Ухвала
від 19.10.2011 по справі 18/160/10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇ ВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

=======================================================================

УХВАЛА

"19" жовтня 2011 р.

Справа № 18/160/10

< Текст > м. Миколаї в

Кредитор: Державна по даткова інспекція у Ленінськ ому районі м. Миколаєва, 54028, м. Ми колаїв, вул. Гмирьова, 1, корп. 1,

Боржник: Товариство з об меженою відповідальністю “П РОМИСЛОВО-ФІНАНСОВА КОМПАНІ Я “ЛАМЄКС-ГРУПП”, 54028, м. Миколаї в, вул. 9 Лінія, 72, ідентифікацій ний код 33513874,

Ліквідатор: Карпов Вале рій Володимирович, 54024, м. Микол аїв, вул.. Херсонське шосе, 40, кв . 14,

Державний реєстратор: В иконавчий комітет Миколаївс ької міської ради

Суддя Давченко Т.М .

Представники:

від кредитора: ОСОБА_1., д овіреність № 2/9/10-007 від 04.01.2011 р.;

від боржника: Карпов В.В. - ліквідатор.

Суть спору: про розгляд з віту ліквідатора та ліквідац ійного балансу у справі про б анкрутство Товариства з обме женою відповідальністю “ПРО МИСЛОВО-ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ “ ЛАМЄКС-ГРУПП”.

На виконання постанови суд у від 07.12.2010 р. ліквідатором Това риства з обмеженою відповіда льністю “ПРОМИСЛОВО-ФІН АНСОВА КОМПАНІЯ “ЛАМЄКС-ГРУП П” Карповим В.В. подано суду зв іт ліквідатора та ліквідацій ний баланс підприємства-банк рута.

Розглянувши наданий лікві даційний баланс, звіт ліквід атора та матеріали справи, за слухавши пояснення ліквідат ора, суд, -

встановив:

Справу про банкрутство ТОВ “ПРОМИСЛОВО-ФІНАНСОВА К ОМПАНІЯ “ЛАМЄКС-ГРУПП” поруш ено в порядку ст. 52 Закону Укра їни “Про відновлення платосп роможності боржника або визн ання його банкрутом” за заяв ою кредитора - Державної пода ткової інспекції у Ленінсько му районі м. Миколаєва у зв' я зку із існуванням безспірної грошової заборгованості в с умі 25164,42 грн. та у зв' язку із не знаходженням боржника за юри дичною адресою, на підтвердж ення чого наданий витяг з Єди ного державного реєстру юрид ичних осіб та фізичних осіб-п ідприємців станом на 10.11.2010 р.(за пис №5).

Відповідно до ч.1 ст. 5 Зако ну провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським проц есуальним кодексом України т а іншими законодавчими актам и України.

Згідно до п.2 ст.6 Закону право на звернення до господарськ ого суду із заявою про поруше ння справи про банкрутство м ають боржник, кредитор.

Відповідно до вимог Закону , заява про порушення справи п ро банкрутство відсутнього б оржника є підставою для пору шення провадження у справі у випадку наявності будь-якої з підстав, передбачених ст. 52 З акону.

Стаття 52 Закону України “ Про відновлення платоспро можності боржника або визнан ня його банкрутом”, яка ма є назву “Особливості бан крутства відсутнього боржни ка”, передбачає особливо сті порушення справи про бан крутство, про які йдеться в ч.3 ст. 6 Закону, а саме, - у разі, якщо громадянин, підприємець, бор жник або керівні органи борж ника - юридичної особи відсут ні за її місцезнаходженням а бо у разі ненадання боржнико м протягом року до органів де ржавної податкової служби зг ідно із законодавством подат кових декларацій, документів бухгалтерської звітності, а також за наявності інших озн ак, що свідчать про відсутніс ть підприємницької діяльнос ті боржника, заява про поруше ння справи про банкрутство в ідсутнього боржника може бут и подана кредитором незалежн о від розміру його вимог до бо ржника та строку виконання з обов'язань.

Відповідно до вимог ст. 1 За кону України “Про державну р еєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців” м ісцезнаходження юридичної о соби - адреса органу або осо би, які відповідно до установ чих документів юридичної осо би чи закону виступають від ї ї імені (далі - виконавчий ор ган).

Згідно з ст. 17 Закону України “Про державну реєстрацію юр идичних осіб та фізичних осі б-підприємців” в Єдиному дер жавному реєстрі містяться ві домості про відсутність юрид ичної особи за її місцезнахо дженням.

Відповідно до вимог ч. 1, 3 ст. 18 вказаного Закону, якщо відом ості, які підлягають внесенн ю до Єдиного державного реєс тру були внесені до нього, то т акі відомості вважаються дос товірними і можуть бути вико ристані в спорі з третьою осо бою, доки до них не внесено від повідних змін. Якщо відомост і, які підлягають внесенню до Єдиного державного реєстру, не були до нього внесені, вони не можуть бути використані в спорі з третьою особою.

Вказаний Закон також визна чає порядок внесення до Єдин ого державного реєстру запис ів про відсутність юридичної особи за її місцезнаходженн ям, які здійснюються державн им реєстратором (п.7 ст.19 Закон у).

Постановою господарськ ого суду Миколаївської облас ті від 07.12.2010 р. ТОВ “ПРОМИСЛО ВО-ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ “ЛАМЄК С-ГРУПП” визнано банкрутом, в ідкрито відносно нього лікві даційну процедуру, ліквідато ром банкрута призначено арбі тражного керуючого Карпова В .В. та зобов'язано ліквідатора здійснити ліквідацію боржни ка відповідно до вимог Закон у України “Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом”.

Відповідно до постанови с уду від 07.12.2010 р. ліквідатор прис тупив до своїх обов' язків.

В силу статті 25 Закону Украї ни “Про відновлення платоспр оможності боржника або визна ння його банкрутом” ліквідат ор з дня свого призначення зд ійснює ряд повноважень між і ншим, вживає заходів, спрямов аних на пошук, виявлення та по вернення майна банкрута, що з находиться у третіх осіб, зді йснює інвентаризацію та оці нку майна банкрута згідно з законодавством, аналізує фі нансове становище банкрута, подає до господарського суду заяви про визнання недійсни ми угод боржника, очолює лікв ідаційну комісію та формує л іквідаційну масу тощо.

Відповідно до ст. 31 вказаног о Закону при реалізації сво їх прав та обов'язків арбіт ражний керуючий зобов' яза ний діяти сумлінно та розу мно з урахуванням інтересів боржника та його кредиторів.

Відповідно до частини 1 стат ті 32 вищезазначеного Закону п ісля завершення всіх розраху нків з кредиторами ліквідато р подає до господарського су ду звіт та ліквідаційний бал анс, до якого додаються: показ ники виявленої ліквідаційно ї маси (дані її інвентаризаці ї); відомості про реалізацію о б' єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені дог овори купівлі-продажу та акт и приймання-передачі майна; р еєстр вимог кредиторів з дан ими про розміри погашених ви мог кредиторів; документи, як і підтверджують погашення ви мог кредиторів.

Господарський суд після за слуховування звіту ліквідат ора та думки членів комітету кредиторів або окремих кред иторів виносить ухвалу про з атвердження звіту ліквідато ра та ліквідаційного балансу .

В порядку ст. 32 Закону Україн и “Про відновлення платоспро можності боржника або визнан ня його банкрутом” ліквідато ром ТОВ “ПРОМИСЛОВО-ФІНА НСОВА КОМПАНІЯ “ЛАМЄКС-ГРУПП ” надано звіт по ліквідації п ідприємства банкрута та лікв ідаційний баланс станом на 26.0 9.2011 р.

Із вказаного звіту та додан их до нього документів вбача ється наступне.

Ліквідатором надіслані по відомлення до Управління Пен сійного фонду в Ленінському районі м. Миколаєва, Виконавч ої дирекції Фонду соціальног о страхування з тимчасової в трати працездатності Микола ївського обласного відділен ня, Відділення виконавчої ди рекції Фонду соціального стр ахування від нещасних випадк ів на виробництві та професі йних захворювань України в М иколаївській області, Ленінс ького районного центру зайня тості, Миколаївського обласн ого відділення Фонду соціаль ного захисту інвалідів, Лені нського ВДВС Миколаївського міського управління юстиції про визнання боржника банкр утом та відкриття ліквідацій ної процедури. Направлено за пити до інспекції Держтехнаг ляду Миколаївської Облдержа дміністрації, Державної пода ткової інспекції у Ленінсько му районі м. Миколаєва, Комуна льного підприємства “Микола ївське Міжміське Бюро Техніч ної Інвентаризації”, УДАІ УМ ВС України в Миколаївській о бласті, відділу земельних ре сурсів для встановлення наяв ності майна банкрута та відк ритих рахунків в установах б анків.

Згідно відповіді Держав ної податкової інспекції у Л енінському районі м. Миколає ва № 116/10/29-026 від 11.01.2011р. розрахунков і рахунки ТОВ “ПРОМИСЛОВ О-ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ “ЛАМЄКС -ГРУПП” відкриті в філії ПАТ “ Державний експортно-імпортн ий банк України” в м. Миколаєв і. Згідно відповіді філії ПАТ “Державний експортно-імпорт ний банк України” в м. Миколає ві № 62-011/328 від 24.01.2011р. залишок грошо вих коштів на рахунку № 2600200106388/980 с тановить 0 (нуль) грн.00 коп., зали шок грошових коштів на рахун ку № 2600200106388/978 становить 0 (нуль) євр о.

У зв' язку з недостатністю активів на підприємстві для оформлення доступу та закри ттю рахунків підприємства, л іквідатором заявлено суду кл опотання щодо зобов' я зання установи банку закрити розрахункові рахунки банкру та.

Дослідивши матеріали с прави та заслухавши присутнь ого представника кредитора, суд вважає за необхідне задо вольнити клопотання ліквіда тора та зобов' язати ПАТ “Де ржавний експортно-імпортний банк України” в м. Миколаєві з акрити поточні рахунки ТОВ “ПРОМИСЛОВО-ФІНАНСОВА КОМ ПАНІЯ “ЛАМЄКС-ГРУПП” №2600200106388/980 т а № 2600200106388/978.

Згідно отриманих відпо відей за обліками інспекції Держтехнагляду Облдержадмі ністрації Миколаївської обл асті (відмітка від 16.02.2011 р.), Комун ального підприємства “Микол аївське Міжміське Бюро Техні чної Інвентаризації” (довідк а № 220 від 17.01.2011р.) за банкрутом сіл ьськогосподарська техніка, т ранспортні засоби та нерухом ість не зареєстровані.

Згідно даних державної ста тистичної звітності (форма № 6-зем,2-зем) Управління Держком зему у місті Миколаїв № 274/751-2/701 ві д 02.02.2011р. станом на 01.01.2011р. інформац ія щодо землекористувача ТОВ “ПРОМИСЛОВО-ФІНАНСОВА К ОМПАНІЯ “ЛАМЄКС-ГРУПП” відсу тня.

Згідно відповіді УДАІ УМВС України в Миколаївській обл асті № 9/5578 від 20.06.2011р., за банкруто м зареєстрованих транспортн их засобів не значиться.

Обстеження за юридичною ад ресою банкрута будь-яких акт ивів підприємства, печатки, б ухгалтерської та фінансово-г осподарської документації н е виявлено (акт обстеження та огляду від 25.12.2010 р.). За юридичною адресою підприємство діяльн ість не здійснює. Ліквідатор ом направлено повідомлення н а адресу керівника банкрута Шевченко Д.О. з вимогою надати фінансово-господарську доку ментацію та активи підприємс тва. Керівник банкрута фінан сово-господарської документ ації та активів підприємства ліквідатору не передавав, мі сцезнаходження його не відом е. Архів з особового складу Уп равління архівної роботи та урочистих подій виконкому Ми колаївської міської ради лис том № 21/01-22 від 14.01.2011р. повідомив лі квідатора, що архівні докуме нти з особового складу ТОВ “ПРОМИСЛОВО-ФІНАНСОВА КОМ ПАНІЯ “ЛАМЄКС-ГРУПП” на збер ігання до архіву не надходил и.

У зв' язку з неможливістю з найти та знищити печатку бан крута ліквідатором було опуб ліковано оголошення в газеті «Позвоните»№ 3 (1331) від 18.01.2011р. про визнання її недійсною, а тако ж про визнання недійсними шт ампів та фінансово-господарс ьких документів ТОВ “ПРО МИСЛОВО-ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ “ ЛАМЄКС-ГРУПП”.

Ленінський ВДВС Миколаївс ького міського управління юс тиції надіслав на адресу лік відатора постанову про закін чення виконавчого проваджен ня № 21639490 від 16.06.2011 р. про стягнення з ТОВ “ПРОМИСЛОВО-ФІНАНС ОВА КОМПАНІЯ “ЛАМЄКС-ГРУПП” на користь держави в особі ре гіонального управління депа ртаменту контролю за виробни цтвом та обігом спирту, алког ольних напоїв і тютюнових ви робів ДПА України в Миколаїв ській області заборгованост і в сумі 11180 грн.

Управління Пенсійного Фон ду України в Ленінському рай онні м. Миколаєва листом № 463/09 в ід 11.01.2011р., Заводський районний центр зайнятості м. Миколаєв а листом № 06-662/04 від 28.04.2011р., Відділе ння ВД Фонду Соціального стр ахування від нещасних випадк ів на виробництві та професі йних захворювань України в З аводському районі м. Миколає ва листом № 289/01-03 від 28.04.2011р., Микола ївське обласне відділення ви конавчої дирекції Фонду соці ального страхування з тимчас ової втрати працездатності л истом № 150/07-10 від 20.01.2011р. повідомил и ліквідатора, що ТОВ “ПРО МИСЛОВО-ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ “ ЛАМЄКС-ГРУПП” не має заборго ваності зі сплати страхових внесків.

Вимог кредиторів щодо ви плати заборгованості із заро бітної плати за три місяці ро боти, що передують порушенню справи про банкрутство чи пр ипиненню трудових відносин у разі звільнення працівника до порушення зазначеної спра ви - не встановлено.

Вимог кредиторів щодо ви плати заборгованості із заро бітної плати, авторської вин агороди, аліментів, а також ви моги щодо відшкодування шкод и, заподіяної життю та здоров 'ю громадян також не встанов лено.

Ліквідатором в процесі ліквідаційної процедури виз нані грошові вимоги Державно ї податкової інспекції у Лен інському районні м. Миколаєв а у загальній сумі 25573,22 грн., про що складено реєстр кредитор ів.

26.09.2011р. проведено засідання к омітету кредиторів (Протокол від 26.09.2011р.), на якому ухвалено п рийняти звіт ліквідатора до відома та клопотати перед Го сподарським судом Миколаївс ької області про затвердженн я ліквідаційного балансу та ліквідації підприємства.

Ліквідатор виконав вимо ги, передбачені розділом III За кону України “Про відновленн я платоспроможності боржник а або визнання його банкруто м”.

Наданий ліквідатором звіт та ліквідаційний баланс бан крута свідчать про відсутніс ть у банкрута основних і обор отних засобів для ведення го сподарської діяльності, повн ого погашення заборгованост і та можливості оздоровлення платоспроможності боржника .

Відповідно до п. 6 ст. 31 Закон у України “Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом”, вимоги не задоволені за недо статністю майна, вважаються погашеними.

Присутнім у судовому засі данні 19.10.2011 р. представником Дер жавної податкової інспекції у Ленінському районні м. Мико лаєва схвалено звіт ліквідат ора, висловлено думку про мож ливість затвердження ліквід аційного балансу та ліквідац ії банкрута.

За таких обставин, звіт лі квідатора та ліквідаційний б аланс підлягають затверджен ню.

Керуючись ст. ст. 14, 15, 32, 40 Закон у України “Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом”, ст. ст. 80, 86 ГПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

1. Затвердити звіт ліквід атора та ліквідаційний балан с ТОВ “ПРОМИСЛОВО-ФІНАНС ОВА КОМПАНІЯ “ЛАМЄКС-ГРУПП” станом на 26.09.2011 р.

2. Ліквідувати Товариство з обмеженою відповідальністю “ПРОМИСЛОВО-ФІНАНСОВА КОМПА НІЯ “ЛАМЄКС-ГРУПП”, 54028, м. Микол аїв, вул. 9 Лінія, 72, ідентифікац ійний код 33513874.

3. Провадження у справі прип инити.

4. Зобов' язати лікв ідатора примірники лікві дбалансу банкрута надіслати на адресу державного реєстр атора - Виконавчого комітет у Миколаївської міської ради та Головному управлінню ста тистики у Миколаївській обла сті.

5.Зобов' язати ПАТ “Державн ий експортно-імпортний банк України” в м. Миколаєві закри ти поточні рахунки Товариств а з обмеженою відповідальніс тю “ПРОМИСЛОВО-ФІНАНСОВА КОМ ПАНІЯ “ЛАМЄКС-ГРУПП” № 2600200106388/980 т а № 2600200106388/978.

Про закриття рахунків проі нформувати суд в місячний ст рок.

6. Дану ухвалу надіслати:

- для виконання: проведенн я державної реєстрації припи нення юридичної особи та вик лючення з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фі зичних осіб - підприємців згі дно ч. 5 ст. 39 Закону України “Пр о державну реєстрацію юридич них осіб та фізичних осіб - п ідприємців”, ч. 2 ст. 32 Закону Ук раїни “Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом” держа вному реєстратору - Виконав чому комітету Миколаївської міської ради, Головному упра влінню статистики у Миколаїв ській області, ліквідатору, П АТ “Державний експортно-імпо ртний банк України” в м. Микол аєві.

- для відома: кредитору.

Суддя Т.М.Давченко

Дата ухвалення рішення19.10.2011
Оприлюднено17.11.2011
Номер документу19145964
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —18/160/10

Ухвала від 08.06.2010

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Носівець В.В.

Ухвала від 21.07.2010

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Носівець В.В.

Ухвала від 07.07.2010

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Носівець В.В.

Ухвала від 30.06.2010

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Носівець В.В.

Ухвала від 19.10.2011

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Ухвала від 04.10.2011

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Постанова від 07.12.2010

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні