Постанова
від 29.09.2011 по справі 2-а/1970/2491/11
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 2-а/1970/2491/11

"29" вересня 2011 р. Тернопільський окружни й адміністративний суд в скл аді:

головуючої Дерех Н.В.

при секретарі Ревус О.І.

за участю :

п редставника позивача ОСОБА_2

п редставників відповідача ОСОБА_3

розглянувши у відкрито му судовому засіданні в залі суду в місті Тернополі адмін істративну справу за адмініс тративним позовом Контрол ьно-ревізійного управлінн я в Тернопільській області д о Тернопільського облас ного фізкультурно-спортивно го товариства «Колос»агропр омислового комплексу Україн и про стягнення коштів,

в с т а н о в и в:

Контрольно-ревізійне управління в Тернопільській області ( надалі позивач, КРУ в Тернопільській області) зв ернулося до адміністративно го суду з адміністративним п озовом до Тернопільського обласного фізкультурно-сп ортивного товариства «Колос »агропромислового комплекс у України (надалі відповідач , ТО ФСТ «Колос»АПК) про стягне ння 5598,95 грн.

Представником позивача К онтрольно-ревізійного упр авління в Тернопільській обл асті в судовому засіданні по дано заяву про зменшення поз овних вимог, оскільки відпов ідачем надано ряд документів , якими засвідчено часткове в иконання вимоги. А саме відпо відачем перераховано до обла сного бюджету кошти в сумі 1542,93 грн. та зайво сплачені кошти д о Фондів в сумі 585,12 грн. Таким чи ном, сума, яка підлягає стягне нню з Тернопільського об ласного фізкультурно-спорти вного товариства «Колос»агр опромислового комплексу Укр аїни, становить 3470,90 грн.

Представник позивача у суд овому засіданні позовні вимо ги підтримав, просив їх задов ольнити та пояснив, що Згідно Закону України "Про державну контрольно-ревізійну службу в Україні", відповідно до п. 1.2.1.1 Плану контрольно-ревізійної роботи, КРВ в м. Тернопол і та Тернопільському рай оні проведено планову ревізі ю фінансово-господарської ді яльності Тернопільського обласного фізкультурно-сп ортивного товариства «Колос »агропромислового комплекс у України, в процесі ревізії в становлено, що в порушення пп .7 п.2 наказу Міністерства Укра їни у справах сім'ї, молоді та спорту «Про впорядкування ум ов оплати праці працівників фізкультурно-спортивних тов ариств», головою Тернопіл ьського обласного фізкуль турно-спортивного товариств а «Колос»агропромислового к омплексу України ОСОБА_5 в идавались розпорядження на призначення матеріальної допомоги заступнику голови ОСОБА_6, без відповідного р ішення органу вищого рівня.

Представник відповідача Тернопільського обласног о фізкультурно-спортивного т овариства «Колос»агропроми слового комплексу України в судовому засіданні проти поз ову заперечила, і пояснила, що підлягає сумніву виявлене п орушення про призначення мат еріальної допомоги заступни ку голови обласного фізкульт урно-спортивного товариства «Колос»ОСОБА_6, оскільки головою обласного ФСТ «Колос »ОСОБА_5підписано розпор ядження про видачу матеріаль ної допомоги апарату обласно го ФСТ «Колос», в тому числі за ступнику голови, якому на той час було присвоєне почесне з вання «Заслужений працівник фізичної культури і спорту У країни»і який на даний час, зг ідно рішення виконавчого ком ітету Тернопільської мі ської ради від 11.04.2001 року № 443 є оп ікуном двох сиріт. Такі кошти щорічно плануються в бюджет і обласного ФСТ «Колос».

Суд, заслухавши у судовому з асіданні представника позив ача, представника відповідач а, дослідивши представлені д окази по справі у їх сукупнос ті, приходить до висновку, що в имоги позивача є обґрунтова ними, відповідають дійсним о бставинам та матеріалам спра ви, грунтуються на вимогах чи нного законодавства, а отже п ідлягають до задоволення, ви ходячи з наступних міркувань .

У відповідності до Наказ у Міністерства України у спр авах сім' ї, молоді та спорту № 792 від 15.03.2006 року ( з наступними з мінами)преміювання керівник ів рад та організацій фізкул ьтурно-спортивних товариств , їх заступників, установленн я їм надбавок та доплат до по садових окладів, надання мат еріальної допомоги здійснює ться за рішенням органів вищ ого рівня у межах

наявни х коштів на оплату праці.

Згідно Закону України "Про державну контрольно-ревізій ну службу в Україні", відповід но до п. 1.2.1.1 Плану контрольно-ре візійної роботи, КРВ в м. Терно полі та Тернопільському районі проведено планову ре візію фінансово-господарськ ої діяльності Тернопільсь кого обласного фізкультур но-спортивного товариства «К олос»агропромислового розв итку за період з 01.01.2009 по 31.03.2011, за р езультатами якої складено ак т від 02.06.2011 №17-22/72.

Судом встановлено, що в по рушення пп.7 п.2 наказу Міністе рства України у справах сім'ї , молоді та спорту «Про впоряд кування умов оплати праці пр ацівників фізкультурно-спор тивних товариств», головою Тернопільського обласног о фізкультурно-спортивного т овариства «Колос»агропроми слового комплексу України ОСОБА_5 видавались розпоря дження на призначення матері альної допомоги заступнику г олови ОСОБА_6, без відпові дного рішення органу вищого рівня. Вказане порушення при звело до незаконних видатків на загальну суму в тому числі , виплата допомоги на загальн у суму 3470,90 грн.

Згідно ст.2 Закону України « Про державну контрольно-реві зійну службу в Україні», ст.113 Б юджетного кодексу України, г оловним завданням державної контрольно-ревізійної служб и є здійснення державного фі нансового контролю за викори станням і збереженням держав них фінансових ресурсів, нео боротних та інших активів, пр авильністю визначення потре би в бюджетних коштах та взят тя зобов'язань, ефективним ви користанням коштів та майна, станом та достовірністю бух галтерського обліку і фінанс ової звітності на підприємст вах і в організаціях, які отри мують (отримували в періоді, я кий перевіряється) кошти з бю джетів усіх рівнів та держав них фондів.

Відповідно до п.52 Порядку пр оведення інспектування держ авною контрольно-ревізійною службою, затвердженого пост ановою КМУ від 20.04.2006 №550, органи д ержавної контрольно-ревізій ної служби здійснюють контро ль за усуненням об'єктами кон тролю порушень законодавств а.

Згідно ст. 15 Закону України „ Про державну контрольно-реві зійну службу в Україні" закон ні вимоги службових осіб дер жавної контрольно- ревізійно ї служби є обов'язковими для в иконання службовими особами об'єктів, що ревізуються.

Відповідно до ст. 10 Закону Ук раїни „Про державну контроль но - ревізійну службу в Україн і" органи ДКРС мають право зве ртатися до суду в інтересах д ержави, якщо підконтрольною установою не забезпечено вик онання вимог щодо усунення в иявлених ревізією порушень з аконодавства з питань збереж ення і використання активів.

Крім цього, суд вважає за не обхідне зазначити, що вимога КРУ в Тернопільській област і не оскаржена відповідачем, не скасована у встановленом у законом порядку, а значить п ідлягає виконанню в обов”язк овому порядку.

З огляду на вищевикладене, с уд приходить до висновку, що п озов Контрольно- ревізійно го управління в Тернопільс ькій області є підставним, ґр унтується на вимогах чинного законодавства, а тому позовн і вимоги позивача є обґрунто ваними та такими, що підлягаю ть до задоволення

керуючись ст. ст. 2, 6, 7, 72, 86, 160-163 К АС України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

1. Позов задовольн ити.

2. Стягнути з Тернопільського обласног о фізкультурно-спортивного т овариства «Колос»агропроми слового комплексу України (м . Тернопіль, вул.. Танцорова, 51, к од ЄДРПОУ 01290365) на користь облас ного бюджету 3470 ( три тисячі чот ириста сімдесят) грн. 90 коп., шля хом перерахування ГУДК в Тер нопільській області, код кла сифікації доходів 21080500, одержу вач - обласний бюджет, ід.код 23587539, р/р 31412535700001, призначення плате жу - інші надходження.

Постанова може бути ос каржена до Львівського апеля ційного адміністративного с уду через Тернопільський окружний адміністративний суд шляхом подачі в 10 денний с трок з дня постановлення пос танови апеляційної скарги у порядок і строки, передбачен і статтями 186 і 254 Кодексу адмін істративного судочинства Ук раїни.

Постанова суду набирає зак онної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. У разі подання апеляц ійної скарги постанова, якщо вона не скасована, набирає за конної сили після поверненн я апеляційної скарги, відмов и у відкритті апеляційного п ровадження або набрання зако нної сили рішенням за наслід ками апеляційного проваджен ня.

Головуючий суддя Дерех Н.В.

копія вірна

Суддя Дерех Н.В.

СудТернопільський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення29.09.2011
Оприлюднено08.11.2011
Номер документу18951173
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а/1970/2491/11

Ухвала від 30.08.2011

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Дерех Н.В.

Постанова від 29.09.2011

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Дерех Н.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні