Постанова
від 20.10.2011 по справі 28/142-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД мі ста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницьк ого,44-Б тел.230-31-34

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про визнання боржника банк рутом

20.10.2011 справа № 28/142-б

за заявою державної п одаткової інспекції у Поділь ському районі м. Києва

до товариства з обмеженою відповідальніст ю "Обер-Хаус-Україна" (код 34428293)

про визнання ба нкрутом (ст. 52)

Суддя Копитова О.С .

Секретар с/з Шмуйло А.Д.

За участю представникі в сторін:

від заявника: ОСОБА_1 ., представник за довіреністю № 10601/9/10 від 23.12.2010

від боржника: не з'явився

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Державна податков а інспекція у Подільському р айоні міста Києва звернулась до господарського суду м. Киє ва з заявою про визнання банк рутом товариства з обмеженою відповідальністю "Обер-Хаус -Україна" з урахуванням припи сів ст. 52 Закону України “Про в ідновлення платоспроможнос ті боржника або визнання йог о банкрутом”.

Відповідно до ч. 1 ст. 52 Закон у України “Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом” у разі, якщо громадянин-підпр иємець - боржник або керівні о ргани боржника - юридичної ос оби відсутні за її місцезнах одженням, або у разі ненаданн я боржником протягом року до органів державної податково ї служби згідно із законодав ством податкових декларацій , документів бухгалтерської звітності, а також за наявнос ті інших ознак, що свідчать пр о відсутність підприємницьк ої діяльності боржника, заяв а про порушення справи про ба нкрутство відсутнього боржн ика може бути подана кредито ром незалежно від розміру йо го вимог до боржника та строк у виконання зобов'язань.

Заява про порушення сп рави про банкрутство відсутн ього боржника є підставою дл я порушення провадження у сп раві у разі наявності будь-як ої з ознак, передбачених ст. 52 З акону України “Про відновлен ня платоспроможності боржни ка або визнання його банкрут ом”, а не виключно за наявност і всієї сукупності перелічен их у цій статті підстав. Зазна чена позиція викладена в Пос танові Пленуму Верховного Су ду України від 18.12.2009 № 15.

В обґрунтування своїх вим ог заявник посилається на то й факт, що боржник припинив св ою підприємницьку діяльніст ь, податкових декларацій та д окументів податкової звітно сті до податкової інспекції протягом року не подає, за юри дичною адресою не знаходитьс я.

Як убачається з матеріалів справи, згідно реєстраційни х документів товариство з об меженою відповідальністю "Об ер-Хаус-Україна" зареєстрова но в м. Києві, по проспекту Пра вди, 37, кв. 126.

Відповідно до ч. 5 ст. 17 Закону України "Про державну реєстр ацію юридичних осіб та фізич них осіб - підприємців" в Єдино му державному реєстрі містят ься також відомості про відс утність юридичної особи за ї ї місцезнаходженням, про від сутність підтвердження відо мостей про юридичну особу, а т акож відомості про зарезерво вані найменування юридичних осіб.

Згідно з ч. 11 ст. 19 Закону Украї ни "Про державну реєстрацію ю ридичних осіб та фізичних ос іб - підприємців", юридична осо ба зобов'язана подавати (надс илати) щороку протягом місяц я, що настає за датою державно ї реєстрації, починаючи з нас тупного року, державному реє стратору для підтвердження в ідомостей про юридичну особу реєстраційну картку про під твердження відомостей про юр идичну особу.

Відповідно до положень ч. 12 с т. 19 Закону України "Про держав ну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємці в", у разі ненадходження в уста новлений частиною одинадцят ою цієї статті строк реєстра ційної картки про підтвердже ння відомостей про юридичну особу державний реєстратор з обов'язаний надіслати рекоме ндованим листом протягом п'я ти робочих днів з дати, встано вленої для подання реєстраці йної картки, юридичній особі повідомлення щодо необхідно сті подання державному реєст ратору зазначеної реєстраці йної картки.

У разі надходження державн ому реєстратору від органу д ержавної податкової служби п овідомлення встановленого з разка про відсутність юридич ної особи за її місцезнаходж енням державний реєстратор з обов'язаний надіслати рекоме ндованим листом протягом п'я ти робочих днів з дати надход ження зазначеного повідомле ння юридичній особі повідомл ення щодо необхідності подан ня державному реєстратору ре єстраційної картки.

Частиною 14 ст. 19 Закону Украї ни "Про державну реєстрацію ю ридичних осіб та фізичних ос іб - підприємців" передбачено , що у разі неподання юридично ю особою протягом місяця з да ти надходження їй відповідно го повідомлення реєстраційн ої картки про підтвердження відомостей про юридичну особ у державний реєстратор повин ен внести до Єдиного державн ого реєстру запис про відсут ність підтвердження зазначе них відомостей датою, яка вст ановлена для чергового подан ня реєстраційної картки про підтвердження відомостей пр о юридичну особу.

Якщо державному реєстрато ру повернуто рекомендованог о листа, державний реєстрато р повинен внести до Єдиного д ержавного реєстру запис про відсутність юридичної особи за її місцезнаходженням.

До заяви про порушення пров адження по справі заявником додано копію довідки з Єдино го державного реєстру юридич них осіб та фізичних осіб-під приємців станом на 18.07.2011, у яком у значиться, про внесення інф ормації щодо відсутності за місцезнаходженням юридично ї особи - товариства з обмежен ою відповідальністю "Обер-Ха ус-Україна".

Крім того, в обґрунтування с воїх вимог заявник посилаєть ся на той факт, що боржник пода ткових декларацій та докумен тів податкової звітності до податкової інспекції протяг ом року не подає, останню звіт ність до податкової інспекці ї подавало з податку на додан у вартість за жовтень 2008.

На доказ наявності у боржни ка заборгованості перед бюдж етом в розмірі 5 363,60 грн., до мате ріалів справи додано довідку № 10325/9/24-106 від 28.07.2011 за підписом заст упника начальника податково го органу, акти перевірки від 29.01.2010 № 164-15/228, від 03.03.2010 № 342/15-228 та прийня ті на підставі актів перевір ки податкові повідомлення - р ішення № 0001701502/0 від 29.01.2010, № 003681502/0 від 03 .03.2010 на загальну суму в розмірі 5 363,60 грн.

Ухвалою господарськ ого суду м. Києва від 03.10.2011 поруш ено провадження у справі про банкрутство № 28/142-б за особлив остями, передбаченими ст. 52 За кону України “Про відновленн я платоспроможності боржник а або визнання його банкруто м” та призначено розгляд спр ави на 20.10.2011.

Зазначена ухвала напр авлялась судом на юридичну а дресу боржника, однак поверн улась без вручення з відмітк ою поштового відділення про відсутність підприємства за вказаною адресою.

Згідно повідомлення Поді льської районної у м. Києві де ржавної адміністрації, 17.10.2011 Де ржавним реєстратором внесен о до Єдиного державного реєс тру запис про порушення пров адження по справі про банкру тство товариства з обмеженою відповідальністю "Обер-Хаус -Україна".

Сукупність доказів, які міс тяться в матеріалах справи № 28/142-б, доводять безспірність в имог заявника та неспроможні сть боржника виконати свої з обов'язання перед кредитором у встановлений Законом стро к.

Відповідно до ч. 1 ст. 22 З акону України “Про відновлен ня платоспроможності боржни ка або визнання його банкрут ом” у випадках, передбачених цим Законом, господарський с уд приймає постанову про виз нання боржника банкрутом і в ідкриває ліквідаційну проце дуру.

Згідно ч. 2 ст. 52 Закону Украї ни “Про відновлення платоспр оможності боржника або визна ння його банкрутом” господар ський суд у двотижневий стро к з дня винесення ухвали про п орушення провадження у справ і про банкрутство, відкриває ліквідаційну процедуру і пр изначає ліквідатором ініцію ючого кредитора за згодою ос таннього.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши поясненн я представника заявника, вра ховуючи наявні в матеріалах справи докази, встановлені в ході судового розгляду обст авини, господарський суд при ходить до висновку щодо наяв ності всіх підстав для визна ння боржника банкрутом та ві дкриття ліквідаційної проце дури.

Представник заявника у су довому засіданні подав клопо тання про призначення ліквід атором товариства з обмежено ю відповідальністю "Обер-Хау с-Україна" арбітражного керу ючого - Гаврилюка Євгена Вол одимировича (ліцензія Серія НОМЕР_1 від 30.01.2008).

Відповідно до ст. 3-1 Закону Ук раїни "Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом" лікві датором може бути призначено фізичну особу - суб'єкта підпр иємницької діяльності, яка м ає вищу юридичну або економі чну освіту, володіє спеціаль ними знаннями та не є зацікав леною особою щодо боржника і кредиторів.

Арбітражні керуючі діють н а підставі ліцензії арбітраж ного керуючого, виданої упов новаженим органом у порядку, встановленому законом.

В матеріалах справи наявні заява арбітражного керуючог о на участь у справі про банкр утство товариства з обмежено ю відповідальністю "Обер-Хау с-Україна" та належним чином з асвідчена копія ліцензії Сер ії НОМЕР_1 від 30.01.2008 на право здійснення діяльності арбіт ражного керуючого видана Гав рилюку Євгену Володимирович у.

Обставин передбачених п. 3 с т. 3-1 Закону України "Про віднов лення платоспроможності бор жника або визнання його банк рутом" в ході судового засіда ння не встановлено.

За таких обставин, суд вважа є за можливе задовольнити кл опотання заявника стосовно п ризначення ліквідатором тов ариства з обмеженою відповід альністю "Обер-Хаус-Україна" а рбітражного керуючого - Гав рилюка Є.В.

При цьому, господарський вв ажає за необхідне зазначити, що приписами ст. 52 Закону Укра їни “Про відновлення платосп роможності боржника або визн ання його банкрутом” не визн ачений порядок або особливос ті здійснення ліквідаційної процедури у справі про банкр утство, в зв'язку з чим ліквіда ційна процедура щодо відсутн ього боржника, здійснюється також відповідно до вимог, що передбачені розділом ІІІ За кону - “Ліквідаційна процеду ра”. Отже, на ліквідатора покл адаються, зокрема, обов' язк и ліквідатора у справі про ба нкрутство, що передбачені ст . ст. 23, 25,52 Закону.

Відповідно до ч. 3 ст. 23 Закону ліквідатор зобов' язаний оп ублікувати в офіційних друко ваних органах відомості про визнання боржника банкрутом та відкриття відносно остан нього ліквідаційної процеду ри. Також, з положень ч. 5 ст. 52 Зак ону вбачається, що на ліквіда тора боржника покладені обов ' язки щодо виявлення, встан овлення кредиторів відсутнь ого боржника та повідомлення їх (кредиторів) про визнання в ідсутнього боржника банкрут ом, які в місячний строк з дня одержання повідомлення можу ть направити ліквідатору зая ви з вимогами до банкрута.

На підставі вищезазначено го, керуючись ст.ст. 22, 23, 24, 52 Закон у України “Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом”, суд -

П О С Т А Н О В И В :

1. Визнати банкрутом тов ариство з обмеженою відповід альністю "Обер-Хаус-Україна" (0 4108, м. Київ, проспект Правди, 37, кв . 126; код 34428293).

2. Визнати державну под аткову інспекцію у Подільськ ому районі м. Києва кредиторо м товариства з обмеженою від повідальністю "Обер-Хаус-Укр аїна" на суму 5 363,60 грн.

3. Припинити процедуру роз порядження майном.

4. Відкрити ліквідаційну пр оцедуру.

5. Призначити ліквідатором банкрута товариства з обмеж еною відповідальністю "Обер- Хаус-Україна" арбітражного к еруючого - Гаврилюка Євгена В олодимировича (ліцензія Сері я НОМЕР_1 від 30.01.2008).

6. Зобов' язати ліквідатора у п' ятиденний строк з дня пр ийняття постанови про визнан ня боржника банкрутом подати до офіційного друкованого о ргану Верховної Ради України чи Кабінету Міністрів Украї ни оголошення про визнання б оржника банкрутом і відкритт я ліквідаційної процедури з метою виявлення, встановленн я кредиторів відсутнього бор жника та повідомлення їх (кре диторів) про визнання відсут нього боржника банкрутом. Відомості про визнання бо ржника банкрутом і про відкр иття ліквідаційної процедур и повинні містити: найменува ння та інші реквізити боржни ка, визнаного банкрутом, найм енування господарського суд у, в провадженні якого знаход иться справа про банкрутство , дату прийняття господарськ им судом постанови про визна ння боржника банкрутом і від криття ліквідаційної процед ури, відомості про ліквідато ра (ліквідаційну комісію).

7. Зобов' язати ліквідатора надати суду докази публікац ії оголошення в офіційному д рукованому органі про визнан ня боржника банкрутом та від криття ліквідаційної процед ури протягом двох тижнів з мо менту опублікування (ориг інал примірника газети).

8. Зобов' язати ліквідатор а письмово повідомити про ви знання господарським судом в ідсутнього боржника банкрут ом усіх відомих йому кредито рів відсутнього боржника, як і в місячний строк з дня одерж ання повідомлення можуть нап равити ліквідатору заяви з в имогами до банкрута, зокрема органи державної податкової служби та інші державні орга ни, які здійснюють контроль з а правильністю та своєчасніс тю справляння страхових внес ків на загальнообов' язкове державне пенсійне страхуван ня та інші види зальнообов' язкового держаного соціальн ого страхування, податків і з борів (обов' язкових платежі в).

9. Зобов' язати ліквідатора у разі отримання ним заяв з ви могами до банкрута письмово повідомити про це суд.

10. Зобов'язати Державного ре єстратора за місцем знаходже ння боржника внести до Єдино го державного реєстру запис про визнання боржника банкру том, відкриття ліквідаційної процедури та відомості про л іквідатора боржника.

11. Підприємницьку діяльніст ь банкрута завершити.

12. Строк виконання всіх грош ових зобов' язань вважати та ким, що настав з 20.10.2011.

13. Припинити нарахування не устойки (штрафу, пені), процент ів та інших економічних санк цій по всіх видах заборгован ості банкрута з 20.10.2011.

14. Припинити повноваження о рганів управління банкрута щ одо управління банкрутом та розпорядження його майном з 20.10.2011.

15. Зобов' язати ліквідатора надати суду ліквідаційний б аланс банкрута та звіт лікві датора до 20.10.2012 з додатками:

довідку обслуговуючого ба нку боржника про закриття ра хунків;

витяг з Єдиного реєстру заб орон відчуження об' єктів не рухомого майна;

витяг з Державного реєстру обтяжень рухомого майна;

довідку Головного управлі ння Міністерства внутрішніх справ в м. Києві УДАІ про наяв ність зареєстрованих трансп ортних засобів у банкрута;

довідку Державної комісії з цінних паперів та фондовог о ринку про наявність у власн ості банкрута цінних паперів ;

довідку Головного управлі ння земельних ресурсів КМДА управління земельного кадас тру про наявність зареєстров аних земельних ділянок за ба нкрутом;

довідку Головного управлі ння статистики в м. Києві щодо наявності у боржника структ урних підрозділів або підпри ємств засновником яких є бор жник;

довідку Інспекції державн ого технічного нагляду щодо реєстрації і перереєстрації боржником тракторної, сільс ькогосподарської, дорожньо-б удівельної та меліоративної техніки;

довідку Інспекції головно го державного реєстратора фл оту України про наявність у в ласності боржника водних тра нспортних засобів;

довідку Київського місько го бюро технічної інвентариз ації та реєстрації права вла сності на об' єкти нерухомог о майна про наявність у боржн ика у власності нерухомого м айна;

докази повідомлення про ви знання господарським судом в ідсутнього боржника банкрут ом усіх відомих йому кредито рів відсутнього боржника, як і в місячний строк з дня одерж ання повідомлення можуть нап равити ліквідатору заяви з в имогами до банкрута, зокрема органи державної податкової служби та інші державні орга ни, які здійснюють контроль з а правильністю та своєчасніс тю виконання всіх грошових з обов'язань банкрута та зобов 'язання щодо сплати єдиного в неску на загальнообов'язкове державне соціальне страхува ння, податків і зборів (обов'яз кових платежів), повернення к оштів Фонду соціального стра хування з тимчасової втрати працездатності;

довідку державного підпри ємства "Центр державного зем ельного кадастру" про наявні сть зареєстрованих за банкру том земельних ділянок та пра в на них;

довідку державного підпри ємства "Інформаційний центр" Міністерства юстиції Україн и про наявність зареєстрован их за банкрутом прав власнос ті на нерухоме майно.

16. Відповідно до п. 1 ст. 23 Закон у України “Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом” з моменту прийняття господар ським судом постанови про ви знання боржника банкрутом ск асовується арешт, накладени й на майно боржника, визнаног о банкрутом, чи інші обмеженн я щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обме жень щодо розпорядження майн ом банкрута не допускається.

17. Копію постанови направит и заявнику, боржнику та лікві датору.

18. Копію постанови для відом а направити в Прокуратуру м. К иєва, ДПА у м. Києві, вул. Шолуде нка, 33/19 (Управління по забезпеч енню оперативно-правового су проводження матеріалів ДПС в судових установах УПМ ДПА у м . Києві), установі банку боржни ка та державному реєстратору за місцем знаходження боржн ика для виконання.

Суддя О.С. Копитова

Дата ухвалення рішення20.10.2011
Оприлюднено10.11.2011
Номер документу19021121
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —28/142-б

Ухвала від 16.04.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Копитова О.С.

Ухвала від 29.03.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Копитова О.С.

Ухвала від 06.03.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Копитова О.С.

Ухвала від 24.01.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Копитова О.С.

Ухвала від 12.01.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Копитова О.С.

Постанова від 20.10.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Копитова О.С.

Ухвала від 03.10.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Копитова О.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні