Постанова
від 09.09.2011 по справі 1906/3-793/11
ЗБАРАЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 1906/3-793/11

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

"09" вересня 2011 р. Збараз ький районний суд Тернопільс ької області

в складі: голо вуючого ГУД ИМИ І. В.

при секретарі ЖИЛЯК Н.Я.

з уча стю прокурора ВИК ЛЮКА В.В.

розглянувши матеріали, як і надійшли від в.о.прокурора З баразького району Тернопіль ської області, про притягнен ня до адміністративної відпо відальності

ОСОБА_1, ІНФОРМА ЦІЯ_1, уродженця с.Старий З бараж Збаразького району Тер нопільської області, мешка нця АДРЕСА_1, громадянина України, з вищою освітою, одруженого, працюючого сільс ьким головою с.Старий Збараж Збаразького району Тернопіл ьської області, раніше не при тягувався до адміністративн ої відповідальності,

за ч.2 ст.172-4 КУпроАП,

встановив:

ОСОБА_2, працюючи на п осаді Старозбаразького сіль ського голови Збаразького ра йону Тернопільської області , будучи посадовою особою орг ану місцевого самоврядуванн я, станом на 22 серпня 2011 року пор ушив спеціальне обмеження що до сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності, с прямоване на попередження ко рупції, що визначене в п.2 ч.1 ст. 7 Закону України «Про засади з апобігання і протидії корупц ії», а саме входив до складу ор ганів управління підприємст в, тобто входив в склад заснов ників ТОВ «Інтелтех»ЛТД м.Те рнопіль та був засновником п риватного підприємства «ІТК і С»м.Тернопіль.

Свою вину у вчиненні право порушення ОСОБА_2 не визна в і пояснив, що він з 1993 року є сп івзасновником ТОВ «Інтелтех »ЛТД м.Тернопіль, а з 1995 року є є диним засновником приватног о підприємства «ІТК і С»м.Тер нопіль. З 02 січня 2011 року його бу ло обрано Старозбаразьким сі льським головою Збаразького району Тернопільської облас ті. В зв' язку з цим він намага вся вийти із числа засновник ів вищевказаних підприємств . Так, ним, як засновником прив атного підприємства «ІТК і С », ще 28 жовтня 2010 року було винес ено рішення про вихід із числ а засновника та передачу всі х прав і обов' язків своїй др ужині ОСОБА_3, з якою і була домовленість про те, що вона в несе зміни в Статут підприєм ства. Однак, з вини дружини, зм іни в Статут приватного підп риємства «ІТК і С»не були вне сені. Не було його виключено т акож із числа засновників ТО В «Інтелтех»ЛТД, хоча про це в ін і просив збори засновникі в даного підприємства в 2010 роц і. Разом з тим вважає, що в його діях відсутній склад адміні стративного правопорушення , в зв' язку з чим просить закр ити вказану справу про адмін істративне правопорушення. П ри цьому він, не заперечуючи с ам факт свого входження стан ом на 22 серпня 2011 року до числа з асновників ТзОВ «Інтелтех»Л ТД та «ІТК і С», ствердив, що не був керівником даних підпри ємств та не здійснював управ ління цими підприємствами. К рім того вказані підприємств а станом на липень 2011 року не пр оводили господарської діяль ності.

Разом з тим вина ОСОБА_1 у вчинення правопорушення з найшла своє підтвердження ін шими доказами по справі, досл ідженими в ході судового роз гляду справи.

Так, згідно протоколу №1 пр о вчинення правопорушення, п ов' язаного з корупцією, від 22 серпня 2011 року, складеного в.о . прокурором Збаразького рай ону, ОСОБА_2, працюючи на по саді Старозбаразького сільс ького голови, будучи посадов ою особою органу місцевого с амоврядування, станом на ден ь складання протоколу, поруш ив спеціальне обмеження, спр ямоване на попередження кору пції, що визначене в п.2 ч.1 ст.7 За кону України «Про засади зап обігання і протидії корупції », а саме входив до складу засн овників ТОВ «Інтелтех»ЛТД м. Тернопіль та був засновником приватного підприємства «ІТ К і С» м.Тернопіль (а.с.6).

Відповідно до витягу з Єди ного державного реєстру юрид ичних осіб та фізичних осіб-п ідприємців ОСОБА_2 станом на 22 серпня 2011 року входив до ск ладу засновників ТОВ «Інтелт ех»ЛТД м.Тернопіль (інд.код 140284 56) та був засновником приватно го підприємства «ІТК і С»м.Те рнопіль (інд.код 22602343) (а.с.17-21).

Згідно розділу 3 Статуту ТО В «Інтелтех»ЛТД м.Тернопіль, ціллю діяльності підприємст ва є задоволення суспільних потреб у випуску продукції, р оботах, послугах і реалізаці ї на основі отриманого прибу тку соціальних і екологічних інтересів членів трудового колективу Товариства і інте ресів власників майна Товари ства, а відповідно до п.8.1 дано го Статуту, вищим органом упр авління Товариства є загальн і збори учасників (засновник ів) (а.с.22-35).

Статутом приватного підпр иємства «ІТК і С»м.Тернопіль , згідно п.1.1. якого вказане підп риємство грунтує свою діяльн ість на принципах самоокупно сті та самофінансування, а ві дповідно до п.2.1. цього ж Статут у вищим органом управління п ідприємства є засновник (а.с.37 -47).

Рішенням №24 третьої сесії ш остого скликання Старозбара зької сільської ради Збаразь кого району Тернопільської о бласті від 17.01.2011 року, згідно як ого було визнано повноваженн я Старозбаразького сільсько го голови ОСОБА_1, обраног о на повторних виборах 02.01.2011 рок у (а.с.67).

Таким чином в діях ОСОБА_1 вбачається правопорушенн я, передбачене ч.2 ст.172-4 КУпроАП , як за ознаками порушення осо бою встановлених законом обм ежень щодо входження до скла ду органу управління підприє мства, що має на меті одержанн я прибутку.

При цьому суд не приймає до уваги тверджень ОСОБА_1 пр о те, що він не був керівником та не управляв діяльністю ви щевказаних підприємств, де в ін був засновником, оскільки дані обставини не можуть бут и підставою для відмови у при тягненні його до адміністрат ивної відповідальності. З ци х же підстав суд не приймає до уваги твердження ОСОБА_1 про те, що підприємства, в яких він був засновником, станом н а липень - серпень 2011 року не п роводили господарської діял ьності.

Що ж стосується тверджень ОСОБА_1 про те, що він намага вся вийти із складу засновни ків ТОВ «Інтелтех»ЛТД та із з асновника приватного підпри ємства «ІТК і С», однак не вийш ов із незалежних від нього пр ичин, про що свідчить рішення його, як засновника приватно го підприємства «ІТК і С»від 28.10.2010 року (а.с.50), то суд також цих тверджень не приймає до уваг и, оскільки фактично із числа засновників вищевказаних пі дприємств він не вийшов та не вчинив особисто дій для вихо ду з органів управління дани х підприємств. При цьому ним н е було дотримано порядку вне сення змін до установчих док ументів підприємств, як того вимагає ст.29 Закону України « Про державну реєстрацію юрид ичних осіб та фізичних осіб-п ідприємців». Разом з тим сам ОСОБА_2 не заперечив того, що інформацію про зміни у склад і засновників та зміну засно вника не було офіційно перед ано на реєстрацію державному реєстратору по місцю реєстр ації вказаних підприємств.

При обранні міри адмініст ративного стягнення врахову ється ступінь та характер су спільної небезпечності вчин еного правопорушення, особа правопорушника, те, що раніше ОСОБА_2 не притягувався д о адміністративної відповід альності, а тому його слід під дати адміністративному стяг ненню у вигляді штрафу в дохі д держави з конфіскацією отр иманого доходу.

На підставі наведеного та к еруючись п.2 ч.1 ст.7 Закону Украї ни “Про засади запобігання і протидії корупції”, ч.2 ст.172-4 КУ проАП, суд

постановив:

Визнати винним ОСОБА_1 у вчиненні правопорушення, п ередбаченого ч.2 ст. 172-4 КУпроАП , та піддати його адміністрат ивному стягненню у виді штра фу в дохід держави в розмірі 17 00 (тисячі сімсот) гривень з кон фіскацією отриманого доходу з період з 1 липня 2011 року по 22 се рпня 2011 року.

На дану постанову може бу ти подана апеляційна скарга або внесено протест прокурор а до апеляційного суду Терно пільської області через Збар азький районний суд протягом десяти днів з дня винесення постанови.

СУДДЯ І. В. ГУДИМА

СудЗбаразький районний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення09.09.2011
Оприлюднено30.03.2012
Номер документу18901542
СудочинствоАдмінправопорушення

Судовий реєстр по справі —1906/3-793/11

Постанова від 09.09.2011

Адмінправопорушення

Збаразький районний суд Тернопільської області

Гудима І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні