Ухвала
від 19.10.2011 по справі 2а-10937/11/1370
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД



  

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

79018,  м. Львів,  вул. Чоловського, 2

У Х В А Л А

                                        з питань забезпечення позову

 19 жовтня 2011 р.                                                                                 № 2а-10937/11/1370  

Львівський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Сподарик Н.І., за участі секретаря судового засідання Янчака П.О., розглянув у відкритому судовому засіданні клопотання про забезпечення позову у справі за позовом державної податкової інспекції у Кам’янка-Бузькому районі Львівської області до Кам’янка-Бузького міжгосподарського сортонасінницького підприємства про стягнення податкового боргу,

встановив:

На розгляд Львівського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява державної податкової інспекції у Кам’янка-Бузькому районі Львівської області до Кам’янка-Бузького міжгосподарського сортонасінницького підприємства про стягнення податкового боргу в сумі 12 101,62 грн.

Водночас позивач у позовних вимогах просить суд забезпечити позов шляхом заборони здійснювати будь-які операції з грошовими коштами Кам’янка-Бузького міжгосподарського сортонасінницького підприємства на розрахункових рахунках з надходження коштів, сплати сум податків, зборів, інших платежів (в тому числі пені та фінансових санкцій) до бюджетів і заборонити відчуження будь-яких активів до закінчення розгляду у справи .

Відповідно до вимог ст. 118 КАС України, питання про забезпечення адміністративного позову вирішується в судовому засіданні з повідомленням осіб, які беруть участь у справі. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені, не перешкоджає розглядові таких питань.

В судове засідання, призначене на 19.10.2011 року сторони не прибули, проте повідомленні належним чином.

З огляду на те, що позивач не вказав будь яких обставин, які б свідчили про обґрунтованість та терміновість вирішення даного клопотання, суддя в ухвалі від 7.10.2011 року про призначення справи до судового розгляду зазначила, що його вирішення відбудеться в судовому засіданні за участі сторін.

На підставі ст. 117 КАС України суд у порядку забезпечення адміністративного позову може відповідною ухвалою заборонити вчиняти певні дії.

Суд звертає увагу на те, що забезпечення адміністративного позову —це вжиття судом, у провадженні якого знаходиться справа, до вирішення адміністративної справи визначених законом заходів щодо створення можливості реального виконання у майбутньому постанови суду, якщо її буде прийнято на користь позивача.

Підставою для вжиття заходів забезпечення позову можуть стати такі обставини:

1) існування очевидної небезпеки заподіяння шкоди правам, свободам та інтересам позивача до ухвалення рішення в адміністративній справі;

2) неможливість захисту прав, свобод та інтересів позивача після набрання законної сили рішенням в адміністративній справі без вжиття таких заходів;

3) необхідність докладання значних зусиль та витрат для відновлення прав позивача у майбутньому.

Позивач не зазначив належних та достатніх аргументів, які свідчили б про те, що існує очевидна небезпека того, що у випадку невжиття судом вказаних заходів до забезпечення адміністративного позову виконання рішення у даній справі стане неможливим або для його виконання необхідно буде докласти значних зусиль та витрат.

З огляду на наведене, суд дійшов висновку про відсутність визначених законом підстав для застосування заходів забезпечення адміністративного позову.

Враховуючи вищенаведене та керуючись ст. ст. 117, 118, 160, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, суд –

ухвалив:

Відмовити у задоволенні клопотання позивача про забезпечення адміністративного позову шляхом заборони здійснювати будь-які операції з грошовими коштами Кам’янка-Бузького міжгосподарського сортонасінницького підприємства на розрахункових рахунках з надходження коштів, сплати сум податків, зборів, інших платежів (в тому числі пені та фінансових санкцій) до бюджетів і заборонити відчуження будь-яких активів до закінчення розгляду у справи.

Ухвала може бути оскаржена до Львівського апеляційного адміністративного суду через Львівський окружний адміністративний суд протягом п’яти днів з дня її проголошення шляхом подання апеляційної скарги. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції. Ухвала суду набирає законної сили в строк та в порядку, визначеному ст. 254 КАС України.

         Суддя                                                                                      Сподарик Н.І.

                                                  

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення19.10.2011
Оприлюднено04.11.2011
Номер документу18848854
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-10937/11/1370

Постанова від 25.11.2011

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сподарик Наталія Іванівна

Ухвала від 19.10.2011

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сподарик Наталія Іванівна

Ухвала від 07.10.2011

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сподарик Наталія Іванівна

Ухвала від 07.10.2011

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сподарик Наталія Іванівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні