Постанова
від 25.10.2011 по справі 5024/1971/2011
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

5024/1971/2011

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м. Херсон, вул. Горького, 18


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"25" жовтня 2011 р.                                                             Справа № 5024/1971/2011

Господарський суд Херсонської області у складі судді Ситюка В.Г., при секретарі Мальцевій О.В., розглянувши справу  

за заявою  Чаплинської міжрайонної державної податкової інспекції Херсонської області

до  товариства з обмеженою відповідальністю "Південно-українські екологічні системи", смт. Каланчак Херсонської області

про визнання банкрутом  

за участю представників:

від кредитора: не з'явився  

від боржника: не з'явився

 

в с т а н о в и в:

Кредитор звернувся до господарського суду з заявою про визнання відсутнього боржника банкрутом у зв'язку з наявністю заборгованості по податкових платежах до бюджету та неспроможністю її погасити.

Кредитор в судове засідання не з'явився.

Боржником витребувані матеріали до суду не подано, представник боржника в судове засідання не з'явився.  

Розглянувши матеріали справи, суд вважає вимоги кредитора такими, що підлягають задоволенню з наступних  підстав.

Відповідно до ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у разі, якщо громадянин - підприємець - боржник або керівні органи боржника - юридичної особи відсутні за її місцезнаходженням, або у разі неподання боржником протягом року до органів державної податкової служби згідно із законодавством податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності, а також за наявності інших ознак, що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника, заява про порушення справи про банкрутство відсутнього боржника може бути подана кредитором незалежно від розміру його вимог до боржника та строку виконання зобов'язань.

Відповідно до ст. 1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", банкрутство - визнана господарським судом неспроможність боржника відновити свою платоспроможність та задовольнити визнані судом вимоги кредиторів не інакше як через застосування ліквідаційної процедури.

Як вбачається з матеріалів справи, боржник - товариство з обмеженою відповідальністю "Південно-українські екологічні системи" є юридичною особою і суб'єктом підприємницької діяльності, -  ідентифікаційний код 36882428.

Як платник податків боржник знаходиться на обліку в Чаплинській МДПІ.

Заборгованість боржника по платежах до бюджету становить 340,00 грн. і підтверджується довідкою про суму податкового боргу, витягом з особового рахунку платника податків, податковим повідомленням-рішенням.

За довідкою БТІ від 15.08.11 р. нерухомість за боржником не зареєстрована.

Згідно акту перевірки ДПІ від 01.03.11 р. боржник  не подає до ДПІ податкову звітність  з 3 кварталу 2010 р.

Згідно акту перевірки місцезнаходження боржника від 18.11.10 р. та довідки податкової міліції від 29.12.10 р. боржник за юридичною адресою не знаходиться.

Згідно витягу з Єдиного державного реєстру станом на 30.06.11 р. статус відомостей про юридичну особу боржника не підтверджено.

Згідно довідки з Єдиного державного реєстру станом на 05.10.11 р. до ЄДР              внесено інформацію щодо відсутності юридичної особи за вказаною адресою.

Зазначені обставини свідчать про нездійснення боржником підприємницької діяльності, неподання ним на протязі року до податкової інспекції податкової звітності, відсутність  боржника  та його керівних органів за юридичною адресою, що дає підстави для визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури відповідно до положень ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Вимоги кредитора визнаються судом у  розмірі 340,00 грн.

Суд визнає боржника банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру  і зобов'язує Херсонський обласний сектор з питань банкрутства в 7-ми денний строк забезпечити участь у справі ліквідатора.

Враховуючи викладене, керуючись ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд, -

п о с т а н о в и в:

1.Визнати вимоги Чаплинської МДПІ до товариства з обмеженою відповідальністю "Південно-українські екологічні системи", смт. Каланчак Херсонської області в сумі 340,00 грн.

2.Визнати товариство з обмеженою відповідальністю "Південно-українські екологічні системи", смт. Чаплинка Херсонської області, ідентифікаційний код 36882428 банкрутом.

3.Відкрити ліквідаційну процедуру строком на 6 місяців  і зобов'язати Херсонський обласний сектор з питань банкрутства у семиденний строк забезпечити участь у справі ліквідатора, інформацію по кандидатурі якого подати до суду.

          

       Суддя                                                                                                         В.Г. Ситюк

СудГосподарський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення25.10.2011
Оприлюднено09.11.2011
Номер документу18984435
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5024/1971/2011

Ухвала від 28.05.2013

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 09.08.2012

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Постанова від 25.10.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 12.10.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні