Ухвала
від 08.11.2011 по справі 5/10б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАР СЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

83048, м.Д онецьк, вул.Артема, 157, тел.381-88-46

У Х В А Л А

по справі про банкрутство

08.11.11 р. Справа № 5/10б

За заявою кредитора (зая вника) Товариства з обмежено ю відповідальністю „ПРОЕКТН А ФІРМА „АРКОН”, м. Донецьк

до боржника Товариства з об меженою відповідальністю „П ромислово - інвестиційна ко мпанія „Ресурси Донбасу”, м. Д онецьк

арбітражний керуючий Вели кодна А.А.

про банкрутство

Суддя господарського суд у Донецької області Чор ненька І.К.

Представники:

Від кредиторів ОСОБА_1., ОСОБА_2., ОСОБА_3., ОСОБ А_4., ОСОБА_5., за довіреніс тю. Умуханов Ю.А. - директор Т ОВ ФК „Фінансовий дім” (наказ № 9/к від 03.03.08р.)

Від боржника ОСОБА_6., за довіреністю

Арбітражний керуючий Вели кодна А.А. (розпорядник майна)

Ухвалою господарського су ду Донецької області ухвалою від 06.01.2011р. за заявою Товариств а з обмеженою відповідальніс тю „ПРОЕКТНА ФІРМА „АРКОН”, м . Донецьк, порушена справа про банкрутство Товариства з об меженою відповідальністю „П ромислово - інвестиційна ко мпанія „Ресурси Донбасу”, м. Д онецьк, на підставі ст. ст. 1, 6, 7, 8, 11, 12 Закону України “Про віднов лення платоспроможності бо ржника або визнання його бан крутом”.

Ухвалою господарського су ду від 13.01.2011р. за результатами п ідготовчого засідання введе но процедуру розпорядження м айном Товариства з обмеженою відповідальністю „Промисло во - інвестиційна компанія „Ресурси Донбасу”, м. Донецьк , розпорядником майна призна чено арбітражного керуючого Волкову Вікторію Валеріївну .

Ухвалою господарського су ду від 12.05.2011р. за результатами п опереднього засідання затве рджено реєстр вимог кредитор ів.

Ухвалою господарського су ду від 08.08.2011р. припинені повнова ження розпорядника майна Вол кової В.В. та розпорядником ма йна Товариства з обмеженою в ідповідальністю „Промислов о - інвестиційна компанія „ Ресурси Донбасу”, м. Донецьк, п ризначено арбітражного керу ючого Великодну Аллу Анатолі ївну.

18.10.2011р. до господарського суд у Донецької області надійшла заява розпорядника майна пр о затвердження мирової угоди по справі № 5/10б про банкрутств о Товариства з обмеженою від повідальністю „Промислово - інвестиційна компанія „Ресу рси Донбасу”, м. Донецьк, з дод аними до неї протоколами зас ідання комітету кредиторів № 2, № 3, № 4, № 5, № 6, № 7, та текстом миров ої угоди.

Ухвалою суду від 19.10.2011р. зазна чена заява призначена до роз гляду у судовому засіданні н а 31.10.2011р. та зобов' язано розпор ядника майна надати суду дод аткові документи.

Ухвалою господарського су ду від 31.10.2011р. розгляд справи ві дкладено на 08.11.2011р., у зв' язку з тим, що вимоги ухвали суду від 19.10.2011р. розпорядником майна вик онані не у повному обсязі.

03.11.2011р. боржником господарсь кому суду надані додаткові д окументи.

07.11.2011р. господарському суду р озпорядником майна надані до даткові документи.

Про дату, час та місце прове дення судового засідання усі кредитори, боржник та розпор ядник майна повідомлені нале жним чином ухвалою господарс ького суду від 31.10.2011р. (направле ною рекомендованою поштою).

Розглянувши мирову угоду у судових засіданнях, надані д о неї документи, заслухавши г олову комітету кредиторів, р озпорядника майна, кожного п рисутнього на засіданні суду кредитора, боржника, суд вста новив:

Згідно ч. 1, ч. 5 ст. 16 Закону Укра їни „Про відновлення платосп роможності боржника або визн ання його банкрутом” протяго м десяти днів після винесенн я ухвали за результатами поп ереднього засідання господа рського суду розпорядник май на повідомляє кредиторів згі дно з реєстром вимог кредито рів та уповноважену особу ак ціонерів або учасників товар иства з обмеженою чи додатко вою відповідальністю про міс це і час проведення зборів кр едиторів та організовує їх п роведення. До компетенції зб орів кредиторів належить при йняття рішення про вибори чл енів комітету кредиторів.

20.05.2011р. розпорядником майна п роведено загальні збори кред иторів по справі № 5/10б п ро банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю „Промислово - інвестиційна компанія „Ресурси Донбасу”, м. Донецьк.

24.05.2011р. та 06.06.2011р. до господарськ ого суду Донецької області н адійшли скарги кредиторів (Т ОВ „Охоронна фірма „Безпека та спокій”, ПАТ „УКРАЇНСЬКИЙ БІЗНЕС БАНК”, КАТІМА ЕНТЕРПР АЗІЗ ЛІМІТЕД) на порядок пров едення загальних зборів кред иторів 20.05.2011р.

23.06.2011р. розпорядником майна п роведено нові загальні збори кредиторів ТОВ „Промислово - інвестиційна компанія „Ре сурси Донбасу” на яких обран ий комітет кредиторів у скла ді:

- ПАТ „Акціонерний ком ерційний промислово - інвес тиційний банк”, м. Київ в особі філії „Головне управління П АТ Промінвестбанк в Донецькі й області”, м. Донецьк;

- Товариство з обмежен ою відповідальністю „Охорон на фірма „Безпека та спокій” , м. Донецьк;

- Публічне акціонерне товариство „БАНК КРЕДИТ ДНІ ПРО”, м. Дніпропетровськ;

- Публічне акціонерне товариство „ДОНГОРБАНК”, м. Д онецьк;

- Публічне акціонерне товариство „КРЕДОБАНК”, м. Ль вів в особі Донецького відді лення Центральної філії ПАТ „КРЕДОБАНК”, м. Донецьк;

- Публічне акціонерне товариство „Укрсоцбанк”, м. К иїв в особі Донецької обласн ої філії Публічного акціонер ного товариства „Укрсоцбанк ”, м. Донецьк;

- Публічне акціонерне товариство „УКРАЇНСЬКИЙ БІЗ НЕС БАНК”, м. Донецьк.

Судом прийняті до уваги ріш ення, які прийняті на зборах к редиторів 23.06.2011р. (ухвала господ арського суду від 08.08.2011р.).

Ухвалою господарського су ду від 08.08.2011р. припинені повнова ження розпорядника майна Вол кової В.В. та розпорядником ма йна Товариства з обмеженою в ідповідальністю „Промислов о - інвестиційна компанія „ Ресурси Донбасу”, м. Донецьк, п ризначено арбітражного керу ючого Великодну Аллу Анатолі ївну.

Відповідно до звіту розпор ядника майна на адресу боржн ика ТОВ „Промислово - інвес тиційна компанія „Ресурси До нбасу” надійшли повідомленн я від кредиторів ПАТ „КРЕДОБ АНК” та ПАТ „Укрсоцбанк” з ві домостями щодо відступлення ними права вимоги ТОВ „ФІНАН СОВА КОМПАНІЯ „ФІНАНСОВИЙ ДІ М”; також на адресу розпорядн ика майна надійшла заява ТОВ „ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ „ФІНАНС ОВИЙ ДІМ” про визнання креди тором першої черги, у зв' язк у з підписанням договорів ві дступлення права вимоги від 04.10.2011р. та 05.10.2011р.

Згідно із п. 51 Постанови Плен уму Верховного Суду України від 18.12.2009р. № 15 „Про судову практи ку в справах про банкрутство ”: „Статтею 512 ЦК встановлено п ідстави заміни кредитора у з обов' язанні, в тому числі й г рошовому. Законом не передба чено заборони на перехід пра в кредиторів за грошовими зо бов' язаннями до іншої особи у провадженні у справі про ба нкрутство. Тому арбітражні к еруючі мають вносити до реєс тру відомості про заміну кре диторів за грошовими зобов' язаннями у разі переходу їх п рава вимоги відповідно до пр авил ЦК, а господарські суди - зобов' язувати арбітражних керуючих вносити відповідні зміни до реєстру в разі оскар ження необґрунтованої відмо ви арбітражних керуючих у вн есенні відомостей про заміну кредитора. Особа, до якої пере йшли права кредитора під час провадження у справі про бан крутство, отримує статус уча сника провадження відповідн о до абзацу двадцять другого статті 1 Закону. Заміна кредит ора у зобов' язанні не вплив ає на права та обов' язки бор жника і не потребує його згод и, якщо така згода не передбач ена договором або законом.”

Розпорядником майна на під ставі вказаних договорів уст упки права вимоги здійснена заміна кредиторів в зобов' я заннях боржника та внесені з міни в реєстр вимог кредитор ів, а саме:

із реєстру вимог кредиторі в виключені кредитори ПАТ „К РЕДОБАНК”, м. Львів в особі Дон ецького відділення Централь ної філії ПАТ „КРЕДОБАНК”, м. Д онецьк та ПАТ „Укрсоцбанк”, м . Київ в особі Донецької облас ної філії ПАТ „Укрсоцбанк”, м . Донецьк, та включен в першу ч ергу реєстру вимог кредиторі в - кредитор Товариство з об меженою відповідальністю „Ф ІНАНСОВА КОМПАНІЯ „ФІНАНСОВ ИЙ ДІМ”, м. Донецьк на суму 8 633 724, 78грн.

У зв' язку із внесенням змі н до реєстру вимог кредиторі в розпорядником майна 10.10.2011р. пр оведені загальні збори креди торів, на яких переобраний ко мітет кредиторів, та до склад у комітету кредиторів одного лосно обрані наступні кредит ори:

- ПАТ „Акціонерний ком ерційний промислово - інвес тиційний банк”, м. Київ в особі філії „Головне управління П АТ Промінвестбанк в Донецькі й області”, м. Донецьк;

- Товариство з обмежен ою відповідальністю „Охорон на фірма „Безпека та спокій” , м. Донецьк;

- Публічне акціонерне товариство „БАНК КРЕДИТ ДНІ ПРО”, м. Дніпропетровськ;

- Публічне акціонерне товариство „ДОНГОРБАНК”, м. Д онецьк;

- Публічне акціонерне товариство „УКРАЇНСЬКИЙ БІЗ НЕС БАНК”, м. Донецьк;

- КАТІМА ЕНТЕРПРАЗІЗ Л ІМІТЕД, м. Нікосія;

- Товариство з обмежен ою відповідальністю „ФІНАНС ОВА КОМПАНІЯ „ФІНАНСОВИЙ ДІМ ”, м. Донецьк.

10.10.2011р. на зборах комітету кре диторів (протокол зборів ком ітету кредиторів № 6 від 10.10.2011р.) о дноголосно обраний голова ко мітету кредиторів - ПАТ „Ак ціонерний комерційний проми слово- інвестиційний банк” , м. Київ в особі філії „Головн е управління ПАТ Промінвестб анк в Донецькій області”, м. До нецьк.

Законом України “Про відно влення платоспроможності бо ржника або визнання його бан крутом” процедура мирової уг оди регламентована Розділом IV Закону.

Відповідно до ч. 2 ст. 35 Закону України “Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом”: “ Мирова угода може бути уклад ена на будь-якій стадії прова дження у справі про банкрутс тво.”

Відповідно до ч. 3 ст. 35 Закону України “Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом”: “ Рішення про укладення мирово ї угоди від імені кредиторів приймається комітетом кред иторів більшістю голосів кре диторів - членів комітету та в важається прийнятим за умови , що всі кредитори, вимоги яких забезпечені заставою майна боржника, висловили письмову згоду на укладення мирової у годи.”

13.10.2011р. на засіданні комітету кредиторів одноголосно прий нято рішення щодо укладення мирової угоди та її підписан ня (протокол засідання коміт ету кредиторів № 7).

Всі кредитори, вимоги яких забезпечені заставою майна б оржника, згідно реєстру вимо г кредиторів, наданого розпо рядником майна, з урахування м відомостей щодо заміни кре диторів, висловили письмову згоду на укладення мирової у годи:

- Публічне акціонерне товариство „БАНК КРЕДИТ ДНІ ПРО”, м. Дніпропетровськ - лист № 6/21-8255 від 14.10.2011р.;

- КАТІМА ЕНТЕРПРАЗІЗ Л ІМІТЕД, м. Нікосія - лист № б/н ;

- Товариство з обмежен ою відповідальністю „ФІНАНС ОВА КОМПАНІЯ „ФІНАНСОВИЙ ДІМ ”, м. Донецьк - лист № 37 від 13.10.2011р .;

- Публічне акціонерне товариство „Акціонерний ком ерційний промислово - інвес тиційний банк”, м. Київ в особі філії „Головне управління П АТ Промінвестбанк в Донецькі й області”, м. Донецьк - лист № 39-08-01-7/39-2 від 06.10.2011р.;

- Публічне акціонерне товариство „ДОНГОРБАНК”, м. Д онецьк - лист № б/н.

Відповідно до ч. 3 ст. 36 Закону України „Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом” д ля конкурсних кредиторів, як і не брали участі в голосуван ні або проголосували проти у кладення мирової угоди, не мо жуть бути встановлені умови гірші, ніж для кредиторів, які висловили згоду на укладенн я мирової угоди, вимоги яких в іднесені до однієї черги.

Конкурсний кредитор - Тов ариство з обмеженою відповід альністю „ПРОЕКТНА ФІРМА „АР КОН” не брав участі в голосув анні за умови мирової угоди, о скільки не обраний до складу комітету кредиторів.

Згідно звіту розпорядника майна, розпорядником майна н а адресу кредитора ТОВ „ПРОЕ КТНА ФІРМА „АРКОН” спрямован о текс мирової угоди Товарис тва з обмеженою відповідальн істю „Промислово - інвестиц ійна компанія „Ресурси Донба су”.

28.10.2011р. розпорядником майна с уду надано лист від 13.10.2011р. ТОВ „ ПРОЕКТНА ФІРМА „АРКОН”, в яко му вказано, що ТОВ „ПФ „АРКОН” заперечень до умов та строкі в вказаних в мировій угоді - не має та не заперечує проти з атвердження мирової угоди.

Відповідно до ч. 4, ч. 5 ст. 35 Зако ну України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ” рішення про укладення миро вої угоди приймається від ім ені боржника керівником борж ника чи арбітражним керуючим (керуючим санацією, ліквідат ором), які виконують повноваж ення органів управління та к ерівника боржника і підписую ть її; від імені кредиторів ми рову угоду підписує голова к омітету кредиторів.

Мирова угода від імені кред иторів - підписана головою комітету кредиторів (протоко л зборів комітету кредиторів № 6 від 10.10.2011р.), від боржника - ди ректором Товариства з обмеже ною відповідальністю „Проми слово - інвестиційна компан ія „Ресурси Донбасу”, підпис и скріплені печатками.

Ч. 2 ст. 38 Закону України “Про в ідновлення платоспроможнос ті боржника або визнання йог о банкрутом” передбачає, що г осподарський суд зобов'язани й заслухати кожного присутнь ого на засіданні кредитора, у якого виникли заперечення щ одо укладення мирової угоди, навіть якщо на засіданні ком ітету кредиторів він голосув ав за укладення мирової угод и.

Присутні у судовому засіда нні кредитори (ПАТ „Акціонер ний комерційний промислово - інвестиційний банк”, ТОВ „Ох оронна фірма „Безпека та спо кій”, ПАТ „БАНК КРЕДИТ ДНІПРО ”, ПАТ „ДОНГОРБАНК”, КАТІМА ЕН ТЕРПРАЗІЗ ЛІМІТЕД, ПАТ „УКРА ЇНСЬКИЙ БІЗНЕС БАНК”, ТОВ „ФІ НАНСОВА КОМПАНІЯ „ФІНАНСОВИ Й ДІМ”) підтримали затвердже ння мирової угоди по справі № 5/10б про банкрутство Товарист ва з обмеженою відповідальні стю „Промислово - інвестиці йна компанія „Ресурси Донбас у”, м. Донецьк.

Господарський суд заслуха в у судовому засіданні кожно го присутнього на засіданні кредитора.

Письмових та усних запереч ень кредиторів щодо порядку укладення та умов мирової уг оди суду не надано та не заявл ено.

Враховуючи вищевикладене , приймаючи до уваги, що запере чень щодо порядку укладення та умов мирової угоди не нада но, всі кредитори підтримали затвердження мирової угоди, суд дійшов висновку - уклад ена між кредиторами та боржн иком 13.10.2011р. мирова угода, відпо відає вимогам Закону України “Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом” та підляга є затвердженню в наданій суд у 18.10.2011р. редакції.

Відповідно до ч. 5 ст. 40 Закону України „Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом” г осподарський суд припиняє пр овадження у справі про банкр утство, якщо затверджено мир ову угоду.

Керуючись ст. 1, ч. 9 ст. 7, ст.ст. 16, 31, 35-38, ч. 5 ст. 40 Закону України “Пр о відновлення платоспроможн ості боржника або визнання й ого банкрутом”, ст. 86 ГПК Украї ни, приймаючи до уваги Постан ову Вищого господарського су ду України по справі № 6/34-Б від 16.08.2006р., Постанову Вищого господ арського суду України по спр аві № 289/2б-99 від 22.05.2009р., Пос танову Вищого господарськог о суду України від 26.10.2011р. по спр аві № 12/75б, Постанову Вищого гос подарського суду України від 31.01.2007р. по справі № 12/44-04, лист Вищог о господарського суду Україн и від 05.02.2010р. № 05-06/520/78, суд, -

УХВАЛИВ:

Затвердити мирову угоду ві д 13.10.2011р., надану господарському суду Донецької області 18.10.2011р., по справі № 5/10б про банкрутств о Товариства з обмеженою від повідальністю „Промислово - інвестиційна компанія „Ресу рси Донбасу”, м. Донецьк.

Мирова угода набирає чинно сті з моменту її затвердженн я.

Припинити провадження у сп раві № 5/10б про банкрутство Тов ариства з обмеженою відповід альністю „Промислово - інве стиційна компанія „Ресурси Д онбасу”, м. Донецьк.

Суддя Чорненька І.К.

< Текст >

Вик < Текст > тел. < Текст >

Надруковано примірників - < Текст > :

господарському суду Донец ької області - < Текст >,

сторонам - < Текст > ,

< Текст >

СудГосподарський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення08.11.2011
Оприлюднено18.11.2011
Номер документу19159186
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5/10б

Ухвала від 08.11.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Чорненька І.К.

Ухвала від 31.10.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Чорненька І.К.

Постанова від 11.07.2011

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Запорощенко М.Д.

Ухвала від 30.06.2011

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Запорощенко М.Д.

Ухвала від 23.06.2011

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Запорощенко М.Д.

Постанова від 09.06.2011

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Запорощенко М.Д.

Ухвала від 03.06.2011

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Запорощенко М.Д.

Ухвала від 12.05.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Чорненька І.К.

Ухвала від 30.05.2011

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Запорощенко М.Д.

Ухвала від 06.04.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Чорненька І.К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні