Рішення
від 24.10.2011 по справі 5015/5556/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВС ЬКОЇ ОБЛАСТІ

79014, м. Львів, вул. Личаківська , 128

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24.10.11 Справа № 5015/5556/11

Господарський суд Львівсь кої області у складі судді Ко зак І.Б.,

при секретарі Іваночко В.В.,

Розглянув у відкритому суд овому засіданні справу за по зовом: Комунального підпр иємства «Парк «Курортний», Л ьвівська область, м. Трускаве ць,

До відповідача: Трускав ецької міської ради, Львівсь ка область, м. Трускавець,

про визнання права на ук ладення договорів та стягнен ня судових витрат.

За участю представників :

Від позивача: не з'явився ,

Від відповідача: ОСОБ А_1 - представник (довірені сть в матеріалах справи)

Представнику відповіда ча роз' яснено права та обов ' язки, передбачені статтею 22 ГПК України, зокрема, підста ви відводу судді відповідно до ст. 20 ГПК України. Заяв та кло потань про відвід судді не по дано. Представник не наполяг ає на фіксації судового проц есу технічними засобами.

Суть спору: розглядається справа за позовом Комунальн ого підприємства «Парк «Куро ртний»до Трускавецької місь кої ради про визнання права н а укладення договорів та стя гнення судових витрат.

Ухвалою Господарського су ду Львівської області від 26.09.20 11 року порушено провадження у справі та розгляд справи при значено на 29.09.2011 року, про що сто рони були належним чином пов ідомлені: позивач - 29.09.2011 року р екомендованою поштою № 82200 0124228 7, відповідач: 29.09.2011 року рекоменд ованою поштою № 82200 0124233 3 (оригіна ли повідомлень про вручення поштових відправлень в матер іалах справи).

28.09.2011 року позивачем у відпов ідності до статті 22 ГПК Україн и подано Заяву про зміну позо вних вимог (вх. № 22081/11), у якій він просить суд визнати укладени ми договір особистого строко вого сервітуту земельною діл янкою прощею 0,0670 га по бульвару Ю. Дрогобича, договір особист ого строкового сервітуту зем ельною ділянкою прощею 0,0070 га п о бульвару Ю. Дрогобича, та дог овір особистого строкового с ервітуту земельною ділянкою прощею 0,0090 га на площі Незалеж ності в редакції, що підписан а Комунальним підприємством «Парк «Курортний», яка прийн ята судом до розгляду ухвало ю від 29.09.2011 року по справі.

Судове засідання 29.09.2011 року в ідкладено на 13.10.2011 року з підста в, викладених у відповідній у хвалі суду.

13.10.2011 року судове засідання в ідкладено на 24.10.2011 року з підста в, викладених у відповідній у хвалі суду.

В судове засідання 24.10.2011 року представник позивача не з'яв ився, причин неявки суду не по відомив, хоча був належно пов ідомлений про час та місце ро згляду справи в порядку, пере дбаченому Інструкцією з діло водства в господарських суда х, затвердженою Наказом ВГСУ від 25.10.2004 року № 64.

Відповідач явку повноважн ого представника в судове за сідання забезпечив, подав дл я огляду в судовому засіданн і оригінали документів, які в итребовувалися господарськ им судом (копії - у справі), пр оти позовних вимог заперечив .

Спір розглядається у відпо відності до поданої позиваче м 28.09.2011 року Заяви про зміну поз овних вимог (вх. № 22081).

Враховуючи неподання відп овідачем відзиву на позовну заяву справа розглядається у порядку статті 75 ГПК України, - за наявними в ній матеріалам и.

В ході розгляду справи вста новлено.

Позивач: Комунальне підпри ємство «Парк «курортний»є юр идичною особою, йому присвоє но код ЄДРПОУ 35722130, знаходиться за адресою: 82200, Львівська обла сть, м. Трускавець, вул. Борисл авська, буд 1, що підтверджуєть ся Витягом з ЄДРПОУ серії АЄ № 241288 (докази в матеріалах справ и).

Відповідач: Трускавецька м іська рада є юридичною особо ю, їй присвоєно код ЄДРПОУ 26230588, знаходиться за адресою: 82200, Льв івська область, м. Трускавець , вул. Бориславська, буд. 2, що пі дтверджується Свідоцтвом пр о державну реєстрацію юридич ної особи серії А00 № 364907, Довідко ю Львівського обласного упра вління статистики з ЄДРПОУ № 1998, Витягом з ЄДРПОУ № 8764054 та Вит ягом з ЄДРПОУ № 8764348 (докази в мат еріалах справи).

З метою реалізації своїх пр ав та завдань, керуючись ріше нням Трускавецької міської р ади від 31 березня 2011 року № 98 «Пр о затвердження Положення «Пр о порядок розміщення тимчасо вих споруд для провадження п ідприємницької діяльності в м. Трускавець»та Постановою Кабінету Міністрів України від 26 серпня 2009 року № 982 «Про зат вердження Порядку розміщенн я малих архітектурних форм д ля провадження підприємниць кої діяльності»позивач пода в заяву щодо розміщення груп и тимчасових споруд для здій снення підприємницької діял ьності по бульвару Ю. Дрогоби ча та на площі Незалежності. Т ак, 14 квітня 2011 року Трускавець ка міська рада прийняла ріше ння № 114 «Про попереднє погодж ення місця розташування груп и тимчасових споруд для здій снення підприємницької діял ьності», яким погодила місце розташування земельних діля нок Комунального підприємст ва «Парк «Курортний»площею 0 ,0670 га та 0,0070 га по бульвару Ю. Дро гобича, площею 0, 0090 га на площі Н езалежності для розташуванн я групи тимчасових споруд дл я здійснення підприємницько ї діяльності.

Трускавецька міська рада, к еруючись статтею 42 Конституц ії України, з метою забезпече ння захисту конкуренції у пі дприємницькій діяльності ви значила єдині правила для ус іх підприємців з метою прове дення конкурсу на право орен ди тимчасової споруди для зд ійснення підприємницької ді яльності в комплексі тимчасо вих споруд по бульвару Юрія Д рогобича та площі Незалежнос ті у місті Трускавець.

Так, на виконання пункту 2 рі шення Трускавецької міської ради від 14 квітня 2011 року № 114 Вик онавчий комітет Трускавецьк ої міської ради своїм рішенн ям від 19 травня 2011 року № 182 затве рдив Положення «Про порядок проведення конкурсу на право оренди тимчасової споруди д ля здійснення підприємницьк ої діяльності в комплексі ти мчасових споруд по бульвару Юрія Дрогобича та площі Неза лежності у місті Трускавець» .

Відповідно до вказаного по ложення проведення конкурсу на право оренди тимчасової с поруди для здійснення підпри ємницької діяльності має на меті впорядкування підприєм ницької діяльності в централ ьній частині міста-курорту Т рускавець, а саме: приведення її у відповідність до Закону України «Про природно-запов ідний фонд України», Закону У країни «Про курорти» та на ви конання рішення Трускавецьк ої міської ради від 24 березня 2011 року № 80 «Про забезпечення в иконання чинного законодавс тва щодо господарської діяль ності в курортному парку», як им міська рада заборонила бу дь-яку господарську діяльніс ть в парку - пам' ятці садово-п аркового мистецтва місцевог о значення (курортному парку ) та в межах І-санітарної зони охорони мінеральних джерел з 01.05.2011 року.

28 квітня 2011 року комунальне підприємство «Парк «Курортн ий»подало всі документи, нео бхідні для прийняття рішення міською радою про розміщенн я групи тимчасових споруд дл я здійснення підприємницько ї діяльності та укладення до говорів особистого строково го сервітуту.

Однак, до цього часу рішенн я міською радою щодо розміще ння тимчасових споруд для зд ійснення підприємницької ді яльності не прийняте, що в сво ю чергу зумовлює неможливіст ь забезпечити місця для здій снення підприємницької діял ьності особам, яким забороне но здійснювати діяльність в межах І санітарної зони охор они джерел в курортному парк у.

Статтею 1 Закону України «Пр о дозвільну систему в сфері г осподарської діяльності»пе редбачено принцип мовчазної згоди, згідно з яким суб'єкт господарювання набуває пра во на провадження певних д ій щодо здійснення господар ської діяльності або видів господарської діяльності без отримання відповідног о документа дозвільного хар актеру, за умови якщо суб 'єктом господарювання або уповноваженою ним особою п одано в установленому порядк у заяву та документи в повном у обсязі, але у встановлени й законом строк документ до звільного характеру або рі шення про відмову у його вида чі не видано або не направлен о.

Статтею 4-1 вищенаведеного Закону встановлено, що разі якщо у встановлений законо м строк суб'єкту господарю вання не видано або не напра влено документ дозвільного х арактеру або рішення про від мову у його видачі, то через д есять робочих днів з дня закі нчення встановленого строку для видачі або відмови у вид ачі документа дозвільного характеру суб'єкт господа рювання має право провадит и певні дії щодо здійснення господарської діяльності аб о видів господарської діяльн ості. Копія заяви (опису прий нятих документів) з відмітк ою про дату їх прийняття є підтвердженням подачі за яви та документів державн ому адміністратору або дозві льному органу. Днем видачі д окумента дозвільного хара ктеру вважається останній д ень строку розгляду заяви дозвільним органом, перед баченого законом.

Пунктом 10 Постанови Кабінет у Міністрів України від 26 серп ня 2009 року № 982 «Про затвердженн я Порядку розміщення малих а рхітектурних форм для здійсн ення підприємницької діяльн ості»передбачено, що міська рада протягом місяця після реєстрації документів при ймає рішення щодо розміщен ня малої архітектурної форм и та/або укладення договор у особистого строкового сер вітуту.

У разі коли рішення щодо роз міщення малої архітектурної форми не прийняте протягом м ісяця після подання суб'єкто м господарювання визначених уповноваженим представнико м документів, вважається, що розміщення малої архітектур ної форми дозволяється за з аконодавчо встановленим пр инципом "мовчазної згоди".

За таких умов вважається, що Трускавецька міська рада за принципом мовчазної згоди п огодила Комунальному підпри ємству «Парк «Курортний»роз міщення групи тимчасових спо руд для здійснення підприєм ницької діяльності.

Зважаючи на те, що у позивач а відсутні будь-які документ и, що посвідчують право на зем ельні ділянки по бульвару Ю. Д рогобича та на площі Незалеж ності міська рада зобов' яза на укласти з Позивачем догов ір особистого строкового сер вітуту в порядку, визначеном у законодавством.

Позивач звернувся з відпов ідною заявою з пропозицією у класти договір особистого ст рокового сервітуту та скеров ано підписаний Позивачем про ект договору особистого серв ітуту в 2-ох екземплярах.

Пунктом 3 статті 181 Господарс ького кодексу України встано влено, що сторона, яка одержал а проект договору, у разі згод и з його умовами оформляє дог овір і повертає один примірн ик договору другій стороні а бо надсилає відповідь на лис т, факсограму, тощо у двадцяти денний строк після одержання договору.

Відповідно до пункту 5 вищез азначеної статті за наявност і заперечень щодо окремих ум ов договору, сторона, яка одер жала проект договору, склада є протокол розбіжностей, про що робиться застереження у д оговорі, та у двадцятиденний строк надсилає другій сторо ні два примірники протоколу розбіжностей разом із підпис аним договором.

Проте, жодного із перелічен их вище обов' язків відповід ач не виконав, жодної відпові ді (про укладення договору ор енди чи відмову в укладенні т акого договору) на заяву пози вача у передбачений строк не надав.

Однак, незважаючи на наведе не вище Трускавецька міська рада відмовила Позивачу в ук ладенні договору особистого строкового сервітуту у зв' язку із відсутністю рішення органу місцевого самоврядув ання про надання дозволу на р озміщення групи тимчасових с поруд для здійснення підприє мницької діяльності.

Нормою статті 20 Господарськ ого кодексу України передбач ено, що права та законні інтер еси суб' єктів господарюван ня захищаються, зокрема, шлях ом установлення, зміни і прип инення господарських правов ідносин.

У відповідності до частини 1 статті 187 Господарського код ексу України спори, що виника ють при укладанні господарсь ких договорів за державним з амовленням, або договорів, ук ладення яких є обов'язковим н а підставі закону та в інших в ипадках, встановлених законо м, розглядаються судом.

Відповідач у поясненнях на позов зазначає, що, виходячи з того, що рішенням Трускавець кої міської ради від 31 березня 2011 року № 98 затверджено Положе ння «Про порядок розміщення тимчасових споруд для провад ження підприємницької діяль ності в м. Трускавець»на підс таві постанови Кабінету Міні стрів України від 26 серпня 2009 р оку № 982 «Про затвердження Пор ядку розміщення малих архіте ктурних форм для провадження підприємницької діяльності ».

Керуючись прийнятим рішен ням, Позивач подав заяву щодо розміщення групи тимчасових споруд для здійснення підпр иємницької діяльності по бул ьвару Ю. Дрогобича та на площі Незалежності. Відповідно 14 кв ітня 2011 року Трускавецька міс ька рада прийняла рішення № 114 «Про попереднє погодження м ісця розташування групи тимч асових споруд для здійснення підприємницької діяльності », яким погодила місце розташ ування земельних ділянок КП «Парк «Курортний»площею 0,0670 г а та 0,0070 га по бульвару Ю. Дрогоб ича, площею 0, 0090 га на площі Неза лежності для розташування гр упи тимчасових споруд для зд ійснення підприємницької ді яльності. 28 квітня 2011 року кому нальне підприємство «Парк «К урортний»подало всі докумен ти, необхідні для прийняття р ішення міською радою про роз міщення групи тимчасових спо руд для здійснення підприємн ицької діяльності та укладен ня договорів особистого стро кового сервітуту.

Пунктом 10 Постанови Кабінет у Міністрів України від 26 серп ня 2009 року № 982 «Про затвердженн я Порядку розміщення малих а рхітектурних форм для здійсн ення підприємницької діяльн ості»передбачено, що міська рада протягом місяця після реєстрації документів при ймає рішення щодо розміщен ня малої архітектурної форм и та/або укладення договор у особистого строкового сер вітуту. Проте, такого рішення Трускавецька міська рада не прийняла.

Керуючись Законом України «Про дозвільну систему в сфе рі господарської діяльності »Позивач звернувся до Труска вецької міської ради з відпо відною заявою з пропозицією укласти договір особистого с трокового сервітуту та напра вив підписаний проект догов ору особистого сервітуту в 2-о х екземплярах. Оскільки, Трус кавецькою міською радою не б уло прийнято рішення щодо ро зміщення малої архітектурно ї форми, то відповідно не було укладено договір особистого строкового сервітуту.

Розглянувши матеріали спр ави, заслухавши пояснення пр едставників сторін, дослідив ши надані докази, суд дійшов в исновку, що позов слід задово лити повністю.

Відповідно до вимог пункт у 3 статті 181 Господарського ко дексу України встановлено, щ о сторона, яка одержала проек т договору, у разі згоди з його умовами оформляє договір і п овертає один примірник догов ору другій стороні або надси лає відповідь на лист, факсог раму, тощо у двадцятиденний с трок після одержання договор у. Відповідно до п. 5 зазначено ї статті за наявності запере чень щодо окремих умов догов ору, сторона, яка одержала про ект договору, складає проток ол розбіжностей, про що робит ься застереження у договорі, та у двадцятиденний строк на дсилає другій стороні два пр имірники протоколу розбіжно стей разом із підписаним дог овором.

Законом України «Про дозв ільну систему в сфері господ арської діяльності»передба чено принцип мовчазної згоди , згідно з яким суб'єкт госпо дарювання набуває право на провадження певних дій що до здійснення господарсько ї діяльності або видів го сподарської діяльності без отримання відповідного до кумента дозвільного характ еру, за умови якщо суб'єкт ом господарювання або упо вноваженою ним особою подан о в установленому порядку за яву та документи в повному об сязі, але у встановлений за коном строк документ дозвіл ьного характеру або рішенн я про відмову у його видачі н е видано або не направлено.

Керуючись рішенням Труска вецької міської ради від 31 бер езня 2011 року № 98 «Про затвердже ння Положення «Про порядок р озміщення тимчасових споруд для провадження підприємниц ької діяльності в м. Трускаве ць»14 квітня 2011 року Трускавець ка міська рада прийняла ріше ння № 114 «Про попереднє погодж ення місця розташування груп и тимчасових споруд для здій снення підприємницької діял ьності», яким погодила місце розташування земельних діля нок Комунального підприємст ва «Парк «Курортний»площею 0 ,0670 га та 0,0070 га по бульвару Ю. Дро гобича, площею 0, 0090 га на площі Н езалежності для розташуванн я групи тимчасових споруд дл я здійснення підприємницько ї діяльності.

Матеріали справи, зокрема з аява позивача від 28 квітня 2011 р оку підтверджують, що позива чем подано всі документи, нео бхідні для прийняття рішення міською радою про розміщенн я групи тимчасових споруд дл я здійснення підприємницько ї діяльності та укладення до говорів особистого строково го сервітуту. Судом також вст ановлено, що позивачем 06.07.2011 рок у подано заяву до Трускавець кої міської ради з пропозиці єю укласти договори строково го сервітуту та подано підпи сані Позивачем договори стро кового сервітуту на земельні ділянки: площею 0,0670 га та 0,0070 га п о бульвару Ю. Дрогобича, площе ю 0, 0090 га на площі Незалежності для розташування групи тимч асових споруд для здійснення підприємницької діяльності у двох екземплярах.

Заслухавши пояснення пред ставника відповідача, огляну вши та дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновків , що позов документально та но рмативно обґрунтований, відп овідачем не спростований, пі длягає до задоволення в повн ому обсязі.

Судові витрати покласти н а сторони пропорційно задов олених позовних вимог, відпо відно до статті 49 ГПК України.

Враховуючи наведене та кер уючись ст. ст. 20, 21, 22, 32, 33, 34, 36, 43, 44-49, 75, 82-85, 116 -118 ГПК України, господарський суд, -

ВИРІШИВ:

1. Позов задоволити повні стю.

2. Визнати укладеним договір особистого строкового серві тут земельною ділянкою площе ю 0,0670 га по бульвару Ю.Дрогобич а в редакції, яка підписана Ко мунальним підприємством «Па рк «Курортний» в наступній р едакції:

ДОГОВІР ОСОБИСТОГО СТ РОКОВОГО СЕРВІТУТУ №

місто Трускавець "____"


2011 року

Трускавецька міська рада, щ о у подальшому іменується "Вл асник земельної ділянки", в ос обі міського голови Козира Р услана Ярославовича, який ді є на підставі ст.42 Закону Укра їни «Про місцеве самоврядува ння в Україні», та Комунальне підприємство «Парк курортни й»в особі директора Вачка Ів ана Петрович, який діє на підс таві Статуту, подальшому іме нується «Сервітуарій», які п ри спільному згадуванні імен уються Сторонами, а окремо Ст орона, з метою встановлення о собистого строкового сервіт уту, керуючись ст. 402, 404 Цивільно го кодексу України, Постанов ою Кабінету Міністрів Україн и від 26 серпня 2009 року № 982 «Про за твердження Порядку розміщен ня малих архітектурних форм для провадження підприємниц ької діяльності», уклали цей Договір про наступне:

Стаття 1.

ПРЕДМЕТ ДОГОВОРУ

1.1. Предметом цього договор у є надання Власником земель ної ділянки на користь Серві туарія права користування зе мельною ділянкою площею 670 кв. м. по бульвару Ю. Дрогобича, б/н в м. Тр>екавець, шляхом наданн я останньому права розміщенн я групи тимчасової споруди д ля здійснення підприємницьк ої діяльності.

1.2.Власник земельної ділянк и розпоряджається землями те риторіальної громади на підс таві ст.12 Земельного кодексу У країни та п,12 Перехідних полож ень Земельного кодексу Украї ни

Стаття 2.

ОБСЯГ СЕРВІТУТНОГО ПРАВА

2.1. Передбачений даним дого вором сервітут встановлюєть ся на 3 роки.

2.2.Межі поширення сервітуту на земельну ділянку позначе ні на схем-плані прив'язки, яки й є невід'ємною частиною цьог о Договору.

Площа, на яку поширюється ді я сервітуту, складає 670 кв. м.

2.3. Встановлення сервіту ту не позбавляє будь-яку зі Сторін передбачених чинним законодавством Укр аїни прав на земельну ділянк у.

Стаття 3. ПРАВА ТА ОБОВ'ЯЗКИ С ТОРІН

3.1. Права та обов'язки Сервіту арія.

3.1.1. Сервітуарій зобов'язує ться не порушувати прав Вл асника на земельну ділян ку та відшкодовувати заподія ні сервітутним користування м збитки.

3.1.2. Сервітуарій зобов'язу ється користуватись серві тутним правом способом, н айменш обтяжливим для Власни ка земельної ділянки.

3.2. Права та обов'язки Власник а.

3.2.1. Власник має право вимага ти здійснення сервітутного п рава Сервітуарія у найменш о бтяжливий спосіб.

3.2.2.Власник зобов'язуються не чинити перешкод Сервітуарію у здійсненні сервітутного п рава.

Стаття 4.

ПЛАТА ЗА СЕРВІТУТНЕ КОРИСТ УВАННЯ

4.1. За сервітутне землекори стування Сервітуарій сплачу є плату в розмірі 28852,35 гри. врік.

4.2.Плата за сервітутне земле користування вноситься Серв ітуарієм відповідно до довід ки розрахунку плати за серві тутне землекористування, щом ісячно, рівними частинами на поточний рахунок власника з емлі: одержувач - УДК у м. Труск авець р/р №3321 1815700018, банк одержува ч - ГУДКУ у Львівській області , ЗКПО 23949669, МФО 825014, код платежу 13050500 -- до 30 числа місяця наступного за звітним.

4.3 Розмір плати за сервітутн е землекористування може змі нюватись в зв'язку з проведен ням щорічної індексації грош ової оцінки та внесення змін до діючого законодавства, і і нших нормативних документів , актів Трускавецької місько ї ради. При зміні розміру плат и за сервітутне землекористу вання Власник повідомляє Сер вітуарія про необхідність вн есення змін до діючого догов ору.

4.4. Внесення плати за серві тутне землекористування на майбутній період допускаєт ься на термін, не більше одно го року.

4.5.У разі визнання договору п ро сервітутне землекористув ання недійсним, одержана Вла сником плата за сервітутне з емлекористування за фактичн ий строк дії земельного серв ітуту не повертається.

Стаття 5.

ВІДШКОДУВАННЯ ЗБИТКІВ

5.1. Сервітуарій зобов'язуєт ься відшкодувати збитки, які заподіяні земельній ділянці, непередбаченими ц им договором діями по встано вленню чи здійсненню сервіту тного права.

5.2. Власник зобов'язуються відшкодувати заподіяні зі своєї вини збитки, що мали м ісце внаслідок неможливості здійснення Сервітуарієм сво їх прав за цим договором.

Стаття 6.

ІНШІ УМОВИ

6.1. Кожна зі сторін гарантує , що вона є правоздатною відно сно вчинення передбачених у договорі дій за законодавств ом України і має право на укла дення даного договору.

Стаття 7.

УМОВИ ЗМІНИ, ПРИПИНЕННЯ І РО ЗІРВАННЯ ДОГОВОРУ

7.1. Всі зміни і доповнення д о цього Договору мають юриди чну силу і є невід'ємною части ною цього Договору, якщо вони вчинені в письмовій формі і п ідписані належним чином упов новаженими представниками С торін.

7.2. Сторони домовляються:

а) зміна умов Договору можли ва за взаємною згодою сторін ;

б) Договір втрачає чинність у разі його припинення або ро зірвання.

7.3. Підставою припинення Дог овору є:

а) закінчення терміну на яки й було встановлено сервітутн е землекористування:

б) припинення підстав його в становлення .

7.4. Підставою розірвання Дог овору є:

а) взаємна згода сторін;

б) вимога однієї із сторін у випадку невиконання іншою с тороною обов'язків, передбач ених Договором:

в) припинення діяльності Се рвітуарія ;

г) не внесення плати за серв ітутне землекористування те рміном більше 6 місяців підря д:

д) рішення суду про скасуван ня сервітутного землекорист ування

Стаття 8.

ПРИКІНЦЕВІ ПОЛОЖЕННЯ

8.1. Даний договір укладений сторонами українською мовою у двох примірниках, по одному для кожної зі сторін. Кожен з примірників має однакову юри дичну силу.

8.2. Після підписання сторона ми даний договір підлягає об ов'язковій реєстрації.

8.3. Будь-який спір, що виникає з цього Договору або у зв'язкх з ним. підлягає передачі на р озгляд і остаточне вирішення до Господарського суду Укра їни.

Стаття 9.

ЮРИДИЧНІ АДРЕСИ СТОРІН:

Власник Сервітуарій

Трускавецька міська рада КП «Парк курортний »

82200, Львівська область, м. Тру скавець, 82200, Ль вівська обл. м. Трускавець,

вул. Бориславська, 2 вул. Бориславсь ка 1

3. Визнати укладеним договір особистого строково го сервітут земельною ділянк ою площею 0,0070 га по бульвару Ю.Д рогобича в редакції, яка підп исана Комунальним підприємс твом «Парк «Курортний»в наст упній редакції:

ДОГОВІР ОСОБИСТОГО СТ РОКОВОГО СЕРВІТУТУ №

місто Трускавець "____"


2011 року

Трускавецька міська рада, щ о у подальшому іменується "Вл асник земельної ділянки", в ос обі міського голови Козира Р услана Ярославовича, який ді є на підставі ст.42 Закону Укра їни «Про місцеве самоврядува ння в Україні», та Комунальне підприємство «Парк курортни й»в особі директора Вачка Ів ана Петрович, який діє на підс таві Статуту, подальшому іме нується «Сервітуарій», які п ри спільному згадуванні імен уються Сторонами, а окремо Ст орона, з метою встановлення о собистого строкового сервіт уту, керуючись ст. 402, 404 Цивільно го кодексу України, Постанов ою Кабінету Міністрів Україн и від 26 серпня 2009 року № 982 «Про за твердження Порядку розміщен ня малих архітектурних форм для провадження підприємниц ької діяльності», уклали цей Договір про наступне:

Стаття 1.

ПРЕДМЕТ ДОГОВОРУ

1.1. Предметом цього договор у є надання Власником земель ної ділянки на користь Серві туарія права користування зе мельною ділянкою площею 70 кв. м. по бульвару Ю. Дрогобича, б/н в м. Трускавець, шляхом наданн я останньому права розміщенн я групи тимчасової споруди д ля здійснення підприємницьк ої діяльності.

1.2.Власник земельної ділянк и розпоряджається землями те риторіальної громади на підс таві ст.12 Земельного кодексу У країни та п,12 Перехідних полож ень Земельного кодексу Украї ни

Стаття 2.

ОБСЯГ СЕРВІТУТНОГО ПРАВА

2.1. Передбачений даним дого вором сервітут встановлюєть ся на 3 роки.

2.2.Межі поширення сервітуту на земельну ділянку позначе ні на схем-плані прив'язки, яки й є невід*ємною частиною цьог о Договору.

Площа, на яку поширюється ді я сервітуту, складає 70 кв. м.

2.3. Встановлення сервіту ту не позбавляє будь-яку зі Сторін передбачених чинним законодавством Укр аїни прав на земельну ділянк у.

Стаття 3.

ПРАВА ТА ОБОВ'ЯЗКИ СТОРІН

3.1. Права та обов'язки Сервіт уарія.

3.1.1. Сервітуарій зобов'язуєт ься не порушувати прав Вла сника на земельну ділянк у та відшкодовувати заподіян і сервітутним користуванням збитки.

3.1.2. Сервітуарій зобов'язу ється користуватись серві тутним правом способом, н айменш обтяжливим для Власни ка земельної ділянки.

3.2. Права та обов'язки Власник а.

3.2.1. Власник має право вимага ти здійснення сервітутного п рава Сервітуарія у найменш о бтяжливий спосіб.

3.2.2.Власник зобов'язуються не чинити перешкод Сервітуарію у здійсненні сервітутного п рава.

Стаття 4.

ПЛАТА ЗА СЕРВІТУТНЕ КОРИСТ УВАННЯ

4.1. За сервітутне землекори стування Сервітуарій сплачу є плату в розмірі 3014,42 гри. врік.

4.2.Плата за сервітутне земле користування вноситься Серв ітуарієм відповідно до довід ки розрахунку плати за серві тутне землекористування, щом ісячно, рівними частинами на поточний рахунок власника з емлі: одержувач - УДК у м. Труск авець р/р №33211815700018, банк одержува ч - ГУДКУ у Львівській області , ЗКПО 23949669, МФО 825014, код платежу 13050500 - до 30 числа місяця наступного за звітним.

4.3 Розмір плати за сервітутн е землекористування може змі нюватись в зв'язку з проведен ням щорічної індексації грош ової оцінки та внесення змін до діючого законодавства, і і нших нормативних документів , актів Трускавецької місько ї ради. При зміні розміру плат и за сервітутне землекористу вання Власник повідомляє Сер вітуарія про необхідність вн есення змін до діючого догов ору.

4.4. Внесення плати за серві тутне землекористування на майбутній період допускаєт ься на термін, не більше одног о року.

4.5.У разі визнання договору п ро сервітутне землекористув ання недійсним, одержана Вла сником плата за сервітутне з емлекористування за фактичн ий строк дії земельного серв ітуту не повертається.

Стаття 5.

ВІДШКОДУВАННЯ ЗБИТКІВ

5.1. Сервітуарій зобов'яз ується відшкодувати збит ки, які заподіяні земель ній ділянці, непередбаченим и цим договором діями по вста новленню чи здійсненню серві тутного права.

5.2. Власник зобов'язуються відшкодувати заподіяні зі с воєї вини збитки, що мали мі сце внаслідок неможливості з дійснення Сервітуарієм свої х прав за цим договором.

Стаття 6.

ІНШІ УМОВИ

6.1. Кожна зі сторін гарантує , що вона є правоздатною відно сно вчинення передбачених у договорі дій за законодавств ом України і має право на укла дення даного договору.

Стаття 7.

УМОВИ ЗМІНИ, ПРИПИНЕННЯ І РО ЗІРВАННЯ ДОГОВОРУ

7.1. Всі зміни і доповнення д о цього Договору мають юриди чну силу і є невід'ємною части ною цього Договору, якщо вони вчинені в письмовій формі і п ідписані належним чином упов новаженими представниками С торін.

7.2. Сторони домовляються:

а) зміна умов Договору можли ва за взаємною згодою сторін ;

б) Договір втрачає чинність у разі його припинення або ро зірвання.

7.3. Підставою припинення Дог овору є:

а) закінчення терміну на яки й було встановлено сервітутн е землекористування:

б) припинення підстав його в становлення .

7.4. Підставою розірвання Дог овору є:

а) взаємна згода сторін;

б) вимога однієї із сторін у випадку невиконання іншою с тороною обов'язків, передбач ених Договором:

в) припинення діяльності Се рвітуарія ;

г) не внесення плати за серв ітутне землекористування те рміном більше 6 місяців підря д:

д) рішення суду про скасуван ня сервітутного землекорист ування

Стаття 8.

ПРИКІНЦЕВІ ПОЛОЖЕННЯ

8.1. Даний договір укладений сторонами українською мовою у двох примірниках, по одному для кожної зі сторін. Кожен з примірників має однакову юри дичну силу.

8.2. Після підписання сторона ми даний договір підлягає об ов'язковій реєстрації.

8.3. Будь-який спір, що виникає з цього Договору або у зв'язкч з ним. підлягає передачі на р озгляд і остаточне вирішення до Господарського суду Укра їни.

Стаття 9.

ЮРИДИЧНІ АДРЕСИ СТОРІН:

Власник Сервітуарій

Трускавецька міська рада КП «Парк курортний »

82200, Львівська область, м. Тру скавець, 82200, Ль вівська обл. м. Трускавець,

вул. Бориславська, 2 вул. Бориславсь ка 1

4. Визнати укладеним договір особистого строково го сервітут земельною ділянк ою площею 0,0090 га на площі Незал ежності в редакції, яка підпи сана Комунальним підприємст вом «Парк «Курортний»в насту пній редакції:

ДОГОВІР ОСОБИСТОГО СТ РОКОВОГО СЕРВІТУТУ №

місто Трускавець "____"


2011 року

Трускавецька міська рада, щ о у подальшому іменується "Вл асник земельної ділянки", в ос обі міського голови Козира Р услана Ярославовича, який ді є на підставі ст.42 Закону Укра їни «Про місцеве самоврядува ння в Україні», та Комунальне підприємство «Парк курортни й»в особі директора Вачка Ів ана Петрович, який діє на підс таві Статуту, подальшому іме нується «Сервітуарій», які п ри спільному згадуванні імен уються Сторонами, а окремо Ст орона, з метою встановлення о собистого строкового сервіт уту, керуючись ст. 402, 404 Цивільно го кодексу України, Постанов ою Кабінету Міністрів Україн и від 26 серпня 2009 року № 982 «Про за твердження Порядку розміщен ня малих архітектурних форм для провадження підприємниц ької діяльності», уклали цей Договір про наступне:

Стаття 1.

ПРЕДМЕТ ДОГОВОРУ

1.1. Предметом цього договор у є надання Власником земель ної ділянки на користь Серві туарія права користування зе мельною ділянкою площею 90 кв. м. на майдані Незалежності, б/н в м. Трускавець, шляхом наданн я останньому права розміщенн я групи тимчасової споруди д ля здійснення підприємницьк ої діяльності.

1.2.Власник земельної ділянк и розпоряджається землями те риторіальної громади на підс таві ст.12 Земельного кодексу У країни та п. 12 Перехідних поло жень Земельного кодексу Укра їни

Стаття 2.

ОБСЯГ СЕРВІТУТНОГО ПРАВА

2.1. Передбачений даним дого вором сервітут встановлюєть ся на 3 роки.

2.2.Межі поширення сервітуту на земельну ділянку позначе ні на схем-плані прив'язки, яки й є невід'ємною частиною цьог о Договору.

Площа, на яку поширюється ді я сервітуту, складає 90 кв. м.

2.3. Встановлення сервіту ту не позбавляє будь-яку зі Сторін передбачених чинним законодавством Укр аїни прав на земельну ділянк у.

Стаття 3.

ПРАВА ТА ОБОВ'ЯЗКИ СТОРІН

3.1. Права та обов'язки Сервіт уарія.

3.1.1. Сервітуарій зобов'язує ться не порушувати прав Вл асника на земельну ділян ку та відшкодовувати заподія ні сервітутним користування м збитки.

3.1.2. Сервітуарій зобов'язу ється користуватись серві тутним правом способом, н айменш обтяжливим для Власни ка земельної ділянки.

3.2. Права та обов'язки Власник а.

3.2.1. Власник має право вимага ти здійснення сервітутного п рава Сервітуарія у найменш о бтяжливий спосіб.

3.2.2.Власник зобов'язуються не чинити перешкод Сервітуарію у здійсненні сервітутного п рава.

Стаття 4.

ПЛАТА ЗА СЕРВІТУТНЕ КОРИСТ УВАННЯ

4.1. За сервітутне землекори стування Сервітуарій сплачу є плату в розмірі 3875,69 грн. в рік.

4.2.Плата за сервітутне земле користування вноситься Серв ітуарієм відповідно до довід ки розрахунку плати за серві тутне землекористування, щом ісячно, рівними частинами на поточний рахунок власника з емлі: одержувач - УДК у м. Труск авець р/р №3321 1815700018, банк одержува ч - ГУДКУ у Львівській області , ЗКПО 23949669, МФО 825014, код платежу 13050500 - до 30 числа місяця наступного за звітним.

4.3 Розмір плати за сервітутн е землекористування може змі нюватись в зв'язку з проведен ням щорічної індексації грош ової оцінки та внесення змін до діючого законодавства, і і нших нормативних документів , актів Трускавецької місько ї ради. При зміні розміру плат и за сервітутне землекористу вання Власник повідомляє Сер вітуарія про необхідність вн есення змін до діючого догов ору.

4.4. Внесення плати за серві тутне землекористування на майбутній період допускаєт ься на термін, не більше одно го року.

4.5.У разі визнання договору п ро сервітутне землекористув ання недійсним, одержана Вла сником плата за сервітутне з емлекористування за фактичн ий строк дії земельного серв ітуту не повертається.

Стаття 5.

ВІДШКОДУВАННЯ ЗБИТКІВ

5.1. Сервітуарій зобов'яз ується відшкодувати збит ки, які заподіяні земель ній ділянці, непередбаченим и цим договором діями по вста новленню чи здійсненню серві тлтного права.

5.2. Власник зобов'язуються відшкодувати заподіяні зі своєї вини збитки, що мали місце внаслідок неможливос ті здійснення Сервітуарієм с воїх прав за цим договором.

Стаття 6.

ІНШІ УМОВИ

6.1. Кожна зі сторін гарантує , що вона є правоздатною відно сно вчинення передбачених у договорі дій за законодавств ом України і має право на укла дення даного договору.

Стаття 7.

УМОВИ ЗМІНИ, ПРИПИНЕННЯ І РО ЗІРВАННЯ ДОГОВОРУ

7.1. Всі зміни і доповнення д о цього Договору мають юриди чну сил\ і є невід'ємною части ною цього Договору, якщо вони вчинені в письмовій формі і п ідписані належним чином упов новаженими представниками С торін.

7.2. Сторони домовляються:

а) зміна умов Договору можли ва за взаємною згодою сторін ;

б) Договір втрачає чинність у разі його припинення або ро зірвання.

7.3. Підставою припинення Дог овору є:

а) закінчення терміну на яки й було встановлено сервітутн е землекористування:

б) припинення підстав його в становлення .

7.4. Підставою розірвання Дог овору є:

а) взаємна згода сторін;

б) вимога однієї із сторін у випадку невиконання іншою с тороною обов'язків, передбач ених Договором:

в) припинення діяльності Се рвітуарія ;

г) не внесення плати за серв ітутне землекористування те рміном більше 6 місяців підря д:

д) рішення суду про скасуван ня сервітутного землекорист ування

Стаття 8.

ПРИКІНЦЕВІ ПОЛОЖЕННЯ

8.1. Даний договір укладений сторонами українською мовою у двох примірниках, по одному для кожної зі сторін. Кожен з примірників має однакову юри дичну силу.

8.2. Після підписання сторона ми даний договір підлягає об ов'язковій реєстрації.

8.3. Будь-який спір, що виникає з цього Договору або у зв'язку з ним. підлягає передачі на ро згляд і остаточне вирішення до Господарського суду Украї ни.

Стаття 9.

ЮРИДИЧНІ АДРЕСИ СТОРІН:

Власник Сервітуарій

Трускавецька міська рада КП «Парк курортний »

82200, Львівська область, м. Тру скавець, 82200, Ль вівська обл. м. Трускавець,

вул. Бориславська, 2 вул. Бориславсь ка 1

Договори вважаються ук ладеними з дня набрання ріше ння законної сили, відповідн о до пункту 5 статті 188 ГК Україн и.

Суддя Козак І.Б.

24.10.2011 року оголошено вступну і резолютивну частин и рішення.

Мотивувальна частина ріше ння складена, оформлена і під писана відповідно до статті 84 ГПК України.

Рішення може бути оскарж ено в порядку та строки встан овлені статтями 91-93 ГПК Україн и. Рішення набирає законної с или відповідно до статті 85 ГПК України - після закінчення десятиденного строку з дня п ідписання рішення, оформлено го відповідно до статті 84 ГПК України.

Дата ухвалення рішення24.10.2011
Оприлюднено09.11.2011
Номер документу18975153
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання права на ук ладення договорів та стягнен ня судових витрат

Судовий реєстр по справі —5015/5556/11

Рішення від 24.10.2011

Господарське

Господарський суд Львівської області

Козак І.Б.

Ухвала від 13.10.2011

Господарське

Господарський суд Львівської області

Козак І.Б.

Ухвала від 29.09.2011

Господарське

Господарський суд Львівської області

Козак І.Б.

Ухвала від 26.09.2011

Господарське

Господарський суд Львівської області

Козак І.Б.

Ухвала від 26.09.2011

Господарське

Господарський суд Львівської області

Козак І.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні