Постанова
від 23.06.2011 по справі 2а-8280/11/2670
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

 ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД  міста КИЄВА

01014, м.Київ, вул. Командарма Каменєва 8, корпус 1

 

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М   У К Р А Ї Н И

м. Київ

23 червня 2011 року                                                                      № 2а-8280/11/2670

Суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Винокуров К.С. розглянув у порядку скороченого провадження адміністративну справу

За позовом        Державної податкової  інспекції у Оболонському  районі м. Києва

до                       Товариства з обмеженою відповідальністю «Алдан-Центр»

Третя особа Оболонська районна в м. Києві  державна адміністрація

про                     припинення юридичної особи  

 ОБСТАВИНИ СПРАВИ :

Позивач звернувся до Окружного адміністративного суду м. Києва з позовом про припинення діяльності юридичної особи Товариства з обмеженою відповідальністю «Алдан-Центр» (далі –ТОВ «Алдан-Центр») (код ЄДРПОУ - 32914775) у зв’язку з наявністю в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

Ухвалою суду від 10 червня 2011 року відкрито скорочене провадження у справі та надано відповідачу строк для подання заперечень або заяви про визнання позову до 22 червня 2011 року.

Відповідач у встановлений судом строк до 22 червня 2011 року відзиву на позовні вимоги до суду не надав. На адресу суду повернувся конверт з рекомендованою кореспонденцією з поштовою відміткою «за зазначеною адресою не знаходиться».

У зв’язку з неподанням відповідачем відзиву на позов, справа вирішується  у порядку та за правилами передбаченими ст. 1832 Кодексу адміністративного судочинства України.

Дослідивши матеріали справи, вивчивши докази надані позивачем, суд, -

  ОБСТАВИНИ СПРАВИ :

Товариство з обмеженою відповідальністю “Алдан-Центр” зареєстроване як суб’єкт підприємницької  діяльності Оболонською районною у м. Києві державною адміністрацією 24.03.2004 р. за адресою: 04205, м.Київ, пр.-т. Оболонський, буд. 23-А  та перебуває на обліку у Державній податковій інспекції у Оболонському районі міста Києва з 30.03.2004 року.

Як вбачається з матеріалів справи, в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців наявний запис про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

Відповідно до п. 5 ч.1 ст. 1  Закону України № 755-IV від 15.05.2003 “Про державну реєстрацію юридичних та фізичних осіб-підприємців”(далі –Закон № 755-IV) місцезнаходження юридичної особи - адреса органу або особи, які відповідно до установчих документів юридичної особи чи закону виступають від її імені.

У разі якщо зміна відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі, не пов'язана із змінами, що вносяться до установчих документів юридичної особи, або не підлягає державній реєстрації, особа, уповноважена діяти від імені юридичної особи (виконавчого органу), подає (надсилає рекомендованим листом з описом вкладення) державному реєстратору за місцезнаходженням реєстраційної справи юридичної особи заповнену реєстраційну картку про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі (ст.19 Закону № 755-IV).

Відповідачем не дотримано вимог вказаної норми та не подано державному реєстратору відомостей про зміну місцезнаходження юридичної особи.

Відповідно до ч. 1 ст. 33 Закону № 755-IV юридична особа припиняється в результаті передання всього свого майна, прав та обов'язків іншим юридичним особам - правонаступникам у результаті злиття, приєднання, поділу, перетворення (реорганізації) або в результаті ліквідації за рішенням, прийнятим засновниками (учасниками) юридичної особи або уповноваженим ними органом, за судовим рішенням або за рішенням органу державної влади, прийнятим у випадках, передбачених законом.

Підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є: наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням (ч.2 ст. 38 Закону № 755-IV).

Відповідно до ч. 2 ст. 67 Податкового кодексу України органи державної податкової служби в установленому законом порядку мають право звертатися до суду про винесення судового рішення щодо:

- припинення юридичних осіб або підприємницької діяльності фізичних осіб - підприємців;

- відміни державної реєстрації припинення юридичних осіб або підприємницької діяльності фізичних осіб - підприємців;

- скасування державної реєстрації змін до установчих документів.

Враховуючи, що в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців зроблений запис про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням, а також з огляду на відсутність податкового боргу товариства відповідно до довідки Державної податкової інспекції у Оболонському районі м. Києва від 26.05.2011 р. № 3037/9, суд приходить до висновку про наявність підстав для прийняття рішення про припинення юридичної особи –Товариства з обмеженою відповідальністю “Алдан-Центр”.

Виходячи з вищевикладеного, суд приходить до висновку про визнання позову обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню.

Відповідно до ч. 1 ст. 71 КАС України кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, крім випадків, встановлених статтею 72 цього Кодексу.

Статтею 183-2 КАС України встановлено, що суд може розглядати в порядку скороченого провадження адміністративні справи щодо вимог про стягнення грошових сум, які ґрунтуються на рішеннях суб’єкта владних повноважень, щодо яких завершився встановлений цим Кодексом строк оскарження.  

Оскільки спір вирішено на користь суб’єкта владних повноважень, звільненого від сплати судового збору, а також за відсутності витрат позивача –суб'єкта владних повноважень, пов'язаних із залученням свідків та проведенням судових експертиз, судові витрати (судовий збір) стягненню з відповідача не підлягають.

Керуючись ст. ст. 69, 70, 71, 158-163, 183-2 КАС Кодексу адміністративного судочинства України, Окружний адміністративний суд міста Києва, -

  П О С Т А Н О В И В:

1. Позов Державної податкової інспекції у Печерському районі м. Києва задовольнити повністю.

2. Припинити юридичну особу –Товариство з обмеженою відповідальністю “ Алдан-Центр ”(код ЄДРПОУ 329147775).

3. Копію судового рішення, після набрання ним законної сили, направити державному реєстратору для внесення відповідних відомостей до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

  Постанова за результатами скороченого провадження може бути оскаржена сторонами до суду апеляційної інстанції в порядку та в строки, встановлені ст. 186 Кодексу адміністративного судочинства України.

Постанова, прийнята у скороченому провадженні, крім випадків її оскарження в апеляційному порядку, є остаточною.

  Суддя                                                                                                К.С. Винокуров

Дата ухвалення рішення23.06.2011
Оприлюднено07.11.2011
Номер документу18852202
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-8280/11/2670

Ухвала від 10.06.2011

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Винокуров К.С.

Постанова від 23.06.2011

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Винокуров К.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні