Постанова
від 27.09.2011 по справі 2а-7203/11/0170/14
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

  вул. Севастопольська, 43,   м. Сімферополь, Автономна Республіка Крим, Україна,  95013

 

ПОСТАНОВА

Іменем України

27 вересня 2011 р. 11:45

Справа №2а-7203/11/0170/14

 

Окружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим у складі головуючого судді Кірєєва Д.В.., при секретарі судового засідання Жигалової К.Ю., розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу  

за позовом   Державної податкової інспекції в м. Євпаторії в АР Крим         

до   Товариства з обмеженою відповідальністю «Виробничо-комерційна фірма «БАХУС»             

про припинення юридичної особи

Суть спору: Державна податкова інспекція в м. Євпаторії АР Крим (далі  - позивач) звернулась до Окружного адміністративного суду АР Крим із позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «Виробничо-комерційна фірма «БАХУС» (далі - відповідач) про припинення юридичної особи. Позов мотивовано положеннями ст. 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців", ненаданням відповідачем більше року у податкову інспекцію документів фінансової звітності та декларацій.

Ухвалами суду від 17.06.2011 року відкрито провадження у справі, закінчено підготовче провадження і справу призначено до судового розгляду.

Представник позивача в судове засідання не з'явився, направив клопотання про розгляд справи за його відсутності.

Відповідач явку представника у судове засідання не забезпечив, про дату, час і місце судового засідання повідомлений належним чином, причин неявки суду не повідомив.

Відповідно до ч.4 ст.33 КАС України, у разі ненадання особами, які беруть участь у справі, інформації щодо їх поштової адреси судовий виклик або судове повідомлення надсилаються:  юридичним особам та фізичним особам - підприємцям - за адресою місцезнаходження (місця проживання), що зазначена в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців; фізичним особам, які не мають статусу підприємців, - за адресою їх місця проживання чи місця перебування, зареєстрованою у встановленому законом порядку.

У разі відсутності осіб, які беруть участь у справі, за такою адресою вважається, що судовий виклик або судове повідомлення вручене їм належним чином.

Згідно з ч.11 ст.35 КАС України, Розписку про одержання повістки (повістку у разі неможливості вручити її адресату чи відмови адресата її одержати) належить негайно повернути до адміністративного суду. У разі повернення поштового відправлення із повісткою, яка не вручена адресату з незалежних від суду причин, вважається, що така повістка вручена належним чином.

Приймаючи до уваги, що в матеріалах справи достатньо доказів для з’ясування обставин по справі, суд вважає можливим на підставі ст. 122,  ст. 128 КАС України розглядати справу за відсутності представників сторін.

Дослідивши матеріали справи та оцінивши докази у справі в їх сукупності, суд, -  

ВСТАНОВИВ:

Відповідач 10.03.2000 року зареєстрований виконавчим комітетом Євпаторійської міської ради, включений до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій з ідентифікаційним кодом 30762179, таким чином, є суб’єктом господарювання, зобов’язаний виконувати обов’язки, покладені на нього законами у зв’язку зі здійсненням господарської діяльності та на нього поширюється дія Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців", у тому числі в частині перереєстрації та припинення реєстрації.

Відповідно до ст. 67 Конституції України, кожен зобов'язаний сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом.

Здійснюючі господарську діяльність юридичні особи – платники податків відповідно до пунктів 2, 3 частини 1 статті 9 Закону України від 25.06.1991 року №1251-ХІІ "Про систему оподаткування" (чинного до 01.01.2011 року), зобов’язані подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів); сплачувати належні суми податків і зборів (обов'язкових платежів) у встановлені законами терміни. Аналогічні вимоги встановлені згідно із пп. 16.1.3 та пп. 16.1.7 п. 16.1 ст. 16 Податкового кодексу України, який набрав чинності після 01.01.2011 року.

Судом встановлено, що відповідач як платник податків знаходиться на обліку в ДПІ в м. Євпаторії АР Крим та зобов’язаний подавати декларації у порядку та строки, встановлені законодавством.

Судом встановлено, що відповідач більше року не надавав податкову звітність, що підтверджується довідкою №6693/10/15-1 від 15.06.2011 року (а.с. 5), останньою надано податкову звітність з податку на прибуток підприємств 20.10.2009 року.

Відповідно до ч. 2 ст. 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців" підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Приймаючи до уваги, що відповідач декларацій, документів фінансової звітності до органів державної податкової служби не надає, у суду є підстави для ухвалення рішення про припинення юридичної особи.

Відповідно до пп. 20.1.12 статті 20 Податкового кодексу України органи державної податкової служби мають право у випадках, встановлених законом, звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця про визнання недійсними установчих (засновницьких) документів суб'єктів господарювання.

За таких обставин, суд вважає, що в судовому засіданні знайшли підтвердження всі підстави для припинення юридичної особи відповідача.

На підставі викладеного, керуючись ст. 94, 158-163 КАС України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1.          Адміністративний позов задовольнити.

2.          Припинити юридичну особу – Товариство з обмеженою відповідальністю «Виробничо-комерційна фірма «БАХУС» (зареєстроване 10.03.2000 року виконавчим комітетом Євпаторійської міської ради, ідентифікаційний код 30762179, місцезнаходження: АР Крим, м. Євпаторія, вул.. Виноградна, 11).

3.          Копію постанови в день набрання нею законної сили направити державному реєстратору за місцем реєстрації юридичної особи для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення щодо припинення юридичної особи.  

  Постанова набирає законної сили через 10 днів з дня її проголошення. Якщо проголошено вступну та резолютивну частину постанови або справу розглянуто у порядку письмового провадження, постанова набирає законної сили через 10 днів з дня її отримання у разі неподання апеляційної скарги.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Апеляційна скарга подається до Севастопольського апеляційного адміністративного суду через Окружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим протягом 10 днів з дня проголошення. У разі проголошення вступної та резолютивної частини постанови або розгляду справи у порядку письмового  провадження, апеляційна скарга подається протягом 10 днів з дня отримання.

Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до Севастопольського апеляційного адміністративного суду.

 

  Суддя                                          Кірєєв Д.В.

 

Дата ухвалення рішення27.09.2011
Оприлюднено08.11.2011
Номер документу18947176
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-7203/11/0170/14

Постанова від 27.09.2011

Адміністративне

Окружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим

Кірєєв Д.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні