Постанова
від 19.10.2011 по справі 13157/11/2070
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД



     

Харківський окружний адміністративний суд

61004  м. Харків  вул. Мар'їнська, 18-Б-3

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М   У К Р А Ї Н И

 Харків  

 19 жовтня 2011 р.                                                             № 2-а- 13157/11/2070  

Суддя Харківського окружного адміністративного суду Чудних С.О. розглянувши в порядку скороченого провадження справу за адміністративним позовом  Державної податкової інспекції у Московському районі міста Харкова  до  Приватного підприємства "Агро СП"  про припинення юридичної особи ,-

ВСТАНОВИВ:

Позивач, Державна податкова інспекція у Московському районі міста Харкова, звернувся до суду з адміністративним позовом до Приватного підприємства "Агро СП" , в якому просить припинити юридичну особу відповідача.

Згідно зі ст.183-2 КАС України даний позов підлягає розгляду та вирішенню в порядку скороченого провадження.

          При цьому, суд відзначає, що оскільки матеріали справи містять докази, які в своїй сукупності повно та всебічно висвітлюють обставини спірних правовідносин,  то  спір  підлягає вирішенню на підставі наявних у справі документів.

Розглянувши матеріали справи, вивчивши доводи позову, дослідивши наявні у справі докази в їх сукупності, суд вважає, що позов підлягає задоволенню з наступних підстав:

Відповідно до Витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців ПП "Агро СП"  зареєстрована виконавчим комітетом Харківської міської ради 18.06.2009 р., місце знаходження юридичної особи:61153, Харківська область, м. Харків, Московський район, проспект П'ятдесятиріччя ВЛКСМ, будинок 56..   

Згідно довідки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців міститься запис за №14801440005044387 від 29.12.2009 р. про  відсутність  підтвердження відомостей про юридичну особу.

Згідно довідки ДПІ у Московському районі м. Харкова № 551 від 22.11.2010 р. ПП "Агро СП" перебуває на обліку у ДПІ у Московському районі м. Харкова з 19.06.2009 р. за № 25507.

Згідно ст. 93 Цивільного кодексу України, місцезнаходження юридичної особи є фактичне місце ведення діяльності чи розташування офісу, з якого проводиться щоденне керування діяльністю юридичної особи та здійснення управління і обліку.

Статтею 1 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" визначено, що місцезнаходження юридичної особи - це адреса органу або особи, які відповідно до установчих документів юридичної особи чи закону виступають від її імені.

Приписами ч. 2 ст. 17 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" встановлено, що в Єдиному державному реєстрі містяться відомості щодо місцезнаходження юридичної особи, тому цей законодавчий акт в обов’язковому порядку зобов’язує суб’єкта підприємницької діяльності у встановленому порядку надавати до державного реєстратора відомості щодо зміни місцезнаходження з метою внесення цих змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі.

Відповідно до ч.11 ст.19 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" юридична  особа  зобов'язана  подавати (надсилати) щороку протягом  місяця,  що  настає  за  датою   державної   реєстрації, починаючи   з   наступного   року,   державному   реєстратору  для підтвердження відомостей про юридичну  особу  реєстраційну  картку про підтвердження відомостей про юридичну особу.

Згідно  до ч.2 ст.38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" підставою   для   постановлення   судового  рішення  щодо припинення  юридичної  особи,  що  не  пов'язано  з   банкрутством юридичної особи, зокрема є:  наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

Судом встановлено, що відповідач порушив вимоги вказаного чинного законодавства, а саме не знаходиться за зареєстрованою адресою, про що свідчить відповідний запис у довідці з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців за № 14801440005044387 від 29.12.2009 р., а тому вимоги позивача, щодо припинення юридичної особи ПП "Агро СП", обґрунтовані, підтверджуються матеріалами справи та підлягають задоволенню.

          Відповідно до ч. 4 ст. 94 КАС України у справах, в яких позивачем є суб’єкт владних повноважень, а відповідачем –фізична чи юридична особа, судові витрати, здійснені позивачем, з відповідача не стягуються.

На підставі викладеного, керуючись 94, 160-163, 167,  п. 3 ч. 1 ст. 183 –2, 186, 254, Кодексу адміністративного судочинства України, суд –

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов Державної податкової інспекції у Московському районі міста Харкова  до Приватного підприємства "Агро СП" про припинення юридичної особи - задовольнити в повному обсязі.

Припинити юридичну особу Приватного підприємства "Агро СП" (61153, м. Харків, просп. 50 річчя ВЛКСМ, буд. 56, код 36456652).

Постанову звернути до негайного виконання.

У десятиденний строк з моменту отримання копії постанови сторона чи інша особа, стосовно якої суд вирішив питання про її права, свободи, інтереси чи обов'язки, може оскаржити дану постанову в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до Харківського апеляційного адміністративного суду через Харківський окружний адміністративний суд.

          Постанова є остаточною, крім випадків її оскарження в апеляційному порядку.

Суддя                                                                                С.О. Чудних

                               

Дата ухвалення рішення19.10.2011
Оприлюднено08.11.2011
Номер документу18851090
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —13157/11/2070

Ухвала від 04.10.2011

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Чудних С.О.

Постанова від 19.10.2011

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Чудних С.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні