Постанова
від 24.10.2011 по справі 2а-10600/11/1370
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМ ІНІСТРАТИВНИЙ СУД

79018, м. Львів, вул. Чоловсь кого, 2

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

24 жовтня 2011 р. м. Львів № 2а-10600/11/1370

16 год. 33 хв.

Львівський окружний а дміністративний суд у складі головуючого судді Сподарик Н.І., за участі секретаря судов ого засідання Янчака П.О., пред ставника позивача Пилип' юка А.Р. , розглянув у відкрит ому судовому засіданні адмі ністративну справу за позово м державної податкової інсп екції у Пустомитівському рай оні Львівської області до ТО В «ПРО ФАРМ»НВО «ДІАГНОСТИКУ М»про стягнення активів в ра хунок погашення податкового боргу,

встановив:

Державна податкова інсп екція у Пустомитівському рай оні Львівської області зверн улась до Львівського окружно го адміністративного суду з позовом до ТОВ «ПРО ФАРМ»НВО «ДІАГНОСТИКУМ»про стягненн я активів в рахунок погашенн я податкового боргу в сумі 348,89 грн., який виник через несплат у податкового зобов'язання з податку за землю., що підтве рджується розрахунком земел ьного податку від 27.01.2011 року, до відкою про суми податкового боргу платника податків від 15.09.2011 року. Оскільки вжиті орган ом державної податкової служ би заходи не призвели до пога шення податкового боргу, він звернувся з означеним вище п озовом до суду.

Представник позивача позо вні вимоги підтримав у повно му обсязі.

Відповідач жодного разу не забезпечив участі свого пре дставника у судовому засідан ні. Про місце, дату та час судо вого засідання, призначеного судом на 10.10.2011 р оку та 24.10.2011 року відповідач від повідно до п. 11 ст. 35 КАС України вважається повідомленим нал ежним чином, оскільки направ лений на його зареєстроване місцезнаходження (згідно з в итягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фі зичних осіб-підприємців, так им записано: м. Львів, вул. Окол ична,18) поштові конверти повер нулися до суду з відміткою ор гану поштового зв'язку «орг анізації не існує». Таким чин ом, суд вжив усі можливі заход и з метою забезпечити участь відповідача у розгляді спра ви та надати йому можливість висловити свою правову пози цію з приводу даного позову, я кою він, у підсумку, так і не ск ористався. У судовому засіда нні 13.07.2011 року, на яке представн ик відповідача не з'явився, суд, взявши до уваги думку пре дставника позивача щодо можл ивості почати судовий розгля д за даною явкою, а також зважи вши на дозволені законом стр оки розгляду справи, ухвалив на підставі ст. ст. 71, 128 КАС Укра їни розглянути справу на під ставі наявних у ній доказів б ез участі відповідача.

Розглянувши матеріали сп рави, дослідивши долучені до матеріалів справи докази та оцінивши їх в сукупності, суд вважає, що позов підлягає до з адоволення з огляду на насту пне:

Відповідно до ст. 67 Констит уції України кожен зобов'яза ний сплачувати податки і збо ри в порядку та розмірах, вста новлених законом.

Як вбачається з припису нор ми ст. 14.1.137 ст.14 Податкового коде ксу України (чинний з 01.01.2011 року ), орган стягнення - державний орган, уповноважений здійсню вати заходи щодо забезпеченн я погашення податкового борг у в межах повноважень, встано влених цим Кодексом та іншим и законами України.

ТОВ «ПРО ФАРМ»НВО «ДІАГН ОСТИКУМ»зареєстроване як юр идична особа виконавчим комі тетом Львівської міської рад и 31.10.2003 року, йому присвоєно іде нтифікаційний код 06722289, що підт верджується витягом з Єдиног о державного реєстру юридичн их осіб та фізичних осіб-підп риємців. ( а.с.16-18).

Заборгованість відпові дача перед бюджетом станом н а 24.10..2011 року становила 348,89 грн., що виникла внаслідок несплати узгодженого податкового зоб ов'язання: податок на землю . Земельний податок самостій но визначений відповідачем у податковому розрахунку земе льного податку за 2011 рік (а.с. 4-5 ) .

Згідно з пп. 95.1-95.3 ст. 95 Податков ого кодексу України, орган де ржавної податкової служби зд ійснює за платника податків і на користь держави заходи щ одо погашення податкового бо ргу такого платника податків шляхом стягнення коштів, які перебувають у його власност і, а в разі їх недостатності - ш ляхом продажу майна такого п латника податків, яке перебу ває у податковій заставі. Стя гнення коштів та продаж майн а платника податків провадят ься не раніше ніж через 60 кале ндарних днів з дня надісланн я такому платнику податкової вимоги. Стягнення коштів з ра хунків платника податків у б анках, обслуговуючих такого платника податків, здійснюєт ься за рішенням суду, яке напр авляється до виконання орган ам державної податкової служ би, у розмірі суми податковог о боргу або його частини.

Згідно з п. 54.1 ст. 54 Податковог о кодексу України платник по датків самостійно обчислює с уму податкового зобов'язан ня, яку зазначає у податковій декларації або уточнюючому розрахунку, що подається кон тролюючому органу у строки в становлені Податковим кодек сом.

Відповідно до п.54.2. ст.54 Податк ового кодексу України грошов е зобов'язання щодо суми по даткових зобов'язань з пода тку, що підлягає утриманню та сплати до бюджету, вважаєтьс я узгодженим платником подат ку, в момент винекнення подат кового зобов'язання.

З метою спонукати відповід ача сплатити узгоджені ним п одаткові зобов'язання пози вач надіслав платнику податк ів податкову вимогу № 321 від 08.07 .2001 року на суму 105,85 грн. (а.с. 6).

Отже, вжиті органом державн ої податкової служби заходи не призвели до погашення под аткового боргу відповідача, згідно з долучених до справи документів його заборговані сть станом на дату судового з асідання залишається непога шеною.

З урахуванням наведеного, п озовні вимоги державної пода ткової інспекції у Пустомиті вському районі Львівської об ласті є обґрунтованими, доку ментально підтвердженими та підлягають до задоволення.

Відповідно до вимог ст. 94 КА С України, судові витрати у фо рмі судового збору з відпові дача не належить стягувати.

Керуючись ст.ст. 17-19, 94, 160-163 КАС У країни, суд -

постановив:

Адміністративний по зов задовольнити повністю.

Стягнути з ТОВ «ПРО ФАРМ»НВ О «ДІАГНОСТИКУМ»(79044, Львівськ а обл., м. Львів, вул. Околична,18; і дентифікаційний код 06722289) на ко ристь державного бюджету акт иви в рахунок погашення пода ткового боргу на загальну су му 348 ( триста сорок вісім ) грн. 89 (вісімдесят дев'ять) коп.

Судові витрати з відповіда ча не стягуються.

Апеляційну скаргу на поста нову суду першої інстанції м оже бути подано протягом дес яти днів з дня отримання копі ї постанови, виготовленої в п овному обсязі. Апеляційна ск арга подається до адміністра тивного суду апеляційної інс танції через суд першої інст анції, який ухвалив оскаржув ане судове рішення. Копія апе ляційної скарги одночасно на дсилається особою, яка її под ає, до суду апеляційної інста нції.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо й ого не скасовано, набирає зак онної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного про вадження або набрання законн ої сили рішенням за наслідка ми апеляційного провадження .

Повний текст постанови скл адено 31 жовтня 2011 року.

Суддя Сподарик Н.І.

Дата ухвалення рішення24.10.2011
Оприлюднено08.11.2011
Номер документу18948527
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-10600/11/1370

Постанова від 24.10.2011

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сподарик Наталія Іванівна

Ухвала від 28.09.2011

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сподарик Наталія Іванівна

Ухвала від 28.09.2011

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сподарик Наталія Іванівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні