Ухвала
від 13.10.2011 по справі 11/284-63
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАР СЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

13.10.11 р. № 11/284-63

Господарський суд Донець кої області у складі судді Со болєвої С.М., без виходу в судо ве засідання, розглянув мате ріали за позовною заявою Обл асного комунального підприє мства „Донецьктеплокомунен ерго”, м.Донецьк, в інтересах в иробничої одиниці „Слов' ян ськтепломережа”, м.Слов' янс ьк Донецької області,

до відповідача Суб' єкта підприємницької діяльнос ті ОСОБА_2, м.Слов' янськ Д онецької області,

про стягнення 4 307,27 грн.

ВСТАНОВИВ:

Обласне комунальне підпри ємство „Донецьктеплокомуне нерго”, м.Донецьк, в інтересах виробничої одиниці „Слов' я нськтепломережа”, м.Слов' ян ськ Донецької області, зверн улось до господарського суду з позовною заявою до відпові дача, Суб' єкта підприєм ницької діяльності ОСОБА_2 , м.Слов' янськ Донецької об ласті, про стягнення 4 307,27 грн., у тому числі заборгованості з а надані послуги з теплопост ачання в сумі 3 600,12грн., пені в су мі 241,58грн., суми інфляції у розм ірі 409,08грн., 3% річних в сумі 56,49грн ..

Розглянувши матеріали поз овної заяви та додані до неї д окументи, судом встановлено наступне:

Згідно ст.57 Господарського процесуального кодексу Укра їни, до позовної заяви, зокрем а, додаються документи, які пі дтверджують відправлення ві дповідачеві копії позовної з аяви та доданих до неї докуме нтів.

За приписами ст.56 Господарс ького процесуального кодекс у України, Позивач зобов'язан ий при поданні позову надісл ати сторонам копії позовної заяви та доданих до неї докум ентів відповідно до кількост і відповідачів та третіх осі б листом з описом вкладення.

Отже, як документ, що підтве рджує направлення позовної з аяви відповідачу, судом може бути прийнятий до уваги касо вий чек про сплату поштових п ослуг або повідомлення про в ручення поштового відправле ння, в якому відображається а дреса та назва особи, якій кор еспонденція направляється р азом із описом вкладення, на я кому міститься відповідний ш тамп поштового відділення.

В якості доказів направлен ня копії позовної заяви відп овідачу, позивачем до матері алів позову долучений фіскал ьний чек №7044 від 05.10.2011р. з описом в кладення, на якому міститься штамп поштового відділення від 05.10.2011р.

Одночасно, означений фіска льний чек та опис вкладення н е можуть бути прийняті судом в якості належних доказів на правлення відповідачеві коп ії позовної заяви та доданих до неї документів, з огляду на те, що поштове відправлення н а адресу відповідача, згідно вказаного чеку та опису вкла дення, направлене 05.10.2011р., у той ч ас як датою складання позовн ої заяви є 06.10.2011р., - звертаємо у вагу позивача, що дата відпра влення позовної заяви сторон ам не може передувати даті її складення.

З огляду на встановлені обс тавини, заявником, в супереч в имогам ст.ст.56, 57 Господарськог о процесуального кодексу Укр аїни документи, обумовлені у його пункті 2, до позовної зая ви не додано.

Приймаючи до уваги вищевик ладене, за висновками суду на лежних доказів надсилання на адресу відповідача копії по зовної заяви та доданих до не ї документів не надано.

Згідно з п.6 ст. 63 Господарськ ого процесуального кодексу У країни суддя повертає позовн у заяву і додані до неї докуме нти без розгляду, якщо позива чем не подано доказів надсил ання відповідачеві копії поз овної заяви і доданих до неї д окументів.

На підставі викладеного, вр аховуючи, що Обласним комуна льним підприємством „Донець ктеплокомуненерго”, м.Донець к, в інтересах виробничої оди ниці „Слов' янськтепломере жа”, м.Слов' янськ Донецької області, не виконані вимоги г осподарського процесуально го законодавства, позов підл ягає поверненню.

Керуючись ст.ст.56, 57, п.6 ч.1 ст.63, с т.86 Господарського процесуал ьного кодексу України, суд, -

УХВАЛИВ:

Повернути позовну заяву та долучені до неї документи Об ласному комунальному підпри ємству „Донецьктеплокомуне нерго”, м.Донецьк, в інтересах виробничої одиниці „Слов' я нськтепломережа”, м.Слов' ян ськ Донецької області, без ро згляду.

Повернення позовної заяви не перешкоджає повторному з верненню до господарського с уду з даним позовом після усу нення недоліків.

Додаток: позовна заява з додатками всього на 28 аркуш ах.

Суддя Соболєва С .М.

< Список > < Дов ідник >

< Список > < Довід ник >

< Текст >

Дата ухвалення рішення13.10.2011
Оприлюднено08.11.2011
Номер документу18888552
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 4 307,27 грн

Судовий реєстр по справі —11/284-63

Ухвала від 13.10.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Соболєва С.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні