Постанова
від 01.11.2011 по справі 2а-10573/11/1370
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМ ІНІСТРАТИВНИЙ СУД

79018, м. Львів, вул. Чоловсь кого, 2

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

01 листопада 2011 р. № 2а-10573/11/1370

Львівський окружний адміністративний суд в склад і:

головуючого - судді Хоми О.П.,

з участю секретаря судовог о засідання Куч Ю.М.,

з участю представників поз ивача Гіра О.І.,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в м. Львові адміністративну справу за п озовом Управління Пенсійног о фонду України в Шевченківс ькому районі м. Львова до Льві вського комунального підпри ємства «Замарстинів - 400»про с тягнення заборгованості,

в с т а н о в и в :

Управління Пенсійног о фонду України в Шевченківс ькому районі м. Львова зверну лося до суду з позовом до Льві вського комунального підпри ємства «Замарстинів - 400»з вим огою стягнути заборгованіст ь із сплати єдиного внеску на загальнообов' язкове держа вне соціальне страхування, я ка становить 4 150 грн. 18 коп. В обґ рунтування позовних вимог по силається на те, що дана забор гованість виникла внаслідок несплати відповідачем сум н арахованого єдиного внеску н а загальнообов' язкове держ авне соціальне страхування з а січень - липень 2011 року.

Представник позивача Г іра О.І. в судовому засіданн і позовні вимоги підтримала з мотивів, викладених в позов ній заяві, просила позов задо вольнити.

Надіслані рекомендовано ю кореспонденцією відповіда чу за адресою місце знаходже ння, зазначену в Єдиному держ авному реєстрі юридичних осі б та фізичних осіб - підприє мців, копія ухвали про відкри ття скороченого провадження в адміністративній справі р азом з витягом про процесуал ьні права та обов' язки пове рнулися з відміткою поштовог о відділення на конверті про повернення у зв' язку із від сутністю адресата за вказано ю адресою.

Відповідно до вимог ст. 37 Код ексу адміністративного судо чинства України відповідач в важається таким, що його пові домлено про дату, час і місце с удового розгляду.

Відповідно до положень ст. 1 28 Кодексу адміністративного судочинства України справа вирішена на підставі наявних у ній доказів.

Суд, заслухавши пояснення представника позивача, з' я сувавши обставини, на які він посилається як на підставу с воїх вимог, дослідивши доказ и, якими вони обґрунтовуютьс я, дійшов висновку, що позов пі длягає до задоволення, мотив уючи це наступним.

З 01 січня 2011 року правові та ор ганізаційні засади забезпеч ення збору та обліку єдиного внеску на загальнообов' язк ове державне соціальне страх ування, умови та порядок його нарахування і сплати та повн оваження органу, що здійснює його збір та ведення обліку р егулює Закон України «Про зб ір та облік єдиного внеску на загальнообов' язкове держа вне соціальне страхування»в ід 08.07.2010 року № 2464-VI (далі - Закон № 2464-VI).

Відповідно до пункту друго го частини першої статті 1 Зак ону № 2464-VI єдиний внесок на зага льнообов' язкове державне с оціальне страхування (далі - є диний внесок) - консолідовани й страховий внесок, збір яког о здійснюється до системи за гально-обов' язкового держа вного соціального страхуван ня в обов' язковому порядку та на регулярній основі з мет ою забезпечення захисту у ви падках, передбачених законод авством, прав застрахованих осіб та членів їхніх сімей на отримання страхових виплат (послуг) за діючими видами заг альнообов' язкового держав ного соціального страхуванн я.

Перелік платників єдиног о податку міститься у статті 4 цього ж Закону, згідно пункт у першого якої такими є, зокре ма, роботодавці-підприємства , установи та організації, інш і юридичні особи, утворені ві дповідно до законодавства Ук раїни, незалежно від форми вл асності, виду діяльності та г осподарювання, які використо вують працю фізичних осіб; фі зичні особи - підприємці; фізи чні особи, які забезпечують с ебе роботою самостійно та фі зичні особи, які використову ють працю інших осіб на умова х трудового договору (контра кту); філії, представництва, ін ші відокремлені підрозділи п ідприємств, установ та орган ізацій (у тому числі міжнарод ні), утворені відповідно до за конодавства України, які маю ть окремий баланс і самостій но здійснюють розрахунки із застрахованими особами; прац івники - громадяни України, ін оземці (якщо інше не встановл ено міжнародними договорами , згода на обов' язковість як их надана Верховною Радою Ук раїни) та особи без громадянс тва, які працюють; особи, які п рацюють на виборних посадах в органах державної влади, ор ганах місцевого самоврядува ння, об' єднаннях громадян т а отримують заробітну плату (винагороду) за роботу на такі й посаді; військовослужбовці (крім військовослужбовців с трокової військової служби), особи рядового і начальниць кого складу; особи, які отриму ють допомогу по тимчасовій н епрацездатності; особи, які в ідповідно до закону отримуют ь допомогу по догляду за дити ною до досягнення нею триріч ного віку.

Згідно частини 3 Розділу VIII « Прикінцеві та перехідні поло ження»Закону № 2464-VI з дня набра ння чинності цим Законом пла тниками єдиного внеску вважа ються платники страхових вне сків на загальнообов' язков е державне пенсійне страхува ння, загально-обов' язкове д ержавне соціальне страхуван ня на випадок безробіття, заг альнообов' язкове державне соціальне страхування у зв' язку з тимчасовою втратою пр ацездатності та витратами, з умовленими похованням, загал ьнообов' язкове державне со ціальне страхування від неща сного випадку на виробництві та професійного захворюванн я, які спричинили втрату прац ездатності.

Відповідач - ЛКП «Замарст инів - 400», є платником єдиного в неску на загальнообов' язко ве державне соціальне страху вання.

Відповідно до пункту четве ртого частини другої статті 6 Закону № 2464-VI платник єдиного п одатку зобов' язаний подава ти звітність до територіальн ого органу Пенсійного фонду у строки, в порядку та за формо ю, встановленими Пенсійним ф ондом за погодженням з відпо відними фондами загальнообо в' язкового державного соці ального страхування та центр альним органом виконавчої вл ади у галузі статистики.

Згідно поданих ЛКП «Замарс тинів - 400»щомісячних розрахун ків суми єдиного внеску на за гальнообов' язкове державн е соціальне страхування за с ічень - липень 2011 року, недоїмка по сплаті внесків за вказани й період становить 4 150 грн. 18 коп .

Порядок обчислення і сплат и єдиного внеску визначений статтею 9 Закону № 2464-VI, згідно як ої платники єдиного внеску з обов' язані сплачувати єдин ий внесок, нарахований за від повідний базовий звітний пер іод, не пізніше 20 числа місяця , що настає за базовим звітним періодом. Єдиний внесок підл ягає сплаті незалежно від фі нансового стану платника.

Відповідно до частини четв ертої статті 25 Закону № 2464-VI тери торіальний орган Пенсійного фонду у порядку, за формою і в строки, встановлені Пенсійн им фондом за погодженням з це нтральним органом виконавчо ї влади у сфері праці та соціа льної політики, надсилає пла тникам єдиного внеску, які ма ють недоїмку, вимогу про її сп лату.

В.о. начальника Управління м Пенсійного фонду України в Шевченківському районі м. Ль вова 03.08.2011 року ЛКП «Замарстині в - 400»виставлено вимогу № Ю 70 на загальну суму 3 749 грн. 01 коп.

Матеріалами справи підтв ерджується наявність заборг ованості із сплати єдиного в неску на загальнообов' язко ве державне соціальне страху вання ЛКП «Замарстинів - 400»пе ред Управлінням Пенсійного ф онду України в Шевченківсько му районі м. Львова, яка за пер іод з січня 2011 по липень 2011 року складає 4 150 грн. 18 коп.

Оцінивши зібрані по справі докази в їх сукупності, суд пр ийшов до переконання, що позо вні вимоги УПФ України в Шевч енківському районі м. Львова є обґрунтованими, підтвердж уються наявними у справі док азами, тому 4 150 грн. 18 коп. підляг ають стягненню з відповідача .

Відповідно до ст. 94 Кодексу адміністративного судочинс тва України судові витрати з відповідача не стягуються.

Керуючись ст.ст.7-14, 69-71, 86, 87, 94, 159, 160- 163, 167 Кодексу адміністративног о судочинства України, суд

п о с т а н о в и в:

Позов задовольнити.

Стягнути з Львівського ком унального підприємства «Зам арстинів - 400»(місце знаходжен ня: вул. Замарстинівська 71 а, м. Львів, код ЄДРПОУ 22333392) на корист ь Управління Пенсійного фонд у України в Шевченківському районі м. Львова 4 150 (чотири тис ячі сто п' ятдесят) грн. 18 коп. з аборгованості із сплати єдин ого внеску на загальнообов' язкове державне соціальне ст рахування.

Апеляційна скарга подаєть ся до Львівського апеляційно го адміністративного суду че рез Львівський окружний адмі ністративний суд з одночасни м надсиланням копії апеляцій ної скарги особою, яка її пода є, до суду апеляційної інстан ції.

Апеляційна скарга на поста нову суду подається протягом десяти днів з дня її проголош ення.

У разі застосування судом ч . 3 ст. 160 Кодексу адміністративн ого судочинства України апел яційна скарга подається прот ягом десяти днів з дня отрима ння копії постанови.

Постанова набирає законн ої сили в строк та в порядку, п ередбаченому ст.254 Кодексу адм іністративного судочинства України.

Повний текст постанови ви готовлений 02 листопада 2011 року .

Суддя Хома О.П.

Дата ухвалення рішення01.11.2011
Оприлюднено09.11.2011
Номер документу18948712
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-10573/11/1370

Ухвала від 01.06.2018

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Хома Олена Петрівна

Ухвала від 07.07.2017

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Хома Олена Петрівна

Постанова від 01.11.2011

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Хома Олена Петрівна

Ухвала від 28.09.2011

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Хома Олена Петрівна

Ухвала від 28.09.2011

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Хома Олена Петрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні