Ухвала
від 29.09.2011 по справі 38/90-63
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАР СЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

29.09.11 р. № 38/90-63

Господарський суд Донець кої області у складі головую чого судді Лейби М.О.

розглянув матеріали справ и за позовом: Житлово - будіве льного кооперативу „Октябрь ський”, м. Маріуполь, Донецька область

до відповідача: Суб' єкт а підприємницької діяльно сті і- фізичної особи ОСОБА _2, м. Маріуполь Донецька обла сть

про зобов' язання усунути перешкоди в здійсненні прав а користування і розпоряджен ня нерухомим майном, шляхом в иселення відповідача із під вального приміщення площею 2 4,5кв.м. на протязі одного кален дарного дня з моменту набран ня рішенням законної сили

До господарського суду Дон ецької області надійшла позо вна заява №02-38/9009 від 26.09.2011р. Житло во - будівельного кооператив у „Октябрьський”, м. Маріупол ь до відповідача Суб' єкта підприємницької діяльнос ті - фізичної особи ОСОБА_2 , м. Маріуполь Донецька област ь про зобов' язання усунути перешкоди в здійсненні прав а користування і розпоряджен ня нерухомим майном, шляхом в иселення відповідача із під вального приміщення площею 2 4,5кв.м. на протязі одного кален дарного дня з моменту набран ня рішенням законної сили .

Розглянувши матеріали поз овної заяви від 12.09.2011р. Житлово - будівельного кооперативу „ Октябрьський”, м. Маріуполь я кі надійшли до суду 26.09.2011р., судо м встановлено наступне.

Позовна заява підписана г оловою Житлово - будівельног о кооперативу „Октябрьський ” С.Н.Васечко.

Згідно ч. 1 ст. 54 ГПК України позовна заява подається до г осподарського суду в письмов ій формі і підписується повн оважною посадовою особою поз ивача або його представником , прокурором чи його заступни ком, громадянином - суб' єк том підприємницької діяльно сті або його представником.

Частиною 3 статті 57 ГПК Укра їни передбачено, що до позовн ої заяви, підписаної предста вником позивача, додається д овіреність чи інший документ , що підтверджує повноваженн я представника позивача.

У статті 28 ГПК України зазн ачається, що справи юридични х осіб в господарському суді ведуть їх органи, що діють у м ежах повноважень, наданих їм законодавством та установчи ми документами, через свого п редставника. Керівники підпр иємств та організацій, інші о соби, повноваження яких визн ачені законодавством або уст ановчими документами, подают ь господарському суду докуме нти, що посвідчують їх посадо ве становище. Представниками юридичних осіб можуть бути т акож інші особи, повноваженн я яких підтверджуються довір еністю від імені підприємств а, організації. Довіреність в идається за підписом керівни ка або іншої уповноваженої н им особи та посвідчується пе чаткою підприємства, організ ації.

Як вбачається з огляду над аних суду документів, до позо вної заяви Житлово - будівель ного кооперативу „Октябрьсь кий”, м. Маріуполь не доданий документ, який підтверджує, щ о особа, яка підписала позовн у заяву є головою Житлово - буд івельного кооперативу „Октя брьський” та має повноваженн я на його підписання від імен і підприємства.

На підставі наведеного, с уд вважає, що позовна заява по винна бути повернена без роз гляду на підставі п. 1 ст. 63 Госп одарського процесуального к одексу України.

Повернення позовної заяви не перешкоджає повторному з верненню з нею до господарсь кого суду в загальному поряд ку після усунення допущенног о порушення.

Враховуючи викладене, кер уючись ст.ст. 54, п. 1 ст.63 Господар ського процесуального кодек су України, господарський су д, -

У Х В А Л И В :

Повернути позовну заяву Жи тлово - будівельного коопера тиву „Октябрьський”, м. Маріуполь до відпові дача Суб' єкта підприєм ницької діяльності - фізично ї особи ОСОБА_2, м. Маріупол ь, Донецька область про зобов ' язання усунути перешкоди в здійсненні права користув ання і розпорядження нерухом им майном, шляхом виселення в ідповідача із підвального пр иміщення площею 24,5кв.м. на прот язі одного календарного дня з моменту набрання рішенням законної сили і додані до неї документи без розгляду.

Додаток: позовна заяв а від № б/н від 12.09.2011р з додатком, в тому числі: оригінали платі жних доручень №68 та №69 від 12.09.2011 р., 1 опис вкладення та фіскаль ний чек №4364 від 15.09.2011р., конверт., в сього на 24 арк.

Суддя Лейба М.О.

< Список > < Дов ідник >

< Список > < Довід ник >

< Текст >

СудГосподарський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення29.09.2011
Оприлюднено03.11.2011
Номер документу18827221
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —38/90-63

Ухвала від 29.09.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Лейба М.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні