Ухвала
від 15.09.2011 по справі 11/225-63
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

11/225-63

                                ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ  

                                                            У  Х  В  А  Л  А  

          

         15.09.11 р.                                                                                             № 11/225-63                                                                                                                                                                 

Господарський суд Донецької області у складі судді Соболєвої С.М., без виходу в судове засідання, розглянув матеріали за  позовною заявою Приватного підприємства „Єлвік”, м.Торез Донецької області,

до відповідача Житлово-експлуатаційного підприємства №2, м.Торез Донецької області,

про стягнення 92 651,99 грн.

ВСТАНОВИВ:

Приватне підприємство „Єлвік”, м.Торез Донецької області, звернувся до господарського суду з позовною заявою до відповідача, Житлово-експлуатаційного підприємства №2, м.Торез Донецької області, про стягнення суми основного боргу у розмірі 92 651,99 грн.

Розглянувши матеріали позовної заяви та додані до неї документи, судом встановлено наступне:

Згідно ст.57 Господарського процесуального кодексу України, до позовної заяви, зокрема, додаються документи, які підтверджують відправлення відповідачеві копії позовної заяви та доданих до неї документів.

За приписами ст.56 Господарського процесуального кодексу України, Позивач зобов'язаний при поданні позову надіслати сторонам копії позовної заяви та доданих до неї документів відповідно до кількості відповідачів та третіх осіб листом з описом вкладення.

Отже, як документ, що підтверджує направлення позовної заяви відповідачу, судом може бути прийнятий до уваги касовий чек про сплату поштових послуг або повідомлення про вручення поштового відправлення, в якому відображається адреса та назва особи, якій кореспонденція направляється разом із описом вкладення, на якому міститься відповідний штамп поштового відділення.

В якості доказів направлення копії позовної заяви відповідачу, позивачем до матеріалів позову долучені фіскальні чеки №9550 та №9547 від 14.09.2011р. без опису вкладення.

З огляду на встановлені обставини, заявником, в супереч вимогам ст.ст.56, 57 Господарського процесуального кодексу України документи, обумовлені у його пункті 2, до позовної заяви не додано.

Одночасно, означені фіскальні чеки також не можуть бути прийняті судом в якості належних доказів направлення відповідачеві копії позовної заяви та доданих до неї документів, з огляду на те, що поштове відправлення на адресу відповідача, згідно вказаних чеків, направлене 14.09.2011р., у той час як датою складання позовної заяви є 15.09.2011р., – звертаємо увагу позивача, що дата відправлення позовної заяви сторонам не може передувати даті її складення.

Приймаючи до уваги вищевикладене, за висновками суду належних доказів надсилання на адресу відповідача копії позовної заяви та доданих до неї документів не надано.

Згідно з п.6 ст. 63 Господарського процесуального кодексу України суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи без розгляду, якщо позивачем не подано доказів надсилання відповідачеві копії позовної заяви і доданих до неї документів.

На підставі викладеного, враховуючи, що Приватним підприємством „Єлвік”, м.Торез Донецької області, не виконані вимоги господарського процесуального законодавства, позов підлягає поверненню.

Керуючись ст.ст.56, 57, п.6 ч.1 ст.63, ст.86 Господарського процесуального кодексу України, суд, –   

УХВАЛИВ:

Повернути позовну заяву та долучені до неї документи Приватному підприємству „Єлвік”, м.Торез Донецької області, без розгляду.

Повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню до господарського суду з даним позовом після усунення недоліків.

        Додаток: позовна заява з додатками всього на 33 аркушах.

Суддя                                                               Соболєва С.М.           

< Список >                                                                  < Довідник >     

< Список >                                                                  < Довідник >    

                              

< Текст >

Дата ухвалення рішення15.09.2011
Оприлюднено03.11.2011
Номер документу18823798
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —11/225-63

Ухвала від 15.09.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Соболєва С.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні