Постанова
від 26.10.2011 по справі 32/17-4085-2011
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКО Ї ОБЛАСТІ



ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про визнання банкрутом

"26" жовтня 2011 р. Справа № 32/17-4085-2011

За заявою боржника: Товарис тва з обмеженою відповідальн істю „Укрвторметагро” ( 65014, м. О деса, вул. Канатна, буд. 41, кв. 5; ко д ЄДРПОУ 33016850) про визнання банк рутом

Суддя Гр абован Л.І.

Представники сторін:

від заявника (боржника): ОС ОБА_1. за довіреністю;

Суть спору: про визнання банкрутом

Голова ліквідаційної ком ісії Товариства з обмеженою відповідальністю „Укрвторм етагро” звернувся до суду із заявою про визнання Товарис тва з обмеженою відповідальн істю „Укрвторметагро” банкр утом у зв`язку з неспроможніс тю товариства сплатити забор гованість перед кредиторами та недостатністю майна для п овного задоволення вимог кре дитора у порядку ст.51 Закону У країни “Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом”.

Ухвалою суду від 13.10.2011р. поруш ено провадження у справі №32/17-40 85-2011 про визнання банкрутом Тов ариства з обмеженою відповід альністю „Укрвторметагро” у порядку ст. 51 Закону України “ Про відновлення платоспромо жності боржника або визнання його банкрутом”.

У заяві про порушення справ и про банкрутство ліквідатор Товариства з обмеженою відп овідальністю „Укрвторметаг ро” гр. Коваль Р. М. просив суд також призначити його ліквід атором у судовій процедурі л іквідації по справі про банк рутство №32/17-4085-2011.

Розглянувши матеріали спр ави, заслухавши пояснення пр едставника заявника, суд вст ановив:

Товариства з обмеженою ві дповідальністю „Укрвтормет агро” згідно свідоцтва про д ержавну реєстрацію юридично ї особи серії А00 №267872 зареєстро ване Виконавчим комітетом Од еської міської ради 09.06.2004р.

Згідно п. 4.1 Статуту Товарист ва з обмеженою відповідальні стю „Укрвторметагро”, затвер дженого 12.02.2008р., єдиним засновни ком товариства є ТОВ „ТЕРМІН АЛ Н.Г.”

28.07.2011р. учасником Товариства з обмеженою відповідальніст ю „Укрвторметагро” було при йнято рішення про припинення діяльності підприємства шля хом його ліквідації, признач ення ліквідаційної комісії, встановлення строку на пред' явлення вимог кредиторів, ск ладення проміжного ліквідац ійного балансу та проведення інвентаризації майна.

Згідно Витягу з Єдиного дер жавного реєстру юридичних ос іб та фізичних осіб-підприєм ців стан юридичної особи Тов ариства з обмеженою відповід альністю „Укрвторметагро” 02 .08.2011р. внесено запис про реєстр ацію рішення засновників (уч асників) або уповноважених н ими органів про припинення ю ридичної особи”.

В межах добровільної лікві дації товариства поза межами процедури банкрутства, лікв ідатором було вжито наступни х заходів.

На виконання вимог ч.4 ст. 105 ЦК України ліквідаційною коміс ією подано оголошення про пр ипинення Товариства з обмеже ною відповідальністю „Укрвт орметагро”, яке опубліковано у Бюлетені державної реєстр ації №186 (21) від 05.08.2011р.

Ліквідатором боржника нап равлено заяву по формі №8-ОПП п ро припинення платника подат ку до ДПІ у Приморському райо ні м. Одеси.

Відповідно до вимог п.4 ст. 60 Г К України ліквідатором напра влено повідомлення кредитор у ТОВ „Скрап-Мет” про припине ння підприємства.

За результатами проведенн я інвентаризації майна Товар иства з обмеженою відповідал ьністю „Укрвторметагро”, лік відатором підприємства не ви явлено рухомого та нерухомог о майна, грошових коштів або і нших майнових активів, що від ображено в акті інвентаризац ії та оцінки майна від 06.10.2011р.

До реєстру вимог кредиторі в включено заборгованість пе ред ТОВ „Скрап-Мет” у сумі 305 029,7 4 грн.

За даними бухгалтерського обліку та результатами пров еденої роботи ліквідатором б уло складено проміжний лікві даційний баланс станом на 06.10.20 11р., з якого вбачається, що за То вариством з обмеженою відпов ідальністю „Укрвторметагро ” обліковується кредиторськ а заборгованість за товари, р оботи, послуги (рядок 530), актив боржника - повністю відсутн ій (рядок 260).

06.10.2011р. ліквідатором Товарист ва з обмеженою відповідальні стю „Укрвторметагро” було пр ийнято рішення про звернення до господарського суду із за явою про порушення проваджен ня у справі про банкрутство у порядку, передбаченому ст. 51 З акону України „Про відновлен ня платоспроможності боржни ка або визнання його банкрут ом” у зв' язку з неможливіст ю погашення виявлених вимог кредиторав та з урахуванням показників проміжного лікві даційного балансу.

Згідно ч.4 ст. 105 Цивільного ко дексу України комісія з прип инення юридичної особи поміщ ає в друкованих засобах масо вої інформації, в яких публік уються відомості про державн у реєстрацію юридичної особи , що припиняється, повідомлен ня про припинення юридичної особи та про порядок і строк з аявлення кредиторами вимог д о неї. Цей строк не може станов ити менше двох місяців з дня п ублікації повідомлення про п рипинення юридичної особи.

Частиною 1 ст. 111 ЦК України пе редбачено, що ліквідаційна к омісія після закінчення стро ку для пред'явлення вимог кре диторами складає проміжний л іквідаційний баланс, який мі стить відомості про склад ма йна юридичної особи, що лікві дується, перелік пред'явлени х кредиторами вимог, а також п ро результати їх розгляду. Пр оміжний ліквідаційний балан с затверджується учасниками юридичної особи або органом , який прийняв рішення про лік відацію юридичної особи.

Зі змісту ч. 5 ст. 60 Господарсь кого кодексу України, яка рег улює загальний порядок лікві дації суб'єкта господарюванн я, вбачається, що ліквідаційн а комісія оцінює наявне майн о суб'єкта господарювання, як ий ліквідується, і розрахову ється з кредиторами, складає ліквідаційний баланс та под ає його власнику або органу, я кий призначив ліквідаційну к омісію. Достовірність та пов нота ліквідаційного балансу повинні бути перевірені у вс тановленому законодавством порядку.

Таким чином, дослідивши ная вні в матеріалах справи доку менти судом встановлено, що л іквідаційною комісією Товар иства з обмеженою відповідал ьністю „Укрвторметагро” дот римано порядок проведення до судової процедури ліквідаці ї, встановленої Цивільним ко дексом України та Господарсь ким кодексом України.

Згідно ч. 4 ст. 205 Господарсько го кодексу України у разі нес проможності суб'єкта госпо дарювання через недостатніс ть його майна задовольнити в имоги кредиторів він може бу ти оголошений за рішенням су ду банкрутом.

За положеннями ч.1 ст. 209 Госпо дарського кодексу України у разі нездатності суб'єкта пі дприємництва після настання встановленого строку викона ти свої грошові зобов'язання перед іншими особами, терит оріальною громадою або держ авою інакше як через відновл ення його платоспроможност і цей суб'єкт (боржник) відпо відно до частини четверто ї статті 205 цього Кодексу ви знається неспроможним.

Відповідно до ч.1 ст.51 Закону України “Про відновлення пла тоспроможності боржника або визнання його банкрутом” як що вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого п рийнято рішення про ліквідац ію, недостатньо для задоволе ння вимог кредиторів, така юр идична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим З аконом.

Частиною 2 ст.51 вищевказаног о Закону передбачено, що за ре зультатами розгляду заяви пр о порушення справи про банкр утство юридичної особи, майн а якої недостатньо для задов олення вимог кредиторів, гос подарський суд визнає боржни ка, який ліквідується, банкру том, відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквіда тора. Обов'язки ліквідатора м ожуть бути покладені на голо ву ліквідаційної комісії (лі квідатора) незалежно від ная вності в нього ліцензії.

Приймаючи до уваги, проведе ння ліквідаційною комісією р оботи під час добровільної л іквідації товариства поза ме жами процедури банкрутства у відповідності з вимогами ч.4 с т. 105, ч.1 ст. 111 ЦК України, ч.5 ст. 60 ГК України, з урахуванням наявн ості в матеріалах справи док азів, що свідчать про виявлен ня кредиторської заборгован ості та недостатності майнов их активів для її задоволенн я, суд вважає за необхідне виз нати Товариство з обмеженою відповідальністю „Укрвторм етагро” банкрутом, відкрити відносно нього ліквідаційну процедуру; призначити лікві датором банкрута Коваль Р.М., я кий виконував обов`язки лікв ідатора у добровільній досуд овій процедурі ліквідації бо ржника.

Відповідно до положень ч.1 с т.23 Закону України “Про віднов лення платоспроможності бор жника або визнання його банк рутом” з дня прийняття госпо дарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної п роцедури, серед іншого: строк виконання всіх грошових зоб ов' язань банкрута та зобов ' язання щодо сплати податкі в і зборів (обов' язкових пла тежів) вважається таким, що на став; припиняється нарахуван ня неустойки (штрафу, пені), пр оцентів та інших економічних санкцій по всіх видах заборг ованості банкрута; вимоги за зобов' язаннями боржника, в изнаного банкрутом, що виник ли під час проведення процед ур банкрутства, можуть пред' являтись тільки в межах лікв ідаційної процедури.

Частина 2 ст.23 Закону Україн и “Про відновлення платоспро можності боржника або визнан ня його банкрутом” передбаче но, що з дня прийняття господа рським судом постанови про в изнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної про цедури припиняються повнова ження органів управління бан крута щодо управління банкру том та розпорядження його ма йном, якщо цього не було зробл ено раніше, керівник банкрут а звільняється з роботи у зв' язку з банкрутством підприєм ства, про що робиться запис у й ого трудовій книжці, а також п рипиняються повноваження вл асника (власників) майна банк рута, якщо цього не було зробл ено раніше.

При цьому, суд припиняє повн оваження органів управління банкрута щодо управління ба нкрутом та розпорядження йог о майном, зобов' язує керівн ицтво протягом п' ятнадцяти днів з дня прийняття цієї пос танови забезпечити передачу ліквідатору бухгалтерської та іншої документації боржн ика, печаток, штампів, матеріа льних та інших цінностей; та з обов' язує ліквідатора опуб лікувати відомості про визна ння банкрутом Товариства з о бмеженою відповідальністю „ Укрвторметагро” (оголошенн я повинно містити відомості, вказані у ч.5 ст.23 Закону Україн и “Про відновлення платоспро можності боржника або визнан ня його банкрутом”: найменув ання та інші реквізити боржн ика, визнаного банкрутом; най менування господарського су ду, в провадженні якого знахо диться справа про банкрутств о; дату прийняття господарсь ким судом постанови про визн ання боржника банкрутом і ві дкриття ліквідаційної проце дури; відомості про ліквідат ора (ліквідаційну комісію) та посилання на спрощену проце дуру банкрутства згідно ст.51 в казаного Закону) і відкриття ліквідаційної процедури у о фіційних друкованих органах за рахунок банкрута у п' яти денний строк з дня прийняття постанови відповідно до п.п.3, 5 ст.23 Закону України “Про відн овлення платоспроможності б оржника або визнання його ба нкрутом”, ч.1 Інформаційного л иста Вищого господарського с уду України від 26.10.2011р. №01-06/1481/11 та д окази опублікування надати с уду.

Керуючись ст. ст. 22-25, ч.1, ч.2 ст.51 З акону України “Про відновлен ня платоспроможності боржни ка або визнання його банкрут ом”, ст.ст. 205, 209 Господарського к одексу України, ст. 82 Господар ського процесуального кодек су України суд, -

П О С Т А Н О В И В:

1. Визнати банкруто м Товариство з обмеженою від повідальністю „Укрвтормета гро” (65014, м. Одеса, вул. Канатна, буд. 41, кв. 5; код ЄДРПОУ 33016850)).

2. Відкрити відносно То вариства з обмеженою відпові дальністю „Укрвторметагро” (65014, м. Одеса, вул. Канатна, буд. 4 1, кв. 5; код ЄДРПОУ 33016850) ліквідаці йну процедуру.

3.Ліквідатором Товарис тва з обмеженою відповідальн істю „Укрвторметагро” ( 65014, м. О деса, вул. Канатна, буд. 41, кв. 5; ко д ЄДРПОУ 33016850) призначити гр. Ков аль Руслана Мар' яновича (паспорт серії НОМЕР_1, в иданий Тернопільським МВ УМВ С України в Тернопільській о бласті 14.09.1999р.; місце проживання : АДРЕСА_1).

4. Припинити повноваж ення органів управління банк рута щодо управління банкрут ом та розпорядження його май ном.

5.Зобов' язати ліквідатора банкрута подати в п' ятиден ний строк оголошення про виз нання банкрутом Товариства з обмеженою відповідальністю „Укрвторметагро” ( 65014, Одеська обл., м. Одеса, вул. Канатна, бу д. 41, кв. 5; код ЄДРПОУ 33016850) та відкр иття відносно нього ліквідац ійної процедури у офіційний друкований орган (газети “Го лос України” чи “Урядовий ку р`єр”) з метою виявлення всіх к редиторів, докази подачі ого лошення надати суду. Оголоше ння повинно містити відомост і, вказані у ч.5 ст.23 Закону Укра їни “Про відновлення платосп роможності боржника або визн ання його банкрутом”: наймен ування та інші реквізити бор жника, визнаного банкрутом; н айменування господарського суду, в провадженні якого зна ходиться справа про банкрутс тво; дату прийняття господар ським судом постанови про ви знання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної про цедури; відомості про ліквід атора (ліквідаційну комісію) та посилання на спрощену про цедуру банкрутства згідно ст .51 вказаного Закону.

6.Зобов' язати ліквідатора провести ліквідаційні заход и, передбачені ст.ст.25-31, 51 Закону України “Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом”, т а надати суду звіт.

7.Вважати строк виконання вс іх грошових зобов' язань бан крута таким, що настав.

8.Скасувати арешт, накладени й на майно боржника, визнаног о банкрутом, чи інші обмеженн я щодо розпорядження майном такого боржника. Накладання нових арештів або інших обме жень щодо розпорядження майн ом банкрута не допускається.

9.Виконання зобов' язань бо ржника, визнаного банкрутом, здійснювати у випадках і пор ядку, передбаченому Розділом ІІІ - (Ліквідаційна процедура ), Закону України “Про відновл ення платоспроможності борж ника або визнання його банкр утом”.

10.Ліквідатору після заверше ння ліквідаційних заходів на дати до суду звіт та ліквідац ійний баланс банкрута на зат вердження.

11.Призначити засідання су ду на 07.12.2011р. о 10:20 год.

Засідання суду відбудет ься у приміщенні господарськ ого суду

(м. Одеса, пр-т. Шевченка,29), зал судових засідань №9 (4-й поверх ); тел. 307-966.

12.Зобовязати надати:

ліквідатора: відом ості щодо ліквідаційної проц едури банкрута з підтверджую чими документами.

Копію ухвали надіслати: б анкруту, ліквідатору, держав ному реєстратору Одеської мі ської ради, Першому ВДВС у При морському районі м. Одеси.

Суддя < /підпис/ > Грабован Л.І.

Повну постанову скл адено 28.10.2011р.

Про банкрутство

Підлягає оскарженю докуме нти зі справ про банкрутство

< Довідник >

Дата ухвалення рішення26.10.2011
Оприлюднено10.11.2011
Номер документу19023810
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —32/17-4085-2011

Ухвала від 13.01.2012

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 23.12.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 07.12.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Постанова від 26.10.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 13.10.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні