Постанова
від 25.10.2011 по справі 21/17-4116-2011
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКО Ї ОБЛАСТІ



ПОСТАНОВА

про визнання банкрутом

"25" жовтня 2011 р. Справа № 21/17-4116-2011

За заявою: голови ліквідац ійної комісії Товариства з о бмеженою відповідальністю (н адалі - ТОВ) „Імперії - Груп У країна”, м. Одеса про визнання банкрутом у порядку ст. 51 Зако ну України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ” (надалі Закон №2343-ХІІ).

Господарський суд Одесько ї області у складі:

судді - ЗЕЛЕНОВА Г. М.,

секретаря судового засіда ння - Каплун І.О .;

за участю представників ст орін:

від боржника: Кулініч О.О. - голова ліквідаційної комісі ї ТОВ „Імперія - Груп Україн а” на підставі паспорту сері ї НОМЕР_1;

СУТЬ СПОРУ: 10.10.2011 р., гол ова ліквідаційної комісії ТО В „Імперії - Груп Україна”, д іючий на підставі рішення за сновників ТОВ „Імперії - Гру п Україна” від 27.07.2011 р., згідно як ого прийнято рішення про лік відацію ТОВ „Імперії - Груп Україна” та призначено голов ою ліквідаційної комісії - К улініч О.О., який звернувся до господарського суду із заяво ю про визнання боржника - ТО В „Імперії - Груп Україна” - банкрутом, у порядку ст. 51 Зако ну ( №2343-ХІІ), оскільки останній неспроможний виконати свої грошові зобов' язання перед кредитором, у розмірі 20 000 грн. 00 коп. після настання встановл еного строку їх сплати, та у зв ' язку з недостатністю грошо вих коштів та майна для задов олення вимог кредитора.

Розглянувши у відкритом у судовому засіданні 25.10.2011 р. на явні матеріали у справі, засл ухавши доводи представника б оржника, господарський суд в становив, що заява голови лік відаційної комісії ТОВ „Імпе рії - Груп Україна” підлягає задоволенню з наступних під став:

27.07.2011р. засновниками ТО В „Імперії - Груп Україна” б уло прийнято рішення про при пинення діяльності ТОВ „Імпе рії - Груп Україна” шляхом л іквідації та призначено лікв ідаційну комісію у складі Ку лініч Олега Олександровича, який є головою ліквідаційної комісії та єдиним її членом (п ротокол № 2 загальних зборів у часників ТОВ „Імперії - Груп Україна”).

29.07.2011р. голова ліквідаці йної комісії ТОВ „Імперії - Груп Україна” повідомив держ авного реєстратора про прийн яття засновником ТОВ „Імпері ї - Груп Україна” рішення що до припинення юридичної особ и, з метою проведення державн им реєстратором реєстраційн ої дії „Внесення рішення зас новників (учасників) юридичн ої особи або уповноваженого ним органу щодо припинення ю ридичної особи”, про що свідч ить наданий до матеріалів сп рави опис документів, що нада ються юридичною особою держа вному реєстратору для провед ення реєстраційної дії.

Відповідно до ст. 22 Закону України „Про державн у реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців ” інформацію про прийняття з асновниками (учасниками) або уповноваженим ним органом р ішення щодо припинення юриди чної особи підлягає обов'язк ову опублікуванню в спеціалі зованому друкованому засобі масової інформації. Пунктам и 18, 19 вказаної статті встановл ено, що підставою для публіка ції повідомлень у спеціалізо ваному друкованому засобі ма сової інформації є внесення відповідного запису до Єдино го державного реєстру. Повід омлення підлягають опубліку ванню спеціально уповноваже ним органом з питань державн ої реєстрації в спеціалізова ному друкованому засобі масо вої інформації протягом деся ти робочих днів з моменту вне сення відповідно запису до Є диного державного реєстру. В ідповідно до листа Державног о комітету України з питань р егуляторної політики та підп риємництва від 08.11.2004 № 7760 спеціал ізованим друкованим засобом масової інформації є „Бюлет ень державної реєстрації” як ий зареєстровано в Державном у комітеті телебачення і рад іомовлення України як офіцій не загальнодержавне вітчизн яне видання, що виходить три р ази на місяць, і який видаєтьс я Держпідприємництвом Украї ни. Примірник кожного номера Бюлетеня надсилається держа вним реєстраторам, до яких мо жна буде звернутись для пере гляду повідомлень та отриман ня копій.

В офіційному друкова ному засобі „Бюлетень держав ної реєстрації” № 186 (21) від 05.08.2011 р . було надруковано оголошенн я про ліквідацію ТОВ „Імпері ї - Груп Україна”.

Розміщена головою лі квідаційної комісії ТОВ „Імп ерії - Груп Україна” інформа ція щодо припинення товарист ва відповідає вимогам чинног о законодавства.

Така правова позиція викладена у Постанові Вищог о господарського суду Україн и від 31.03.2009 року по справ і № Б-21/137.

За період ліквідацій ної процедури на адресу лікв ідаційної комісії ТОВ „Імпер ії - Груп Україна” надійшов лист (від 01.09.2011 р. № 9-01/1) від фізично ї особи - підприємця ОСОБА_1 про включення заборгованос ті у сумі 20 000 грн. 00 коп. до реєстр у вимог кредиторів ТОВ „Імпе рії - Груп Україна”. Зазначе на заборгованість виникла на підставі договору перевезен ня вантажу від 04.04.2011 р. № 10, і підтв ерджується актом № 10-Д прийман ня - передачі послуг від 05.04.2011 р . та актом звірки взаєморозра хунків станом на 29.07.2011 р.

Вказана заборговані сть визнана головою ліквідац ійної комісії ТОВ „Імперії - Груп Україна” у повному обся зі та включена до реєстру вим ог кредиторів (реєстр вимог к редиторів ТОВ „Імперії - Гру п Україна” від 06.10.2011 р.).

09.09.2011р. голова ліквідаці йної комісії повідомив ДПІ у Приморському районі м. Одеси про припинення діяльності Т ОВ „Імперії - Груп Україна” ( додаток 8 до порядку обліку п латників податків, зборів (об ов' язкових платежів) Форма №8 - ОПП).

За результатами пров еденої інвентаризації (Акт в ід 28.07.2011р.) та оцінки майна ТОВ „І мперії - Груп Україна” майна у боржника не виявлено.

На підставі довідки ПАТ „Банк Петрокоммерц - Укра їна” від 28.09.2011 р. за № 732/1 відкрито поточні рахунки у гривні та у доларах США.

На підставі довідки РЕВ з обслуговування Київсь кого та Приморського районів м. Одеси при УДАІ ГУ МВС Украї ни в Одеській області від 08.09.2011 р. за № 2595 транспортні засоби у ТОВ „Імперії - Груп Україна” не виявлено.

На підставі довідки КП „Одеське міське бюро техн ічної інвентаризації та реєс трації об' єктів нерухомост і ” від 06.10.2011 р. за № 285990.72 нерухоме м айно у ТОВ „Імперії - Груп Ук раїна” не зареєстроване.

На підставі довідки АТ „Златобанк” від 24.10.2011 р. за № 3 20 закрито мультивалютний рах унок у гривні, у доларах США, Є вро та російських рублях.

Ліквідатором ТОВ „І мперії - Груп Україна” було складено проміжний ліквідац ійний баланс ТОВ „Імперії - Груп Україна” на 06.10.2011 р.

06.10.2011р. головою ліквід аційної комісії ТОВ „Імперії - Груп Україна” прийнято рі шення про звернення до госпо дарського суду із заявою про порушення провадження у спр аві про банкрутство ТОВ „Імп ерії - Груп Україна” у поряд ку ст. 51 (№2343-ХІІ).

Згідно з ч.1 ст. 51 Закону (№2343-Х ІІ) якщо вартості майна боржн ика - юридичної особи, щодо я кого прийнято рішення про лі квідацію, недостатньо для за доволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідує ться в порядку, передбаченом у цим Законом. У разі виявленн я зазначених обставин ліквід атор (ліквідаційна комісія) з обов' язані звернутися в гос подарський суд із заявою про порушення справи про банкру тство такої юридичної особи.

Відповідно до вимог ст. 105 ЦК України учасники юридичної о соби, суд або орган, що прийняв рішення про припинення юрид ичної особи, зобов'язаний нег айно письмово повідомити про це орган, що здійснює державн у реєстрацію, який вносить до єдиного державного реєстру відомості про те, що юридична особа перебуває у процесі пр ипинення.

Відповідно до вимог ч. 4 ст. 105 Ц ивільного кодексу України, к омісія з припинення юридично ї особи поміщає в друкованих засобах масової інформації, в яких публікуються відомос ті про державну реєстрацію ю ридичної особи, що припиняєт ься, повідомлення про припин ення юридичної особи та про п орядок і строк заявлення кре диторами вимог до неї. Цей стр ок не може становити менше дв ох місяців з дня публікації п овідомлення про припинення ю ридичної особи.

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 110 Ц ивільного кодексу України, ю ридична особа ліквідується з а рішенням її учасників або о ргану юридичної особи, уповн оваженого на це установчими документами, в тому числі, у зв 'язку із закінченням строку, н а який було створено юридичн у особу, досягнення мети, для я кої її створено, а також в інши х випадках, передбачених уст ановчими документами.

Згідно з вимогами ч. 1 ст. 111 Цив ільного кодексу України лікв ідаційна комісія після закін чення строку для пред'явленн я вимог кредиторами складає проміжний ліквідаційний бал анс, який містить відомості п ро склад майна юридичної осо би, що ліквідується, перелік п ред'явлених кредиторами вимо г, а також про результати їх ро згляду. Проміжний ліквідацій ний баланс затверджується уч асниками юридичної особи або органом, який прийняв рішенн я про ліквідацію юридичної о соби.

Відповідно до вимог ч.5 ст. 60 Г осподарського кодексу Украї ни, яка регулює загальний пор ядок ліквідації суб'єкта гос подарювання, ліквідаційна ко місія оцінює наявне майно су б'єкта господарювання, який л іквідується і розраховуєтьс я з кредиторами, складає лікв ідаційний баланс та подає йо го власнику або органу, який п ризначив ліквідаційну коміс ію. Достовірність та повнота ліквідаційного балансу пови нні бути перевірені у встано вленому законодавством поря дку.

Отже, враховуючи вищезазна чені вимоги закону, необхідн ими для звернення із заявою п ро порушення провадження у с праві про банкрутство боржни ка у порядку ст. 51 Закону (№2343-ХІІ ) є: оцінка вартості наявного м айна боржника, публікація ог олошення згідно з вимогами с т. 105 ЦК України з метою виявлен ня кредиторів та встановленн я повного обсягу кредиторськ ої заборгованості, повідомле ння органу державної податко вої служби про ліквідацію пі дприємства та складання пром іжного ліквідаційного балан су. Крім того, звернення до суд у з такою заявою можливо лише після закінчення строку, пер едбаченого ст. 105 ЦК України.

Відповідної правово ї позиції дотримується Верхо вний Суд України, зокрема в св оїй постанові від 10.06.2008 у справ і № 15/682-б.

На підставі ст. 209 Госпо дарського кодексу України у разі нездатності суб'єкта пі дприємництва після настання встановленого строку викона ти свої грошові зобов'язання перед іншими особами, терито ріальною громадою або держав ою інакше як через відновлен ня його платоспроможності це й суб'єкт (боржник) відповідно до частини четвертої статті 205 цього Кодексу визнається н еспроможним. Нездатність бор жника відновити свою платосп роможність та задовольнити в изнані судом вимоги кредитор ів інакше як через застосува ння визначеної судом ліквіда ційної процедури вважається банкрутством.

З наданих до заяви мат еріалів справи вбачається, щ о голова ліквідаційної коміс ії ТОВ „Імперії - Груп Украї на” звернувся до господарськ ого суду із заявою про банкру тство за правилами ст. 51 Закон у (№2343-ХІІ) в строк, передбачени й ч. 4 ст.105 ЦК України. До заяви пр о банкрутство ТОВ „Імперії - Груп Україна” були додані, зо крема, рішення засновника ТО В „Імперії - Груп Україна” т а рішення голови ліквідаційн ої комісії ТОВ „Імперії - Гр уп Україна”, голова ліквідац ійної комісії повідомив держ авного реєстратора про прийн яття засновником ТОВ „Імпері ї - Груп Україна” рішення що до припинення юридичної особ и, надано докази публікації о голошення про ліквідацію бор жника, голова ліквідаційної комісії повідомив ДПІ у Прим орському районі м. Одеси про п рипинення платника податків ТОВ „Імперії - Груп Україна ”,

проведено інвентаризацію та оцінку майна боржника, про ведено аналіз активів та пас ивів боржника на підставі як ого складений проміжний лікв ідаційний баланс (фінансовий звіт).

Таким чином, заява гол ови ліквідаційної комісії ТО В „Імперії - Груп Україна” п ро наявність та безспірність боргу обґрунтована та підтв ерджена матеріалами справи.

Оскільки вартості майна б оржника - юридичної особи ТО В „Імперії - Груп Україна” щ одо якого прийнято рішення п ро ліквідацію, недостатньо д ля задоволення вимог кредито ра, юридична особа ліквідуєт ься у порядку передбаченому ст. 51 Закону 2343-ХІІ), згідно якої господарський суд за результ атами розгляду заяви про пор ушення справи про банкрутств о юридичної особи визнає бор жника банкрутом, який ліквід ується, відкриває ліквідацій ну процедуру, призначає лікв ідатора.

Згідно з вимогами ч. 3 ст. 110 ЦК України, якщо вартість майна юридичної особи є недостатн ьою для задоволення вимог кр едиторів, юридична особа лік відується в порядку, встанов леному законом про відновлен ня платоспроможності боржни ка або визнання його банкрут ом.

Пунктом 2 ст. 51 Закону (2343-ХІІ)пе редбачено, що обов' язки лік відатора можуть бути покладе ні на голову ліквідаційної к омісії (ліквідатора) незалеж но від наявності в нього ліце нзії.

Відповідно до п. 3 заяви про п орушення справи про банкрутс тво ТОВ „Імперії - Груп Укра їна” заявлено клопотання про покладення обов' язків лікв ідатора на голову ліквідацій ної комісії ТОВ „Імперії - Г руп Україна” - Кулініча Олег а Олександровича.

Розглянувши матеріали спр ави про банкрутство ТОВ „Імп ерії - Груп Україна”, майна я кого недостатньо для задовол ення вимог кредитора, господ арський суд дійшов висновку, що боржник неспроможний від новити свою платоспроможніс ть та задовольнити вимоги кр едитора не інакше як через за стосування ліквідаційної пр оцедури, а тому господарськи й суд вважає за необхідне виз нати ТОВ „Імперії - Груп Укр аїна” - банкрутом, відкрити ві дносно нього ліквідаційну пр оцедуру та призначити ліквід атором боржника - голову лік відаційної комісії ТОВ „Імп ерії - Груп Україна” Кулініч О. О.

На підставі викладеного, ке руючись ст.ст. 1, 3-1, 22-26, 29-34, 51 Закону У країни “Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом”, ст. 60 , п. 4 ст. 205, ст.ст. 209,210,212,213 Господарсь кого кодексу України, ст.ст. 104, 105, 110, 111 Цивільного кодексу Укра їни ст. ст. 68, 86 Господарського п роцесуального кодексу, госпо дарський суд, -

П О С Т А Н О В И В :

1. Визнати банкрутом - Товариство з обмеженою відпо відальністю „Імперії - Груп Україна” (65020, м. Одеса, вул. Аста шкіна, 25, код ЄДРПОУ 36153881).

2. Відкрити ліквідаційну пр оцедуру Товариства з обмежен ою відповідальністю „Імпері ї - Груп Україна” (65020, м. Одеса, в ул. Асташкіна, 25, код ЄДРПОУ 36153881), передбачену ст.ст. 22-26, 29-34, 51 Закон у України “Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом”.

3. Призначити ліквідатором Товариства з обмеженою відп овідальністю „Імперії - Гру п Україна” (65020, м. Одеса, вул. Аст ашкіна, 25, код ЄДРПОУ 36153881) - голов у ліквідаційної комісії ТОВ „Імперії - Груп Україна” - Кулініча Олега Олександрови ча, ІНФОРМАЦІЯ_1, ( зареєстрованого АД РЕСА_1. Паспорт Серії НОМЕ Р_1. Ідентифікаційний номер НОМЕР_2).

4. Власник майна боржника (уп овноважена ним особа), керівн ик боржника, голова ліквідац ійної комісії (ліквідатор), як і допустили порушення вимог частини першої статті 51 Закон у України “Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом”, несуть солідарну відповідал ьність по незадоволеним вимо гам за грошовими зобов'язанн ями та зобов'язаннями щодо сп лати податків і зборів (обов'я зкових платежів) боржника.

5. Відповідно до п. п. 3,5 ст.ст. 23, 51 Закону України “Про відновл ення платоспроможності борж ника або визнання його банкр утом” опублікувати відомост і про визнання банкрутом Тов ариство з обмеженою відповід альністю „Імперії - Груп Укр аїна” і відкриття ліквідацій ної процедури у офіційних др укованих органах (газети “Го лос України” чи “Урядовий ку р`єр”) за рахунок банкрута у п' ятиденний строк із дня прийн яття постанови про визнання боржника банкрутом.

В газетному оголошенні повинні обов' язково містит ися реквізити, зазначені в п. 5 ст. 11 Закону України “Про відн овлення платоспроможності б оржника або визнання його ба нкрутом”.

6. Зобов' язати ліквід атора подати до господарсько го суду докази публікації ог олошення про визнання банкр утом та відкриття ліквідацій ної процедури Товариство з о бмеженою відповідальністю „ Імперії - Груп Україна” у оф іційних друкованих органах т а примірник газети з надруко ваним оголошенням.

7. Ліквідатору надати суду персональний склад членів л іквідаційної комісії для зат вердження.

8. Ліквідатору не рідше одного разу на місяць надава ти до суду та кредиторам пись мову інформацію щодо проведе ння ліквідаційної процедури Товариство з обмеженою відп овідальністю „Імперії - Гру п Україна” та після завершен ня всіх розрахунків із креди торами подати до господарськ ого суду Одеської області зв іт та ліквідаційний баланс н а затвердження.

9. Ліквідатора зобов' язати на вимогу господарсько го суду або державного орган у з питань банкрутства надав ати необхідні відомості щодо проведення ліквідаційної пр оцедури.

10. Строк виконання всіх грош ових зобов' язань банкрута т а зобов' язань щодо сплати п одатків і зборів (обов' язко вих платежів) вважається так им, що настав.

11. Зобов' язати ліквідатора у процесі ліквідаційної про цедури виявляти ознаки фікти вного банкрутства чи доведен ня до банкрутства боржника, п ро що повідомляти суд та прав оохоронні органи.

12. Припинити нарахування не устойки (штрафу, пені), процент ів та інших економічних санк цій по всіх видах заборгован ості банкрута.

13. Скасовується арешт, накла дений на майно боржника, визн аного банкрутом, чи інші обме ження щодо розпорядження май ном такого боржника. Наклада ння нових арештів або інших о бмежень щодо розпорядження м айном банкрута не допускаєть ся.

14. Вимоги та зобов' яза ння боржника, визнаного банк рутом, що виникли під час пров едення процедури банкрутств а, можуть пред' являтися тіл ьки в межах ліквідаційної пр оцедури.

15. Виконання зобов' язань б оржника, визнаного банкрутом здійснювати у випадках і порядку, передбаченому Розд ілом ІІІ - (Ліквідаційна проце дура), Закону України “Про від новлення платоспроможності боржника або визнання його б анкрутом”.

16. Припинити повноваження о рганів управління банкрута щ одо управління банкрутом та розпорядженням його майном, а також припинити повноважен ня власника (власників) майна банкрута.

17. Копію постанови надіслат и: боржнику, ліквідатору, відд ілу з питань банкрутства в Од еській області, державному р еєстратору виконавчого комі тету Одеської міської ради (д ля внесення до Єдиного держа вного реєстру запису про виз нання банкрутом ТОВ „Імперії - Груп Україна” (65020, м. Одеса, ву л. Асташкіна, 25, код ЄДРПОУ 36153881) т а призначення ліквідатором б анкрута - голову ліквідацій ної комісії ТОВ „Імперії - Г руп Україна ”- Кулініч Олега Олександровича, ІНФОРМАЦІ Я_1, Паспорт Серії НОМЕР_1 . Ідентифікаційний номер Н ОМЕР_2), ДПІ у Приморському р айоні м. Одеси.

Постанова набирає за конної сили з дня її прийнятт я.

Суддя < /підпис/ > Зеленов Г.М.

Про банкрутство

Підлягає оскарженю докуме нти зі справ про банкрутство

< Довідник >

СудГосподарський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення25.10.2011
Оприлюднено10.11.2011
Номер документу19023644
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —21/17-4116-2011

Ухвала від 23.12.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

Ухвала від 26.12.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

Ухвала від 08.12.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

Ухвала від 08.12.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

Ухвала від 25.11.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

Ухвала від 28.10.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

Постанова від 25.10.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

Ухвала від 13.10.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні