Ухвала
від 08.07.2008 по справі 1/67б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

1/67б

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ91000, м. Луганськ, пл. Героїв ВВВ, 3а. Тел. 55-17-32


УХВАЛА

                                                                                Справа № .

Суддя Зюбанова Н.М., розглянувши матеріали справи за заявою

кредитора  -      Управління Пенсійного фонду України в Ленінському районі м. Луганська, м. Луганськ

до боржника -   Приватного підприємства "Ультрамет-13А", м. Луганськ   

про банкрутство

за участю представника кредитора Євдокіменка В.К., дов. від 31.08.07 № 7585/07 від 31.08.07

                                                                 в с т а н о в и в:

Обставини справи: про банкрутство боржника у порядку ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” від 14.05.92 № 2343-ХІІ (далі –Закон України № 2343-ХІІ від 14.05.92).

Дослідивши обставини справи, додатково надані документи, вислухавши представника кредитора, суд дійшов до наступного.

Ухвалою від  12.06.08 господарським судом Луганської області порушено провадження у справі  № 1/67б  про  банкрутство боржника  - Приватного підприємства "Ультамет-13А",                     м. Луганськ з підстав незнаходження за юридичною адресою боржника, відсутності майна та активів, необхідних для погашення боргу у розмірі 445 грн. 61 коп.

Також даною ухвалою  суд зобов"язав кредитора надати відповідні документи у підтвердження наявності підстав для визнання його банкрутом у порядку ст. 52 Закону України від 14.05.92 № 2343-ХІІ, а саме:

- надати суду довідку реєструючого органу за місцем знаходження боржника про приналежність його до суб'єктів підприємницької діяльності та щодо внесення запису до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців про відсутність боржника за юридичною адресою (його місцезнаходженням) згідно зі ст. 17 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців” на даний час; відомості щодо стану виконавчого провадження за виконавчими документами та докази неможливості виконання за виконавчими документами (при наявності), а саме: акти ВДВС про неможливість виконання (акт про відсутність майна на яке може бути звернено стягнення тощо); докази припинення боржником фінансово-господарської діяльності (належним чином оформлений висновок ДПІ про дату останнього надання боржником звітності до органів державної податкової служби); відомості щодо банківських установ, обслуговуючих боржника, а також його рахунків на даний час, крім зазначених у заяві;  докази неможливості встановити місцезнаходження керівних органів боржника (директора, головного бухгалтера тощо) або докази розшуку їх фактичного місцезнаходження, в тому числі: акти перевірок місцезнаходження юридичної особи - боржника та його керівних органів за юридичною адресою, акти перевірки уповноважених осіб боржника за місцем їх реєстрації та проживання, станом на день подання заяви, тобто - 12.06.08.; належні докази відсутності у боржника майнових активів, зокрема нерухомості, земельних ділянок, транспорту та сільськогосподарської техніки і грошових коштів (відповідні довідки відділу земельних ресурсів, Державного технічного нагляду, банківських установ тощо), станом на день подання заяви кредитора до суду - 12.06.08.; довідку відділення зв'язку про неможливість вручення кореспонденції боржнику у зв'язку з його відсутністю за юридичною адресою, а також про те, чи укладав боржник у  2007 році договір про доставку поштової кореспонденції; тощо.

При розгляді справи судом було  з'ясовано, що вимоги, викладені в  ухвалах суду кредитором  у  повному обсязі не виконано, оскільки не надано  належних доказів, які підтверджують наявність у боржника ознак відсутнього щодо відсутності підприємства-боржника та його керівних органів за їх місцезнаходженням станом на день подання до суду заяви та  доказів припинення  боржником підприємницької діяльності.

У довідці державного реєстратора № 474493 не зазначено про відсутність підприємства-боржника за юридичною адресою, оскільки у відповідності до вимог Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" доказом відсутності боржника за його місцезнаходженням є відповідний запис в ЄДР.

Аналогічну правову позицію висловлено  також у постановах Вищого господарського суду  України, зокрема у справі № 6/29-07.

Згадані документи  та відомості мають вирішальне значення для розгляду судом по суті  заяви кредитора про порушення справи про банкрутство боржника в порядку ст. 52 Закону України № 2343-ХІІ від 14.05.92,  з'ясування дійсних обставин справи, зокрема, за їх відсутності неможливо встановлення наявності ознак відсутнього боржника, оскільки витребувані судом від кредитора документи, які останнім без поважних причин суду не надані,  потрібні  для встановлення саме цих фактів.  

За таких обставин, суд позбавлений можливості прийняти рішення по суті заявлених кредитором вимог, оскільки ним не виконано у повному обсязі вимоги суду за його ухвалами,  тому на підставі п. 5 ст. 81 ГПК України, суд залишає без розгляду  заяву кредитора.  Мораторій на задоволення вимог кредиторів, введений ухвалою суду  від  12.06.08,  скасовується.

На підставі вищевикладеного та, керуючись ст. ст. 1, 6, 7, 12, 52 Закону України від 14.05.92 № 2343-ХІІ, п. 5 ст. 81, ст. ст. 86, 87  ГПК України,  суд

                                                   у х в а л и в :

          1. Заяву кредитора  про визнання банкрутом ПП "Ультрамет-13А" в порядку ст. 52 Закону  України  № 2343-ХІІ від 14.05.92 залишити без розгляду.

          2. Скасувати мораторій на задоволення вимог кредиторів.

          3. Повернути  кредитору матеріали, які додані до справи  на  "9"  арк.

          4. Дану ухвалу надіслати:  кредитору  (разом з додатком  - рекомендованою поштою); Луганському обласному відділу з питань банкрутства; Ленінському ВДВС Луганського МУЮ;  Державному реєстратору Управління державної реєстрації та міського реєстру Луганської міської ради.  

              Суддя                                                                                                  Н.М.Зюбанова

          

          

СудГосподарський суд Луганської області
Дата ухвалення рішення08.07.2008
Оприлюднено22.08.2008
Номер документу1915210
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —1/67б

Ухвала від 23.06.2008

Господарське

Господарський суд Луганської області

Зюбанова Н.М.

Ухвала від 23.06.2008

Господарське

Господарський суд Луганської області

Зюбанова Н.М.

Ухвала від 08.07.2008

Господарське

Господарський суд Луганської області

Зюбанова Н.М.

Ухвала від 12.06.2008

Господарське

Господарський суд Луганської області

Зюбанова Н.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні