Постанова
від 18.08.2011 по справі 2а-8121/11/2670
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИ ВНИЙ СУД міста КИЄВА

01601, м.Київ, вул. Командарма Кам енєва 8, корпус 1

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Київ

18 серпня 2011 року 09:32 № 2а-8121/11/2670

Окружний адміністрат ивний суд міста Києва у склад і головуючої судді Власенко вої О.О., при секретарі судовог о засідання Бескоровайній Н. В. розглянув у відкритому суд овому засіданні адміністрат ивну справу

за позовом Державної податкової інсп екції у Оболонському районі м. Києва

(далі - позивач)

до відповідача Закритого акціонерного то вариства "Агропромислова ком панія

"Агромас" (далі - відповідач, З АТ "Агропромислова компанія

"Агромас")

про третя особа, яка не заявля є самостійних вимог на предм ет спору

на стороні позивача О болонська районна у місті К иєві державна

адміністрація

припинення юридичної особ и

Обставини справи:

Позивач - ДПІ в Оболонськом у районі м.Києва звернувся до Окружного адміністративног о суду м.Києва з позовом до від повідача - ЗАТ "Агропромисл ова компанія "Агромас", в якій просить припинити юридичну особу ЗАТ "Агропромислова ко мпанія "Агромас" (код ЄДРПОУ 21698 465).

Позовні вимоги вмотиво вані тим, що відповідач не под ає до органів державної пода ткової служби податкову звіт ність з січня 2009 року, що відпов ідно до статті 38 Закону Україн и "Про державну реєстрацію юр идичних осіб та фізичних осі б-підприємців" є підставою дл я припинення юридичних осіб та фізичних осіб- підприємц ів.

У судові засідання відпові дач не прибув. У Витязі з Єдино го державного реєстру юридич них осіб та фізичних осіб-під приємців станом на 30 червня 2011 року щодо ЗАТ "Агропромислов а компанія "Агромас" , в графі с татус відомостей про юридичн у особу зроблено запис "не під тверджено". Тому направлена п оштова кореспонденція повер нулася до суду.

Відповідно до статті 128 КАС У країни справа вирішується на підставі наявних у ній доказ ів.

Третя особа, свого представ ника в судове засідання не на правила, просила розглядати справу за відсутності її пре дставника.

На підставі частини 3 статті 160 КАС України у судовому засі данні 18 серпня 2011 року про голошено вступну та резолюти вну частини постанови.

Дослідивши матеріали спра ви, заслухавши пояснення пре дставника позивача, Окружний адміністративний суд міста Києва,

ВСТАНОВИВ:

Відповідач зареєстрован ий Оболонською районною у місті Києві державною адмі ністрацією як суб`єкт підпри ємницької діяльності 14 квітн я 1998 року код ЄДРПОУ 21698465.

Відповідач більше року не п одає в органи державної пода ткової служби податкові декл арації та бухгалтерські звіт и відповідно до чинного зако нодавства.

Станом на 18 травня 2011 року від повідач заборгованості по по даткам перед бюджетом не має .

Виходячи з підпункту 16.1.3 пун кту 16.1. статті 16 Податкового ко дексу України платник податк ів зобов'язаний подавати до к онтролюючих органів у порядк у, встановленому податковим та митним законодавством, де кларації, звітність та інші д окументи, пов'язані з обчисле нням і сплатою податків та зб орів.

Згідно з пунктом 1 статті 59 Го сподарського кодексу Україн и (далі - ГК України) припиненн я діяльності суб'єкта господ арювання здійснюється на під ставі рішення суду у випадка х, передбачених законом.

Відповідно до статті 238 ГК Ук раїни за порушення встановле них законодавчими актами пра вил здійснення господарсько ї діяльності до суб'єктів гос подарювання можуть бути заст осовані уповноваженими орга нами державної влади або орг анами місцевого самоврядува ння адміністративно-господа рські санкції, тобто заходи м айнового характеру, спрямова ні на припинення правопоруше ння суб'єкта господарювання та ліквідацію його наслідків .

Статтею 239 ГК України передб ачено, що органи державної вл ади та органи місцевого само врядування відповідно до сво їх повноважень та у порядку, в становленому законом, можуть застосовувати до суб'єктів г осподарювання адміністрати вно-господарські санкції, од нією з яких є скасування держ авної реєстрації та ліквідац ія суб'єкта господарювання.

Згідно зі статтею 247 ГК Украї ни у разі здійснення суб'єкто м господарювання діяльності , що суперечить закону чи уста новчим документам, до нього м оже бути застосовано адмініс тративно-господарську санкц ію у вигляді скасування держ авної реєстрації цього суб'є кта та його ліквідації.

Відповідно до абзацу 5 части ни 2 статті 38 Закону України "Пр о державну реєстрацію юридич них осіб та фізичних осіб-під приємців", неподання протяго м року органам державної под аткової служби податкових де кларацій, документів фінансо вої звітності відповідно до закону є підставою для поста новлення судового рішення що до припинення юридичної особ и.

Оскільки представником по зивача надано суду довідку в ід 18 травня 2011 року №2823/9/, згідно з якої вбачається, що відповід ачем не подається податкова звітність більше року, тому с уд вважає, що позовні вимоги п ідлягають задоволенню у повн ому обсязі.

За таких обставин судом вст ановлено, що відповідач біль ше року не подає податкову зв ітність до Державної податко вої інспекції в Оболонському районі м. Києва.

Право органу Державної под аткової служби звернутися до суду щодо припинення юридич них осіб або підприємницької діяльності фізичних осіб - підприємців передбачене пун ктом 67.2. статті 67 Податкового к одексу України.

Керуючись статтями 158-163 КАС У країни, Окружний адміністрат ивний суд міста Києва,

ПОСТАНОВИВ:

1.Позовні вимоги задоволь нити повністю.

2.Припинити юридичну особу З акрите акціонерне товариств о "Агропромислова компанія "А громас" (код ЄДРПОУ 21698465).

3.Зобов' язати державного р еєстратора Оболонської районної в місті Києві держа вної адміністрації не пізніш е наступного робочого дня з д ати надходження судового ріш ення щодо припинення юридичн ої особи Закритого акціонерн ого товариства "Агропромисло ва компанія "Агромас" (код ЄДРП ОУ 21698465) внести до Єдиного держа вного реєстру запис щодо цьо го судового рішення та в той ж е день повідомити органи ста тистики, державної податково ї служби, Пенсійного фонду Ук раїни, фондів соціального ст рахування та юридичну особу, щодо якої було прийнято судо ве рішення, про внесення до Єд иного державного реєстру так ого запису. Вказати як голову комісії з припинення (ліквід аційної комісії) юридичної о соби керівника органу управл іння або засновника (учасник а) юридичної особи.

Постанова набирає зако нної сили у порядку і строки, в становлені статтею 254 КАС Укра їни, та може бути оскаржена у порядку та строки, встановле ні статтями 185-187 КАС України.

Суддя О.О. Власенкова

Дата ухвалення рішення18.08.2011
Оприлюднено07.11.2011

Судовий реєстр по справі —2а-8121/11/2670

Ухвала від 08.06.2011

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Власенкова О.О.

Постанова від 18.08.2011

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Власенкова О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні