняття госпо дарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної п роцедури, серед іншого: строк виконання всіх грошових зоб ов' язань банкрута та зобов ' язання щодо сплати податкі в і зборів (обов' язкових пла тежів) вважається таким, що на став; припиняється нарахуван ня неустойки (штрафу, пені), пр оцентів та інших економічних санкцій по всіх видах заборг ованості банкрута; вимоги за зобов' язаннями боржника, в изнаного банкрутом, що виник ли під час проведення процед ур банкрутства, можуть пред' являтись тільки в межах лікв ідаційної процедури.

Частина 2 ст.23 Закону України “Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом” передбачен о, що з дня прийняття господар ським судом постанови про ви знання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної про цедури припиняються повнова ження органів управління бан крута щодо управління банкру том та розпорядження його ма йном, якщо цього не було зробл ено раніше, керівник банкрут а звільняється з роботи у зв' язку з банкрутством підприєм ства, про що робиться запис у й ого трудовій книжці, а також п рипиняються повноваження вл асника (власників) майна банк рута, якщо цього не було зробл ено раніше.

При цьому, суд припиняє повн оваження органів управління банкрута щодо управління ба нкрутом та розпорядження йог о майном, зобов' язує керівн ицтво протягом п' ятнадцяти днів з дня прийняття цієї пос танови забезпечити передачу ліквідатору бухгалтерської та іншої документації боржн ика, печаток, штампів, матеріа льних та інших цінностей; та з обов' язує ліквідатора опуб лікувати відомості про визна ння банкрутом Товариства з о бмеженою відповідальністю „ СВІТ-ТРЕЙД” (оголошення пови нно містити відомості, вказа ні у ч.5 ст.23 Закону України “Про відновлення платоспроможно сті боржника або визнання йо го банкрутом”: найменування та інші реквізити боржника, в изнаного банкрутом; найменув ання господарського суду, в п ровадженні якого знаходитьс я справа про банкрутство; дат у прийняття господарським су дом постанови про визнання б оржника банкрутом і відкритт я ліквідаційної процедури; в ідомості про ліквідатора (лі квідаційну комісію) та посил ання на спрощену процедуру б анкрутства згідно ст.51 вказан ого Закону) і відкриття лікві даційної процедури у офіційн их друкованих органах за рах унок банкрута у десятиденний строк з дня прийняття постан ови відповідно до п.п.3, 5 ст.23 Зак ону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ”, докази опублікування нада ти суду.

Керуючись ст.ст. 22 - 24, 51 Закону України “Про відновл ення платоспроможності борж ника або визнання його банкр утом”, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

1. Визнати банкрутом То вариство з обмеженою відпові дальністю „СВІТ-ТРЕЙД” (65039, м. О деса, проспект Гагаріна, буд. 2 5; код ЄДРПОУ 37137174).

2. Відкрити відносно Товарис тва з обмеженою відповідальн істю „СВІТ-ТРЕЙД” (65039, м. Одеса, п роспект Гагаріна, буд. 25; код ЄД РПОУ 37137174) ліквідаційну процед уру.

3. Ліквідатором банкрута пр изначити Бережного Сергія Єв геновича.

4. Припинити повноваження ор ганів управління банкрута, а також припинити повноваженн я власників майна банкрута.

5. Зобов' язати ліквідатора банкрута подати в десятиден ний строк оголошення про виз нання банкрутом Товариства з обмеженою відповідальністю „СВІТ-ТРЕЙД ” (65039, м. Одеса, прос пект Гагаріна, буд. 25; код ЄДРПО У 37137174) та відкриття відносно нь ого ліквідаційної процедури у офіційний друкований орга н (газети “Голос України” чи “ Урядовий кур`єр”) з метою вияв лення всіх кредиторів, доказ и подачі оголошення надати с уду. Оголошення повинно міст ити відомості, вказані у ч.5 ст .23 Закону України “Про відновл ення платоспроможності борж ника або визнання його банкр утом”: найменування та інші р еквізити боржника, визнаного банкрутом; найменування гос подарського суду, в провадже нні якого знаходиться справа про банкрутство; дату прийня ття господарським судом пост анови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквід аційної процедури; відомості про ліквідатора (ліквідацій ну комісію) та посилання на сп рощену процедуру банкрутств а згідно ст.51 вказаного Закону .

6. Зобов' язати ліквідатора провести ліквідаційні заход и, передбачені ст.ст.25-31, 51 Закону України “Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом”, т а надати суду звіт.

7. Ліквідатору не рідше одно го разу на місяць надавати до господарського суду та кред иторам письмову інформацію щ одо проведення ліквідаційно ї процедури.

8. Зобов' язати ліквідатора у процесі ліквідаційної про цедури виявляти ознаки фікти вного банкрутства чи доведен ня до банкрутства боржника, п ро що повідомляти суд та прав оохоронні органи.

9. Вважати строк виконання в сіх грошових зобов' язань ба нкрута таким, що настав.

10. Скасувати арешт, накладен ий на майно боржника, визнано го банкрутом, чи інші обмежен ня щодо розпорядження майном такого боржника. Накладання нових арештів або інших обме жень щодо розпорядження майн ом банкрута не допускається.

11. Виконання зобов' язань б оржника, визнаного банкрутом , здійснювати у випадках і пор ядку, передбаченому Розділом ІІІ - (Ліквідаційна процедура ), Закону України “Про відновл ення платоспроможності борж ника або визнання його банкр утом”.

12. Призначити розгляд справ и в засіданні суду на „21”л истопада 2011р. о 09:30 год.

Засідання відбудеться у п риміщенні господарського су ду (м. Одеса, пр. Шевченка, 29, зал № 3, тел. (0482) 307-990).

Примірник постанови наді слати ліквідатору, державном у реєстратору виконавчого ко мітету Одеської міської ради , ДВС у Приморському районі м. Одеси, відділу з питань банкр утства).

Суддя < /підпис/ > Найфлейш В.Д.

Про банкрутство

Підлягає оскарженю докуме нти зі справ про банкрутство

< Довідник >

Дата ухвалення рішення24.10.2011
Оприлюднено01.11.2011
Номер документу18782416
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —1/17-3431-2011

Ухвала від 26.12.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 12.12.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 21.11.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Постанова від 24.10.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 26.09.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 30.08.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні