Ухвала
від 19.09.2011 по справі 11/235-63
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

                                ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ  

                                                            У  Х  В  А  Л  А  

          

         19.09.11 р.                                                                                             № 11/235-63                                                                                                                                                                 

Суддя господарського суду Донецької області  Соболєва С.М.,

за позовом Обласного комунального підприємства „Донецьктеплокомуненерго”, м.Донецьк, виробнича одиниця „Дружківкатепломережа”, м.Дружківка Донецької області,

до відповідача, Фізичної особи-підприємця ОСОБА_1, м.Дружківка Донецької області,  

про стягнення 2 174,31 грн.,

ВСТАНОВИВ:

          Обласне комунальне підприємство „Донецьктеплокомуненерго”, м.Донецьк, виробнича одиниця „Дружківкатепломережа”, м.Дружківка Донецької області, звернулось до господарського суду Донецької області з позовом до відповідача, Фізичної особи-підприємця ОСОБА_1, м.Дружківка Донецької області, про стягнення суми боргу у розмірі 2 174,31 грн., у тому числі 1 911,00 грн. основний борг, 179,74 грн. інфляційні витрати та 83,57 грн. 3% річних.  

Згідно ст.57 Господарського процесуального кодексу України, до позовної заяви, зокрема, додаються документи, які підтверджують відправлення відповідачеві копії позовної заяви та доданих до неї документів.

За приписами ст.56 Господарського процесуального кодексу України, Позивач зобов'язаний при поданні позову надіслати сторонам копії позовної заяви та доданих до неї документів відповідно до кількості відповідачів та третіх осіб листом з описом вкладення.

Як вбачається з переліку документів, що надаються разом із позовом, у якості доказу надсилання позовної заяви та доданих до неї документів відповідачу, суду представлений фіскальний чек №1915 від 05.09.2011р. без опису вкладення.

Отже, з огляду на встановлені обставини, заявником, в супереч вимогам ст.ст.56, 57 Господарського процесуального кодексу України документи, обумовлені у його пункті 2, до позовної заяви не додано.

З огляду на таке, за висновками суду належних доказів надсилання на адресу відповідачів копії позовної заяви та доданих до неї документів не надано.

За приписами ст.63 Господарського процесуального кодексу України, суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи без розгляду, окрім іншого, якщо позивачем не представлено доказів надсилання відповідачеві копії позовної заяви та долучених до неї документів (п.6).

На підставі викладеного, враховуючи, що Обласним комунальним підприємством „Донецьктеплокомуненерго”, м.Донецьк, виробнича одиниця „Дружківкатепломережа”, м.Дружківка Донецької області, не виконані вимоги господарського процесуального законодавства, позов підлягає поверненню.

Керуючись ст.ст.56, 57, п.6 ч.1 ст.63, ст.86 Господарського процесуального кодексу України, суд, –   

УХВАЛИВ:

Повернути позовну заяву та долучені до неї документи Обласному комунальному підприємству „Донецьктеплокомуненерго”, м.Донецьк, виробнича одиниця „Дружківкатепломережа”, м.Дружківка Донецької області, без розгляду.

Повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню до господарського суду з даним позовом після усунення недоліків.

        Додаток: позовна заява з додатками всього на 26 аркушах.

Суддя                                                               Соболєва С.М.           

< Список >                                                                  < Довідник >     

< Список >                                                                  < Довідник >    

                              

< Текст >

СудГосподарський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення19.09.2011
Оприлюднено03.11.2011
Номер документу18824353
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —11/235-63

Ухвала від 19.09.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Соболєва С.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні