Ухвала
від 11.10.2011 по справі 11/271-63
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАР СЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

11.10.11 р. № 11/271-63

Суддя господарського суд у Донецької області Соболєв а С.М.,

за позовом Відкритого акці онерного товариства „Укртел еком”, м.Київ, в особі Київсько ї міської філії Відкритого а кціонерного товариства „Укр телеком”, м.Київ,

до відповідача, Фізичної ос оби-підприємця ОСОБА_1, м.Д онецьк,

про стягнення 435,42 грн.,

ВСТАНОВИВ:

Відкрите акціонерне товариство „Укртелеком”, м.К иїв, в особі Київської місько ї філії Відкритого акціонерн ого товариства „Укртелеком” , м.Київ, звернулось до господа рського суду Донецької облас ті з позовом до відповідача, Ф ізичної особи-підприємця О СОБА_1, м.Донецьк, про стягнен ня заборгованості за надані послуги у сумі 423,86 грн., пені у су мі 8,80 грн., інфляційних витрат у розмірі 1,95 грн. та 3% річних у сум і 0,81 грн., що разом становить 435,42 г рн.

Згідно ст.57 Господарського процесуального кодексу Укра їни, до позовної заяви, зокрем а, додаються документи, які пі дтверджують відправлення ві дповідачеві копії позовної з аяви та доданих до неї докуме нтів.

За приписами ст.56 Господарс ького процесуального кодекс у України, Позивач зобов'язан ий при поданні позову надісл ати сторонам копії позовної заяви та доданих до неї докум ентів відповідно до кількост і відповідачів та третіх осі б листом з описом вкладення.

Як вбачається з переліку до кументів, до матеріалів спра ви додані копії списків відп равлень, що пересилаються у м ежах України, фіскальних чек ів №0455 та №0456 від 23.09.2011р., описів вкл адення у цінний лист.

Відповідно до означених до кументів, Позивач здійснив в ідправлення копії позовної з аяви та доданих до неї докуме нтів на адреси: АДРЕСА_3

При цьому, у копії довідці з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних о сіб-підприємців №11111328 станом н а 13.09.2011р. місцем проживання (реє страції) Фізичної особи-підп риємця ОСОБА_1 визначено: АДРЕСА_4

Підтвердження знаходження Відповідача за адресами, на я кі фактично направлена позов на заява та додані документи до неї суду не представлені.

Отже, приймаючи до уваги вик ладене, не має підстав вважат и надані суду вищеозначені д окументи відповідним доказо м відправлення копії позовно ї заяви та доданих до неї доку ментів відповідачу у розумін ні приписів ст.ст.56, 57 Господарс ького процесуального кодекс у України.

З огляду на таке, за висновк ами суду належних доказів на дсилання на адресу Відповіда ча копії позовної заяви та до даних до неї документів не на дано.

За приписами ст.63 Господарс ького процесуального кодекс у України, суддя повертає поз овну заяву і додані до неї док ументи без розгляду, окрім ін шого, якщо позивачем не предс тавлено доказів надсилання в ідповідачеві копії позовної заяви та долучених до неї док ументів (п.6).

На підставі викладеного, вр аховуючи, що Відкритим акціо нерним товариством „Укртеле ком”, м.Київ, в особі Київської міської філії Відкритого ак ціонерного товариства „Укрт елеком”, м.Київ, не виконані ви моги господарського процесу ального законодавства, позов підлягає поверненню.

Одночасно, суд вважає за не обхідне звернути увагу на ви значення організаційно-прав ової форми підприємства Пози вача у позовній заяві при пов торному зверненні до господа рського суду.

Керуючись ст.ст.56, 57, п.6 ч.1 ст.63 , ст.86 Господарського процесуа льного кодексу України, суд, -

УХВАЛИВ:

Повернути позовну заяву та долучені до неї документи Ві дкритому акціонерному товар иству „Укртелеком”, м.Київ, в о собі Київської міської філії Відкритого акціонерного тов ариства „Укртелеком”, м.Київ , без розгляду.

Повернення позовної заяви не перешкоджає повторному з верненню до господарського с уду з даним позовом після усу нення недоліків.

Додаток: позовна заява з додатками всього на 33 аркуш ах та конверт.

Суддя Соболєва С .М.

< Список > < Дов ідник >

< Список > < Довід ник >

< Текст >

СудГосподарський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення11.10.2011
Оприлюднено08.11.2011
Номер документу18887823
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —11/271-63

Ухвала від 11.10.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Соболєва С.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні