Постанова
від 01.08.2011 по справі 2а-0870/5183/11
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

              

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

 01 серпня 2011 року   14:10                                    Справа №  2а-0870/5183/11

 Суддя Запорізького окружного адміністративного суду Бойченко Ю.П., розглянувши у порядку скороченого провадження адміністративну справу

за позовною заявою          Державної податкової інспекції у Ленінському районі м. Запоріжжя

до          Садівничого товариства «Великий луг-3» Відкритого акціонерного товариства «Дніпроспецсталь»

про                                        стягнення коштів за податковим боргом,

                                                     ВСТАНОВИВ:

06 липня 2011 року Державна податкова інспекція у Ленінському районі м. Запоріжжя (далі по тексту – позивач, ДПІ у Ленінському районі м. Запоріжжя) звернулась до Запорізького окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Садівничого товариства «Великий луг-3» Відкритого акціонерного товариства «Дніпроспецсталь» (далі по тексту – відповідач), в якому просить стягнути кошти за податковим боргом з відповідача у сумі 1 300, 00 грн.

Ухвалою суду від 08 липня 2011 року відкрито скорочене провадження у справі.

Зазначена ухвала направлена на адресу відповідача 13 липня 2011 року, проте повернута на адресу суду 21 липня 2011 року з відміткою поштового відділення зв’язку: «неповна адреса».

Відповідно до ч. 4 ст. 33 КАС України у разі ненадання особами, які беруть участь у справі, інформації щодо їх поштової адреси судовий виклик або судове повідомлення надсилаються, зокрема, юридичним особам та фізичним особам – підприємцям – за адресою місцезнаходження (місця проживання), що зазначена в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців. У разі відсутності осіб, які беруть участь у справі, за такою адресою вважається, що судовий виклик або судове повідомлення вручене їм належним чином.

За приписами ч.11 ст.35 КАС України у разі повернення поштового відправлення із повісткою, яка не вручена адресату з незалежних від суду причин, вважається, що така повістка вручена належним чином.

З аналізу наведених норм КАС України суд вважає, що ухвала про відкриття скороченого провадження від 17 червня 2011 року вручена відповідачу належним чином.

Станом на 01 серпня 2011 року до канцелярії суду не були подані заперечення проти позову.

Суддя, оцінивши повідомлені позивачем обставини та наявні у справі докази у їх сукупності, вирішив продовжити розгляд справи у порядку скороченого провадження і встановив наявність достатніх підстав для прийняття законного та обґрунтованого рішення.

Садівниче товариство «Великий луг-3» Відкритого акціонерного товариства «Дніпроспецсталь» (код ЄДРПОУ 35889003) зареєстровано 04 лютого 1998 року Виконавчим комітетом Запорізької міської ради.

Відповідно до матеріалів справи за Садівничим товариством «Великий луг-3» Відкритого акціонерного товариства «Дніпроспецсталь» обліковується непогашена сума штрафних (фінансових) санкцій у розмірі 1300,00 грн. за порушення законодавства про патентування норм регулювання обігу готівки та про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг.

Зазначена сума штрафних (фінансових) санкцій виникла у зв’язку з прийняттям ДПІ у Ленінському районі м. Запоріжжя рішення від 21 грудня 2010 року №0004702304, яким відповідачу за порушення вимог пункту 2.6 Постанови НБУ «Про затвердження положення про ведення касових операцій у національній валюті в України» визначено штраф у розмірі 1 300,00 грн.

Відповідно до пункту 4.6 -4.7 статті 4 Порядку направлення органами державної податкової служби України податкових повідомлень платникам податків та рішень про застосування штрафних (фінансових) санкцій, затвердженого наказом Державної податкової адміністрації України від 21 червня 2001 року №253, рішення ДПІ у Ленінському районі м. Запоріжжя про застосування штрафних (фінансових) санкцій від 21 грудня 2010 року №0004702304 вручене безпосередньо голові Садівничого товариства «Великий луг-3» Відкритого акціонерного товариства «Дніпроспецсталь», про що є його особистий підпис на корінці відповідного рішення.

Відповідно до п. 54.5 статті 54 Податкового кодексу України якщо згідно з нормами цієї статті сума грошового зобов'язання розраховується контролюючим органом, платник податків не несе відповідальності за своєчасність, достовірність і повноту нарахування такої суми, проте несе відповідальність за своєчасне та повне погашення нарахованого узгодженого грошового зобов'язання і має право оскаржити зазначену суму в порядку, встановленому цим Кодексом.

Згідно з пунктом 57.2 статті 57 Податкового кодексу України у разі коли відповідно до цього Кодексу або інших законів України контролюючий орган самостійно визначає податкове зобов'язання платника податків з причин, не пов'язаних з порушенням податкового законодавства, такий платник податків зобов'язаний сплатити нараховану суму податкового зобов'язання у строки, визначені в цьому Кодексі, а якщо такі строки не визначено, - протягом 30 календарних днів, що настають за днем отримання податкового повідомлення-рішення про таке нарахування.

В матеріалах справи відсутні докази оскарження відповідачем рішення ДПІ у Ленінському районі  м. Запоріжжя від 21 грудня 2010 року №0004702304 про застосування штрафних (фінансових) санкцій або сплати нарахованого контролюючим органом грошового зобов’язання за штрафними (фінансовими) санкціями у розмірі 1 300,00 грн.

Згідно з підпунктом 14.1.175 пункту 14.1 статті 14 Податкового кодексу України  податковий борг - сума узгодженого грошового зобов'язання (з урахуванням штрафних санкцій за їх наявності), але не сплаченого платником податків у встановлений цим Кодексом строк, а також пеня, нарахована на суму такого грошового зобов'язання.

Пунктом 59.1 статті 59 Податкового кодексу України, передбачено, що у разі коли платник податків не сплачує узгодженої суми грошового зобов'язання в установлені законодавством строки, орган державної податкової служби надсилає (вручає) йому податкову вимогу в порядку, визначеному для надсилання (вручення) податкового повідомлення-рішення.

04 лютого 2011 року винесена податкова вимога форми “Ю” №133/5276, яка надіслана відповідача поштою та отримана уповноваженою особою відповідача 04 травня 2011 року.

Податкова вимога у встановленому чинним законодавством порядку не відкликана.

Докази на підтвердження сплати суми податкового боргу у розмірі 1 300,00 грн. відповідачем до суду не надано.

Згідно з підпунктом 20.1.18 пункту 20.1 статті 20 Податкового кодексу України органи державної податкової служби мають право звертатися до суду щодо стягнення коштів платника податків, який має податковий борг, з рахунків у банках, обслуговуючих такого платника, на суму податкового боргу або його частини.

Відповідно до частини першої статті 71 Кодексу адміністративного судочинства України кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, крім випадків, встановлених статтею 72 цього Кодексу.

За таких обставин, суд приходить до висновку, що позовні вимоги Державної податкової інспекції у Ленінському районі м. Запоріжжя підлягають задоволенню у повному обсязі.

Оскільки спір вирішено на користь суб’єкта владних повноважень, звільненого від сплати судового збору, а також за відсутності витрат позивача – суб’єкта владних повноважень, пов’язаних із залученням свідків та проведенням судових експертиз, судові витрати (судовий збір) стягненню з відповідача не підлягають.

Враховуючи вищезазначене, керуючись ст.ст. 2, 4, 7 –12, 14, 86, 158 –162, 1832 КАС України, суд -

                                                     ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Державної податкової інспекції у Ленінському районі м. Запоріжжя до Садівничого товариства «Великий луг-3» Відкритого акціонерного товариства «Дніпроспецсталь» про стягнення коштів за податковим боргом задовольнити.

Стягнути з Садівничого товариства «Великий луг-3» Відкритого акціонерного товариства «Дніпроспецсталь» (69006, м. Запоріжжя, вул. Великий Луг, ЄДРПОУ 35889003) на користь державного бюджету Ленінського району м. Запоріжжя суму податкового боргу у розмірі 1 300 (одна тисяча триста) гривень 00 коп. на розрахунковий рахунок 31119104700006, код платежу 21080900, код отримувача 34677103, банк ГУДК України у Запорізькій області, МФО 813015.

Постанова підлягає негайному виконанню.

Постанова набирає законної сили і є остаточною після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо вона не була подана у встановлений строк. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Запорізький окружний адміністративний суд шляхом подачі в 10-денний строк з дня отримання копії постанови апеляційної скарги, з подачею її копії відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі.

Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Суддя                                                                                Ю.П.Бойченко

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення01.08.2011
Оприлюднено08.11.2011
Номер документу18847130
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-0870/5183/11

Постанова від 01.08.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Бойченко Юлія Петрівна

Ухвала від 08.07.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Бойченко Юлія Петрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні