Постанова
від 11.06.2008 по справі 25/24/08-16/95/08
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

25/24/08-16/95/08

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

про визнання боржника банкрутом

          11.06.08                                                                                          Справа 25/24/08-16/95/08

          

                                                  Суддя                                         Ніколаєнко Р.А.

Кредитор –Державна податкова інспекція у Приазовському районі Запорізької області, смт Приазовське Приазовського району Запорізької області, вул.Леніна, 24

Боржник – сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю “Добрівка”, с.Добрівка Приазовського району Запорізької області, вул.Зарічна, 3

Банківські установи, здійснюючі розрахунково-касове обслуговування боржника:

1.          ЗРУ ЗАТ КБ “ПриватБанк”, м.Запоріжжя

2.          ліквідатор банку “Україна” по Запорізькій області

про банкрутство

Розпорядник майна, ліквідатор  Рабушко В.С.

   

Суддя Ніколаєнко Р.А.

Представники  учасників:

від кредитора –Радченко О.М. (дов.3417/10-10 від 23.04.2008)

від боржника –не з'явився

розпорядник майна Рабушко В.С.  (ухвала господарського суду від 05.03.2008 у справі № 16/24/08) особисто

          За підсумками попереднього засідання у даній справі ухвалою від 15.05.2008   кредитором у справі визнано ДПІ у Приазовському районі Запорізької області, затверджено реєстр   кредиторів СТОВ “Добрівка”; кредитора зобов'язано провести збори, на яких вирішити питання щодо створення комітету кредиторів; засідання суду, де буде розглянуто питання щодо санації чи ліквідації боржника або припинення провадження у справі, кандидатури керуючого санацією чи ліквідатора та розміру винагороди арбітражному керуючому призначено на 11.06.2008.

          Суду представлений протокол від 23.05.2008 зборів кредиторів СТОВ “Добрівка”, який засвідчує прийняття зборами рішення про обрання комітету кредиторів у складі єдиного   кредитора –ДПІ у Приазовському районі.

          Також суду наданий  протокол    від 06.06.2008  засідання комітету кредиторів СТОВ “Добрівка”, яким зафіксовано  рішення про обрання головою комітету кредиторів ДПІ у Приазовському районі., про звернення до господарського суду з клопотанням про визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури, призначення ліквідатором арбітражного керуючого Рабушка В.С.  та   встановлення оплати послуг арбітражного керуючого в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожен місяць виконання  повноважень ліквідатора, яку здійснювати за рахунок майна боржника.

          Клопотання кредитора про визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатором арбітражного керуючого Рабушка В.С.  представлено  суду.

          Згідно з ч.8 ст.16 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” до компетенції комітету кредиторів належить прийняття рішення про внесення пропозицій господарському суду щодо продовження або скорочення строку процедур розпорядження майном боржника чи санації боржника, звернення до господарського суду з клопотанням про відкриття процедури санації, визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, припинення повноважень арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) та про призначення нового арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора).

За ст.1 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” банкрутством є визнана господарським судом неспроможність боржника відновити свою платоспроможність та задовольнити визнані судом вимоги кредиторів не інакше як через застосування ліквідаційної процедури.

Враховуючі обставини справи та рішення комітету кредиторів    від 06.06.2008,  суд вважає за необхідне визнати СТОВ “Добрівка” банкрутом,   відкрити ліквідаційну процедуру, строк якої встановити у шість місяців, ліквідатором банкрута призначити арбітражного керуючого Рабушка В'ячеслава Степановича (ліцензія Державного департаменту з питань банкрутства серії АВ № 307336 від 12.03.2007, адреса: м.Мелітополь, вул.Фучика, 14), який виконував функції розпорядника майна боржника та не заперечив проти його призначення ліквідатором, затвердити оплату послуг арбітражного керуючого в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання  повноважень, яку здійснювати за рахунок майна банкрута.

Керуючись  ст.  ст.  5,  3-1, 22, 24  Закону України  “Про  відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Визнати сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю “Добрівка” (с.Добрівка Приазовського району Запорізької області, вул.Зарічна, 3) банкрутом.

Відкрити ліквідаційну процедуру.

Строк ліквідаційної процедури встановити у шість місяців.

Ліквідатором призначити арбітражного керуючого Рабушка В'ячеслава Степановича (адреса: м.Мелітополь, вул.Фучика, 14).

Зобов'язати ліквідатора у п'ятиденний строк подати в офіційний друкований орган  - газету  “Голос України” чи газету “Урядовий кур'єр” оголошення про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури. Примірник газети з оголошенням представити суду.   

Затвердити оплату послуг ліквідатора Рабушка В.С. в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожний місяць здійснення   повноважень, яку здійснювати за рахунок майна  СТОВ “Добрівка”.

                    

               Примірники постанови  надіслати кредитору, банкруту, банку-1, ліквідатору, Запорізькому обласному відділу з питань банкрутства,   ВДВС Приазовського РУЮ, після набрання постановою законної сили –державному реєстратору Приазовської райдержадміністрації.

Суддя                                                                   Р.Ніколаєнко     

дата призначення ліквідатора  11.06.08

ліквідатор:   Рабушко Вячеслав Степанович          

СудГосподарський суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення11.06.2008
Оприлюднено21.08.2008
Номер документу1912035
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —25/24/08-16/95/08

Ухвала від 24.12.2008

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

Постанова від 11.06.2008

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні