Ухвала
від 28.09.2011 по справі 3/174
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕ НСЬКОЇ ОБЛАСТІ

33023 , м. Рівне, вул. Яворницьк ого, 59

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

РІШЕННЯ

"28" вересня 2011 р. Справа № 3/174

За позовом Публічного акціонерного товариства «Ук рсоцбанк»в особі Львівської обласної філії ПАТ «Укрсоцб анк»

до відповідача Товар иства з обмеженою відповідал ьністю-фірма «РВК»

третя особа, яка не заявля є самостійних вимог на предм ет спору на стороні відповід ача

Товариство з обмеженою ві дповідальністю «Торговий ді м «Котнар»

про стягнення заборгован ості шляхом звернення стягне ння на заставлене майно в сум і 7421584 грн. 85 коп.

Суддя Мамченко Ю. А.

Представники:

від позивача: представник ОСОБА_1. (довіреність №02-04/683 в ід 10.12.2009 року);

від відповідача: представн ик не з'явився;

від третьої особи: предс тавник не з'явився.

Статті 20, 22, 91, 107 Господарсько го процесуального кодексу Ук раїни роз'яснені.

Відводи з підстав, передба чених статтею 20 ГПК України, в ідсутні.

Протокол судового засідан ня складено відповідно до ст атті 811 ГПК України.

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Публічне акціонерне товариство «Укрсоцбанк»зве рнулось до господарського су ду Рівненської області з поз овною заявою, у якій просить суд звернути стягнення на за ставлене, згідно іпотечного договору від 01.06.2006 року за реєст ровим №1852 майно Товариства з о бмеженою відповідальністю-ф ірма «РВК», а саме нерухоме м айно: нежитлові приміщення (л іт А-2) площею 2688,8 кв.м., що знаход иться за адресою: м.Рівне, вул. Ак.Грушевського, 2а, для задов олення грошових вимог ПАТ «У крсоцбанк»в особі Львівсько ї обласної філії за договоро м про надання кредитної відн овлювальної лінії №04406 від 01.06.2006 року в сумі 7421584 грн. 85 коп., з яких : сума кредиту в розмірі 6500000,00 гр н.; несплачені відсотки за ко ристування кредитними кошта ми в розмірі 840666,66 грн.; пеня за не своєчасне повернення кредит у за період з 14.07.2009 року по 13.07.2010 ро ку в сумі 63059 грн. 03 коп.; пеня за н есвоєчасну сплату відсотків з 13.07.2010 року по 06.10.2010 року в сумі 17859 грн. 16 коп..

У судовому засіданні представник позивача підтри мав вимоги викладені у позов ній заяві у повному обсязі, пр осить суд задоволити позов.

Відповідач у судове з асідання не з' явився, про ча с і місце розгляду справи пов ідомлений належним чином, що стверджується наявним у мат еріалах справи повідомлення м про вручення поштового від правлення №3300107695197.

26.09.2011 року від відпові дача через канцелярію суду н адійшло клопотання про відкл адення розгляду справи на ін шу дату в зв'язку із перебуван ням повноважного представни ка 28.09.2011 року у відрядженні до м .Київ, та неможливістю забезп ечити його явку у дане судове засідання. Слід зазначити, що законом не обмежено предста вництво інтересів юридичних осіб у судах виключно одним п редставником. У випадку немо жливості участі будь-якого п редставника у судовому засід анні, сторона у справі не позб авлена права подавати свої в имоги і заперечення в письмо вому вигляді. За таких обстав ин, клопотання відповідача в ідхиляється судом. Представн ик позивача в судовому засід анні заперечив проти відклад ення розгляду справи.

Представник третьої особи у судове засідання не з'явивс я, про час та місце розгляду сп рави повідомлений належним ч ином, що стверджується підпи сом повноважного представни ка у протоколі судового засі дання від 13.09.2011 року.

За таких обставин, ке руючись ст.75 ГПК України, суд в важає за можливе розглянути справу та вирішити спір без у часті відповідача та третьої особи за наявними у справі ма теріалами.

Заслухавши у відкрит ому судовому засіданні поясн ення представника позивача, вивчивши подані сторонами пи сьмові докази, оцінивши їх за своїм внутрішнім переконанн ям, що ґрунтується на всебічн ому, повному і об'єктивному ро згляді у судовому процесі вс іх обставин справи в їх сукуп ності, місцевий господарськи й суд прийшов до висновку, що п озов підлягає задоволенню.

При винесенні рішенн я суд

ВСТАНОВИВ:

01.06.2006 року між Акціонер но-комерційним банком соціал ьного розвитку «Укрсоцбанк» правонаступником, якого є Пу блічне акціонерне товариств о «Укрсоцбанк»(далі - Кредито р) та Товариством з обмеженою відповідальністю «Торговий дім Котнар»(далі - Позичальни к) укладено Договір про надан ня відновлювальної кредитно ї лінії №04406 (далі - Договір).

Відповідно до п.1.1. Дого вору Кредитор зобов'язується надати Позичальнику грошові кошти у тимчасове користува ння на умовах забезпеченості , повернення, строковості, пла тності та цільового характер у використання, надалі за тек стом - «Кредит».

Відповідно до п.1.1.1. Над ання Кредиту буде здійснюват ися окремими частинами, нада лі за текстом кожна частина о кремо «Транш», а у сукупності «Транші», з нарахуванням від сотків на рівні 16% річних, із що річним переглядом в залежнос ті від фінансового стану Поз ичальника, обсягу грошових п отоків, зміни вартості забез печення, та стягненням коміс ій відповідно до діючого тар ифного плану (додаток №1), нада лі за текстом тарифи, в рамках максимального ліміту заборг ованості в сумі 6500000,00 гривень з обов'язковим переглядом умов кредитування на наступний к алендарний рік та з погашенн ям заборгованості: 30 березня 2 009 року 2167000,00 грн., 30 квітня 2009 року 216 7000,00 грн., 28 травня 2009 року 2166000,00 грн. т а з кінцевим терміном поверн ення заборгованості за Креди том до 28.05.2009 року на умовах визн ачених цим Договором.

Відповідно до п.1.2. Кред ит надається Позичальнику на наступні цілі: поповнення об ігових коштів для ведення то ргівельної діяльності.

Факт надання кредиту підтверджується наявними у матеріалах справи копіями пл атіжних доручень №№1-36.

Позичальник зобов' я зання за Кредитним договором щодо повернення кредитних к оштів не виконав. Згідно з над аним позивачем розрахунком п рострочена заборгованість П озичальника перед позивачем за Кредитним договором на мо мент розгляду справи станови ть 6500000 грн. 00 коп..

Відповідно до п.2.5. Дого вору нарахування процентів з а користування Кредитом здій снюється у валюті наданого К редиту, щомісячно в останній робочий день поточного міся ця за період з останнього роб очого дня попереднього місяц я по день, що передує останньо му робочому дню поточного мі сяця, а також в день поверненн я заборгованості за Кредитом в повній сумі.

Відповідно до п.2.4. Дого вору сплата процентів за кор истування Кредитом здійснює ться у валюті наданого Креди ту щомісячно не пізніше 5 (п'ят ого) числа місяця, наступного за місяцем, в якому нарахован і проценти, а також в день пове рнення заборгованості за Кре дитом в повній сумі на рахуно к, відкритий в РОФ АКБ «Укрсоц банк».

За погодженням Креди тора та Позичальника 30.03.2009 року було внесено зміни до Догово ру про надання відновлювальн ої кредитної лінії, шляхом ук ладення Додаткової угоди №4 д о нього, якою збільшено відсо ткову ставку за користування кредитом до 24 % річних.

На момент розгляду сп рави згідно з розрахунком, на даним позивачем, прострочена заборгованість відповідача по сплаті відсотків за корис тування кредитними коштами с тановить 840666 грн. 66 коп..

У відповідності до ст .11 Цивільного кодексу України та ст. 174 Господарського кодек су України договір є підстав ою для виникнення цивільних прав і обов'язків (господарсь ких зобов'язань).

Відповідно до ст.193 Гос подарського процесуального кодексу України суб'єкти гос подарювання та інші учасники господарських відносин пов инні виконувати господарськ і зобов'язання належним чино м відповідно до закону. До вик онання господарських догово рів застосовуються відповід ні положення Цивільного коде ксу України. Одностороння ві дмова від виконання зобов' я зань не допускається.

В силу ст.629 Цивільного кодексу України, договір є об ов'язковим до виконання стор онами.

Статтею 525 Цивільного Кодексу України встановлено , що одностороння відмова від зобов'язання або односторон ня зміна його умов не допуска ється, якщо інше не встановле но договором або законом.

Статтею 526 Цивільного Кодексу України передбачено , що зобов'язання має виконува тись належним чином відповід но до умов договору та вимог Ц ивільного Кодексу України, і нших актів цивільного законо давства, а за відсутності так их умов та вимог - відповідно д о звичаїв ділового обороту а бо інших вимог, що звичайно ст авляться.

До відносин за кредит ним договором застосовуютьс я положення параграфа 1 глави 71 Цивільного кодексу України , якщо інше не встановлено цим параграфом і не випливає із с уті кредитного договору.

Згідно статті 1046 Цивіл ьного кодексу України, за дог овором позики одна сторона (п озикодавець) передає у власн ість другій стороні (позичал ьникові) грошові кошти або ін ші речі, визначені родовими о знаками, а позичальник зобов 'язується повернути позикода вцеві таку ж суму грошових ко штів (суму позики) або таку ж к ількість речей того ж роду та такої ж якості.

Відповідно до ч.ч.1, 3 ст. 1049 Цивільного кодексу України , позичальник зобов'язаний по вернути позикодавцеві позик у у строк та в порядку, що вста новлені договором. Позика вв ажається повернутою в момент передання позикодавцеві реч ей, визначених родовими озна ками, або зарахуванням грошо вої суми, що позичалася, на йог о банківський рахунок.

Відповідно до статті 1054 Цивільного кодексу Україн и, банк або інша фінансова уст анова (кредитодавець) зобов'я зується надати грошові кошти (кредит) позичальникові у роз мірі та на умовах, встановлен их договором, а позичальник з обов'язується повернути кред ит та сплатити проценти.

Відповідно до ч.2 ст.1050 Ц К України, якщо договором вст ановлений обов'язок позичаль ника повернути позику частин ами (з розстроченням), то в раз і прострочення повернення че ргової частини позикодавець має право вимагати достроко вого повернення частини пози ки, що залишилися, та сплати пр оцентів.

Відповідно до частин и 1 статті 1048 ЦК України позикод авець має право на одержання від позичальника процентів від суми позики, якщо інше не в становлено договором або зак оном. Розмір і порядок одержа ння процентів встановлюютьс я договором. Якщо договором н е встановлений розмір процен тів, їх розмір визначається н а рівні облікової ставки Нац іонального банку України.

З огляду на умови Дого вору строк повернення кредит у є таким, що настав. Позичальн ик доказів повернення кредит них коштів в розмірі 6500000 грн. 00 к оп. та сплати відсотків за кор истування кредитними коштам и в розмірі 840666 грн. 66 коп. не нада в, доводи позивача щодо наявн ості боргу, його розміру не сп ростував.

Відповідно до п.4.2. Дого вору в разі прострочення Поз ичальником строків сплати пр оцентів та комісій, визначен их цим Договором та Тарифами , а також прострочення строкі в повернення Кредиту, визнач ених п. п. 1.1.1., 2.4., 2.14.3., 3.2.5., 4.4., 5.4. цього До говору, Позичальник сплачує Кредитору пеню в розмірі 1 (Оди н) процент, в національній вал юті України, від несвоєчасно сплаченої суми за кожний ден ь прострочення, але не більше подвійної облікової ставки НБУ, що діяла у період невикон ання зобов'язань за цим Догов ором.

Позивачем на суму заб оргованості по несвоєчасно о плаченому кредиту за період з 14.07.2009 року по 13.07.2010 року нарахова но пеню в розмірі 63059 грн. 03 коп. т а на суму заборгованості по н есвоєчасно сплачених відсот ках за період з 06.10.2009 року по 13.07.2010 року нараховано пеню в розмі рі 17859 грн. 16 коп., що в загальному становить 80918 грн. 19 коп., Розрах унок пені перевірено судом т а визнано вірним.

Статтею 610 Цивільного кодексу України передбачено , що порушенням зобов'язання є його невиконання або викона ння з порушенням умов, визнач ених змістом зобов'язання (не належне виконання).

Відповідно до частин и 2 статті 193 ГК України порушен ня зобов' язань є підставою для застосування господарсь ких санкцій, передбачених ци м Кодексом, іншими законами а бо договором.

Згідно з частиною 1 ста тті 612 ЦК України боржник вваж ається таким, що прострочив, я кщо він не приступив до викон ання зобов'язання або не вико нав його у строк, встановлени й договором або законом.

Пунктом 2 частини 1 ста тті 611 ЦК України передбачено, що у разі порушення зобов'яза ння настають правові наслідк и, встановлені договором або законом, зокрема, зміна умов з обов' язання, сплата неустой ки (пені, штрафу).

Статтею 216 Господарськ ого кодексу України передбач ено, що учасники господарськ их відносин несуть господарс ько-правову відповідальніст ь за правопорушення у сфері г осподарювання шляхом застос ування до правопорушників го сподарських санкцій на підст авах і в порядку, передбачени х цим Кодексом, іншими закона ми та договором.

Відповідно до ч.1 ст.230 Г осподарського кодексу Украї ни, штрафними санкціями у цьо му Кодексі визнаються господ арські санкції у вигляді гро шової суми (неустойка, штраф, п еня), яку учасник господарськ их відносин зобов' язаний сп латити у разі порушення ним п равил здійснення господарсь кої діяльності, невиконання або неналежного виконання го сподарського зобов' язання .

В силу ст.546 Цивільного кодексу України виконання з обов' язання може забезпечу ватися, зокрема неустойкою (ш трафом, пенею), якою, з огляду н а положення ст. 549 Цивільного к одексу України, є грошова сум а або інше майно, які боржник п овинен передати кредиторові у разі порушення боржником з обов' язання. При цьому, пене ю є неустойка, що обчислюєтьс я у відсотках від суми несвоє часного виконання грошового зобов' язання за кожен день прострочення виконання.

Відповідно до ч.6 ст.231 Г осподарського кодексу Украї ни штрафні санкції за поруше ння грошових зобов' язань вс тановлюються у відсотках, ро змір яких визначається облік овою ставкою НБУ, за увесь час користування чужими коштами , якщо інший розмір відсотків не передбачено законом або д оговором.

Відповідно до статті 549 Цивільного кодексу України неустойкою (штрафом, пенею) є грошова сума або інше майно, я кі боржник повинен передати кредиторові у разі порушення боржником зобов'язання. Пене ю є неустойка, що обчислюєтьс я у відсотках від суми несвоє часно виконаного грошового з обов'язання за кожен день про строчення виконання.

У зв'язку із невиконан ням своїх зобов'язань, позива чем направлено Позичальнику вимогу №08.4-05/093 від 23.03.2010 року про с плату заборгованості, яку ос таннім залишено без відповід і та задоволення.

Відповідно до п.1.3. в яко сті забезпечення Позичальни ком виконання своїх зобов'яз ань, щодо повернення Кредиту , сплати нарахованих процент ів, комісій/можливих штрафни х санкцій, а також інших витра т на здійснення забезпеченої заставою вимоги Кредитор ук ладає з (відповідно до п.1.3.1. Дог овору) ТОВ фірмою «РВК»Іпоте чний договір №04406/1 від 01.06.2006 року з аставною вартістю 10862752,00 грн..

В забезпечення викон ання зобов'язань по вищезгад аному Договору, 01.06.2006 року між Б анком та ТОВ фірмою «РВК»(Дал і - Іпотекодавець) був укладен ий Іпотечний договір, посвід чений за реєстровим №1852.

Відповідно до п.1.1. Дого вору іпотеки Іпотекодавець п ередає в іпотеку Іпотекодерж ателю у якості забезпечення виконання Позичальниками ос новних зобов'язань, наступне нерухоме майно: нежитлові пр иміщення (літ. А-2), загальною пл ощею 2688,8 кв.м., відповідно до тех нічного паспорту Рівненсько го міського бюро технічної і нвентаризації №45390 (III) з останні ми змінами до паспорту, внесе ними 24.03.2006 року при поточній ін вентаризації, вартістю за по годженням Сторін 10862752,00 ( Десять мільйонів вісімсот шістдеся т дві тисячі сімсот п'ятдесят дві) грн., що знаходиться за ад ресою: Україна, м.Рівне, вул.Ак адеміка Грушевського, 2а та на лежить Іпотекодавцю на праві приватної власності на підс таві рішення Господарського суду Рівненської області по справі №14/33 від 28.02.2006 року, право в ласності на яку зареєстрован е згідно з витягом про реєстр ацію права власності на неру хоме майно №10209438 від 27.03.2006 року Ко мунальним підприємством «Рі вненське міське бюро технічн ої інвентаризації» за реєстр аційним №14271599, за номером запис у 255-1922, в книзі 13 (надалі за тексто м - «Предмет іпотеки»). Предмет іпотеки розташовано: частко во на орендованій земельній ділянці площею 2960,0 кв.м., надано ї для реконструкції та обслу говування частини приміщенн я під магазин продовольчих т оварів відповідно до договор у оренди земельної ділянки № б/н від 14.08.2003 року який укладено Іпотекодавцем з Рівненською міською радою терміном орен ди на 10 років та, частково, на зе мельній ділянці площею 0,3647 га ( земельна ділянка №2 ), яка знах одиться у Іпотекодавця на пр аві постійного користування , згідно Державного акту на пр аво постійного користування землею серії РВ 00232 від 19.07.1999 року , виданого Рівненською міськ ою радою, наданої для обслуго вування виробничих приміщен ь за адресою м.Рівне, вул.Груше вського, 2а.

Відповідно до п.1.2. варт ість Предмету іпотеки за зго дою сторін 10862752,00 грн..

Відповідно до підпун кту 2.4.3. Договору Іпотекодавец ь має право, а саме у разі неви конання або неналежного Іпот екодавцем Основного зобов' язання, задовольнити свої за безпечені іпотекою вимоги шл яхом звернення стягнення на предмет іпотеки.

Відповідно до п.2.4.4. Іпотечн ого договору у разі не викона ння Іпотекодавцем хоча б одн ого із своїх обов' язків, вст ановлених згідно з п.п. 2.1.1.-2.1.10. ць ого Договору, вимагати достр окового виконання Іпотекода вцем основного зобов' язанн я, а у разі його невиконання - з адовольнити свої забезпечен і іпотекою вимоги шляхом зве рнення стягнення на предмет іпотеки.

Відповідно до п.4.1. Іпотечног о договору у разі невиконанн я або неналежного виконання Іпотекодавцем Основного зоб ов' язання, Іпотекодержател ь має право задовольнити сво ї забезпечені іпотекою вимог и шляхом звернення стягнення на предмет іпотеки.

Невиконання Позичальником зобов'язання за кредитним до говором щодо повернення кред иту та своєчасної сплати нар ахованих за користування кре дитними коштами відсотків, я кі забезпечені іпотекою і є п редметом спору.

Відповідно до частини перш ої статті 1054 Цивільного кодек су України за кредитним дого вором банк або інша фінансов а установа (кредитодавець) зо бов'язується надати грошові кошти (кредит) позичальников і у розмірі та на умовах, вста новлених договором, а позича льник зобов'язується поверну ти кредит та сплатити процен ти.

Як вбачається з матеріалів справи, позичальник не викон ав зобов'язання перед банком за кредитним договором щодо повернення у встановлений д оговором строк отриманого кр едиту та сплати відсотків за користування кредитом.

Одним із видів забезпеченн я виконання зобов'язання є за става (ч.1 ст.546 ЦК України).

В силу застави кредитор (зас таводержатель) має право у ра зі невиконання боржником (за ставодавцем) зобов'язання, за безпеченого заставою, одержа ти задоволення за рахунок за ставленого майна переважно п еред іншими кредиторами цьог о боржника, якщо інше не встан овлено законом (право застав и) (ст. 572 ЦК України).

Окремим видом застави є іпо тека - застава нерухомого май на, що залишається у володінн і заставодавця або третьої о соби (ч.1 ст.575 ЦК України).

Правовідносини щодо іпоте ки врегульовані Законом Укра їни «Про іпотеку».

За визначеннями, наведеним и в ст.1 Закону України «Про іп отеку», іпотека - вид забезпеч ення виконання зобов'язання нерухомим майном, що залишає ться у володінні і користува нні іпотекодавця, згідно з як им іпотекодержатель має прав о в разі невиконання боржник ом забезпеченого іпотекою зо бов'язання одержати задоволе ння своїх вимог за рахунок пр едмета іпотеки переважно пер ед іншими кредиторами цього боржника у порядку, встановл еному цим Законом.

Відповідно до ч.1 ст.7 Закону У країни «Про іпотеку»за рахун ок предмета іпотеки іпотекод ержатель має право задовольн ити свою вимогу за основним з обов'язанням у повному обсяз і або в частині, встановлений іпотечним договором, що визн ачена на час виконання цієї в имоги, включаючи сплату проц ентів, неустойки, основної су ми боргу та будь-якого збільш ення цієї суми, яке було прямо передбачене умовами договор у, що обумовлює основне зобов 'язання.

У разі невиконання або нена лежного виконання боржником основного зобов'язання, іпот екодержатель вправі задовол ьнити свої вимоги за основни м зобов'язанням шляхом зверн ення стягнення на предмет іп отеки. Звернення стягнення н а предмет іпотеки здійснюєть ся на підставі рішення суду, в иконавчого напису нотаріуса або згідно з договором про за доволення вимог іпотекодерж ателя (ст.33 Закону України «Пр о іпотеку»).

За змістом ст.38 Закону Украї ни «Про іпотеку»рішення суду про задоволення вимог іпоте кодержателя (відповідне заст ереження в іпотечному догово рі) передбачає право іпотеко держателя на продаж предмета іпотеки будь-якій особі-поку пцеві, іпотекодержатель зобо в'язаний за 30 днів до укладенн я договору купівлі-продажу п исьмово повідомити іпотекод авця та всіх осіб, які мають за реєстровані у встановленому законом порядку права чи вим оги на предмет іпотеки, про св ій намір укласти цей договір . У разі невиконання цієї умов и іпотекодержатель несе відп овідальність перед такими ос обами за відшкодування.

Відповідно до ст.41 Закону Ук раїни «Про іпотеку»реалізац ія предмета іпотеки, на який з вертається стягнення за ріше нням суду або за виконавчим н аписом нотаріуса, проводитьс я, якщо інше не передбачено рі шенням суду, шляхом продажу н а прилюдних торгах у межах пр оцедури виконавчого провадж ення, передбаченої Законом У країни «Про виконавче провад ження», з дотриманням вимог ц ього Закону.

Пунктом 4.8 Іпотечного догов ору сторони передбачили, що у разі звернення стягнення на предмет іпотеки на підставі виконавчого напису нотаріус а, реалізація предмета іпоте ки здійснюється шляхом прода жу на прилюдних торгах у межа х процедури виконавчого пров адження.

Відповідно до п.8.5 Роз'яснень Вищого арбітражного суду Ук раїни №02-5/602 від 24.12.1999 року «Про де які питання практики вирішен ня спорів, пов'язаних із засто суванням Закону України «Про заставу»звернення стягненн я на заставлене майно є право м, а не обов' язком заставоде ржателя. Тому справи зі спорі в, пов'язаних з невиконанням б оржником (заставодавцем) заб езпеченого заставою зобов'яз ання (наприклад, за позовами п ро стягнення відповідних кош тів з боржника або поручител я чи гаранта) повинні бути роз глянуті по суті незалежно ві д того, чи реалізував кредито р (заставодержатель) це право .

Відповідно до ст.15 Цивільно го кодексу України кожна осо ба має право на захист свого ц ивільного права у разі його п орушення, невизнання або осп орювання. Кожна особа має пра во на захист свого інтересу, я кий не суперечить загальним засадам цивільного законода вства.

Право кожної особи на зверн ення до суду за захистом свог о особистого немайнового або майнового права закріплено ст.16 Цивільного кодексу Украї ни.

Отже, здійснення особою пра ва на судовий захист не може с тавитись у залежність від ви користання нею інших засобів правового захисту, до яких ві дноситься, зокрема, стягненн я боргу шляхом звернення стя гнення на заставлене майно.

З огляду на вищевказане поз овні вимоги підлягають задов оленню з покладенням на відп овідача витрат на оплату дер жавного мита та інформаційно -технічного забезпечення суд ового процесу.

Керуючись ст.ст.43, 44, 49, 82-85, Госпо дарського процесуального ко дексу України, господарський суд, -

ВИРІШИВ:

1. Позовні вимоги задово лити.

2. Звернути стягнення на зас тавлене, згідно Іпотечного д оговору №1852 від 01.06.2006 року, майно Товариства з обмеженою ві дповідальністю фірми «РВК» (33003, м.Рівне, вул.Уласа Самчук а, 30 а, код ЄДРПОУ), а саме: нежитл ові приміщення (літ А-2) площею 2688,8 м2, що знаходиться за адресо ю: м.Рівне, вул.Ак.Грушевського , 2а, в рахунок погашення забор гованості за кредитним догов ором Товариства з обмежен ою відповідальністю «Торгов ий дім Котнар»(33009, м.Рівне, в ул.Князя Володимира, 112а, код ЄД РПОУ 23271256) перед Публічним а кціонерним товариством «Укр соцбанк»в особі Львівської о бласної філії в сумі 6500000,00 г рн. простроченої заборговано сті за кредитом, 840666,66 грн. прост роченої заборгованості за ві дсотками, 63059,03 грн. пені за несво єчасне повернення кредиту, 1785 9,16 грн. пені за несвоєчасну спл ату відсотків.

3. Реалізацію заставленого м айна, на яке звертається стяг нення, провести шляхом прове дення публічних торгів та ви значення початкової ціни про дажу в межах процедури викон авчого провадження, передбач еної Законом України «Про ви конавче провадження».

4. Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю фірми «РВК»(33003, м.Рівне, вул .Уласа Самчука, 30а, код ЄДРПОУ 24 174779) на користь Публічного а кціонерного товариства «Укр соцбанк»в особі Львівської о бласної філії (79000, м.Львів, п л.Міцкевича, 10, код ЄДРПОУ 09325011) ви трати на оплату державного м ита в розмірі 25500 грн. 00 коп. та ви трати на оплату інформаційно -технічного забезпечення суд ового процесу в розмірі 236 грн . 00 коп..

5. Накази видати після набра ння рішенням законної сили.

Суддя Ма мченко Ю. А.

Повний текст рішення су ддею підписано “04” жовтня 2011 р оку.

< Текст > < Текст > < Тек ст >

СудГосподарський суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення28.09.2011
Оприлюднено09.11.2011
Номер документу18984330
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —3/174

Судовий наказ від 06.03.2012

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Мамченко Ю. А.

Судовий наказ від 06.03.2012

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Мамченко Ю. А.

Ухвала від 09.02.2010

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Процик Т.С.

Ухвала від 09.07.2012

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Мамченко Ю. А.

Ухвала від 19.07.2012

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Мамченко Ю. А.

Ухвала від 13.08.2012

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Мамченко Ю. А.

Ухвала від 20.07.2012

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Мамченко Ю. А.

Ухвала від 18.07.2012

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Мамченко Ю. А.

Ухвала від 04.04.2012

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Мамченко Ю. А.

Ухвала від 09.04.2012

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Мамченко Ю. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні