Постанова
від 26.10.2011 по справі 2а-0870/7879/11
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

              

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

 26 жовтня 2011 року   < Текст >                                    Справа №  2а-0870/7879/11

 Запорізький окружний адміністративний суд у складі:

головуючого – судді Калашник Ю.В.,

при секретарі судового засідання Корольові О.О.,

за участю:

представника позивача – не з’явився;

представника відповідача – не з’явився;

третя особа – не з’явився;

розглянув у відкритому судовому засіданні адміністративну справу

за позовною заявою Пологівської міжрайонної державної податкової інспекції Запорізької області

до Асоціації підприємств «НАСІННЯ ПОЛОГІЩИНИ»

третьої особи  ОСОБА_1

про припинення юридичної особи

ВСТАНОВИВ:

         27 вересня 2011 року Пологівська міжрайонна державна податкова інспекція Запорізької області  (далі - позивач) звернулась до суду із позовною заявою до Асоціації підприємств «НАСІННЯ ПОЛОГІЩИНИ» (далі – відповідач), третьої особи ОСОБА_1, в якій просить припинити юридичну особу. Позовні вимоги обґрунтовує ч.2 ст.38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців» від 15.05.2003 №755-ІV (далі – Закон №755-ІV), зокрема зазначає, що підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є  неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

         Позивач зазначає, що відповідач не надає до податкових органів фінансову звітність більше року , а саме з 27.07.2010. Просить позов задовольнити.

Представник позивача у судове засідання не з’явився, проте 26.10.2011 на адресу суду надійшло клопотання про підтримання вимог в повному обсязі та про розгляд справи без його участі.

Відповідач у судове засідання не з’явився, про причини неявки суду не повідомив, клопотання про розгляд справи без його участі суду не надсилались. Про дату, час та місце проведення судового розгляду справи повідомлявся належним чином.

Третя особа в судове засідання не з’явилась, про причини неявки суду не повідомила, клопотання про розгляд справи без його участі до суду не надходило. Про дату, час та місце проведення судового розгляду справи повідомлявся належним чином .

За таких обставин суд вважає за можливе розглянути справу по суті без участі представників сторін.

У зв’язку із неявкою у судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, на підставі приписів ч.6 ст.12 та ч.1 ст.41 КАС України фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Розглянувши подані документи і матеріали судом встановлені наступні обставини.

Асоціація підприємств «НАСІННЯ ПОЛОГІЩИНИ» (код ЄДРПОУ 30085523) є юридичною особою та зареєстроване Пологівською районною державною адміністрацією  15.10.1999 про що зроблено запис у журналі обліку реєстраційних справ за №02126354Ю0020019, що підтверджується свідоцтвом  про включення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.  

         Згідно акту про надання звітності Пологівської МДПІ Запорізької області №17/15-1 від 26.10.2011 Асоціація підприємств «НАСІННЯ ПОЛОГІЩИНИ» не звітує до податкових органів починаючи з 27.07.2010.

Відповідно до довідки Пологівської МДПІ Запорізької області від 26.10.2011  заборгованість перед бюджетом у відповідача відсутня.

         Оцінивши надані документи та матеріали, суд вважає позовні вимоги такими, що підлягають задоволенню з огляду на наступне.

         Відповідно до п. 16.1.3 п. 16.1 ст. 16 Податкового кодексу № 2755-VI від 02 грудня 2010 року платники податків зобов’язанні подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність ті інші документи, пов’язані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

         Відповідно до п. 67.2 ст.67 Податкового кодексу України, органи державної податкової служби в установленому порядку мають право звертатися у передбачених законом випадках до судових органів із заявою (позовною заявою) про скасування державної реєстрації суб’єкта підприємницької діяльності.

         За правилами ч. 2 ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців» від 15 травня 2003 року № 755-IV, підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов’язано з банкрутством юридичної особи є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

         З наведених підстав, суд приходить до висновку, що адміністративний позов підлягає задоволенню.

         Враховуючи вищезазначене, на підставі ч. 2 ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців» від 15.05.2003 № 755-IV та керуючись ст.ст. 2, 4, 7 – 12, 14, 86, 94, 158 – 163 КАС України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1.Адміністративний позов задовольнити.

         2.Припинити юридичну особу – Асоціації підприємств «НАСІННЯ ПОЛОГІЩИНИ» (код ЄДРПОУ 30085523).

3.Після набрання судовим рішенням законної сили, його копію надіслати державному реєстратору Запорізької міської ради.

 Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо вона не була подана у встановлені строки. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо  його не скасовано, набирає законної сили після повернення  апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного  провадження.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Запорізький окружний адміністративний суд шляхом подачі в 10-денний строк з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повному обсязі відповідно до статті 160 КАС України – з дня отримання такої постанови, апеляційної скарги, з подачею її копії відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі.

Якщо суб'єкта владних повноважень у випадках та порядку,  передбачених частиною четвертою статті 167 цього Кодексу, було  повідомлено про можливість отримання копії постанови суду  безпосередньо в суді, то десятиденний строк на апеляційне  оскарження постанови суду обчислюється з наступного дня після  закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії  постанови суду.

Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Постанова в повному обсязі, у відповідності до вимог ст. 160 КАС України, оформлена і підписана 28.10.2011.

Суддя                                                                     (підпис)                                              Ю.В. Калашник

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення26.10.2011
Оприлюднено08.11.2011
Номер документу18847822
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-0870/7879/11

Постанова від 26.10.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Калашник Юлія Вікторівна

Ухвала від 11.10.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Калашник Юлія Вікторівна

Ухвала від 29.09.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Калашник Юлія Вікторівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні