Ухвала
від 17.03.2011 по справі 2а-5977/10/14/0170
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВН ИЙ СУД

АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИ М

вул. Севастопольсь ка, 43, м. Сімферополь, Автономна Республіка Крим, Україна, 95013

УХВАЛА

про передачу адміністрати вної справи

17 березня 2011 р. Справа №2а-5977/10/14/0170

Окружний адміністративний суд Автономної Республіки К рим у складі колегії судді г оловуючого судді Кірєєва Д.В ., при секретарі Жигалової К.Ю ., за участю представників сто рін:

від позивача - не з'явився;

від відповідача - не з' яв ився,

розглянувши у попередньом у судовому засіданні адмініс тративну справу ,

за позовом Державної пода ткової інспекції у м. Ялта АРК

до Державного підприємст ва «Будівельне управлін ня Служби безпеки України»

про стягнення 1530,00грн.

ВСТАНОВИВ:

До Окружного адміністрати вного суду Автономної Респуб ліки Крим звернулася з адмін істративним позовом Державн а податкова інспекція у м. Ялт а АРК до Будівельного управл іння в м. Ялті АР Крим 1 служби а дміністративно-господарськ ого управління департаменту забезпечення оперативно-слу жбової діяльності служби без пеки України про стягненн я 1530,00грн.

Ухвалою Окружного адмініс тративного суду АР Крим від 12. 05.2010 року за адміністративним п озовом відкрито провадження та судом розпочато підготов че провадження по справі.

Ухвалою Окружного адмініс тративного суду АР Крим від 28. 09.2010р. замінено відповідача Б удівельне управління в м. Я лті АР Крим 1 служби адміністр ативно-господарського управ ління департаменту забезпеч ення оперативно-службової ді яльності служби безпеки Укра їни на ії правонаступника Д ержавне підприємство «Буд івельне управління Служби безпеки України»

Відповідно до п.3 ч.1 ст.22 КАС У країни суд передає адміністр ативну справу на розгляд інш ого адміністративного суду, якщо після відкриття провадж ення у справі та до початку су дового розгляду виявилося, щ о провадження у справі відкр ито без дотримання правил те риторіальної підсудності.

Згідно з п. 1 ч. 1 ст. 3 КАС Україн и справа адміністративної юр исдикції (адміністративна сп рава) - переданий на вирішення адміністративного суду публ ічно-правовий спір, у якому хо ча б однією зі сторін є орган в иконавчої влади, орган місце вого самоврядування, їхня по садова чи службова особа або інший суб'єкт, який здійснює в ладні управлінські функції н а основі законодавства, в том у числі на виконання делегов аних повноважень.

Відповідно до п.1 ч.1 ст.17 КАС Ук раїни компетенція адміністр ативних судів поширюється на спори фізичних чи юридичних осіб із суб'єктом владних пов новажень щодо оскарження йог о рішень (нормативно-правови х актів чи правових актів інд ивідуальної дії), дій чи безді яльності.

Частиною 1 ст.19 КАС України вс тановлено, що загальна терит оріальна підсудність формує основне правило розмежуванн я компетенції однорівневих а дміністративних судів. Відпо відно до цього правила адмін істративний позов подається до суду за місцем перебуванн я (місцезнаходженням) відпов ідача.

Судом, під час вивчення мате ріалів справи встановлено на ступне, що проводилась реорг анізація відповідача у зв'яз ку з чим його правонаступник ом є Державне підприємство " Будівельне управління Слу жби безпеки України"

Проте, в матеріали справи є лист № 76/37/6570 від 04.08.2010р. Головного у правління Служби безпеки Укр аїни в АР Крим, щодо правонаст упника сторони у справі, яке с відчить про те що правонасту пником Будівельного управлі ння в м. Ялті АР Крим 1 служби ад міністративно-господарсько го управління департаменту з абезпечення оперативно-служ бової діяльності служби безп еки України, код ЄДРПОУ 20003226, є Державне підприємство «Бу дівельне управління Служб и безпеки України», код ЄДРПО У 20001964, в якому зазначено юридич ну адресою відповідача: 01021, м.К иїв, Печерський район, вул.Шов ковічна, будинок № 13/2.

Згідно з ч.1 ст.19 КАС України, а дміністративні справи виріш уються адміністративним суд ом за місцезнаходженням відп овідача.

Судом встановлено, що місце знаходження Державного підп риємства «Будівельне уп равління Служби безпеки Укра їни» м. Київ.

Враховуючи вимоги ст.19 КАС У країни щодо територіальної п ідсудності адміністративни х справ розгляд даної справи відноситься до компетенції Окружного адміністративног о суду м. Києва ( м. Київ, вул. Дес ятинна, 4/6).

На підставі викладеного по зовна заява з усіма матеріал ами підлягає передачі до Окр ужного адміністративного су ду м. Києва.

Керуючись п.3 ч.1 ст.22 КАС Украї ни , суд

УХВАЛИВ:

Адміністративну спра ву за позовом Державної под аткової інспекції у м. Ялта АР К до Державного підприємст ва «Будівельне управлін ня Служби безпеки України» про стягнення 1530,00грн. передат и для розгляду до Окружного а дміністративного суду м. Киє ва.

Ухвала набирає законної си ли протягом 5 днів з дня її про голошення. Якщо справу розгл януто у порядку письмового п ровадження або без виклику о соби, яка її оскаржує, ухвала н абирає законної сили через 5 д нів з дня її отримання. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не с касовано, набирає законної с или після повернення апеляці йної скарги, відмови у відкри тті апеляційного провадженн я або набрання законної сили рішенням за наслідками апел яційного провадження. Апеляц ійна скарга подається до Сев астопольського апеляційног о адміністративного суду чер ез Окружний адміністративни й суд Автономної республіки Крим протягом 5 днів з дня її п роголошення. У разі розгляду справи у порядку письмового провадження або без виклику особи, яка її оскаржує,, апеля ційна скарга подається протя гом 5 днів з дня отримання. Коп ія апеляційної скарги одноча сно надсилається особою, яка її подає, до Севастопольсько го апеляційного адміністрат ивного суду.

Суддя Кірєєв Д.В.

Дата ухвалення рішення17.03.2011
Оприлюднено04.11.2011
Номер документу18845338
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення 1530,00грн

Судовий реєстр по справі —2а-5977/10/14/0170

Ухвала від 17.03.2011

Адміністративне

Окружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим

Кірєєв Д.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні